Nie jesteś zalogowany.
Ufff...
"Na pohybel skurwysynom"
Ze zacytuję klasykę fantasy.
Dwie małe kule g**na przegrały! Jupi! =)
Aha i mówię do razu, że nie wirzę w ogóle w program PO ani żadnej innej partii. Ja po prostu nie chcę się więcej wstydzić za naszego premiera. PO nie zrobi zapewne nic nowego dla Polski, ale z pewnością nie zaszkodzi demokracji i nie będzie nam robić tak zwanej "siary".
Ostatnio edytowany przez FranzKafka (2007-10-21 23:53:04)
A jeśli teraz zawody Ełro się po raz pierwszy w dziejach nie odbędą, to dopiero będzie powiew świeżości.
Głosowałem na PO po wpadce UPR, mam nadzieję, że nie zawiodą. Jak nadużyją mojego zaufania to kupuję kałacha jeżeli prędzej się nie wyprowadzę.
Ja tak samo. Po tym numerze z dziewczynką na wózku , przechwałkami Krowina , całkowicie straciłem w niego wiare. Zdziadział po prostu.
Ja tam na PO nie głosowałem bo jakoś nie ufam tej partii. Zresztą teraz się okaże w praniu kto naprawde miał racje.
PO tym razem po raz pierwszy od upadku poprzedniego ustroju dostaje prawdziwe przyzwolenie na zmiany. Ponad połowa społeczeństwa głosowała, to coś znaczy. Zobaczymy co z tego wyniknie, tylko tym razem będzie ktoś musiał się wykazać
Nie głosowałem na PO tylko na inną partie, więc nie mam złudzeń, że będzie lepiej.
Ludzie z PO właściwie rządzili cały czas od '89. To oni głównie są odpowiedzialni
za tą wielką emigracje zarobkową. To ci, co teraz są w PO wprowadzili w 1990 roku religie do szkół, i co gorsza na świadectwa. A potem pod koniec lat 90, w czasie reformy edukacji
jej nie wycofali. A teraz co, emigranci wrócą z Anglii? Jakoś trudno mi w to uwierzyć.
Po pierwsze nie wiem czy zauważyłeś, ale w PiS i wielu (nie wszystkich, nie chcę uogólniać) jego zwolennikach, a także w twoich wypowiedziach jest przede wszystkim agresja. To w bardzo dużym stopniu was opisuje. Po drugie, nieprawdą jest jakoby Platforma rządziła w latach 89, anie też cały jej sztab. Owszem ludzie byli w rządzie (nie jako PO), ale nie byli głównymi postaciami tak jak teraz. Po trzecie jakbyś chciał wiedzieć, to rząd Jerzego Buzka był jedynym rządem powojennym, który utrzymał się przez całą swoją kadencję. Nie było potrzeby, ani takich nacisków by wczesniej go zlikwidować. To o czymś świadczy. Po czwarte, jak myślisz, kto załatwił wejście Polski do Unii? Owszem Polacy. Przede wszystkim Polacy. Ale pierwsze rozmowy i to na sensownym konkretnym poziomie w tej sprawie prowadził włąsnei rząd Jerzego Buzka. Dalej? Ok. Jak wiadomo Polska ma problem bezpieczeństwa energetycznego (jesteśmy moooocno zależni pod tym względem od 1 dostarczyciela). Rząd Buzka podpisał już umowę z Norwegami co zapewniało nam alternatywne źródło energii (konkurencja, a więc też tańsze) oraz zabezpieczało nas przed całkowitą zależnością w tej płaszczyźnie od Rosji. Reforma zdrowia też była wprowadzona i niestety też odkręcona przez następny rząd. Rząd Buzka działał, robił. Niestety mimo najszczerszych chęci (bo to w moim interesie jako obywatela Polski) nie mogę powiedzieć, że rząd Kaczyńskiego działał. Nawet walka z korupcją którą się tak szczycili. Owszem było pare krokó w tym kierunku podjętych i nie zaprzeczę. Nie mniej jeśli już to za korupcje i machlojki powinny być w pierwszej kolejności rozliczone osoby będące na scenie politycznej (jak np nasz były premier Miller). Tego już nie było.
Zatem więc zamiast zacietrzewiać się, spróbuj uwierzyć że będzie lepiej. Że będą zmiany. Jestem świadom, że nie wszystko da sie zrealizować w 4 lata. Że rozwój gospodarki, zmiana prawa itd wymagają czasu. I dotyczy to zaróno PO jak i wczesniejszych rządów PiS. Nie mniej różnica jest taka, że moim zdaniem PO będzie działać, będzie robiło w kierunku zmian i rozwoju. Czego niestety nie widziałem w przypadku poprzedniego rządu.
A jeśli teraz zawody Ełro się po raz pierwszy w dziejach nie odbędą, to dopiero będzie powiew świeżości.
