Nie jesteś zalogowany.
Witam. Chodzi oczywiście o bohaterów:
-super pewnych siebie.
-mających ogromne marzenia które próboja chociaz realizowac
-poczucie wlasnej wartosci
trywialnie i w przenośni mówiąc poszukuje bohaterów z "największymi jajami", moja dotychczasowa lista:
Monkey D. Luffy
Yagami Raito
Kurosaki Ichigo
Lelouch z Code Geass
Guts z Berserka
Songo z Dragon Balla
Recca Hanabishi - flame of recca
Onizuka
Uzumaki Naruto
Ranma
Pytam sie was dlatego, ze poszukuje anime z takimi wlasnie bohaterami, nie robie jakiejś listy od najlepszego do najgorszego, poprostu szukam anime w ktorych występują tacy bohaterowie
Ja bym dodał jeszcze:
Lina Inverse - Slayers
Afro Samurai (nie pamiętam jak on tam się nazywał, ale wszyscy wołali na niego Afro)
Spike Spiegel - Cowboy Bebop
D - Vampire Hunter D
Ja bym postwaił na Edwarda Erlica z Fullmetal Alchemist no i może....nie wiem....Ash z Pokemonków
Witam. Chodzi oczywiście o bohaterów:
-super pewnych siebie.
-mających ogromne marzenia które próboja chociaz realizowac
-poczucie wlasnej wartosci
trywialnie i w przenośni mówiąc poszukuje bohaterów z "największymi jajami", moja dotychczasowa lista:
Przede wszystkim dodałbym Alucarda z Hellsinga(no może poza drugim punktem, chociaż można powiedzieć, że jego marzeniem było spotkanie równego siebie przeciwnika).
Hmmm... Hmmm... jakoś nic więcej nie przychodzi teraz do głowy, najwyżej później zeedytuje posta ^^.
Ostatnio edytowany przez DevilDrom (2007-08-28 18:52:45)
Hachimaki - Planetes - chce polecieć na Jowisza
Honda Goro - Major - chce zostać pro baseball 'istą
to tyle
Ostatnio edytowany przez Wrona (2007-08-28 19:38:09)
moze jeszcze jakis maly opisik o bohaterach ktorych polecacie? np kim jest, co robi, jakie ma marzenia? itp.
Sporo jest takich anime.
Od siebie dodam:
+Sagara Souske z FMP - ehh.. jedna z moich ulubionych wypowiedzi Sagary:
"Chcesz współczucia przez stymulowanie bólu?! Ty niezorganizowany kawałku gówna!"
+Haruhi Suzumiya - ma chyba największe jaja wśród wszystkich bohaterów anime płci żeńskiej^^
+Hikaru No Go - fascynacja; marzenie; dążenie do celu; walka. IMO bardzo budujące wewnętrznie.
EDIT
Co do Sagary - jak tam sobie chcesz. To twoja opinia;)
Ostatnio edytowany przez marcin2 (2007-08-28 19:16:37)
Sagara Souske i gośc z jajami? imbecyl bardziej by do niego pasowalo
reszty nie znam wiec moze cos o nich napiszesz
Kanou Kyosuke "Wild Striker"
Tanaka (Koyuki) Yukio "Beck" - może nie na początku, ale puźniej się chłopak rozkręcił ; )
Oczami Fana Blog ;]
isaku z Isaku
kisaku z Kisaku the Letch
shusaku z Shusaku Replay
dosłownie i w przenośni są bohaterami z "dużymi jajami" [roftl]
Magunochi Ippoz Hajime no Ippo ten akurat bez przenośni ma "duże klejnoty".
Myślę, ze do twoich kryteriów jak najbardziej pasuje:
Kamina z Tengen Toppa Gurren Lagann - Facet cholernie charyzmatyczny, tak pewny siebie, że aż niedorzeczny. Na przekór wszystkiemu chce spełnić swe marzenie: Wydostać się z podziemnej wioski, w której przez pokolenia mieszkają ludzie, chcąc ukryć się "najprawdopodobniej" przed niebezpieczeństwami, jakie czają się na Powierzchni. Do tego nawet dosyć miły, a na pewno przyjacielski, bo zawsze wierzy w przyjaciół.
Mugen i Jin z Samurai Champloo - co tu dużo mówić, oni są "prawie" jak bracia.[los]
Jak sobie przypomnę więcej, to dam edita.:)
PS. Ten temat powinien nazywać się "Bohaterowie i bohaterki z największymi jajami.":P
Ostatnio edytowany przez ivelios (2007-08-28 20:10:00)
I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side
Napisałbym Sakata Gintoki, chociaż go już znasz i nie spełnia żadnego z tych punktów... a przynajmniej sprawia takie wrażenie. Ale do najlepszych głównych bohaterów, IMHO, się zalicza.
A te punkty to pisałeś chyba pod Luffyego z One Piece, nie?
Ostatnio edytowany przez lb333 (2007-08-28 20:00:53)
Przede wszystkim Alucard (Hellsing) i Motoko 'Major' Kusanagi (GitSy). Ciekawe, co by wyszło po skrzyżowaniu tej dwójki?
Allen Walker z D-Gray Man
Syaoran z Tsubasa Chronicle
Harima z School Rumble
Clare z Claymore
Hei z Darker than Black
Dante z Devil May Cry
Age i Dianeira z Heroic Age
Saya z Blood +
Hibiki i Dita z Vandread
Jirou z Black Blood Brothers
Dark z D.N. Angel
Kan U z Ikkitousen
Kiba z KIBA
Narusegawa z Love Hina
Souichiro Nagi i Maya Natsume z Tenjo Tenge
Levi z Black Lagoon
Ostatnio edytowany przez ziomalLDZ (2007-08-28 20:04:30)
Gatsu z berserka mój numer 1 no i tsubase
Inuyasha (InuYasha), Ranma Saotome (Ranma 1/2), Sakata Gintoki (Gintama), Haruhi Suzumiya (Melancholy of Haruhi Suzumiya), Kenichi Onizuka (GTO), Tezen (Basilisk).
"Skazany na zajebistość"
Gon z Hunter X Hunter nie wiem jak u niego z jajami ale napewno za wszelką cene próbuje zrealizować swoje marzenie.
Magunochi Ippoz Hajime no Ippo ten akurat bez przenośni ma "duże klejnoty".
Właśnie, Hajime no Ippo - w (nomen omen) pytę anime o boksie. Generalnie postaci - nie tylko tytułowy hero - wymiatają, jest w tej bajce spory humanizm.
Kagome z InuJaszki.
Mizuno Kanta (hero tytułowy) i Kosuna (Koizumi Taiko, grana przez jedną z moich ulubionych seiyuu - Saitō Chiwę) z SunaBouzu. Anime cokolwiek przypominające Triguna, jednak dla mnie ważniejsze niż Trigun. SunaBouzu powinien przypaść do gustu wszystkim, którzy wciągają Gintamę. Na próbę powinny wystarczyć 4 pierwsze odcinki.
Shannon Casull ze Scrapped Princess (i jego alter ego - pierwsza miłość bohaterki tytułowej). Pacyfkę należy obejrzeć koniecznie. Nieudanych postaci tam nie ma, ale już same dialogi Shannona z bossami levelu potrafią zjeżyć włos na karku widza. Aż się co lepsze momenty z Naruto przypominają (choć to niezupełnie ten gatunek bajki).
Rebeka z Black Lagoon. Bajka w sumie taka sobie, z takimi sobie postaciami (u Rebeki najbardziej podobał mi się voice acting), ale Rebeka pasuje do charakterystyki.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-08-28 21:24:47)
Guts ( Berserk )
Główny bohater z Black Lagonna [jak on sie wabił?], na koniec został całkiem twardym sku***synem.