Nie jesteś zalogowany.
Cóż dla dużej wagi RAW trzeba mieć dobrą kartę. Bo czka jak jest HD lub tak z 400 i wyżej. A juści
Ostatnio edytowany przez constans73 (2007-10-14 15:46:42)
Najlepsze rawy są tam skad te grupy je biorą - Winny/share. Niektore rawy tych grup sie pokrywaja np APeopleRaw i Darkside-Raws Death note.
keydb.info
hashdb.info
Share + winny
Hybrid a wiesz może (lub ktoś inny) jak pobierać za pomocą programu Share wersja: EX2 jeśli tak to weź mi napisz bo ja nie kmie xD
Hmm ja nie wiem.. czy obraz zalezy tak bardzo od karty graficznej.. ale u mnie rawy od SM wygladaja naprawde dobrze.. tym bardziej te powyzej 200 MB
U mnie wiekszosc od S^M ma taka jakby mgielke w niektorych momentach, tak samo mialem z niektorymi od TV-Japan np Higurashi zreszta u niektorych innych grup takze.
@Nighthanter miales racje School days jest naprawde super jakosci od TV-Japan , nawet jesli wazy troche mniej... :] Musze przejzec jeszcze pare anime ktore wydali, i ewentualnie sciagnac je a te ktore mam na dysku wywalic
btw. gdyby ktos mial epki 3-9 od TV-Japan anime School days i bylby w stanie je poseedowac bylbym wdzieczny ;D
ja również nie narzekam na [S^M] wszystkie jakie mam RAW'y to od [S^M]
a ja mam dobrą kartę graficzną i powiem wam że nawet jak pobiorę obojętnie jaki plik S^M i obojętnie jakich innych 2 grup(no poza tymi naprawdę nie znanymi lub od tych co rzadko kto pobiera) i S^M ZAWSZĘ najgorzej wygląda o ile wygląda to jakoś:/ ja tam wole te grupy które pisałem a S^M to dla mnie żadna grupa już wole pobrać coś z winny na chybił trafił i zawsze będzie mieć lepszą jakość niż S^M (przynajmniej tak miałem dotychczas ;])
nadal mnie interesuję odpowiedź na pytanie które zadałem 3 posty wyżej ;]
Ostatnio edytowany przez lukaszplpl (2007-10-14 17:32:20)
Hmm wszyscy tak chwala RAWY @ TV-Japan..
Powiedzcie mi dlaczego mam taka zrąbaną jakość w ich RAWach ?? :|
wszystko inne mi dobrze chodzi ładnie płynnie bez zadnych takich jak tutaj.. tylko przy nich mam takie problemy
Ostatnio edytowany przez tymek88 (2007-10-15 15:42:18)
ale we wszystkich ich rawach czy tylko tym?
Wszystkie ich RAWy
dziwne mi graja bez zarzutu
Hmm a jakie masz zainstalowane kodeki ?
Jakie zainstalowa kodeki, tak zeby mi wszystko chodziło włącznie z mkv i z tymi ripami od TV-Japan ?
Jakis Kodeck Pack ? Cos polecicie ?
BO własnie zainstalwoałem Windowsa i nic nie mam
mega-pack? Tj. CCCP Mega pack ?
i to bedzie tylko to ?
Ja zawsze uzywałem K-Lite Pack + matroska i wszystko mi ładnie działało tylko wtedy miałem te problemy jedynie z odtwarzaniem mkv od TV Japan jak widana screenie wyzej..
Uzywałem tego K-Lite Mega pack.. ale nawet gdy go zainstalwoałem to nei działły mi pliki MKV.. ;< i musiałem instalwoa jescze osobno Matroska.. + tak jak juz napisałem wyzje.. problemy z aniem od TV Japan (tylko z nimi)
Dziwne tymek88, ja też kożystam z "K-Lite Mega Codec Pack 1.67" do tego "Real Alternative 1.51" plus "wmv9VCMsetup" (powinno być w paczce, ale nie ma, bez tego duża część filmów wyglądała jak na screenie co pokazałeś plus mnóstwo zielonego :/), a na koniec instaluje "CoreAVC". Potem aby odpowiednio skonfigurować ffdshow i jeszcze nie zdażyło mi się żeby jakiś film mi nie chodził.
a masz moze jakis bezprośredni link do tego wmv9VCMsetup.exe
bo nie moge znalesc :< a na stronie MS tez cos nie bardzo moge do tego dosjc ;<
[URL]http://rapidshare.com/files/63016273/wmv9VCMsetup.exe.html[/URL]
Tylko po instalacji nie zapomnij w ustawieniach ffdshow ustawić dla "WMV 3/9" WMV9 bo inaczej nic ci jego instalacja nie da. Nie gwarantuje że zadziała, ale warto spróbować, mnie pomógł.
Nie wiem czy temat jest dobry ale nie ma innego bardziej pasującego(moim zdaniem). Postanowiłem zabrać się za Goshuushou-sama Ninomiya-kun, i pojawił sie problem w wyborze grupy od której mam ww. anime zassać, wiec prosiłbym was o pomoc w jej wyborze. Zależy mi na rawie ew. softsubie w możliwie najlepszej jakości. Z góry dziękuje za pomoc.