Nie jesteś zalogowany.
A ja mogę być Ministrem od spraw Mangi i Anime w Polsce
Kaczyńscy wymyślają nowe ministerstwa to czemu ja mam być gorszy :>
Aleście się rozpędzili z tą dyskusją o wierze xD Aż nie chce mi się czytać, ja powiem tylko, że mi najbardziej odpowiada koncepcja taoizmu. Nie ma nic lepszego niż wuwei Jedyny problem z tym, że w tych czasach ciężko jest żyć całkowicie wg tej filozofii. Generalnie, co ma być to będzie, i nie mają w tym udziału żadne siły wyższe, wszystko zależy od nas i przypadku/losu. Wiadomo, shit happens
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Ok opisze własnymi słowami:
(...)Poza tym, każdego kto chce sobie poszerzyć horyzonty, zapraszam na wykład "Filozofia natury", który jest prowadzony, przez światowej klasy fizyka na Politechnice Wrocławskiej. Wtedy wam się może rozjaśni troszeczkę pod kopułką , a raczej może zmienicie swoje poglądy.(...)
" Filizofia natury " to był i będzie mój kultowy przedmiot na który z miłą chęcia uczęszczałem i zapewne nadal bede chodził pomimo że nie będę zapisany.
Moje poglądy co do religii też są troszkę inne i to zapewne dzieki prof. dr hab. Pawlikowski'emu ... who knows ... ale nie będę się na ten temat wypowiadał w tym topic'u
Ostatnio edytowany przez mariodreamer (2007-09-26 01:21:17)
Ja biorę Ministerstwo Edukacji Narodowej!!! Wy ciapciaraki jedne Mam odpowiednie kwalifikacje 189 cm wzrostu Lepszych nie trzeba.[respekt] Wg. hasła, "...by żyło MI się wygodniej"
Ach... ten wzrost
~mariodreamer to zobaczymy się na wykładach
Ostatnio edytowany przez rexo (2007-09-26 07:09:52)
Ciesz się , że widzisz coś złego w bestialskim mordowaniu , bez judaizmu i ST wątpię żeby było to możliwe.
A to że mamy XXI wiek o niczym nie świadczy - jak dla mnie to ludzie wciąz mentalnością tak daleko od małp nie odbiegają i minie wieeeele wieków zanim to sie zmieni. A do tego czasu przydadzą się religie z ich nieuniknioną karą boską, a nie dziurawym prawem.
Nieuniknioną karą boską?? Jaka ona nieunikniona, jeśli od wszystkiego można się wykpić dając odpowiednią sumę "na odpuszczenie grzechów" i odmawiając pięć razy jakąś modlitwę? Trochę powagi
Jeśli uważasz, że bez religii człowiek nie byłby w stanie odróżnić dobra od zła, to masz o sobie (no bo jesteś człowiekiem, jak przypuszczam strasznie niskie mniemanie. Ja w tym klubie członkostwa nie mam (przy czym zaznaczam, że też jestem człowiekiem . A ludzie nadal są zacofani między innymi też przez religie właśnie.
Zresztą wydaje mi się, że nie odróżniasz religii od wiary w coś.
Freeman napisał:No to nie ma o czym dyskutować w takim razie.
Dokładnie, takie dyskusje są zbędne . Szczególnie jeśli chodzi o temat wiary.
Masz rację, że są zbędne, tylko imo z innego powodu, niż ty myślisz.
Panowie, że się tak wyrażę - ale zje***iście temat... Miało być wesoło, mangowo, mieliśmy stworzyć razem fantastyczny program z samymi punktami o M&A, a wy tu wyskakujecie od jakichś czterech stron z religią. Religia jest takim tematem, w którym i tak nie osiągniemy porozumienia i najlepiej by było, gdyby każdy pozostawił tę sprawę samemu sobie. No żal trochę, że topic nie wypalił, zamiast polewki mamy jakieś chore, niesłużące niczemu wywody...
Freeman - chyba jednak powinieneś dawać przykład i zamiast kontynuować offtop - wycinać go.
"Skazany na zajebistość"
Może i w sprawie religii nie osiągniemy porozumienia , ale za to poszerzymy sobie horyzonty poprzez samą dyskusje i wymianę argumentów.
