Nie jesteś zalogowany.
Ja nic z tego nie rozumiem... ;_;
Hmm złą operacja na pmięci dziwne. Napisz jak kilka razy wyskoczy i czy zawzse to samo.
Póki co: Memtest86 - sciągnąć bootowalny jako obraz, wypalić na płytkę, zbootować komputer z płytki i przeprowadzić test . Czas trwania zależny od ilości i prędkości ramu. Jak wykaże błędy - uszkodzony ram.
Jesli nie to polecam znaleźć inny windows . Najlepiej oryginalny xD i z updatami .
Juz kilka razy wyskoczyło. -.-
A ja nie umiem nic z tym wypalaniem na płytke itd. ;x
Może ta strona coś pomoże:
Restart Kompa
Komputer jest nowy,
A ja nie umiem nic z tym wypalaniem na płytke itd. ;x
wnioskujac po ww, mam dla ciebie dobra rade, bierz go pod pache i do serwisu, pozdrowienia od ms dostaje sie bardzo czesto i zazwyczaj takie "internetowe kursy pomocy" niewiele daja, tym bardziej ze nie wiesz co do ciebie piszemy
btw bitcomet chyba alokuje pamiec na dysku wiec moze to byc rownie dobrze wina dysku, ramek, systemu, albo uszkodzenie usb (chociaz to malo prawdopodobne)
~rambo tak, ale uTorrent jest sprawdzony. I nie ma bata, aby od niego coś takiego się działo. Ponadto może to być od zasilacza, ponieważ jak jest niestabilny power to wszystko działa niepoprawnie.
~lukio raczej nie było by reseta w przypadku błedu dostępu/alokacji miejsca na dysku.
Napisz jakiej firmy masz zasilacz w tym nowym kompueterze.
Ostatnio edytowany przez rexo (2007-09-21 20:46:21)
Może masz rację ~Rexo z tym zasilaczem ale ja też bym obstawiał ramy. Powinien sprawdzić je dla pewności czy wszystko jest z nimi w porządku.
Dopisano:
~Shwarz zobacz ramy jeżeli wszystko będzie ok to pomyślimy co dalej
Ostatnio edytowany przez rambo (2007-09-21 21:09:09)
Zaraz sprawdzę, ale najpierw napiszę co zauważyłem. ^^"
Jeszcze przed zainstalowaniem sterowników do karty graficznej i dźwiękowej ten problem nie wystąpił ani razu! Teraz to jak włącze jakieś 2 filmiki naraz albo coś zrobię szybciej, to jest restart... chociaż to dużo rzadziej, niż ten problem z torrentami.
więc co mam zrobić? Jak odinstaluje sterowniki, to nie będę miał ani dźwięku, ani za bardzo patrzeć za bardzo nie będę mógł bo mi się rozmazywały czcionki itd...
Więc?
IMO zasilacz, szczególnie po tym, co napisałeś.
EDIT: Zaznaczam,że się nie znam, ale widziałem podobny przypadek.
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2007-09-21 21:08:05)
"Skazany na zajebistość"
Zanim wymienicie zasiłki, przprowadźcie testy ramu, procka itp.
Ale i tak warto mieć dobry zasilacz .
Ostatnio edytowany przez rexo (2007-09-21 21:20:04)
A czy to może być wina po prostu prądu?. ^^" Najpierw mi sie zaczęło gniazdko psuć i już mi się wtedy stary komputer zaczął restartować, później odłączyłem od niego kompa i musiałem przejśc na inne gniazdko w pokoju... ale dalej się restartowało...
Zresztą, jak mogę mieć zły zasilacz w 2 dniowym komputerze...? Jak mój tata sie dowie, że trzeba coś wymienić, to mnie chyba zabije >_>
znowu mi się zrestartował komputer, lecz teraz na blue screenie było napisane co innego:
BUGCODE_USB_DRIVER
*** STOP: 0x000000F (0x00000002, 0x89788A98, 0x88BB3E28, 0x89A96228 )
To chyba jednak sterowniki...?
Niekoniecznie, to BUGCODE_USB_DRIVER wywołał bład, ale jak mówiłem, jeśli za każdym razem jest różna przyczyna, to na 90% zasilacz.
Niestabilny prąd i napięcie powoduje nieprawidłowe działanie całego komputera.
Ehhh...
No to mam jeszcze jedną prośbę... Dacie mi przykłady jakichś dobrych i tanich zasilaczy? ==
W ogóle chyba narazie się będę musiał wstrzymać z zakupem tego zasilacza bo jak mój ojciec sie dowie, że zapłacił tyle za komputer i mi się sam restartuje jeszcze, to mnie chyba powiesi. ^^"
Podaj konfigurację komputera i napisz przy okacji jaką masz zaiłkę. Kolega ma rację - zasilacz jest najważniejszą rzeczą w komputerze.
Ostatnio edytowany przez rexo (2007-09-21 22:20:09)
Ehhh...
No to mam jeszcze jedną prośbę... Dacie mi przykłady jakichś dobrych i tanich zasilaczy? ==
W ogóle chyba narazie się będę musiał wstrzymać z zakupem tego zasilacza bo jak mój ojciec sie dowie, że zapłacił tyle za komputer i mi się sam restartuje jeszcze, to mnie chyba powiesi. ^^"
po pierwsze to nie twoja wina, po drugie idz z tym komputerem na gwarancje, nie jest powiedziane ze ten zasilacz jest za slaby a moze byc poprostu uszkodzony. po trzecie , jesli okaze sie byc sprawny to mozesz ponegocjowac wymiane na cos mocnijszego z doplata, koniec koncow to osoba sprzedajaca ci ten komputer zle dobrala podzespoly. po nastepne nie ma dobrych i tanich zasilaczy...bdb zasilacze 400W zaczynaja sie od 200zl
btw nie podales konfiga pieca wiec nie nadal nie wiemy ile mocy potrzebujesz (jesli nie zauwazylem to wybacz)
to moze uzyj utorrent jest poprostu najlepszy na swiecie
to moze uzyj utorrent jest poprostu najlepszy na swiecie
i najwolniej na swiecie laczy sie do seedow