Nie jesteś zalogowany.
Hejka !
Jaki według was jest najlepszy program do ściągania torrentów?
Jakiego uzywacie ?
Hmm, i czy to jakiego programu uzywasz ma jakis wpływ na prędkość ściągania torrentów ?
Ja polecam
uTorrent Sam go urzywam jak dal mnei janszybsze transfery
i prosty w obsłudze
Ostatnio edytowany przez tymek88 (2007-10-19 17:45:36)
Polecam "Szukaj" na forum
A ja polecam sciagnac i wyprobowac kilka, bo tak najlepiej sie zorientujesz.
Osobiscie polecam Bitcomet'a, ale mam tez zainst. uTorrent.
Na samym poczatku korzystalem z Azureusa - tez niezly
Bitcomet uTorrent moim zdaniem najlepsze
azureus trochę obciąża system
BitSpirit is the best!!!!
Najlepszy jest Bitspirit. Posiada omijanie NAT. Testowałem już chyba wszystkie możliwe ale Bitspirit najlepiej sobie radził . Chciałem dodać, że testowałem na łączu radiowym. Naprawdę polecam.
Klient torrenta to jeden z tych programów, którego różne wersje trzeba sprawdzić samemu i wybadać, który działa najlepiej. Wyliczenie klientów to dla google sekundka.
nie wiem jak z innymi ale ja uzywam bitlorda i nie jest źle
4 me, jest to... uwaga - uTorrent .
~tymek88 jak skonfigurowanego mas z tego uTorrenta? Bo mnie on czesto całe łącze zawala.
hmm ? nie idzie Ci pełnym transferem ? czy co :>
Przede wszystkim sprawdz czy masz otwarte porty te ktore masz ustawione w uTorrent
a bitcomet miałem i jest według mnie dnem totalnym.
Pewnie dlatego, ze nie umiesz go odp. skonfigurowac ;]
jak wspominałem wyzej.. uTorrent.. po dzisiejszym UPDATE.. sciaga mi wykorzystując cały transfer
o dziwo.. jest roznica.. jak teraz miałem 1.6 to nie chciały mi w ogole 4 torrenty wystartowac (a kompa mialem nawet na noc włączonego) po zainstalowaniu wersji 1.7.5 torenty ruszyły dosłownie z sekundy na sekunde..
Linux + biblioteka libtorrent + nakładka (preferuję rtorrenta). Uruchamiam screen a potem rtorrenta następnie kombinacja Ctrl + A i Ctrl + D. W pamięci zajmuje nawet mniej niż utorrent.
powiem tak jesli ktos ma zew ip to najlepszy jest utorrent bo malo ramu zrzera i mizn grac w gry podczas sciagania ( mialem otworzone okolo 40 pobierac w utorrencie a ramu jadl okolo 10 mb !!! ine programy typu bitcomet to ponad 150-200 mb a niektore padaly ) jesli masz wew ip to polecam bitcomet lub jego clon bitlord , najgorszy jest moim zdaniem azureus ( bardzo duzo opcji nieprzydatnych uzytkownikowi zwyklemu i do tego musisz miec jave ktora bedzie chodzic w tle )
inna sprawa ze wiele trackerow ( stron ) ktore wymagaja rejestracji z torrentami zbanowala wiele klijentow np bitcomet bitlord ( np polishtracker ) a powodem jest bardzo latwy sposob oszukiwania za pomoca tych programow i nabijania sobie ratio
a co do zawalania lacza to chodzi o to ze zawsze w programach typu bittorrent nalezy ograniczyc wysylanie ( nie do minimum ) tylko do okolo 75-80 % maksymalnego i wtedy sciaga sie pelnym laczem a zeby strony w tym czasie chodzily ladnie ogranicz do tych wartosci rowniez pobieranie ( podam na swoim przykladzie mam lacze 2mb/512 kb/s max sciagania okolo 250 a wysylanie okolo 60 wiec ograniczam do 210/50 i tym sposobem strony chylaja i sciaga sie max )
Ja używałem przez jakiś czas temu BitCometa, ale z powodu tego, że nie był on akceptowany przy torrentach z PT i Blackcats Games zacząłem używać uTorrenta. Przez jakiś czas jeszcze używałem ich na przemian, ale teraz używam już tylko uTorrenta.