Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Ta dziennikarka w ogóle nie ma pojęcia co pisze (i to mają być te wykrztałciuchy:P) Nie widzi różnicy po między
mangą i anime. Nie wiem jak ktoś taki może wypowiadać się publicznie w gazecie (to tak jak ja bym się wypowiadał o zwyczajach eskimosów na biegunie chociaż nie mam o tym pojęcia:))
Ależ ta Pani ma całkowita racje. Jej najstarszy synek ma 8 lat i rozwazała pod kątem tej grupy wiekowe. Naruto jednak nadal srednio sie nadaje dla dzieci w tym wieku i młodszych, a o 19... leci konkurencyjna dobranocka chocby Wiec porównajcie sobie jakie programy dla dzieci na jakim poziomie przemocy etc. leca o tej godzinie. Godzina 20 czy 21 dla Naruto byłaby lepsza. O ile początkowe odcinki mozna jeszcze ze spokojnym sumieniem puscic dzieciakowi, tak potem jest coraz weselej - "smierc" Sasuke, jednego z głównych bohaterów, potem smierc niby dwóch złych (o ile dziecko nie dostrzeze podtekstów yaoi o tyle na pewno bedzie to sprzeczne z jego rozumowaniem dobrzy wygrywaja, zli zostaja ukarani i zaciera sie jasna granica miedzy dobrem a złem). Juz nie wspominając o Oro, który u mnie wywołał obrzydzenie, nie mówiąc o dzieciaku.
O ile tekst jest obiektywny jak cholera i widac wyraznie, ze pisząca nie lubi po prostu mang/anime, to jednak ma troche prawdy. Czyzby zabrakło wam wyobrazni, by spojrzec na to z troche innego punktu widzenia...?
O ile tekst jest obiektywny jak cholera i widac wyraznie, ze pisząca nie lubi po prostu mang/anime, to jednak ma troche prawdy. Czyzby zabrakło wam wyobrazni, by spojrzec na to z troche innego punktu widzenia...?
Tu masz rację, ja osobiście nie pozwalam oglądać mojej 7-letniej siostrze naruto, nawet na dżetiksie, ale owa pani wypowiada się anty o all anime, jedynie na podstawie naruto, IMO naruto jest od 12 lat, jak pamiętam, więc jej 9, czy tam ilo letnie dzieciaki i tak nie powinny tego oglądać...
Anime jak media markt, nie dla idiotów i dzieci[baka]
Ooooo matko naprawdę jak po 1 odcinku w dodatku ze środka można oceniać naruto i ogólne zbluzgać anime, mam nadzieje że ona ma w tej gazecie malutką posadkę i za często nie pisze recenzji na podstawie jednej setnej filmu
Raczej subiektywny jak cholera. W ogóle najlepiej karmić dziecko teletubisiami, bo wąż to dla dziewięciolatka zbyt duże przeżycie i pewnie wyrośnie na mordercę...
Żeby nie było, Naruto uważam za głupie i dziecinne czy to w wersji Jetixowej, czy oryginalnej.
Przesada,że też tacy ludzie mogą pisać do gazet. NIe zapoznała się z materiałem, myli terminologie i nawet nie potrafi czytać bo ciekawe gdzie w internecie pisze o tym, że Yondaime chciał uratować swój "klan" przed demonem ? Na takie coś brak mi słów. Osoba piszaca to niech lepiej się wróci na studia i przypomni sobie że pierw należy się doładnie zapoznać z prezentowanym tematem.
Ja raczej jestem z osób które odradzają Naruto niezależnie od wieku (a w wersji jetixowej to już na pewno), więc mnie tam ten artykuł mało co obchodzi:P.
Na naruto można rzucić okiem, choćby po to, by zobaczyć, czym się oni tak podniecają:P
Narucika nie jest zły, manga ofc:)
Co do naruto to znam Kolesia co tylko jego ogląda, zachwyca sie tym ponad niebiosy(sic!) .. proponowałem mu co innego ale i tak stwierdził ze Naruto jest THE BEST ... a co artykułu to nie ma co sie dziwić, w Polsce nie będzie dobrych slow o anime czy mandze, bo wszyscy inni twierdza ze to dzieło szatana (czyt. moherowe berety).Szczerze mówiąc wole oglądać Anime, niż durne bajki typu teletubisie gdzie jeden z nich jest pedałem
Artykuł rozśmieszył mnie rzeczywiście, szczególnie porównanie do "Obcego" i "Anakondy" xD Wydaje mi si, że kobieta obejrzała jeden odcinek (ten w Lesie, gdzie Naruto zostaje połknięty pzez węża itd...zresztą sami wiecie). Drugie, co mnie rozśmieszyło to "Nie podoba mi sie ta historia, nie lubię mangi, więc nie będę juz oglądać "Naruto". Wg. to jest wogóle nieprofesjonalny artykuł, dziennikarka wogóle sie do niego nie przygotowała...
Ale muszę przyznać jej rację. Moim zdaniem "Naruto" nie powinien być nadawany na Jetixie. Jeśli już, to w godzinach późniejszych. Tak samo jak "BLeach". Japońskie produkcje tego typu są przeznaczona dla troche starszej publiki.
w jednym się zgodze z nią z tym iż nie powinni oglądać tego dzieci poniżej 13 hahaha ale reszta to sh!t manga>anime anime>manga dla niej nie ma róznicy typowy przeciętny człowiek nigdy nie zrozumie co dla nas fanów jest A/M etc.
