Nie jesteś zalogowany.
co do poezji to ja uwielbiam mam kilka wpisow tajemniczych w pamietniku...
Co do tekstu w pierwszym poście - średni. A nawet cienki, jakoś wogóle mnie nie poruszył. Choć pewnie zupełnie inaczej bym go odebrał z jakąś muczyczką ala fma. Łzy ? No niewiem..
Co do tektów piosenek w anime, ostatnio bardzo mi się podobał opening Black Lagoon w tłumaczeniu Hiroyuki Świetna muza i świetny tekst. Chwytało za serducho ;p
wiesz kazdy odbiera poezje na swoj wlasny sposob...ja interpretuje matoforycznie i doglebnie
Ulubiony tekst z piosenki anime - "Odoru Akachan Ningen", czyli pierwszy ending z Welcome to NHK.
EDIT: No i prawie wszystko, co było w Becku. ;P
Ostatnio edytowany przez lb333 (2007-09-25 16:40:39)
no musze poprec twoje slowa Ib333 Beck zee swoimi pioseneczkami zwyciezyl
A jeśli chodzi o polskie tłumaczenie, to z tych, które oglądałem, rządzi Anime Garden i ich piosenki do Death Note.
tego to jeszcze nie bylo mi dane obejrzec
Ulubiony tekst z piosenki anime - "Odoru Akachan Ningen", czyli pierwszy ending z Welcome to NHK.
P
I pierwszy opening, tego samego gościa, do Sayonara Zetsubou Sensei też daje radę. Bure bure bure bure...
Do ulubionych tekstów(tych już przetłumaczonych i po ingliszu) w pioseneczkach zaliczam:
-Battlecry z Samurai Champloo
-Red fraction z Black Lagoon (chociaż muzycznie mnie nie jara):D
-Scarecrow z Moonlight Mile
Ostatnio edytowany przez ivelios (2007-09-25 16:54:39)
I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side
lb333 napisał:Ulubiony tekst z piosenki anime - "Odoru Akachan Ningen", czyli pierwszy ending z Welcome to NHK.
PI pierwszy opening, tego samego gościa, do Sayonara Zetsubou Sensei też daje radę. Bure bure bure bure...
Muzycznie - tak, ale tekst mi się bardziej podoba z NHK.
A jeżeli chodzi o coś przy czym można uronić łezkę, to po obejrzeniu całego Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora, można się zasmucić przy słuchaniu endingu "Kioku no Kakera" (choć nie wiem, o czym jest ta piosenka ).
Powalające jest też pod względem tekstu oraz przede wszystkim wokalu "Koi no Mikuru Densetsu" z Melancholy of Haruhi. xD
Ostatnio edytowany przez lb333 (2007-09-25 17:08:54)
wlasnie przesluchuje pioseneczki a sailoor moon piekne tlumaczenie
(...) matoforycznie (...)
Ale temacik fajny...
A komm susser tod z nge? Melodia niby nawet wesoła, ale ten tekst... cisnie..
Jeśli chodzi o sailor moon, sporo tam jest takich tekstów optymistycznych... np. jesli chodzi o piosenki w trakcie odcinków, czy Otome no Policy... które jednak też lubię.. właśnie za ten optymizm.
Jeszcze do piosnek z anime z tekstem.... to szczególnie heart moving z sailor moon...
jakaś taka melancholia mnie przy tym łapie..
tyle że nie chodzi o tekst... ale o szczeniackie wspomnienia gdy mając 7 latek wracałem szybko ze szkoły by to obejrzeć.. i wtedy nie liczyło się nic innego... więc teraz słuchając tego odpływam...
Ostatnio edytowany przez vejita_kc (2007-09-26 16:58:14)
masz racje przewazaja tutaj takze wspomnienia...ja sobie przypominam jak po szkole zamykaam sie w pokoju na klucz zeby tylko slayers obejrzec hahaha i z tego zamilowanie do muzyczki z tego anime
Mnie powalił opening do Black Heaven, Japończyczy wzięli oryginalny kawałek Johna Syksa, jego tłumaczenie też niczego sobie świetne jeszcze było ska w opie do Colorful xD i fakt, tłumaczenie kawałka z Black Lagoon było w pytę, good job.
~lb333, uszanowanko xD
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
no ja narazie poczatkujaca wiec odemnie mozecie jedynie sie dowiedziec serie tvnsiedem hahaha ale ostatnio musze powiedziec bardzo spodbal mi sie opening Host Klub Ouran boski...Kiss Kiss For They Love...hhihihi
obejrzalam kolejne wspaniale Anime" Dears" Polecam a pioseneczka opening jest cudowna....taka inna prowadzony jest dialog w przeksztalceniu dialog spiewajacy super sprawa polecam naprawde