Nie jesteś zalogowany.
Odnośnie polityki, nie wiem czy widzieliście:
http://www.joemonster.org/filmy/5218/Po … -Giertycha
Ostatnio edytowany przez rexo (2007-09-19 14:31:23)
Suchy napisał:W socjalnym podejściu do gospodarki (czyli takim jakie PiS samo zadeklarowało), prawo nie jest tworzone pod kątem "nie przeszkadzania" gospodarce, lecz pod kątem jej usztywnienia i dzielenia. Idea takiego podejście opiera się na tym, że każdemu należy się równo (co jest nie fair - dlaczego osoba, która w życiu się uczyła i starała, ma mieć mniej niż, Zdzichu, który zbijał bąki, gdy miał czas na naukę?), ... by państwo im dało gotową kasę (i ch.. z tym czy to fair czy nie, i jak to wpływa na całość), niż by państwo dało im możliwość własnego działania i zarobienia pieniędzy (no bo niby po co ma coś robić i się wysilać i zarobić, jak mu państwo da zasiłek).
PiS rządzi od 2 lat, a zasiłki dla bezrobotnych tak jak były tak i są baaaaaaaaardzo niskie, a wierz mi, że gdyby chcieli to i zasiłek 3000pln/miesiąc by uchwalili, LPR i Samobrona by nie oporowali, więc sory ale wciskasz ludziom ciemnotę, a taj jak już dowodziłem część pieniedzy musi być dzielona też dla dobra tych bardziej przedsiębiorczych. A i jeszcze jedno "wszyscy mają gówno, ale po równo" to jest hasło PRL, a PiSowi jeszcze chyba do PRL daleko.
Ten filmik to kolejny dowód na to, o czym mówiłem. PiS w dużym stopniu realizował liberalna politykę gospodarczą PO (tak dokładniej Zyta Gilowska ją realizowała), więc jeśli liczycie na to, że głosując na PO uczynicie z Polski bogatym i liberalnym kraj to się srogo zawiedziecie(będzie dalej to samo, tyle że zamiast na becikowe pieniądze będą szły na szwajcarskie kota co poniektórych ludków).
#Suchy: Szkoda, że nie odpowiesz z tego co ja przez ostatnie 2 lata widziałem PO nie zaprezentowało nic godnego uwagi, za to wiele razy do siebie zraziło(programu teraz też nie prezentuje, bazuje na negatywnej kampani), tak jak i PiS, ale oni przynajmniej coś robili (choć można się nie zgadzać z tym co robili).
Odnośnie polityki, nie wiem czy widzieliście:
A filmik całkiem spoko, Romek robi się coraz zabawniejszy(kolejny kabareciarz nam rośnie)
Ostatnio edytowany przez Franko (2007-09-19 14:58:56)
rexo napisał:Odnośnie polityki, nie wiem czy widzieliście:
A filmik całkiem spoko, Romek robi się coraz zabawniejszy(kolejny kabareciarz nam rośnie)
Romek był tu akurat Ok, bardziej rozśmieszyła mnie ta glista, Kurski.
"Skazany na zajebistość"
Ja wiem, że był OK, gościu coraz zabawniej gada. Ostatnio jego wypowiedzi nawet mi się podobają, przynajmniej co do niego każdy wie jaki jest i czego się spodziewać.
Ostatnio edytowany przez Franko (2007-09-19 15:02:48)
Miny kolesia były mocne . Romek jechał ostro, a on sie głupio uśmiechał . W sumie co inego mógł zrobić...
Romek jechał ostro, a on sie głupio uśmiechał . W sumie co inego mógł zrobić...
Nie kłamać pół godziny wcześniej.
Rexo, nawiązując do twojego podpisu: co to jest "wórg"?
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2007-09-19 23:03:58)
"Skazany na zajebistość"
Dawno nic nie napisałem na forum a wybory się zbliżają to jestem ciekaw co sądzicie o tym filmiku http://pl.youtube.com/watch?v=kf3NMtfc9k8. Może rozdmucham jakąs dyskusję:)
Może to źle o mnie świadczy, ale słucham właśnie tej kolejnej konferencji prasowej PKW i mam takie niepokojące wrażenie, że coś z tymi brakującymi kartami kręcą.
Po mojemu zaszły gdzieś jakieś nieprawidłowości o których za pewne się nie dowiemy.
