Nie jesteś zalogowany.
Witam :>
Piszę tu w imieniu klubu mangowego Nakama.
Jesteśmy mangowym klubem działającym na terenie Trójmiasta. Zrzeszamy już około 50 osób. Zajmujemy się organizacją spotkań i wspólnych wyjazdów na konwenty. Na koncie mamy już sporo wspólnych wyjazdów m.in. wyjazd na Dojicon (18 osób), PierniCon 3 (13 osób) czy szykujemy wspólny wyjazd na B.A.K.Ę. Odbyło się już wiele spotkań, na każde przychodzi wiele osób (zazwyczaj powyżej 10). Spotykamy się praktycznie w każdy weekend, najbliższe spotkanie jest już w tą niedzielę (23 września) planujemy się wybrać na Gdański Dzień Mangowy. Potem następne spotkanie będzie w przyszłym tygodniu.
Atmosfera w klubie jest bardzo miła . Wspólnie śpiewamy na UltraStarze i skaczemy do strzałek na StepManii. Uwielbiamy robić kalambury oraz różne inne dziwne konkursy. Czasami nawet wspólnie gotujemy (co niestety, nie zawsze się kończy sukcesem ). Ogólnie robimy dużo bardzo specyficzno-zajebistych cosiów .
Jeśli chcesz poznać ludzi tak zajebistych jak my to odwiedź nasze forum pod adresem http://nakama.xt.pl
Zawsze możesz z nami pogadać na ircu. Znajdziesz nas na kanale #nakama w sieci irc.rizon.net
Ostatnio edytowany przez Nakama (2007-09-21 21:50:26)
Lisek jedzie? bo odgrażał się, że nie
Tu nigdzie nie jest napisane że jedzie.
fajna sprawa taki klub, w moich okolicach raczej trudno o taki
Tu nigdzie nie jest napisane że jedzie.
Nie rozumiem cię.
Lisek jest w Nakama. Z tego co widzę [Gdynia] też możesz w nim być.
Lisek odgrażał się na Pierniku, że nie pojedzie.
Prędzej wy się orientujecie niż ja czy jedzie [skoro organizujecie grupowe wyjazdy]
Że tak powiem: "Czaisz teraz bazę?"
No dobra ale Lisek to nie cała Nakama więc to że Nakama jedzie nie jest równoznaczne z tym że Lisek jedzie.
PS. A i na konie używałem innej ksywki Albarist, może pamiętasz
No dobra ale Lisek to nie cała Nakama więc to że Nakama jedzie nie jest równoznaczne z tym że Lisek jedzie.
No dobra ale przeczytaj co napisałem wyżej ze zrozumieniem
[dlatego sie pytam czy jedzie, to, że nakama jedzie widzę już w temacie topicu]
Mam nadzieję, że widzimy się na BACE Albarist
aha, nie zapominam spoko-gości
Lisek jedzie? bo odgrażał się, że nie
Z tego wywnioskowałem że dziwisz się że jedzie.
Raczej nie jedzie.
Kisiel napisał:Lisek jedzie? bo odgrażał się, że nie
Z tego wywnioskowałem że dziwisz się że jedzie.
Raczej nie jedzie.
To nie było zdziwienie, to akurat było pytanie.
Aha pogniótł mi sie wasz plakat na kredowym papierze - przywieź mi jeden
Nie, mnie na Bace nie będzie.
Ale na Echi jedzie.
Ale na Echi jedzie.
So em aj
Stowarzyszenie Nakama, wraz z Parlamentem Studentów Akademii Morskiej w Gdyni oraz klubem studenckim Bukszpryt ma przyjemność zaprosić na "JParty - Dzień z (pop)kulturą Japońską". W programie:
- Poczęstunek niespodzianka
- Prelekcje tematyczne
- Nauka gry w GO
- Pokaz Dance Dance Revolution, z możliwością spróbowania własnych sił
- Karaoke
- Klasyczne JParty do białego rana
Impreza odbędzie się 19.10.07 (piątek), w klubie studenckim Bukszpryt, w Gdyni. Start godzina 17:00. Dokładna lokalizacja na stronie klubu. Studenci wejście free, pozostali 10 zł (po godzinie 20:00).
Każdy pełnoletni uczestnik karaoke dostaje szlachetny trunek w nagrodę za pokaz swych umiejętności wokalnych. Jeśli jesteś zainteresowany wzięciem udziału w tym punkcie programu wyślij podkład i tekst piosenki, którą chcesz zaśpiewać na smaj@post.pl.
Do bukszprytu się wybiorę pewnie (toż to tylko około niecałe 300 metra ode mnie ) A i może pośpiewam ;P
Ostatnio edytowany przez Wasiu (2007-10-13 15:37:40)
Godzina: 14:00
Dzień: 24.11.2007
Miejsce: Sopot SKM
Czyli spotkanie dla tych, którzy chcą pojawić się po raz pierwszy na mangowych oraz dla tych, co je odwiedzają cały czas. Pomysł zapoczątkowany pewną kłótnią z irca. Idea tego spotkania jest jasna - jak najbardziej się rozreklamować. Dawajcie info o tym spotkaniu w każde miejsce, w które możecie. Wysyłajcie informacje do osób interesujących się mangą, których nie ma na naszym forum. Wysyłajcie informacje do osób, które są z nami, ale już dawno nigdzie nie były. Rozdawajcie informacje, w miejscach gdzie są Trójmiejscy mangowcy (fora, blogi, epuls). Pokażmy wreszcie dobre strony tego klubu. Oprócz tego, kupujemy bilety na pociąg do Warszawy (wspólny wyjazd na Ecchicon).
Godzina:14:00 - 23:00
Dzień:25.11.2007 (niedziela)
Miejsce:Klub Studencki "Bukszpryt"
Wejściówka: 5 zł (szatnia bezpłatna, impreza zamknięta)
Strona WWW: brak
Propozycja miejsca spotkania: "Bukszpryt"
Propozycja godziny spotkania: brak
Jest to impreza zamknięta więc nie ma ograniczeń wiekowych.
Dokładny program nie jest jeszcze znany.
20 stycznia 2008 (niedziela) w gdyńskim klubie Bukszpryt odbędzie się trzecia edycja JParty czyli dnia ze współczesną kulturą japońską. Impreza rozpocznie się o 15, a zakończy o 2 w nocy. W programie m.in. DDR, UltraStar, Taiko, turnieje konsolowe (Soul Calibur i Tekken), karaoke na scenie klubu, konkursy i inne atrakcje. Jako uwieńczenie imprezy planowana jest kilkugodzinna dyskoteka przy japońskich rytmach. Wstęp kosztuje jak zwykle 5 zł.
Impreza organizowana jest przez trójmiejskie stowarzyszenie http://nakama.pl. Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych Japonią oraz jej współczesną kulturą, a także (a może przede wszystkim) dobrą zabawą i poznaniem nowych ludzi.
Godzina: 15:00 - 02:00
Dzień: 20.01.2008 (niedziela)
Miejsce: Klub Studencki "Bukszpryt"
Wejściówka: 5 zł (szatnia bezpłatna)
Strona WWW: nakama.pl
Ostatnio edytowany przez kamehameha (2008-01-06 02:41:22)
Chwilowo z przyczyn lokalowych impreza odwołana. Odbędzie się ona najprawdopodobniej pod koniec lutego.