Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4
" Komputer "Magic made on earth" TYP: Power intel v5003
kupiłem ten komputer tutaj.
Obudowa: Magic 400W
o ile ten magic jest z i-boxa to mamy doczynienia z silka mustanga 400W, nie jest to zadna rewelacja (warty ok 50zl ) ale ten zestaw powinien pociagnac, tym bardziej ze sypie sie podczas kozystania z netu a nie przy graniu...
btw Shwarz, kupiles kompa w najgorszej firmie w lodzi
widzialem gwaracje door to door wiec dzwon do firmy i niech ci go naprawiaja
To jest zestaw, kupiony w całości - nie składak więc musisz się z nim udać do servisu po raz kolejny. Najpierw zadzwoń powiedz co się dzieje i zapytaj czy masz z tym przyjść do servisu, a może oni mają człowieka 'w terenie' i by zobaczył o co chodzi. Delikatnie zasugeruj, że pytałeś się znajomych i podejrzenie padło na zasilacz.
Moim zdaniem 400 W to za mało na ten komputer. Pozatym Sprawdzałem ten "Magic 400W", i nie jestem pewnien czy to "Modecom Magic II 400W" czy tajwański wynalazek - bo takowy znalazłem.
Nawet jesli to Modecom, to raczej nie jest najleprzy zasilacz .
Tak czy inaczej musisz coś z tym zrobić. Zadzwoń przedstaw sprawę, powiedz, że twoim zdaniem może być to wina zasilacza lub ramu i czy np. mógłby kotś podskoczyć i obczaić problem, żeby nie było akcji, że ty im zanosisz i u nich jest ok, ponieważ np. nie maja tam Neostrady itp.
I jedno pytanie? Robiłeś Memtesta? Jeśli nie to najpierw zrób - ściągnij darmowy program ImgBurn i nim otwierasz obraz Memtesta86 i nagrywasz na płytkę. Uruchamiasz kompa ponownie, przy starcie komputera musi być włożona płyta do napędu z Memtestem i jeśli masz ustawione bootowanie z CD/DVD to powinien się odpalić.
Niech przeleci testy. Jak skończy wyjmij płytkę. I napisz nam czy były errory.
~lukio ŻADEN zasilacz za 50 zł, nie nadaje się do zasilania jakiegokolwiek komputera.
Jeżeli to jest mustang, to należy [ciach] ludzi którzy to sprzedają - taki sprzęt nie nadaje się do użytku.
Powiedz, że możesz dopłacić i niech Ci to natychmiast wymienią na jakiś normalny zasilacz, najlepiej któryś z proponowanych przez nas, nawet jeśli będziesz musiał dopłacić ze 100 zł.
Tak będzie i dla ciebie i twojego komputera najlepiej.
Ostatnio edytowany przez Suchy (2007-09-22 18:07:18)
~lukio ŻADEN zasilacz za 50 zł, nie nadaje się do zasilania jakiegokolwiek komputera.
Jeżeli to jest mustang, to należy zjebać ludzi którzy to sprzedają - taki sprzęt nie nadaje się do użytku.
a fiat 126p nie nadaje sie do jezdzenia ! wyciagnij wnioski
~lukio wyciągnąłem - nadal uważam że ŻADEN za 50 zł się nie nadaje.
A teraz Ty mi powiedz jaki jest sens kupować sprzęt za 3000zł, i zasilacz za 50 zł, który powoduje, że to '3000zł' nie działa poprawnie.
Chyba jasne?
Tak właśnie bywa w serwisach - jak napisałem wczesniej - ludzie którzy tam pracują, często się nie znają, nie myślą o tym żeby komputer dobrze pracował, ale o $.
Tak czy inaczej kolega musi coś z tym zrobić. Ja zażądał bym wymiany zasilacza na innej firmy i stabilny.
+ Niech sprawdzi ram
~khadzad widocznie masz szczęście, a do tego pewnie dośc starego kompa, który nie wymaga za dużo.
Ostatnio edytowany przez rexo (2007-09-22 12:23:56)
ja mam zasilacz za 50 i nie mam jakoś problemów xD
khadzad napisał:ja mam zasilacz za 50 i nie mam jakoś problemów xD
To nie masz sie zbytnio czym chwalić
hehe zgadzam się[hehe]
[ciach]...skoro coś taniego DZIAŁA i nie sprawia ABSOLUTNIE ŻADNYCH problemów to po kiego grzyba kupować coś droższego?? Po to żeby szpanować że ma sie tam w [ciach] drogi zasilacz?? Bleh...
Ostatnio edytowany przez Suchy (2007-09-22 18:06:16)
~lukio wyciągnąłem - nadal uważam że ŻADEN za 50 zł się nie nadaje.
A teraz Ty mi powiedz jaki jest sens kupować sprzęt za 3000zł, i zasilacz za 50 zł, który powoduje, że to '3000zł' nie działa poprawnie.
Chyba jasne?
