Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3
Trochę motywow na s60
i tu proponuje ustawic "order by" na "popularity"
obie wymagaja rejestracji do s60v3 jest inny dzial (wystarczy podczas rejestracji podac swoj model)
Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2007-05-20 22:15:37)
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
KOrzystając z tematu. Właśnie jest w drodze do mnie k800i i powinien dotrzeć dziś jeśli poczta go nie zgubi;] Szperam od wczoraj w necie szukając motywów i tym podobnych z anime. Niestety na www.zedge.com na k800 za wiele nie ma;/ Emulem już ściągnąłem co trzeba ale nie znalazłem za wiele. Zatem pytanie do was drodzy koledzy i koleżanki xD może znacie jakąś stronke Japońską z takimi dobrodziejstwami typu gry i motywy na SE k800i tj wyświetlacz 240x320?? Telefonik Japoński więc tam powinni mieć tego najwięcej:) Za każde info do czegoś konkretnego prowadzące, będe dozgonnie wdzięczny i wymienie w testamencie;]
Ostatnio edytowany przez mastah (2007-10-24 11:07:33)
mastah muszę cię zmartwić:
Head Office: Acton, London, England, UK
Incorporated: Sweden
Zobacz tego linka:
http://www.myk800.lasyk.net/sub/81/ALL/ … page1.html
telefon to chyba japońsko-szwedzki:) a zajrzyj tutaj >Klik< może coś tam znajdziesz ciekawego a telefon fajny tylko joystick to jego największa wada mi po 3 miesiącach zaczyna szwankować i łatwo przesuwająca sie zasuwka z aparatu.A tak to telefon idealny jest:D
edit: to ta sama stronka co ~thomazo podał, trochę sie spóźniłem :]
Ostatnio edytowany przez dareios (2007-10-24 12:38:30)
Przytoczoną przez was stronke znam. Dosyć łatwa do wygooglowania. Tylko jeśli chodźi o k800 to ubogo z tymi motywami... Na k750 idzie znaleźć z 10x więcej, no ale popularność telefonów swoje robi jak widać:P Pewnie więcej nic nie znajde... ehh jak zwykle będzie trzeba próbować zrobić coś samemu:P
MeBoy - emulator GBC na komorki z MIDP 2.0 (Java).
Posiada cos na wzor savestateow, mozna tworzyc liste gier, obracac obraz, ustawic frame dropping dla uzyskania satysfakcjonuajcej plynnosci animacji. oraz kilka innych patentow.
Pozdro.
Wymagania:
Jak wiadomo wszyscy lubimy grac komfortowo, dlatego postanowilem mniej wiecej przyblizyc jakie sa wymagania w/w emulatora, wzgledem gry Pokemon Gold. (Bo taka mialem na skladzie).
Test przeprowadzilem za pomoca JBenchmark 2.0, przeznaczonego dla telefonow z MIDP 2.0.
Instrukcja instalacji:
- sciagamy JBenchmark2.jar (w wyjatkach takze plik *.jad)
- instalujemy i odpalamy.
- dajemy start i czekamy na zakonczenie procedury.
- odczytujemy wyniki i porownujemy je.
Ponizej lista uzyskanych wynikow przez konkretne modele telefonow:
SonyEricsson K510i
Score: 415 - Gra sie konfortowo, przy frame skippingu na 5 jeszcze bardziej. Jedynie muli animacja wchodzenia do domu. (walki nie sprawdzalem).
Image manipulation: 379
Text: 922
Sprites: 442
3D Transform: 465
user interface: 170
SonyEricsson K508i
Score: 172 - Gdzies o polowe mniejsza plynnosc, da sie grac, nawet znosnie ale w porownaniu do w/w to tak sobie.
Image manipulation: 222
Text: 454
Sprites: 259
3D Transform: 272
user interface: 21
Siemens C65
Score: 95 - Prawdopodobnie niegrywalne.
Image manipulation: 46
Text: 170
Sprites: 193
3D Transform: 85
user interface: 60
Nokia 7360
Score: 38 - j/w.
Image manipulation: 32
Text: 60
Sprites: 123
3D Transform: 5
user interface: 59
Wyglada na to, zeby pograc sobie w znosnych warunkach wymagany jest wynik powyzej 200pkt w JBenchmark2.
Oczywiscie mozliwe, ze benchmark nie przeklada sie na wydjanosc emulatora, ale podczas emulacji wykorzystywane sa te same skladniki telefonu wiec... Zreszta zostalo to sprawdzone mniej wiecej na podstawie K510i i K508i.
To by bylo na tyle.
