Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
w sumie i tak za 2- 3 lata zmieniam karte graficzna .... ale cooz i tak mam viste i 8800 wiec jakos jestem zadowolony a co do 10.1 nie przesiada sie tak szybko ... przynajmniej jakies 20 gier bedzie pod DX 10 : ] poza tym ten 10.1 nie wprowadza parwie nic nowego.
Kilgur napisał:lukio napisał:stanowczo odradzam gf z serii 8xxx z wyjatkiem pelnego 8800
lol a niby dlaczego ??? za 400 zl mozna miec 8600GT ktory ma wydajnosc wieksza jak 7800gs do tego dx10 obsluguje
tutaj jest porownanie kart do 500zl radki i gf8xxxjako posiadacz tej karty bedziesz jej bronic za wszelka cene. gdybys sie lepiej przyjrzal, to bys zobaczyl, ze 7900 jest szybszy we wszyskich testach a kosztuje ponizej 400 zl
obsluga dx10 jest nic nie warta, bo zanim wszyscy zaczna uzywac visty moze sie okazac ze 8800 bedzie za slaby do gier na czasie.
po pierwsze nigdzie nie napisalem ze 8600gt jest lepszy od 7900 porownalem go do 7800gs ktorego ty zaproponowales
po drugie nie jestem posiadaczem serii gf8xxx mam 7900gt i jestem z niego zadowolony
po trzecie majac do wyboru karte tylko z dx9 szybsza o jakies 3-5 % od karty z dx10 w podobnej cenie wybralbym karte z dx10
btw. nowy chip nvidii G92 wychodzi 12 listopada, ale bedzie to odswierzona seria 8xxx w wymiarze 65nm, praktycznie nic nie znaczace zmiany. G92 będzie obsługiwała PCI-Express 2.0, HDMI, nowe złącze DisplayPort oraz technologię PureVideo trzeciej generacji, oczywiscie pobor pradu bedzie minejszy
Wiec jak narazie ja czekam az wyjda gry na dx10, ktore mnie interesuja i zobacze jaka wydajnosc bedzie w Bioshock i Cyrsis dopiero wtedy zdecyduje czy warto kupowac nowa grafe
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2007-08-30 21:27:18)
ara ara...
Najbardziej optymalny w tym wypadku chyba będzie Geforce 7300GT
7300 to zdaje się okrojona wersja okrojonej 7600 :p
Ja polecam GF 7600GS 256MB, jak najbardziej będzie kompatybilny z obecnym sprzętem, więc tu nie ma się co przejmować, a cena, to jakieś 250Zł, jak nie mniej! Polecam dlatego, iż sam ją niedawno nabyłem i jestem b.zadowolony:)
To jedna z trzech opcji jakie łaziły mi pod czachą w chwili zakładania tematu (pozostałe dwie to GF 7100 512/256 i Palit GF 8600 GT 256/128). Choć nie wiem jaka firma wystawia najlepsze karty tego typu. Są karty 256MB/256bit ?
Kiedyś miałem radeona 256/128 i miał sporo mniejsza wydajnosc w stosunku do starszego brata na 256 bitowej szynie :/
hmm 8600GT mozna juz kupic za okolo 400 zl (..)
GF 8 to porażka :/ Ludzie tak się nim zachwycają zupełnie nie rozumiem czemu.
Słabsze i średnie wersje mają zbyt mało pamięci jak na możliwości DX10 przez co nie ma szans zobaczyc roznicy w stosunku do DX9 a te silniejsze mają problem z kompatybilnością/stabilnością_pracy (jedna z tych dwóch opcji).
Kto nie wierzy niech poczekajcie do grudnia (premiera GF9) a sami sie przekonacie jak sprzedawcy przestając chwalić GF8 ujawnia ich wady (nie interesuje sie DX8 wiec nie przekaze wam tego co rzekł mi spec).
ww gry nie maja szans chodzic na tym sprzecie, Yaku nie jest jak widac maniakiem gier i mam wrazenie ze interesuje go przedzial 200-300zl
edyta: wizualne poprawki
True.. 200-300 to był początkowy zamiar.
Czemu uważasz ze gry nie mają szans chodzić na tym PC ?
Z tego co mówicie najlepszym wyjściem jest 7900.
Jaką dokładnie wziąć? Która z tej rodzinki jest najlepsza a która najlepsza za te 400 zł?
polecam gre "Conflict In World albo World In Conflict " czesc korzysta z Dx10 .....
co do tego poczekamy na Crysisa ...
lukio napisał:ww gry nie maja szans chodzic na tym sprzecie, Yaku nie jest jak widac maniakiem gier i mam wrazenie ze interesuje go przedzial 200-300zl
edyta: wizualne poprawkiTrue.. 200-300 to był początkowy zamiar.
Czemu uważasz ze gry nie mają szans chodzić na tym PC ?
Z tego co mówicie najlepszym wyjściem jest 7900.
Jaką dokładnie wziąć? Która z tej rodzinki jest najlepsza a która najlepsza za te 400 zł?
chodzilo mi o TE konkretne gry wszyskie gry ktore nie potrzebuja dx10 odpalisz, przy zjechaniu detali nawet plynnie pograsz
bierz GALAXY 7900GS 256MB 540/1400 COOLERMASTER 1.4ns, jest w prawdze drugi model
z 600/1600 1.2ns ale jest stowke drozszy, jak sie uprzesz to spokojnie dokrecisz go do tego 600/1600
godne polecenia sa tez modele Gainwarda i XFX(<-glosne chlodzenie) ale drozsze.
