#261 2007-04-21 12:02:31

Freeman
Użytkownik

Odp: Mamy Euro!!!

Bądź tak miły w takim razie i wskaż mi, w którym miejscu, bo naprawdę nie wiem. Z góry dziękuję.

#262 2007-04-21 12:04:38

MisQL
Użytkownik

~Freeman, tym razem rzeczywiście coś o tym napisał oczkod

[cytuj=euro2012]moge to interpretowac w taki sposob ze pieniadze ktore byly obiecane Polska i Ukraina otrzymala wraz z faktem przyznania Euro, mozliwe ze Polska rowniez starala sie o dodatkowe wsparcie finansowe od Unii, lecz tego wsparcia nie otrzymala. [/quote]

#263 2007-04-21 12:06:54

euro2012
Użytkownik

[cytuj]Komisarz UE ds. polityki regionalnej Danuta Huebner uważa, że Polska może sfinansować z unijnych środków inwestycje związane z mistrzostwami Europy.

Możemy liczyć, że Bruksela da pieniądze na przykład na budowę dróg dojazdowych, dodatkowych przejść granicznych ze wschodem, a nawet niektórych obiektów sportowych - mówi komisarz Huebner. Danuta Huebner apeluje do rządu i samorządów by jak najszybciej wysłały do Brukseli dodatkowe wnioski, które pozwolą na wykorzystanie unijnych pieniędzy w związku z Euro 2012.[/quote]

dodatkowo jestem przekonany ze specjalne dofinansowanie wraz z faktem przyznania Euro rowniez jest !
bo kazdy ze wczesniejszyhc organizatorow takie dofinansowanie otrzymal, ciezko znalezc w internecie bo wszedzie pisze o tym co to wszystko ze soba niesie, jakie moga byc za i przeciw... skupiaja sie juz na ew. skutkach i korzysciach niz na tym co wczesniej bylo mowione.

Ostatnio edytowany przez euro2012 (2007-04-21 12:11:14)

#264 2007-04-21 12:08:10

Freeman
Użytkownik

Ale jak można coś takiego napisać w oparciu o przytoczone słowa premiera? To nie jest żadna interpretacja, to jest opowiadanie bajek w oparciu o zadany temat. Dobrze wiem, co pisał, nie prosiłbym o dowód, gdybym wiedział, że go podał.

euro2012 napisał:

[cytuj]Komisarz UE ds. polityki regionalnej Danuta Huebner uważa, że Polska może sfinansować z unijnych środków inwestycje związane z mistrzostwami Europy.

Możemy liczyć, że Bruksela da pieniądze na przykład na budowę dróg dojazdowych, dodatkowych przejść granicznych ze wschodem, a nawet niektórych obiektów sportowych - mówi komisarz Huebner. Danuta Huebner apeluje do rządu i samorządów by jak najszybciej wysłały do Brukseli dodatkowe wnioski, które pozwolą na wykorzystanie unijnych pieniędzy w związku z Euro 2012.

Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem niestety, jak już mówiłem nie raz. Nie mam już więcej pytań (z resztą i tak na żadne nie doczekałem się odpowiedzi).

euro2012 napisał:

dodatkowo jestem przekonany ze specjalne dofinansowanie wraz z faktem przyznania Euro rownie jest !

Na podstawie...?

euro2012 napisał:

bo kazdy ze wczesniejszyhc organizatorow takie dofinansowanie otrzymal, ciezko znalezc w internecie bo wszedzie pisze o tym co to wszystko ze soba niesie, jakie moga byc za i przeciw... skupiaja sie juz na ew. skutkach i korzysciach niz na tym co wczesniej bylo mowione.

To znaczy jakie dofinansowanie? Ciężko znaleźć w internecie, bo jest wszędzie, tak? Dopasowujesz sobie słowa tak, jak ci jest to na rękę (nie można znaleźć tego, na czym polegało dofinansowanie Portugalii, więc na podstawie tego wnioskujesz, że to oczywiste, dlatego nie ma?). Naprawdę, nie mów już nic do mnie, rozmawiaj sobie z innymi, bo ja już nie mam ochoty rozmawiać z tobą (liczę, że uszanujesz moją prośbę).

euro2012 napisał:

to Ty nie umiesz czytac, tu jest mowa o dodatkowych srodkach jakie Unia ma przeznaczyc na Euro 2012 a nie tych przekazanych juz wczesniej i to na inne cele, wiec nie kompromituj sie...