Odbeda, odbeda - tyle, ze nie bedzie to Euro Polska-Ukraina 2012 a Euro Szwecja 2012:P
Ostatnio edytowany przez doman (2007-10-22 08:16:53)
No i nie mają większości bezwzględnej A mogło być tak pięknie.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-10-22 10:21:13)
Całe szczęście że nie mają. Zobaczymy jakie będą oficjalne wyniki.
No niestety nie maja, pozostaje koalicja z PSL'em, ale najwazniejsze ze dzis obudzilismy sie w NORMALNEJ Polsce skonczy sie posmiewisko na caly swiat...
I to bez LPRu i Samoobrony
Ale jednak miałem wczoraj nadzieję, że będą mieli to 50+1 chociaż i wreszcie ktoś będzie mógł rządzić w spokoju...
Panowie ostał się nam jeszcze jeden chomik, to może być niebezpieczne. Większość mają w sejmie i senacie, jeżeli projekty ustaw będą normalne, a nie urwane z choinki to nie musimy się niczym przejmować.
W tym roku mamy nadal nadwyżkę budżetową, ale na przyszły rok zapowiadane są bardzo duże wydatki.
Rząd będzie musiał zająć się emeryturami pomostowymi. Potrzebne byłoby wyjęcie z KRUS najbogatszych rolników i objęcie ich wyższymi składkami. Trudno będzie nowemu rządowi wycofać się z waloryzacji rent i emerytur, ale może trzeba coś zrobić i z tym. Podobnie jest z ulgami na dzieci. Rząd powinien zmniejszać skalę potrzeb pożyczkowych, aby ograniczać przyrost długu. Powinniśmy ograniczać deficyt budżetu czy wręcz go likwidować. Przecież obecny rok pokazuje, że przy tak wysokich wydatkach nie mamy deficytu. Jednak budżet na 2008 rok przynosi wysokie tempo wzrostu wydatków. Proponowałbym też odstąpienie od drugiego etapu obniżki składki rentowej dla pracowników oraz obniżenie składki tylko dla pracodawców.
Dużo roboty, a to tylko jedna sprawa.
Po drugie, nieprawdą jest jakoby Platforma rządziła w latach 89, anie też cały jej sztab. Owszem ludzie byli w rządzie (nie jako PO), ale nie byli głównymi postaciami tak jak teraz.
Przychodzi mi przykład do głowy: szef Urzędu Rady Ministrów. Był nim J.M. Rokita w rządzie Suchockiej. Ciekawe, czym zajmie się teraz (o ile się zajmie).
Dwie małe kule g**na przegrały! Jupi! =)
Aha i mówię do razu, że nie wirzę w ogóle w program PO ani żadnej innej partii. Ja po prostu nie chcę się więcej wstydzić za naszego premiera. PO nie zrobi zapewne nic nowego dla Polski, ale z pewnością nie zaszkodzi demokracji i nie będzie nam robić tak zwanej "siary".
Moje życie musi być wspaniałe, że nie muszę się wstydzić za polityków. Jak wstydzić się to tylko za siebie.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
W Polsce było dobrze, tylko nikt nie umiał podać ręki ponad podziałami. PiS zrobił dużo dobrego dla Polski i mam nadzieję, że PO będzie szła w kierunku zmian na dobre.
Muszę wziąć się za spisywanie dobrych uczynków PO podczas kadencji. Przecież muszę mieć co krytykować na WoS'ie .
Ostatnio edytowany przez Sobol15x (2007-10-22 12:45:58)
Kogucik zesrał się na wietrze. Opryskał Zbysława na swetrze.
Za x - pocałujcie w dupe nas
Za x - pocałujcie w trąbke nas
Za x - pocałujcie Tadzia w Tadzia
W Tadzia nie wypadzia!
No i nie mają większości bezwzględnej A mogło być tak pięknie.
Też nad tym ubolewam... różnica między PO, a PiS jest zbyt mała. Ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.
No i w końcu będzie jakoś normalniej... przynajmniej takie mam nadzieje i wielki sukces że LPR oraz Samoobrona nie weszli do sejmu
No niestety nie maja, pozostaje koalicja z PSL'em, ale najwazniejsze ze dzis obudzilismy sie w NORMALNEJ Polsce skonczy sie posmiewisko na caly swiat...
hurraoptymizm niewskazny, pożyjemy to zobaczymy XD
KDE4 ssie
A Po co mają wracać,żeby było większe bezrobocie?? A w TU na miejscu kwalfikuje się nowa kadra, poza tym dajcie zarobić ludziom zza wschodniej granicy zarobić.
Wzrost Gospodarczy był nie da się zaprzeczyć,ale ludzie chcieli żeby Jereczek i jego towarzysze przestali robić wiochę na arenie politycznej. zobaczymy czy PO tez nie znajdzie dobrej koalicji
Oczywiscie ze byl wzrost gospodraczy i to tylko wylacznie dlatego ze pis z kaczorami na czele nie ruszali nic zwiazanego z gospodarka, a ta szla rozpedzona dzieki wczesniejszym reformom i dopladom z UE