#201 2007-09-23 23:53:41

B4RT3K
Użytkownik

Odp: Partia ANSI

Zgrzyt napisał:
B4RT3K napisał:
Virus napisał:

Sorry, ale ja nie podlegam niczyim rozkazom... mam swoja armie, ktora wykorzystuje przeciwko wrogom narodu, wliczajac zdrajcow jezor . Sam zapisuje w notesie delikwentow, ktorzy zaszli mi za skore ;]

Nie zapominaj do kogo mówisz (patrz pierwsza strona tematu) smile A notes na mnie nie zadziała bo jestem pół-Shinigami smile_big

Nawet wysokiej rangi Shinigami(czy cała ich społeczność) czy nawet ja obawiają startować do niego. Człeku jesteś kretynem lub masz jaja z stali. (miejmy nadzieje ze ich szybko nie stracisz)

Jestem kretynem z jajami ze stali smile

Virus napisał:
B4RT3K napisał:

[Cytuj=~Virus]
Sorry, ale ja nie podlegam niczyim rozkazom... mam swoja armie, ktora wykorzystuje przeciwko wrogom narodu, wliczajac zdrajcow jezor . Sam zapisuje w notesie delikwentow, ktorzy zaszli mi za skore ;]

Nie zapominaj do kogo mówisz (patrz pierwsza strona tematu) smile A notes na mnie nie zadziała bo jestem pół-Shinigami smile_big

Taa, wiem, na pismie smile_big . Ale jak przyjdzie co do czego to ministerstwo sie chowa gdzie sie da jezor .

Do czegoś takiego nie dopuszczę. A skoro pan Kira taki waleczny to gwarantuję, że PSA nie zmarnuje takiego potencjału i miejsce się gdzieś znajdzie smile

#202 2007-09-24 00:04:18

_KiRA
Użytkownik

No i ładnie smile

#203 2007-09-24 00:14:32

wiluS
Użytkownik

No i pięknie, wszyscy popierają PSA. Życ nie umierać...

#204 2007-09-24 00:16:43

khadzad
Użytkownik

no to...jedziemy na wybory?:P

#205 2007-09-24 01:21:54

Kisiel
Użytkownik

wiluS napisał:

No i pięknie, wszyscy popierają PSA. Życ nie umierać...

Ja nie popieram, nadal nie dostałem walizki jezor

10721827ve.gif

#206 2007-09-24 02:23:07

Vilku
Użytkownik

PiS? PO? LiD? PSA?

Dla prostego człowieka to jedno i to samo..  Trzeba wyjść do ludzi i pokazać że to zmieni ich przyszłość (KONIEC NEOSTRADY, nieograniczone transfery anime zmienią ich życie)

w ministerstwie oświaty trzeba więcej ludzi! Chetnie zająłbym miejsce Podsekretarza Stanu by posprzątać po Romku smile_big
Do gabinetu przyjme dziewczyny z LOVE HINA jezor by być reprezentatywnym oczywiście

Ps. albo chętniej zostane ministrem bez teki..jak swego czasu Gosiu-Gosiewski smile_big To jest fucha!
Bym nic nie robił, anime oglądał i kase bym brał aby muc czyste płytki na anime z akcji mbell'a kupować hehe

Ostatnio edytowany przez Vilku (2007-09-24 02:33:39)

565.png

#207 2007-09-24 10:27:04

malkor
Użytkownik

Ha wiem już kim mogę być, ojcem dyrektorem naszej nowej religii (czyli starej z tym że z nowymi założeniami).
Proponuje każdego obywatela obłożyć podatkiem na kościół dzielimy się tym tak: 80% dla mnie na moje samochody i moje kobiety, 20% na was. W zamian gwarantuje fanatyczne poparcie moich moherowych bojówek i ich mechów najnowszej generacji, wprowadzenie nowych świąt religijnych związanych z anime, ustanowienie kilku świętych z partii rządzącej no i "drobne" zmiany w liturgii.

