Nie jesteś zalogowany.
Jeśli serwis składał, to najczęściej w takich serwisach ludzie mają małe pojęcie o takich rzeczach. Albo nie kierują się tym, aby było jak najlepiej dla klienta, tylko aby sprzedać to co leży na półkach i zarobić kupe kasy .
Przed kupnem komputera najlepiej skontaktować się z kimś, kto ma małe pojęcie o tym i iść z gotową listą do sklepu .
~lukio - klient uTorrent jest najleprzy, z dostępnych ogólnie. Może nie jest idealny, ale nie ma idealnych rzeczy. Uwież mi jako "doświadczonemu torrenterowi".
Aha i jeszcze BitTornado jest dobry.
Jeśli jest to komp domowy i nie ma w nim mega wymagających kart graficznych itp. to Chieftec 450 W, dość niedrogi i dobry.
Ale tak czy inaczej podaj konf. kompa.
Ostatnio edytowany przez rexo (2007-09-21 23:10:36)
bitlord rox reszta sux
a to co pisze na stronie BitTornada:
NOTE: Corrupted downloads may be caused
by bad RAM in your computer!
Try running the tool from memtest.org to check
To właśnie może was dotyczyć, tak jak mówiłem sprawdźcie ram podanym przeze mnie i 'tutaj' programem.
-----------------------
Odnośnie spekulacji na temat klienta torrenta, moje staty z jednego servisu :
[cytuj]Wysłano 2.17 TB (3.75 GB/Dzień)
Pobrano 707.25 GB (1.19 GB/Dzień)[/quote]
Uwierzcie ze uTorrent jest najlepszy. Próbowałem wielu .
Ptestowany na różnych prędkościach łącza od 256 Kbps poprzez 512, 1024, aż do 100Mbps.
Ostatnio edytowany przez rexo (2007-09-21 23:16:35)
~rexo jak wykle sie z Toba nie gadzam
z tanszych zasilaczy Amacrox WARRIOR AX450-PNF
mozesz byc najbardziej doswiadczonym torrentem(wtf ?) ale i tak nie zmienia to faktu ze utorrent laczy sie najwolniej, pojecie idealny znaczy nie zracy porca ? heh
bitlord download ~400kb 3 pliki po 200 polaczen kosumowane zasoby ? 60mb ramu i czasem mrygnie procek na 2%
jak mam czekac 15min zanim ut sie rozbuja to wole poswiecic 4% mojego ramu i nie czekac
sorki za ot.
~lukio
- po pierwsze przeczytaj uważnie nie jestem torrentem, tylko torrenterem - tak sobie wymyśliłem na szybko.
- uTorrent zjada 0 % zużyca procesora i dużo mniej ramu niż 60 MB.
- nigdy nie miałem problemów z wolnym podłaczeniem do seedów, czy też peerów, może jesteś za natem? Prawdopodobnie wystarczyło dobrze skonfigurować uTorrenta.
- nigdy nie stwierdziłem, że Amacrox WARRIOR AX450-PNF jest zły. Jest bardzo dobry, wszędzie ludzie polecają te 2 zasilacze jednocześnie (Cheitec i Amacrox - 450W) jako "najleprze do 200 zł", a co leprze wszędzie są zdania podzielone. Ja polecam Chiefteca, bo jestem pewien, że będzie działał doskonale. Amacrox jest droższy o 20 zł xD. To żadna róznica - tylko żart .
Pozostawmy koledze wybór .
Ostatnio edytowany przez rexo (2007-09-21 23:33:51)
vpirate2 napisał:to moze uzyj utorrent jest poprostu najlepszy na swiecie
i najwolniej na swiecie laczy sie do seedow
co ci?poprostu trzeba dobrze skonfigurowac to.mi sie laczy odrazu.czekam 4-5 sekund i jestem polaczony z seedami.na np.70 50 mi sie polaczy i 60 peerow.trzeba wejsc w opcje zaawansowane i sie pobawic,nawet nie! wystarcz opcje polaczen odpowiednio skonfigurowac
~rexo
moj blad, zle przeczytalem;
~vpirate2
wlasnie sprawdzilem najnowsza wersje utorrenta (kozystalem kiedys z niego przeszlo rok i wiem jak sie go ustawia)
zadnych natow, jestem adminem tej sieci i moge sobie pozwolic na calkowity dmz
wyniki testu:
plik 138 mb
bitlord -7:32
utorrent -9:20
tak jak mowilem, jest widocznie wolniejszy, a to ze bierze mniej zasobow akurat mnie nie interesuje
to nie topik na tego typu dyskusje, wiec prosze o nie drazenie tematu.