Dobrze. Tak jak mówisz, nie inaczej, ty masz rację, a January blefuje. Mam nadzieję, że to ci wystarczy i zakończysz emisję słów pisanych w moim ogólnym kierunku.

Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-04-21 12:16:04)

#265 2007-04-21 12:13:43

euro2012
Użytkownik

to Ty nie umiesz czytac, tu jest mowa o dodatkowych srodkach jakie Unia ma przeznaczyc na Euro 2012 a nie tych przekazanych juz wczesniej i to na inne cele, wiec nie kompromituj sie...

#266 2007-04-21 12:18:43

euro2012
Użytkownik

uszanuje, nam obu wyjdzie to na zdorwie bo jak widac i ja i Ty mamy dosc juz tej "rozmowy", "gadania", "wymiany zdan" czy jak to tam mozna nazwac. hm... podwojny post sie nie chcacy zrobil.

Ostatnio edytowany przez euro2012 (2007-04-21 12:20:01)

#267 2007-09-10 17:17:42

Freeman
Użytkownik

Się zastanawiam, czy ~euro2021 tu jeszcze zagląda, ciekawe, co by teraz napisał o tych wszystkich bzdurach, w które tak mocno uwierzył i tak zaciekle ich bronił... Tymczasem my po roku mamy dopiero mieć plan inwestycyjny (!!!), w międzyczasie zmiana ekipy rządzącej, wiadomo, że żadnych dodatkowych środków nie będzie itd... Przykre to strasznie, ale póki co wygląda na to, że miałem rację.

#268 2007-09-10 17:46:18

Starfox
Użytkownik

Nom:] Ale mam nadzieję, że Euro się odbędzie^^ Zarobki mi podskoczą w górę;D Mniam ]:>

#269 2007-09-10 17:46:32

budyn
Użytkownik

Entuzjazm jest kiepskim budulcem.

#270 2007-09-10 19:54:41

Sir Mavins
Użytkownik

Phi!!!
wielkie mi coś.

Potrzebne nam jak dziura w moście.
Mam nadzieję, że dostaniemy kopa i że wlepią nam karę.
Może to nauczy tych opieszalców.

#271 2007-09-10 20:46:12

lb333
Użytkownik

Sir Mavins napisał:

Phi!!!
wielkie mi coś.

Kogo nauczy? Po "opieszalcach" wszelkie kary spłyną jak po kaczce (:D). My za to zapłacimy.

#272 2007-09-10 21:15:20

Cascader
Użytkownik

[cytuj]Phi!!!
wielkie mi coś.

Może to nauczy tych opieszalców.[/quote]
Jeśli nie zdążymy z organizacją to niedość, że wlepią kary to jeszcze przekażą organizacje Włochom, miejmy nadzieje, że do tego nie dojdzie.

#273 2007-09-10 21:38:45

Freeman
Użytkownik

Cascader napisał:

[cytuj]Phi!!!
wielkie mi coś.

Jeśli nie zdążymy z organizacją to niedość, że wlepią kary to jeszcze przekażą organizacje Włochom, miejmy nadzieje, że do tego nie dojdzie.

Jeśli mieliby nam odebrać organizację Euro (a w tej chwili na to się zanosi, niestety), to osobiście bym wolał, żeby zrobili to jak najszybciej, a nie dajmy na to za trzy lata. Wstyd będzie mniejszy, ale przede wszystkim mniejsze będą ciężary poniesione przez społeczeństwo.

#274 2007-09-10 21:43:01

ivelios
Użytkownik

Sir Mavins napisał:

Phi!!!
wielkie mi coś.

Nie bójcie się Polacy! Jest jeszcze Ukraina. smile

Freeman napisał:

Tymczasem my po roku mamy dopiero mieć plan inwestycyjny (!!!)

Naprawdę już mamy plan? Czy tylko "pewni panowie" mówią, że go mamy? Przyznaję się, że nie wiem, co się teraz z naszym Euro dzieje...[shithappens]

I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side

#275 2007-09-10 21:55:17

Freeman
Użytkownik

ivelios napisał:
Freeman napisał:

Naprawdę już mamy plan? Czy tylko "pewni panowie" mówią, że go mamy? Przyznaję się, że nie wiem, co się teraz z naszym Euro dzieje...[shithappens]

Czytaj ze zrozumieniem, ziom smile Napisałem: "Tymczasem my po roku mamy dopiero mieć plan inwestycyjny".