Ja może nie mam podejżeń i teorii spiskowych, ale jestem oburzony tym, że brakło kart (nie generalnie tylko w okręgu).
Takie coś nie powinno mieć miejsca. Powinna być podjęta taka ilość kart ilu jest uprawnionych do głosowania + zapas.
Sytuacja, w której komisja podjęła sobie mniej (zapewnie myślała, że będzie mniej ludzi, więc mniej kart weźmie, to i mneij liczenia i rozliczania się) jest karygodna i dość kompromitująca, że nie potrafimy obecnie nawet wyborów poprawnie przeporwadzić.
Bałagan jest i tyle. Nowego "cudu nad urną" nie będzie.
Ciekaw jestem czy ktoś z was w ogóle głosował?
Pewnie tak. No bo ile można dowozić te rezerwowe karty, skoro, cytując sędziego PKW, są "pod ręką każdej komisji"?
Ja mam nadzieję, że wszyscy uprawnieni głosowali.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-10-21 21:47:52)
Bałagan jest i tyle. Nowego "cudu nad urną" nie będzie.
Ciekaw jestem czy ktoś z was w ogóle głosował?
Mam 18 lat i byłem na wyborach, z resztą podejżewam że jak wszyscy myślący uprawnieni do głosowania użytkownicy ANSI. A co do twojego posta to jak dla mnie jakaś ******** prowokacja.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-10-21 21:55:45)
Ktoś tu deklarował, że na znak protestu nie zagłosuje... Nie pamiętam już, przeciw czemu to miał być protest, ale równie dobrze można sobie w dzień wyborów na znak protestu ptaka nie umyć. Skutek będzie ten sam, tzn. nikt nie zgadnie, że to miał być protest.
najważniejsze żeby odsunąć PIS od rządów...jeśli się okaże że tak sie nie stanie można zacząć się zastanawiać czy nie mataczyli
a ja mam wierszyk pod tytułem: Premier podsumował rok swoich rządów
Samochwała w kacie stała
I tak rok podsumowała
Zdolny jestem niesłychanie,
Mam na świecie poważanie,
W kraju - Same osiągnięcia:
Dłuższe życie (od poczęcia).
Koalicja - wzór współpracy,
Z Sejmu - dumni są Rodacy,
Rząd najlepszy od półwiecza,
Skupił się na wielkich rzeczach.
Kompetentni ministrowie,
Każdy poseł - ideowiec,
Z zasadami jak husaria;
Bóg, Ojczyzna, Honor(aria).
Dla Narodu - becikowe,
Nowy peron we Włoszczowie,
Lepiej żyje sie rodzinom
(jednej matce i dwóm synom)
Okno na świat - otworzone,
Turystyka - w jedną stronę,
Lepsza praca, wyższa płaca
(zwłaszcza, jeśli ktoś nie wraca).
Gospodarka rozpędzona,
Są mieszkania (trzy z miliona),
Jest kilometr autostrady,
Ład moralny i zasady.
Politycznej wzrost kultury,
(Nurt plebejski, przykład z góry),
Nie ma WSI (choć jeszcze trochę,
A zrobimy wszędzie wiochę).
Cały naród żyje w zgodzie,
IPN - i po narodzie.
CBA - udane akcje,
Super MEN - co rusz atrakcje.
W szkołach nie ma już Darwina,
Będzie dryl i dyscyplina,
Nie podskoczy żadne gieroj!
Tolerancji nie ma! Zero!
Żadnych gejów, Ferdydurek,
Jest amnestia i mundurek!
Wolność słowa i pluralizm
(bo rządzących można chwalić)
Jest religia na maturze,
Wierny lud na Jasnej Górze.
Nie rozumie tylko Unia:
Rząd z Warszawy czy z Torunia?
Krótko mówiąc rok udany!
Tylko naród... do wymiany.
To dobre jest
A propos teorii spiskowej - zauważyliście (w czasie tej konferencji prasowej PKW po 21), jak sędzia powiedział, że o godzinie 21:30 dostali jakieś tam zawiadomienie, iż w jakiejś tam komisji już zakończono głosowanie i teraz czekają już tylko na te jakieś tam w Warszawie, a zrobił to o godzinie 21:23?
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-10-21 22:31:09)
Wypadałoby podać autora, albo źródło.
To dobre jest
A ja mam dosyć nagonki i zaśmiewania się z PiSu. Jest to równie nudzące jak kłótnie polityków, etc.
Nie głosowałem.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"