Ludzie zachwycaja sie G8 bo mozna np spokojnie pograc w Bioshock a jak narazie chyba niewyszla jeszcze gra z lepsza grafika. Zreszta pamiec ma znaczenie wtedy na jakich rozdzielczosciach sie gra a nie czy DX9 czy DX10. 25 wrzesnia wyjdzie demo Crysisa wiec bedzie mozna sie przekonac na co stac G8 zreszta tworcy twierdza ze tak zoptymalizowali kod gry ze na max detalach bedzie mozna ja odpalic na GF6800GT (oczywiscie w DX9)
Ostatnio edytowany przez Falmax (2007-08-31 08:33:59)
Tak jak napisał Falmax, pamięć liczy sie tylko przy graniu w dużych rozdzielczościach. Ponadto jak pisałem 7900 i 8600 to, to samo w DX9, z tą różnicą że 7900 radzi sobie lepiej w wyższych rozdzielczosciach, więc Yaku jak interesuje cię granie w rozdzielczościach 1600 i w góre, to bierz 7900. Tak samo, jeżeli masz szyne AGP. Ale niestety GeForce 7900 jest droższy od 8600, a jak interesuje cię coś w przedziale cenowym 200-300 zł, to lepiej zainteresować się jakimś GeForcem 7600.
chodzilo mi o TE konkretne gry wszyskie gry ktore nie potrzebuja dx10 odpalisz, przy zjechaniu detali nawet plynnie pograsz
w sumie tak jak teraz ^^"
bierz GALAXY 7900GS 256MB 540/1400 COOLERMASTER 1.4ns, jest w prawdze drugi model
z 600/1600 1.2ns ale jest stowke drozszy, jak sie uprzesz to spokojnie dokrecisz go do tego 600/1600
Słyszałem że z 7900GS liczą się tylko te z edycji z Zelmanem. Pozatym są robione w technologi 1.2 ns
godne polecenia sa tez modele Gainwarda i XFX(<-glosne chlodzenie) ale drozsze.
Teraz mam Gainward'a :/
Super kart do podkręcania - ale ja nie kręcę xD
Pisałem że mam 6600 GT pod PCI-E w 3DMArku 2003 ma ok ~8500 pkt (nie pamiętam dokładnie)
Gram na max 1024x768
Ostatnio edytowany przez Yaku (2007-08-31 11:05:12)
Pierwsze co to sobie chłopie kup RAM bo 2 GB to minimum, karta graficzna nie załatwia wszytskiego .
1. narazie mieczuje potrzeby kupna ramu
2. wielkość to nie wszystko. Przy moim przeraża nie nie 1 GB, ale 400MHz!
Czym się zachwycać, tu MHz tam GB a gdzie indziej Waty. Ja zrezygnowałem z kupowania podzespołów do gier z prostej przyczyny nie opłaca się. Mam PS2, X-Box 360 i nie widzę powodu inwestowania w komputer. Poodkładaj kasę i kup sobie konsole, na 32 calowym telewizorze poczuj smak zwycięstwa, do tego głośniki 5.1 i całkiem inny świat. Jeżeli teraz kupisz kartę to pożyje kilka miesięcy i będziesz musiał kupić nową, jeżeli kupisz konsole to pożyje z 2 lata jeszcze. Wiem że masz tylko 200-300 PLN, ale patrz przyszłościowo.
Galaxy GeForce 7600GS 500/1400 z chłodzeniem Zalmana za około 320-330zł, moja na standardowym chłodzeniu pracuje 600/1700 i jest ok, nic lepszego w tym przedziale cenowym nie znajdziesz.
1. narazie mieczuje potrzeby kupna ramu
2. wielkość to nie wszystko. Przy moim przeraża nie nie 1 GB, ale 400MHz!
heh 2 giga powoduje znaczny przyrost plynnosci w nowych grach wiem bo przesiadlem sie z 1 gb i mam teraz 3 gb, niedosc ze gry laduja sie szybciej to chodza plynniej
Czym się zachwycać, tu MHz tam GB a gdzie indziej Waty. Ja zrezygnowałem z kupowania podzespołów do gier z prostej przyczyny nie opłaca się. Mam PS2, X-Box 360 i nie widzę powodu inwestowania w komputer. Poodkładaj kasę i kup sobie konsole, na 32 calowym telewizorze poczuj smak zwycięstwa, do tego głośniki 5.1 i całkiem inny świat. Jeżeli teraz kupisz kartę to pożyje kilka miesięcy i będziesz musiał kupić nową, jeżeli kupisz konsole to pożyje z 2 lata jeszcze. Wiem że masz tylko 200-300 PLN, ale patrz przyszłościowo.
poczuj smak zwyciestwa ???? a ja lubie strategie, mmorpg i fps-y, a tego zadna konsola mi nieda wiec co ja poczuje ?
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2007-08-31 12:31:28)
ara ara...
RA6 - Gra na konsoli jest fajna bo istnieje sporo gierek które nie dadzą ci większa frajdę niż na pudełku no i nie musisz sie martwić wymaganiami.
Jednak..
Wole PCta, bo lubię bawić się w modowanie gier oraz przyjemniej mi sie gra w polskie wersje programów (istnieje parę wyjątków)
Ta tylko prawdziwy 32 calowy tv z PRAWDZIWYM HD to kosztuje 10k zl (a nie te marketowe po 3 k zl bo jednak roznica w obrazie miedzy nimi jest kolosalna ) + np ps3 tez ponad 2k zl nie licze juz gier... a jezeli gry pirackie no to nagrywarka BR tez ladnie obecnie kosztuje... czyli wychodzi ze latwiej wydac 3k zl na kompa chocby i na 2 lata grania niz 15k zl na 4 lata bo w tym czasie napewno wyjdzie jakas nowsza konsola.
Strony Poprzednia 1 2