Nie jesteś zalogowany.
Freeman napisał:To dobre jest
A ja mam dosyć nagonki i zaśmiewania się z PiSu. Jest to równie nudzące jak kłótnie polityków, etc.
Nie głosowałem.
Cóż, szkoda. Powód równie głupi jak ten, przez który sam nie głosowałem dwa lata temu.
A, pisałem, że wierszyk dobry.
jrmo napisał:Bałagan jest i tyle. Nowego "cudu nad urną" nie będzie.
Ciekaw jestem czy ktoś z was w ogóle głosował?Mam 18 lat i byłem na wyborach, z resztą podejżewam że jak wszyscy myślący uprawnieni do głosowania użytkownicy ANSI. A co do twojego posta to jak dla mnie jakaś ******** prowokacja.
Prowokacja? No może trochę. Byłem po prostu ciekawy, bo przed wyborami to wszyscy (no może prawie wszyscy) deklarują że pójdą.
A w dniu wyborów jakoś im się nie chce. Za to po wyborach strasznie narzekają, że wybrano jakiś idiotów.
Prawda jest taka, że dziś nie było z czego wybrać. Tak źle... a tak niedobrze ...
Winged napisał:Freeman napisał:To dobre jest
A ja mam dosyć nagonki i zaśmiewania się z PiSu. Jest to równie nudzące jak kłótnie polityków, etc.
Nie głosowałem.Cóż, szkoda. Powód równie głupi jak ten, przez który sam nie głosowałem dwa lata temu.
Też na bilet nie miałeś?
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
PiS ponoć już szykuje wniosek o unieważnienie wyborów.
Freeman napisał:Winged napisał:Freeman napisał:To dobre jest
Nie głosowałem.Cóż, szkoda. Powód równie głupi jak ten, przez który sam nie głosowałem dwa lata temu.
Też na bilet nie miałeś?
Sth like that
Może to źle o mnie świadczy, ale słucham właśnie tej kolejnej konferencji prasowej PKW i mam takie niepokojące wrażenie, że coś z tymi brakującymi kartami kręcą.
Większość już tak ma...
(...)jeśli się okaże że tak sie nie stanie można zacząć się zastanawiać czy nie mataczyli
Yup, zwłaszcza, gdy przypomnimy sobie, kto tu nie chciał bezstronnych obserwatorów wpuścić. I znowu będą odwołania, i przetarg odwołają...
Tak swoją drogą, jak to jest mozliwe, że do wyborów poszło nieznacznie powyżej 50% uprawnionych, a w lokalach wyborczych pobrakowało kart? Byłem dwa razy w komisji i z tego co kojarzę, od razu dostaliśmy taką liczbe kart na ile opiewała lista uprawnionych z tego okregu... Nawet jeżeli osoby głosowały poza miejscem zameldowania (oczywiście stałego), to nie ukrywajmy, nie jest to tysiąc ludzi na jeden lokal. No chyba, że pewna grupa ludzi zorganizowała sobie swego rodzju happening.
Druga sprawa, wielkie zaskoczenie frekwencją w wyborach za granicą. K...a mać! (sorry modkowie, ale nie mogę tego inaczej wyrazić) Najpierw chwalimy się, że nie ma bezrobocia, w domyśle ponad 3 mln Polaków tyra za granicą, a tu nagle wielkie zdziwienie, że frekwencja tam im skacze. I właśnie wychodzi ta wielka IV RP...
Żenadą.
Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...
Na korzyść PiSu działa fiskus. Wg niektórych danych na wyspach mieszka nawet 2 mln świeżych imigrantów. A większość z nich, po zarejestrowaniu się, musiałaby zapłacić zaległy podwójny podatek, który do niedawna obowiązywał :>
Niestety...
By żyło się lepiej! Wszystkim!
PiS oddał władzę, a sejm będzie bez tych pacanów z Samoobrony i nacjonalistów z LPR!
Oby się sprawdzili! Pozdrawiam wszystkich, którzy głosowali za PO!
PLATFORMA OBYWATELSKA: 44.2
PRAWO i SPRAWIEDLIWOŚĆ: 31.3
LEWICA I DEMOKRACI: 12.2
POLSKIE STRONNICTWO LUDOWE: 7.9
Tzw. miażdżące zwycięstwo. ;]
PiS miało szansę... widać zmarnowali ją.
Teraz kolej na PO, zobaczymy jak się sprawdzą ;-)
:/, a byłem za PSA.
Tak, oto wygrało PO. Mam nadzieję, że się sprawdzą, a jak nie to ludzie wybiorą inną ekipę. Może PSL następnym razem ?
Kogucik zesrał się na wietrze. Opryskał Zbysława na swetrze.
Za x - pocałujcie w dupe nas
Za x - pocałujcie w trąbke nas
Za x - pocałujcie Tadzia w Tadzia
W Tadzia nie wypadzia!
Głosowałem na PO po wpadce UPR, mam nadzieję, że nie zawiodą. Jak nadużyją mojego zaufania to kupuję kałacha jeżeli prędzej się nie wyprowadzę.
Moim zdaniem wygrana PO nic nie zmieni. Kolejne ptaszki usiądą na swych grzędach i zaczną składać złote jajka wyłącznie dla siebie. Ech... Może się mylę. Trza po prostu poczekać i zobaczyć co z tego wyniknie.
haha teraz PIS nie ma sensu nawet robić koalicji;P Spodziewam sie za to koalicji PO-PSL i bedzie wiecej niz 50%
Nie głosowałem na PO tylko na inną partie, więc nie mam złudzeń, że będzie lepiej.
Ludzie z PO właściwie rządzili cały czas od '89. To oni głównie są odpowiedzialni
za tą wielką emigracje zarobkową. To ci, co teraz są w PO wprowadzili w 1990 roku religie do szkół, i co gorsza na świadectwa. A potem pod koniec lat 90, w czasie reformy edukacji
jej nie wycofali. A teraz co, emigranci wrócą z Anglii? Jakoś trudno mi w to uwierzyć.