Ostatnio edytowany przez s0n1c (2007-10-24 16:11:55)
KLIK - emulator GBC na komorki z MIDP 2.0 (Java).
Posiada cos na wzor savestateow, mozna tworzyc liste gier, obracac obraz, ustawic frame dropping dla uzyskania satysfakcjonuajcej plynnosci animacji. oraz kilka innych patentow.
Pozdro.Wymagania:
CDN.
Punkt uznania dla Ciebie^^ Coś co na pewno dogłębnie obadam:P
ps.
k800i ma 1144pkt... więc chyba można spokojnie giercować;]
Ostatnio edytowany przez mastah (2007-10-24 21:32:18)
JBenchmark nie pokazuje prawdziwych mozliwosci telefonu więc nie ma sie co nim sugerować (dla przykładu podam wyniki SE K550 - 1652 a N93 - 577 xD
Emulator Gameboy'a dla tel z Symbianem S60v1 & S60v2
S60v3
Pokemon Silver
Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2007-12-02 20:36:15)
Nevar napisał:Link działa, a czy ruszy na 3250 to nie wiem
Powiem tyle, że gra jest na ekran 128x160.
na 3250 odpalisz gre nawet na 3410
(tak to ta z monochomatycznym wyswietlaczem)
![]()
ps sorry jesli Cie uraze tym pytaniem ale wiesz co to symbian i jak sie to je?
akurat tamta gra działa mi na W300i który nie ma symbiana, więc nokia pewnie też ją weźmie. Chyba trochę nie doceniasz telefonów bez symbiana.
Ostatnio edytowany przez Jupiter (2007-12-05 22:20:57)
Prześledziłem wątek, a jako że linki do gierencji najwyraźniej pozdychały, mam pytanko. Jak szukać tych gier na eMule'u (jaki typ pliku: np. archiwa, programy... , co wpisywać w nazwie: np. Sony Ericsson, mobile, czy co tam jeszcze)? Wybaczcie ignorancję. Nie znam się ani trochę na telefonach, nie mam (i mieć nie pragnę) komórki, nie licząc jakiegoś starocia, którego i tak nie używam. Znajomy bez neta posiada stosunkowo nowy telefon Sony Ericsson (z kamerą, więc chyba mocny). Byłby zainteresowany zwłaszcza grami akcji o tematyce shinobsko-samurajskiej (Tenchu, Naruto i okolice), więc prosiłbym o przykłady nazw, pod jakimi należy szukać tych plików. Z góry dziękuję za rzeczowe odpowiedzi.
P.S. Znalazłem jakieś coś z rozszerzeniem .jar (Java ARchive, jeśli dobrze zrozumiałem), może takie być?
Wpisz samo JAVA masz tysiace wyników i miliony gier
"java tenchu etc" dla tej jednej. Zaznacz szukaj dowolny plik
Snx. A jakaś strona o takich grach jest? Niekoniecznie linkownia. Powiedzmy, serwis z recenzjami.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-12-29 22:57:31)
Wpisz samo JAVA masz tysiace wyników i miliony gier "java tenchu etc" dla tej jednej. Zaznacz szukaj dowolny plik
Zatem, odświeżam temat z dwu letniego snu ^^
Zna ktoś, jakąś fajną stronę z dobrymi dzwonkami z anime? Np. ja wczoraj sobie zrobiłem ten pisk miecza(Benihime) Urahary(Bleach) ^^. Jeśli nie wiecie, o co cho to: 0:08-0:10
"Why? Because Trolling is a Art!"
~Pablo Picasso
A po co ci strony z dzwonkami z anime? Dzisiaj 99% telefonów ma opcje odtwarzania mp3. Wgraj sobie po prostu co ci się podoba i ustaw jako dzwonek.
Ostatnio edytowany przez Dragmaru (2009-08-15 10:16:40)
Szukam pomocy.
Utknąłem z Nokią 6233. Wie ktoś jak odpalić gry z SNES <lub GBA ^.^> na tej komórce?
znalazłem stronę www.vampent.com <pominę że płatny> jest tam emulator SNES i GBA ale niema wymienionej tam 6233 i po za tym nie ogarniam tego formatu .sis . Znów rozwaliłem komórkę >.> i nie mogę teraz grać na PocketSNES w Super Robot Wars lub Fire Emblem.
A żeby prośba pasowała do "Rzeczy na komórkę o anime" jets sporo gier nawiązujących do anime na SNEs i GBA w które oczywiście zagram.
Kiepsko się znam, ale skoro nie masz prawdziwego Symbiana (tylko jakąś okrojoną przez Nokię wersję), sisa nie odpalisz. Musisz poszukać czegoś w javie.
Strony Poprzednia 1 2 3