Freeman - zapewne nie wiesz , ale rozgrzeszenie odpuszcza grzechy , ale nie karę .
Faktycznie sądzę , że ludzie nie są w stanie odróżnić dobra od zła bo te pojęcia nie mają sensu bez jakieś bezwzględnej skali wartości ( np. 10 przykazań ). Bo np. czy zabicie drugiego człowieka jest złe ? Załóżmy że ja powiem że nie , a Ty że tak. Skrajnym egoizmem byłoby zakładać , że w przypadku różnicy zdań to zawsze 'ja' mam rację.
A to że byli są i będą ludzie , którzy uważają że zabijanie złe nie jest pokazuje nam ta niewdzięczna historia.
Tak samo sprawa ma się z każdym innym uczynkiem od kradzieży zaczynając ( Niby dlaczego Kali nie miałby mieć racji ?;))
Poglądy moje wykształciły się na książkach takich jak "Władca Much" czy "Rok 1984" , na filmach takich jak "Czas Apokalipsy" i całej masie anime .
Heh, jednak muszę się jeszcze wtrącić, jak już mówiłem jestem kiepskim katolikiem i postępuje jak mi się podoba, za to że obraziłem cię rexo przepraszam. A co do potrzebności religii powiem wprost, chodzi o moralność, religia narzuca ludziom konkretną moralność czyli co jest dobre a co złe, jeżeli ktoś ma wypaczoną moralność to dla niego dobre może być zabijanie wszystkiego poza sobą, tak więc ze względu na różnorodność moralności ludzkiej, trzeba przyjąć jakąś wspólną prawidłową moralność a zasadniczo pokrywa się ona w większości z moralnością katolicką.
Takie jest moje zdanie.
Widze że podobnie podchodzę do tematu jak przedmówca.
Ostatnio edytowany przez malkor (2007-09-26 12:53:22)
Może i w sprawie religii nie osiągniemy porozumienia , ale za to poszerzymy sobie horyzonty poprzez samą dyskusje i wymianę argumentów.
A powiedz mi, co to ma wspólnego z tematem? Chcesz poszerzać swoje horyzonty na temat religii? Załóż sobie odpowiedni topic, proste
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2007-09-26 13:06:02)
"Skazany na zajebistość"
Dżibril napisał:Może i w sprawie religii nie osiągniemy porozumienia , ale za to poszerzymy sobie horyzonty poprzez samą dyskusje i wymianę argumentów.
A powiedz mi, co to ma wspólnego z tematem? Chcesz poszerzać swoje horyzonty na temat religii? Załóż sobie odpowiedni topic, proste
Zjadacz, był już taki topiki, a jeśli nawet nie bezpośredni, to pamiętam (bo rozpisywałem się o tao xD), że w którymś rozwinęła się taka dyskusja dość szeroko. Może by tam prze kleić całą dyskusję, i oczyścić Twój topik
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
W sumie to faktycznie by się przydało.
Widzę, że partia umiera!
Aby wznowić temat, propozycja hymnu: Dear Mr. President.
Nie wiem jak wam, ale mnie niesamowicie podoba się ta piosenka .
A odnośnie tego co dzieje się przed wyborami, nie wiem czy ogladacie TV. Oglądacie konwent?
Dla mnie smutne... szkoda komentować...
Ostatnio edytowany przez rexo (2007-10-06 15:33:07)
zjadacz będziesz brał udział w debacie z:
a)Kaczorem?
b)Kwachem?
c)Donaldem?
d)Planktonem (Leppiej, Gier tych wiele, i ten z PSL taki spokojny)?
e)pojedynek na gołe klany z którą babek z Partii Kobiet?
ja wybieram opcję:
f) walka w kisielu z R.Beger ;P
rexo napisał:ja wybieram opcję:
f) walka w kisielu z R.Beger ;PŻycze miłej zabawy. Ale mam nadzieje, że kolegom z partii oszczędzisz tego widoku
Wiesz jednym moze sie to spodobac
Proponuje ogłosić mnie (co za skromność:P) ministem do spraw seksuologii w ecchi i hentai