Tak właśnie bywa w serwisach - jak napisałem wczesniej - ludzie którzy tam pracują, często się nie znają, nie myślą o tym żeby komputer dobrze pracował, ale o $.
odpowiem Ci jako handlowiec, wszysko przez domoroslych specjalistow. przychodzi do mnie czlowiek z kartka napisana przez jego kolege speca. przegladam czesci i mowie klientowi: tej grafiki nie warto kupowac, nic temu zestawowi nie daje, lepiej zainwestowac w ram. dostaje odpowiedz ze ma byc jak na kartce. patrze dalej na kartke, widze zasilacz 400W za 70zl, mowie ze czegos takiego nie sprzedaje bo stwarzaja problemy, najtansze co mam to modecomy feel 400W ~ 120zl. gosc sie robi czerwony i krzyczy "zlodzieje" po czym wychodzi.[fuj]
wiec nie zganiaj wszyskiego na sprzedawcow, a raczej wrodzona madrosc narodu.
do dobrego zasilacza <150zl udaje mi sie przekonac co 5 osobe a ww. sytuacja zdarza sie srednio 5 razy w tygodniu, ludzie mnie w ogole nie sluchaja, przychodza z gotowym planem zakupu a jak im nie pasuje to wychodza...
taaaa przed wczoraj zasilacz za 50 ziko spalil mi 320 GB dysk xD tak wiec popieram, kupowac porzadniejszy zasilacz, zeby potem nie plakac....
To ja powiem tak...ojciec miał w kompie zwykły starty(bardzo stary) TANI zasilacz...kiedy kupowałem kompa wybrałem sobie najtańszy zaislacz(jakis no name(a moze ma nazwe...nie pamietam)) ojciec jednak sie uparł i kupił jakis najlepszy/najdrozszy polecany przez sprzedawce...powiedziałem żeby wział go do siebie a ja wezme jego. I miałem racje...On miał rozwalony komp a ja na tym staruszku jade dalej;P
taaaa przed wczoraj zasilacz za 50 ziko spalil mi 320 GB dysk xD tak wiec popieram, kupowac porzadniejszy zasilacz, zeby potem nie plakac....
jak chcesz spyle ci rocznego seagate 320 sata2, jeszcze cieply, dopiero wyjety z budy
Ostatnio edytowany przez lukio (2007-09-22 13:28:41)
To ja powiem tak...ojciec miał w kompie zwykły starty(bardzo stary) TANI zasilacz...kiedy kupowałem kompa wybrałem sobie najtańszy zaislacz(jakis no name(a moze ma nazwe...nie pamietam)) ojciec jednak sie uparł i kupił jakis najlepszy/najdrozszy polecany przez sprzedawce...powiedziałem żeby wział go do siebie a ja wezme jego. I miałem racje...On miał rozwalony komp a ja na tym staruszku jade dalej;P
W sumie to wszystko i tak zależy od sczęścia. Czy trafisz na dobrą serię. Ngdy nie przewidzisz co może zrobić ci zasilacz.
Wielkie, wielki dzięki Wam wszystkim. ; )
Dzisiaj zadzwonię do tego Lucky Star'a i się zapytam czy by do mnie wpadli... bo mój ojciec dzisiaj wyjeżdża i nie będzie go już przez całyyyy tydzień. =.=
Ehhh... załamany jestem, że tyle zapłaciłem i jeszcze muszę zasilacz wymieniać. ;(
~lukio ty moze tak myślisz ale 80% innych sprzedawców nie. Czego przykładem jest zakupiony przez kolege zestaw! Jak można w takim zestawie sprzedać zasilacz noname 400W.
Niebądźmy śmieszni...
Doskonale rozumiem, że nasz naród jest tępy - np w moim podpisie jest tego dowód . Ale ja z servisami i sklepami wiem jak jest. Oczywiście zawsze są wyjątki!
Zobacz na ten komputer... jak mogli w zestawie, w którym jest C2D i nienajgorsza karta, sprzedać zasilacz noname 400W...?
To jest normalny zestaw i ludzie którzy nie mający pojęcia o kompach właśnie taki kupują.
Czy nie powinni postawić na jakość? Zasilacz to 1 stopień jakości komputera. Jak on nie działa to nic nie działa.
Więc jak mówisz klientowi, że ten jest do kitu, proponujesz inny, a oni wybiegają z krzykiem "złodzieje", to ich problem. To i tak leprze, niż kupi ktoś u ciebie kompa, z dupnym zasilaczem, a później przyjdzie za pół roku że mu wszytsko sie zje***.
Więc wybacz .
Poza tym, wystarczy samemu posiedzieć, poczytać fora, testy i nie potzreba 'specjalistów' .
Ja za każdym razem, gdy składałem komuś kompa, mówiłem, że jeśli zdecydują się na tańszy zasilacz - ja za to nie biore odpowiedzialności . Zazwyczaj działało. Jeśli nie wycofywałem się z roli doradcy . Aktualnie wszyscy są zadowoleni i nic się nie pier*** ^^.
Ostatnio edytowany przez rexo (2007-09-22 16:49:49)
Napisz kod błędu Window$a jaki Ci wyskakuje a jak to błąd gry to wyślij screena a jak Ci się zresetuje to też Ci może wyświetla tabeleczke windowsa na początku to też zrób screena:)
to moze mi pomozecie? gdy gram w jakas gre to po kilkunastu minutach wyskakuje mi blad i gra sie wylacza, albo czasami sie sam restartuje.
tez mam zasilacz modecom 400w.
napisz kofig kompa
Strony Poprzednia 1 2 3 4