Nie jesteś zalogowany.
Ale numer sobie odwalilem Skasowałem przypadkiem folder Programs w Menu Start w Viscie (Home Premium). Mam wielka prosbe - moglby ktos podeslac mi ten folder na maila (pelna sciezka to C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs), bo potrzebne mi sa te wszystkie skroty do programow. Moga byc dodatkowe programy zaladowane, niepotrzebne skroty juz sobie wyczyszcze. Sprawa jest pilna strasznie (nie na swoim kompie to skaszanilem) i z gory dzieki.
Aha, jakby ktos mogl mi pomoc, to prosze ten folder zrarkowany czy cos podeslac na sev2501@poczta.onet.pl
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-08-28 22:54:45)
To już chyba da się tylko w edytorze rejestru zrobić jeśli folder masz nadal na dysku.
Ja mam XP-ka ale może klucz będzie podobny. Poszukam i odezwę się jak coś znajde.
LMAO
zrob nowe konto i skopiuj je sobie (skroty) do siebie a pozniej usun (nowe konto) ;|
Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2007-08-28 23:11:43)
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Hmm wpisem w rejestrze sie przywroci skroty do programow? Nie wiem, czy dobrze mnie zrozumiales (ja ten folder wywalilem, shift-del, a easy recovery jakby nie znajdowal wszystkiego, albo jest to strasznie rozrzucone w jego wynikach). Zakladam, ze wrzucenie w to miejsce katalogu z tymi skrotami (chodzi glownie o te wszystkie domyslne skroty programow, ktore sobie sam windows tworzy przy instalacji) rozwiaze problem. Tak czy owak na ten trick z rejestrem oczywiscie tez poczekam, nie znam sie az na tyle, zeby wykluczyc taki sposob
Jak jednak usunąłeś go z dysku to edytor rejestru niewiele pomoże. Spróbuja jak kolega wyżej radzi.
Utwórz konto jak dla nowego użytkownika i tylko skopiuj ścieżkę z nowego profilu do twojego. To powinno rozwiązać problem lecz skróty będziesz musiał zrobić od nowa.
Ostatnio edytowany przez Endru (2007-08-28 23:13:43)
Folder Programs zasadniczo jest, nie ma wlasnie jego zawartosci, czyli tych skrotow. Niestety nie odtworze wszystkich z pamieci, a podejrzewam, ze skroty domyslne sa wszedzie takie same, stad moja prosba o ten katalog. Utworzenie nowego konta niestety nic nie pomaga, nadal jest tylko kilka skrotow, ktore udalo mi sie przywrocic dzieki easy recovery (dodam, ze folder zostal usuniety z konta administratora).
Przywracanie systemu?
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Niestety odpada, zresztą tego problemu i tak by chyba ten mechanizm nie rozwiązał.
Ponawiam prośbę o podesłanie tego katalogu.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-08-28 23:32:34)
Nikt nie używa Visty?
Najwidoczniej nie. Bo po co? XP w pełni wystarcza do wszystkiego a pod Vistą większość programów i gier by przestała działać.
Jeśli chcesz szybki dostęp do skrótów możesz zrobić sobie menu do szybkiego otwierania.
W pasku startu kliknij prawym i paski narzędzi=>szybkie uruchamianie. Sprawdż czy pasek zadań nie jest zablokowany i przeciągnij tą część paska z ikonami szybkiego uruchamiania na pulpit a potem np na prawą stronę i dostosuj do własnych potrzeb.
A wygląda to mniej więcej tak:
Click
Proste i użyteczne. A jak zawadza to kliknij w autoukrywanie.
Tak przynajmniej się dało pod Xp a nie wiem jak pod Vistą.
Ostatnio edytowany przez Endru (2007-08-29 13:57:41)
Koleżanka z pokoju obok ma Vistę. Zaraz zobaczę co da się zrobić. Mam nadzieję, że nie przeszkadza Ci angielska wersja systemu:)
EDIT: Hej Freeman. Paczka leci w Twoją stronę. Możesz wkrótce sprawdzić pocztę. Jeśli to nie jest to o co chodziło, to daj znać. Będziemy myśleć dalej:P
Ostatnio edytowany przez Shinma86 (2007-08-29 14:07:14)
Kliknij dla mnie http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35262
Koleżanka z pokoju obok ma Vistę. Zaraz zobaczę co da się zrobić. Mam nadzieję, że nie przeszkadza Ci angielska wersja systemu:)
EDIT: Hej Freeman. Paczka leci w Twoją stronę. Możesz wkrótce sprawdzić pocztę. Jeśli to nie jest to o co chodziło, to daj znać. Będziemy myśleć dalej:P
Ależ Ci dziękuję strasznie Gdybyś mieszkała bliżej Edynburga to bym Ci wpadł podziękować osobiście chyba Wszystko jest teraz tak, jak być powinno
Najwidoczniej nie. Bo po co? XP w pełni wystarcza do wszystkiego a pod Vistą większość programów i gier by przestała działać.
Jeśli chcesz szybki dostęp do skrótów możesz zrobić sobie menu do szybkiego otwierania.
W pasku startu kliknij prawym i paski narzędzi=>szybkie uruchamianie. Sprawdż czy pasek zadań nie jest zablokowany i przeciągnij tą część paska z ikonami szybkiego uruchamiania na pulpit a potem np na prawą stronę i dostosuj do własnych potrzeb.
A wygląda to mniej więcej tak:
ClickProste i użyteczne. A jak zawadza to kliknij w autoukrywanie.
Tak przynajmniej się dało pod Xp a nie wiem jak pod Vistą.
Eee to jakieś urban legends Działam na Viście od jakiegoś czasu i nie mam z niczym żadnych problemów, programy działają, gry starsze działają (w każdym razie te, które ja sprawdzałem). Sam system chodzi i działa elegancko. Także przed powtarzaniem obiegowych opinii warto sprawdzić samemu
A co do samego problemu, to wielkie dzięki za chęć pomocy, chociaż nie do końca się rozumieliśmy