A ja polecam z swojej strony Ktorrent'a http://ktorrent.org/ po dodaniu torrenta natychmiast ssie jak maly odkurzacz atomowy, zajmuje malutko zasobow i ma od groma bardzo przydatnych wtyczek
Ostatnio edytowany przez Saeroth (2007-09-22 09:25:28)
Dobra skończmy gadke na temat torrenta - ja ściagam uTorrentem pliki 4,5 GB w 5 min . Poza tym to zależy, od tego ilu jest seedów i jakie łącza mają.
Możliwe, że jeśli masz wolne łącza + NAT to inne działają szybciej niż uTorrent.
Niech teraz koledzy, którzy mają problemy, piszą jak się sprawy toczą.
Ostatnio edytowany przez rexo (2007-09-22 10:29:26)
Pole Wartość
Komputer
System operacyjny Microsoft Windows XP Professional
Dodatek service pack systemu operacyjnego Dodatek Service Pack 2
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Nazwa użytkownika Michał
Płyta główna
Typ procesora Unknown, 2333 MHz (3.5 x 667) [ Ja wiem, że mam intel Core 2 Duo 2, 33 ]
Nazwa płyty głównej [ Gigabyte P35-S3L ]
Mikroukład płyty głównej Nieznane
Pamięć fizyczna 2048 MB
Typ BIOS'u Award Modular (06/20/07)
Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM1)
Port komunikacyjny Port drukarki (LPT1)
Ekran
Karta wideo NVIDIA GeForce 8600 GTS (256 MB)
Monitor Monitor Plug and Play [NoDB] (74L7003763)
Multimedia
Karta dźwiękowa Realtek HD Audio output
Magazyn
Kontroler IDE Intel(R) ICH9 2 port Serial ATA Storage Controller 1 - 2921
Kontroler IDE Intel(R) ICH9 2 port Serial ATA Storage Controller 2 - 2926
Kontroler IDE Standardowy podwójny kontroler PCI IDE
Napęd dyskietek Stacja dyskietek
Dysk fizyczny SAMSUNG HD321KJ (298 GB, IDE)
Dysk fizyczny Generic- SD/MMC USB Device
Dysk fizyczny Generic- MS/MS-Pro USB Device
Dysk fizyczny Generic- SM/xD-Picture USB Device
Dysk fizyczny Generic- Compact Flash USB Device
Napęd dysków optycznych HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H54L
Status dysków SMART OK
Partycje
H: (NTFS) 10001 MB (3031 MB wolne)
I: (NTFS) 60526 MB (60440 MB wolne)
J: (NTFS) 60533 MB (51234 MB wolne)
K: (NTFS) 174181 MB (174111 MB wolne)
Rozmiar całkowity 298.1 GB (282.0 GB wolne)
Urządzenia wejściowe
Klawiatura Standardowa klawiatura 101/102 klawisze lub Microsoft Natural Keyboard PS/2
Mysz Mysz zgodna z PS/2
Sieć
Karta sieciowa Motorola SurfBoard 4200 USB Cable Modem (81.190.45.207)
Karta sieciowa Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC
Urządzenia zewnętrzne
Kontroler USB1 Intel(R) ICH9 Family USB Universal Host Controller - 2934 [NoDB]
Kontroler USB1 Intel(R) ICH9 Family USB Universal Host Controller - 2935 [NoDB]
Kontroler USB1 Intel(R) ICH9 Family USB Universal Host Controller - 2936 [NoDB]
Kontroler USB1 Intel(R) ICH9 Family USB Universal Host Controller - 2937 [NoDB]
Kontroler USB1 Intel(R) ICH9 Family USB Universal Host Controller - 2938 [NoDB]
Kontroler USB1 Intel(R) ICH9 Family USB Universal Host Controller - 2939 [NoDB]
Kontroler USB2 Intel(R) ICH9 Family USB2 Enhanced Host Controller - 293A [NoDB]
Kontroler USB2 Intel(R) ICH9 Family USB2 Enhanced Host Controller - 293C [NoDB]
Urządzenie USB Masowe urządzenie magazynujące USB
Urządzenie USB Motorola SurfBoard 4200 USB Cable Modem
Wszystko Wam dałem co u mnie znalazł program EVEREST Home Edition ;x Może teraz coś wymyslicie, bo ja jestem po prostu załamany
Ostatnio edytowany przez Shwarz (2007-09-22 10:34:19)
Dobra skończmy gadke na temat torrenta - ja ściagam uTorrentem pliki 4,5 GB w 5 min .
chyba z plyty dvd ;>
Ostatnio edytowany przez Saeroth (2007-09-22 10:37:11)
Wszytsko ok, jedno pytanie dlaczego masz dyski literowane H,I,J,K ? a nie C,D,E,F ?
Zasilacz 450 W - oczywiście jeżeli jest to firmowy zasilacz, da sobie rade, ale jest to minimum.
Poza tym, napisz jaki Ty masz zasilacz.
Sprawdź raczej na takiej kartce ze sklepu, rachunku lub jeszcze czymś, co dali Ci przy zakupie.
~Saeroth nie z płyty DVD, lecz z PT przy łączu dochodzącym do 100 Mbps . Jak nie wiesz co to PT to napisz na priv:P.
~lukio ja bym dał 450 W, aby zasilacz spokojnie pracował i się nie grzał. 350W to minimum zalecane do tej karty + C2D i inny sprzęt...
350W się spoci na 100% jeśli wogóle będzie dobrze pracował.
3.5 x 667 = 2334,5 więc czemu nie pasuje?
Ostatnio edytowany przez rexo (2007-09-22 10:48:40)
~Shwarz
zapomniales o najwazniejszym, sprawdz jaki masz zasilacz, ale z tego co widze taki konfig powinien z palcem w nosie pociagnac dobry 350W albo 400W noname
btw 3.5 x 667 to cos nie pasuje na c2d (albo everest cos kaszani), sprawdz cpu-z
Dyski mam H itd. bo to mój głupi brat dzielił to wszystko :/ i w ogóle był problem bo nie podzielił 174181 MB i było na mnie, że coś zepsułem i zamiast 320GB jak mieliśmy mieć, to mamy sto coś tam == i z tym do serwisu jechałem =,= bo jak on mi tak powiedział to serio pomyślałem, że może coś jest źle >_>
Da się jakoś sprawdzić jaki sie ma zasilacz bez rozkręcania obudowy? ;x
Na kartce z sevisu/sklepu, jak kupowałeś kompa. Tam gdzie jest napisane jakie częśći itp.
Kupili mi już złożonego, więc nie mam takiej kartki >_> tylko na pudełku jest napisane wszystko, ale o zasilaczu nie ma nic...
Podaj w jakim sklepie (najlepiej strona internetowa) i jaki model tego komputera - jakieś oznaczenie, nr, itp...
Jeśli to jest standardowy model, to powinno być gdzieś na www napisane.
Albo lepiej może podaj jaką obudowę masz? Bo zasiłka może być z obudową.
~lukio ja bym dał 450 W, aby zasilacz spokojnie pracował i się nie grzał. 350W to minimum zalecane do tej karty + C2D i inny sprzęt...
350W się spoci na 100% jeśli wogóle będzie dobrze pracował.[/b]
3.5 x 667 = 2334,5 więc czemu nie pasuje?
zestaw bierze ok 270W
pewnie ma e6550 7x333~ 89W, grafika ~71W
nalepke na zasilaczu masz po lewej stronie patrzac na front kompa, ale boczek obudowy musiasz zdjac, jesli nie masz plomby (stikera/naklejki) to smialo