#208 2007-09-24 12:46:21

Rammstein
Użytkownik

Znajdzie się jakieś wolne ministerstwo smile_big

#209 2007-09-24 13:46:52

Endru
Użytkownik

Został jeszcze sekretarz stanu, minister gospodarki, gospodarki morskiej, skarbu państwa i ministerstwo głupich kroków smile

#210 2007-09-24 14:05:27

Tommy
Użytkownik

Szczerze ministerstw jest jeszcze w 3 i troche. STarczy poszukać oczkod

tmpdk.png

#211 2007-09-24 14:11:58

Jasmine
Użytkownik

Ja mogę być ministerką skarbu państwa jezor Chyba, że zrobimy sobie ministerstwo do spraw kobiet kawaii i nie kawaii jezor

#212 2007-09-24 14:32:21

Ichigo_Bleach
Użytkownik

No uwaga PiS zrobił nowy Spot XD to kiedy PSA robi Spocik XDD

metallica0005.jpg

#213 2007-09-24 14:43:59

Tommy
Użytkownik

Co do zakładania partii to

EWIDENCJA PARTII POLITYCZNYCH

Art. 11

Partię polityczną zgłasza się do ewidencji partii politycznych, zwanej dalej "ewidencją", prowadzonej przez Sąd Okręgowy w Warszawie, zwany dalej "Sądem".
Zgłoszenie powinno zawierać nazwę, skrót nazwy i określenie adresu siedziby partii politycznej oraz imiona, nazwiska i adresy osób wchodzących w skład organów uprawnionych w statucie do reprezentowania partii na zewnątrz oraz do zaciągania zobowiązań majątkowych. Do zgłoszenia można załączyć wzorzec symbolu graficznego partii politycznej.
Do zgłoszenia należy załączyć:
statut partii politycznej,
wykaz zawierający imiona, nazwiska, adresy zamieszkania, numery ewidencyjne PESEL i własnoręczne podpisy popierających zgłoszenie co najmniej 1000 obywateli polskich, którzy ukończyli 18 lat i mają pełną zdolność do czynności prawnych; każda strona wykazu powinna być opatrzona adnotacją zawierającą nazwę partii politycznej zgłaszanej do ewidencji.
Do zbierania podpisów osób popierających zgłoszenie, o których mowa w ust. 3, stosuje się odpowiednio przepisy ustawy z dnia 5 lipca 1990 r. - Prawo o zgromadzeniach (Dz.U. Nr 51, poz. 297, z 1999 r. Nr 41, poz. 412, z 2000 r. Nr 12, poz. 136 i z 2001 r. Nr 46, poz. 499).
Nazwa, skrót nazwy i symbol graficzny partii politycznej powinny odróżniać się wyraźnie od nazw, skrótów nazw i symboli graficznych partii już istniejących.
Zgłoszenia dokonują 3 osoby spośród osób, o których mowa w ust. 2, przyjmując odpowiedzialność za prawdziwość danych zawartych w zgłoszeniu.
Art. 12

Sąd dokonuje wpisu partii politycznej do ewidencji niezwłocznie, jeżeli zgłoszenie jest zgodne z przepisami prawa.
Przez wpis rozumie się także zmianę oraz wykreślenie wpisu.
Sprawy o wpis do ewidencji rozpoznaje się na posiedzeniu niejawnym; Sąd może zarządzić wyznaczenie rozprawy.
Sąd wydaje orzeczenie w formie postanowienia.
Od postanowienia w przedmiocie wpisu przysługuje apelacja, chyba że przepisy niniejszej ustawy stanowią inaczej.
Art. 13

Jeżeli zgłoszenie partii politycznej do ewidencji zostało dokonane z naruszeniem przepisów art. 11 ust. 2-6, Sąd wzywa zgłaszających do usunięcia stwierdzonych wad w wyznaczonym przez siebie terminie, nie dłuższym niż 3 miesiące.
W przypadku nieusunięcia wad w terminie i w sposób wskazany przez Sąd, Sąd wydaje postanowienie o odmowie wpisu partii politycznej do ewidencji.
Postanowienie może być zaskarżone w terminie 14 dni od jego doręczenia lub ogłoszenia na posiedzeniu jawnym.
Art. 14

W razie powstania wątpliwości co do zgodności z Konstytucją celów lub zasad działania partii politycznej określonych w statucie, zgodnie z art. 9 ust. 1, lub w programie partii Sąd zawiesza postępowanie, o którym mowa w art. 12, i występuje do Trybunału Konstytucyjnego z wnioskiem o zbadanie zgodności celów partii politycznej z Konstytucją.
Na postanowienie, o którym mowa w ust. 1, zażalenie nie przysługuje.
Jeżeli Trybunał Konstytucyjny wyda orzeczenie o sprzeczności celów partii politycznej z Konstytucją, Sąd odmawia wpisu partii do ewidencji.
Postanowienie Sądu, o którym mowa w ust. 3, nie podlega zaskarżeniu.
Art. 15

Prawomocne postanowienia Sądu w sprawach o wpis do ewidencji ogłasza się nieodpłatnie w "Monitorze Sądowym i Gospodarczym" oraz przekazuje Państwowej Komisji Wyborczej.