#276 2007-09-10 22:06:05

Sobol15x
Użytkownik

Wstyd po pierwsze. Po drugie znów będą kłótnie w rządzie, że to wina PiS, a PO chciała wszystko dobrze(ciekawie kiedy^^, jakieś ustawy z ich strony?)i że teraz jest już za późno na cokolwiek(komisja śledcza w sprawie euro).

Kogucik zesrał się na wietrze. Opryskał Zbysława na swetrze.
Za x - pocałujcie w dupe nas
Za x - pocałujcie w trąbke nas
Za x - pocałujcie Tadzia w Tadzia
W Tadzia nie wypadzia!

#277 2007-09-10 22:14:47

Tronki
Użytkownik

Freeman napisał:
ivelios napisał:
Freeman napisał:

Czytaj ze zrozumieniem, ziom smile Napisałem: "Tymczasem my po roku mamy dopiero mieć plan inwestycyjny".

E nie przesadzajcie przecież po roku będziemy mieli plan jeszcze tylko będzie nam potrzebne jakieś 10 na wykonanie go jezor.A tak serio to myślę że damy rade z organizacją gdyby w nas nie wierzyli to by nam w ogóle szansy nie dali wiec powinniśmy trzymać kciuki za jak to Kaczyński mówi IV RP. Jak sie nie uda to sie wyprowadzam do do kraju wiśni smile_big.

#278 2007-09-10 22:27:17

fbaran
Użytkownik

ah ta polska na poczatku pod wplywem entuzjazmu mowilem sobie damy rade, ale niestety wsyd bedzie jak cho****. Ostatnio sie ucieszylem ze maja dobudowac kawalek autostrady kolo mojej miejscowosci zeby rozladowac korki, ale sie okazalo ze zrobia 2,5 km :x

#279 2007-09-10 23:28:23

Winged
Użytkownik

A jakby zabrali nam Euro przez które nie będę miał wyremontowanej drogi, a warmińsko-mazurskie nic nie zyska - nie łudźmy się, że turyści w drodze do Wrocławia, Poznania, Warszawy, czy też Gdańska zatrzymają się u nas na wypoczynek smile_big, to czy Polacy będą na nich mieli miejsce. Euro w takim przypadku poszłoby do Włoch, którzy będą grali w eliminacjach, jednak to oni będą gospodarzami (nie daj Boże Włosi nie przeszliby eliminacji). My z kolei nie będziemy gospodarzami i nie graliśmy w eliminacjach. Z tego co wiem to zabranie mistrzostw nie jest czysto hipotetycznym założeniem. USA już dawno zgłosiły gotowość do przejęcia organizacji MŚ od RPA. Fakt, że u nas decyduje UEFA, ale myślę, że przykład odzwierciedla fakt, że otrzymanie prawa do organizacji nie jest równoznaczne ze zorganizowaniem.
Kiedyś myślałem, że nie można spieprzyć czegoś, co jest nadzorowane przez UEFA, ale w końcu mamy tylko specustawę i chyba umowę z Chińczykami. Niby premier mówił, że najtrudniejsze za nami (stworzenie ustawy było niby najtrudniejsze), ale jakoś nie przypominam sobie, żeby wielkie stadiony wznoszono jak domki z kart, a robiły to kraje o wiele zamożniejsze np. Wembley budowano 5 lat. Zresztą komu jak komu, ale politykom nie wierzę. smile

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"

#280 2007-09-10 23:44:43

Freeman
Użytkownik

Tronki napisał:

A tak serio to myślę że damy rade z organizacją gdyby w nas nie wierzyli to by nam w ogóle szansy nie dali(...)

Marzę o dwóch rzeczach: mieć znowu 16 lat (tylko mnie źle nie zrozum, naprawdę o tym marzę smile i wierzyć, że UEFA przyznała nam Euro 2012, bo w nas wierzyła (i w Ukrainę, która akurat była niemal na skraju wojny domowej i podzielenia się na dwie części) smile_big

Stopka forum

© Animesub.info 2025