LOL rysunki najeżdzają widzowi na twarz hahah !!!
Ostatnio edytowany przez star5555 (2007-10-26 18:49:16)
A właśnie...co do "Mulan" - jest to bajka, znajdująca się w czołówce moich ulubionych filmów animowanych=)
Naruciaka w wersji anime olewam sikiem prostym Więc mało mnie obchodzi, co o nim piszą. To że kobieta wyraziła swój pogląd to dobrze, można się zgadzać lub nie z nim. Natomiast nie odrobienie zadania domowego (gdy ma się dzieci w tym wieku!) jest niedopuszczalne
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
typowy przeciętny człowiek nigdy nie zrozumie co dla nas fanów jest A/M etc.
Jak dla mnie to najbardziej żałosny tekst, jaki moze paść z ust fana, a raczej fanatyka nie tylko mangi i anime, ale ogólnie czegokolwiek. Z taka postawa na pewno nigdy nie zrozumieja! Emo góra!
Jak dla mnie dosyc rzeczowo przygotowała sie do tematu, kto by sie fatygował, by badac geneze czegokolwiek? A ze na podstawie jednego odcinka...? Jetix czesto powtarza serie, wiec dosyc łatwo przegapic którys albo tak jak inne serie bez ciagłosci fabularnej, ogladac odcinki jak sie na którys natknie - tak mysli przecietny widz. Zreszta Naruto ma tak szybka akcje, ze nawet jakby obejrzała 3-4 to by nie zmieniła zdania, a być moze wprost przeciwnie. Chyba nie mozemy wymagac, by ogladała 220 + 30...?
Jak dla mnie dosyc rzeczowo przygotowała sie do tematu, kto by sie fatygował, by badac geneze czegokolwiek? A ze na podstawie jednego odcinka...? Jetix czesto powtarza serie, wiec dosyc łatwo przegapic którys albo tak jak inne serie bez ciagłosci fabularnej, ogladac odcinki jak sie na którys natknie - tak mysli przecietny widz. Zreszta Naruto ma tak szybka akcje, ze nawet jakby obejrzała 3-4 to by nie zmieniła zdania, a być moze wprost przeciwnie. Chyba nie mozemy wymagac, by ogladała 220 + 30...?
Zauważ, że autorka tekstu na podstawie jednego odcinka jednego anime skreśla całą "mangę". Typowo TVN-owskie podejście. Zresztą jak dziennikarka może powiedzieć "Odradzam, bo mi się historia (o fabule przeczytała na jakiejś wątpliwej stronie internetowej) nie podoba i nie lubię tego gatunku"? Ale cóż, coś trzeba pisać...
Ostatnio edytowany przez lb333 (2007-10-26 20:44:54)
Dlaczego ta idiotka nie wspomniała nic o cenzurze w tym anime. Przecież to anime jest tak pocięte że kilkulatek może to oglądać.
Ona ma klapki na oczach i z góry negatywne nastawienie do mangi więc sama nie wie co pisze.
Ostatnio edytowany przez pitersan (2007-10-26 21:21:01)
Co do naruto to znam Kolesia co tylko jego ogląda, zachwyca sie tym ponad niebiosy(sic!) .. proponowałem mu co innego ale i tak stwierdził ze Naruto jest THE BEST ... a co artykułu to nie ma co sie dziwić, w Polsce nie będzie dobrych slow o anime czy mandze, bo wszyscy inni twierdza ze to dzieło szatana (czyt. moherowe berety).Szczerze mówiąc wole oglądać Anime, niż durne bajki typu teletubisie gdzie jeden z nich jest pedałem
W anime co drugi facet to gej, a co druga panna - przebrany facet (przynajmniej w niektórych - i to niekoniecznie tych bardziej niszowych).
P.S. Oczywiście ubarwiam, ale jeśli ktoś jest uczulony na gejostwo itp. odchyły od tzw. normy seksualnej, powinien unikać m&a, bo na te rzeczy można się tam naciąć dosłownie wszędzie.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-10-26 21:29:04)
Dlaczego ta idiotka nie wspomniała nic o cenzurze w tym anime. Przecież to anime jest tak pocięte że kilkulatek może to oglądać.
Ona ma klapki na oczach i z góry negatywne nastawienie do mangi więc sama nie wie co pisze.
Każdy ma prawo do krytyki. Jak ty coś lub kogoś skrytykujesz to nikt cię chyba nie nazwie idiotą:)
To żadna krytyka. To zwykły stek bzdur osoby nie mającej pojęcia co pisze. Więc odróżniaj na przyszłość te dwie rzeczy.
pitersan napisał:Dlaczego ta idiotka nie wspomniała nic o cenzurze w tym anime. Przecież to anime jest tak pocięte że kilkulatek może to oglądać.
Ona ma klapki na oczach i z góry negatywne nastawienie do mangi więc sama nie wie co pisze.Każdy ma prawo do krytyki. Jak ty coś lub kogoś skrytykujesz to nikt cię chyba nie nazwie idiotą:)
jezeli ten ktos podszedl do tego na powaznie a nie pod wplywem emocji.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna