Nie jesteś zalogowany.
Witam
mam taki o to dylemat, nie dawno zakupiłem tego właśnie laptopa, ale ku mojemu zdziwieniu nie dostałem płyty z instalką windowsa ... [w sumie to nie wiem czemu kazali za niego zapłacić]
Z zainstalowanym systemie Windows Media Center jest pełno syfu między innymi norton coś tam ...
I teraz mam pytanie skąd mogę dorwać instalkę windowsa media center aby mój serial z oryginalnego windowsa za którego zapłaciłem działał i pozwolił mi na zainstalowanie systemu ?!
Sterowniki zassałem ze strony Acer.
Zastanawia mnie jeszcze jedno dlaczego kazali zrobić kopie systemu zamiast dać po prostu instalki.
A i jeszcze jedno dlaczego jest ukryta partycja trochę więcej niż 4 gb co na niej jest, po co jest?
Najlepiej zapytaj w miejscu, gdzie kupowałeś tego laptopa.
A temat i tak zaraz poleci do kosza
Na ukrytej partycji jest właśnie windows, którego możesz zainstalować z poziomu biosu. Poczytaj sobie o tym w instrukcji twojego lapka. EOT
A no właśnie tak nie jest. Przy wybieraniu bota są 3 opcje, hdd, cdrom, network. Nie ma bota z ukrytej partycji. Co do poprzedniego posta, to mi powiedzieli żebym napisał podanie do maicrosoftu to może mi przyślą .... dlatego też szukam instalki która łyknie oryginalnego seriala....
A jestes pewien ze w ofercie jest lapik wraz z windowsem ? ;> bo UE w koncu ma zakazac sprzedawania komputerow wraz z systemem... mimo to ze w polsce taki zakas jest od kilku lat ;>
A no właśnie tak nie jest. Przy wybieraniu bota są 3 opcje, hdd, cdrom, network. Nie ma bota z ukrytej partycji. Co do poprzedniego posta, to mi powiedzieli żebym napisał podanie do maicrosoftu to może mi przyślą .... dlatego też szukam instalki która łyknie oryginalnego seriala....
ja kupilem dela e1505 z tym systemem, mialem na ukrytej partycji oraz plytke, niestety przy ustawianiu "powitalnych ustawien media" wywalil mi niebieski i tak sie skoczylo uzywanie tego systemu, zainstalowalem profa i bylo dlugi czas dobrze
Jeżeli macie jakiekolwiek problemy z lapkiem, to polecam ten serwis: http://www.notebookcheck.pl/
Wydaje mi sie, ze serial ktory masz powinien zadzialac z kazda instalka Windows Media Center.
zgadza sie powinien zadzialac z kazda chyba ze w tym sklepie robia ludzi w balona i kilku osoba sprzedaja ten sam system z tym samym cd keyem ( mam takie przypuszczenia poniewaz nie dostal plytki ) lepiej jak najszybciej sprobuj zrobic rejestracje na stronie microsoftu aby sprawdzic czy na ten key mozna rejestrowac sie
Eh, bo nie ustawiasz tego przez opcje bootowania :/ W Acerach wywołanie ukrytej partycji było bodajże ALT-cośtam
Ostatnio edytowany przez gracol (2007-10-07 12:10:29)
A prosiłem, żeby problemy ze sprzętem wrzucać do wydzielonego na ten temat wątku.