Art. 16

Partia polityczna nabywa osobowość prawną z chwilą wpisania do ewidencji.

Art. 17

Nazwa, skrót nazwy i symbol graficzny partii politycznej zgłoszonej do ewidencji w sposób określony w art. 11 korzystają z ochrony prawnej przewidzianej dla dóbr osobistych.

Art. 18

Ewidencja wraz z tekstami statutów partii politycznych jest jawna.
Każdemu przysługuje prawo otrzymywania od Sądu uwierzytelnionych odpisów i wyciągów z ewidencji i statutów partii politycznych.
Odpisy i wyciągi podlegają opłacie. Opłaty te stanowią dochód budżetu państwa.
uchylony
Art. 19

Partia polityczna jest obowiązana zawiadomić Sąd o:
zmianie statutu partii,
zmianie adresu siedziby partii,
zmianach w składzie organów uprawnionych w statucie do reprezentowania partii na zewnątrz oraz do zaciągania zobowiązań majątkowych.
Partia polityczna zawiadamia Sąd o zmianach określonych w ust. 1 niezwłocznie, nie później jednak niż w terminie 14 dni od dnia dokonania tych zmian.
Art. 20

W przypadku niespełnienia przez partię polityczną wymogów określonych w art. 19 Sąd wzywa właściwy organ partii politycznej do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia brakujących danych w wyznaczonym przez siebie terminie, nie krótszym niż 3 miesiące. W razie powstania wątpliwości Sąd bada, czy dochowany został tryb dokonywania wyboru organów partii oraz uzupełniania składów tych organów, o których mowa w art. 9 ust. 1 pkt 5.
W razie bezskutecznego upływu terminu, o którym mowa w ust. 1, Sąd wydaje postanowienie o wykreśleniu wpisu partii politycznej z ewidencji.
Art. 21

Jeżeli partia polityczna wprowadzi do statutu zmiany niezgodne z postanowieniami art. 8, Sąd może wystąpić do Trybunału Konstytucyjnego z wnioskiem o zbadanie zgodności z Konstytucją celów lub zasad działania partii politycznej.
Przepisy art. 14 ust. 2-4 stosuje się odpowiednio.
Art. 22

W sprawach o wpis partii politycznej do ewidencji stosuje się przepisy Kodeksu postępowania cywilnego o postępowaniu nieprocesowym, z uwzględnieniem przepisów niniejszej ustawy, z tym że kasacja przysługuje jedynie od postanowień sądu drugiej instancji w przedmiocie wpisu lub wykreślenia wpisu z ewidencji.

Art. 23

Minister Sprawiedliwości określa, w drodze rozporządzenia, wzór i sposób prowadzenia ewidencji partii politycznych oraz szczegółowe zasady wydawania odpisów i wyciągów, o których mowa w art. 18.

To kto załatwia te 1000 ludzi? (bo tyle to nas chyba nie będzie baka

tmpdk.png

#214 2007-09-24 14:49:36

Ichigo_Bleach
Użytkownik

No tak dobre chęci teraz nie wystarczą _^_

metallica0005.jpg

#215 2007-09-24 14:56:08

DiamondBack
Użytkownik

Na glosowaniu dorysuje na karcie kratke a obok PSA i zaznacze nasza partie! xD Powaznie zrobie zdjecie i wrzuce tu na forum smile_big

Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/

#216 2007-09-24 15:04:12

Ichigo_Bleach
Użytkownik

Gdybym mógł głosować też bym tak zrobił XDD jeszcze 998 osób i było by smile_big:D

metallica0005.jpg

#217 2007-09-24 15:09:29

Tommy
Użytkownik

Taaa tylko partia nie jest zgłoszona XD

DiamondBack napisał:

Na glosowaniu dorysuje na karcie kratke a obok PSA i zaznacze nasza partie! xD Powaznie zrobie zdjecie i wrzuce tu na forum smile_big

Pomysł niezły. Może też tak zrobie.

Ostatnio edytowany przez Tommy (2007-09-24 15:23:44)

tmpdk.png

#218 2007-09-24 15:28:38

wiluS
Użytkownik

Genialny pomysł! Ja w to wchodzę, ktoś sie może bardzo zdziwić:P

#219 2007-09-24 15:45:26

Starfox
Użytkownik

Oj, jak Jasmine będzie ministrem skarbu... Płacenie podatków stanie się przyjemnością;)

#220 2007-09-24 17:07:00

Hiead
Użytkownik

Zgłaszam Się na Prezydenta 6tej Rzeczpospolitej hehe

Stopka forum

© Animesub.info 2025