Nie jesteś zalogowany.
Witam,
w sumie nie wiedziałem gdzie dać ten temat, więc dałem go w końcu tutaj
Szukam najlepszych kawałków muzyki z Anime, która podtrzymuje klimat grozy, strachu i napięcia - chodzi o taką dość, nieco psychiczną muzykę, że nagle jest jakaś tajemnica lub dzieje się coś bardzo dziwnego i wtedy leci kawałek w tle, żeby to aż człowiekowi ciarki przeszły po ciele z wrażenia
Teraz oglądam Kiddy Grade i właśnie dość często jest taki kawałek jak coś się dzieje takiego, 'dziwnie-strasznego' jak ktoś ma to Anime, to od razu będzie wiedział dokładnie o co chodzi.
Jeżeli bylibyście wstanie jeszcze te kawałki jakoś udostępnić lub podać źródła skąd je można pobrać, chyba że na pewno będą dostępne na torrencie gdzieś.
Czekam niecierpliwie na takie kawałki dobrego napięcia i odczucia grozy
Pozdrawiam, madafaka
poszukaj muzy z Nocturnal illusion (h-game)
Ostatnio edytowany przez Piter666 (2007-08-22 23:42:30)
Hmmm, w Jigoku Shoujo (Hell Girl), w trakcie jakichś tajemnic, leci bardzo fajny utworek, podtrzymujący atmosferę grozy. Powinieneś znaleźć go na Gendou.
EDIT: Piter ma rację, tam też jest fajna muza
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2007-08-22 23:43:02)
"Skazany na zajebistość"
Będę nudny, ze znów wspominam o tym Anime ale Fate Stay Night ma GENIALNA i klimatyczną muzyke
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Milo, ze taka szybka reakcja, bardzo dziękuję
Tą h-game zara poszukam i Hell Girl.
Jeszcze sprawdzam tera pioseneczki z Naruto czy coś takiego jest.
~DiamondBack - oglądałem FSN i tam nie ma żadnej muzy, żeby ciarki człowieka przeszły ani takiej... naprawdę mrożącej krew w żyłach.
Bardzo proszę, jakby ktoś miał dokładne nazwy piosenek, to będzie super, każdy z nas na tym skorzysta Jak znajdę jakieś fajne, to na pewno tutaj umieszczę nazwy
pozdrawiam, madafaka
Człowieku...sam opening ze starego higurashi wprawia mnie w strach...jak przypomne sobie o tym openingu to boje się zasnąc;P ogólnie muza z higurashi no naku koro ni;P
Dla zainteresowanych muza z nocturnal illusion: http://www.sendspace.com/file/tneui1
Jeżeli chodzi o Naruto to bardzo fajne dwa utworki są jak orochimaru występuje w niektórych momentach.
Napisałem, że jest klimatyczna i zalezy o jakich ciarkach mowisz
Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2007-08-23 00:36:22)
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Zawsze sie balem, gdy rozpoczynala sie piosenka z Dragon Ball Z puszczanego na RTL7, ale w sumie teraz mi sie wydaje, ze troszke mocniejsz jest muza w openingu Death Note (ep. 20 wzwyz)
Ostatnio edytowany przez songoku (2007-08-23 00:51:42)
Niektóre kawałki z OST do Elfen Lied (wbrew pewnej głupiej opinii że w tym anime są tylko przeróbki Lilium soundtrack Z EL zawiera pare mistrzowskich kawałków ). Najbardziej do tematu będą chyba pasowac te kawałki :
Konishi Kayo & Koondo Yukio - Hakuri
Konishi Kayo & Koondo Yukio - Jouzai
Konishi Kayo & Koondo Yukio - Katsubou
Konishi Kayo & Koondo Yukio - Heji
Pare kawałków by Kenji Kawai z OST do Higurashi też jest miażdżących.
Ponaddto strasznie ryje mi mózg muzyka z Koroshiya Ichi epizode zero (ten kawałek co ten gośc się drze w kółko to samo )
Ostatnio edytowany przez AKUM4 (2007-08-23 01:38:00)
Dwa fajne klimatyczne soundtracki: Ghost in the Shell 2nd GIG oraz Texhnolyze. Ten pierwszy jest taki dość melancholijny a ten drugi zdecydowanie poschizowany. Oczywiście jeśli rozpatrujemy oba w kategoriach całości, to oczywiście licz się z tym, że na każdym znajdziesz kawałki pozornie nie pasujące do całości - zbyt optymistyczne, lub rytmiczne, tudzież skoczne etc.
Kliknij dla mnie http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35262
Xenosaga i niektóre kawałki z Shingetsutan Tsukihime
Co nieco polookałem, ale mało czasu miałem i w sumie nie mogę ściągnąć np. muzy z higharushi bo tera anime ściągam
Ale jak ściągnąłem muze z Noctornal Illusion, to co polecił Piter666 - to to jest totalnie coś, o co nie prosiłem! Chyba źle wytłumaczyłem (Jutro dopiero sprawdzę albo dziś w nocy resztę muzy co polecacie, jak poznajduję na necie).
Chodzi mi o taką muzykę, że nie podtrzymuje klimat, nie jest optymistyczna czy radosna, nie jest szybka i rytmiczna! Tylko taka strasznie dziwna, psychiczna, że po prostu.. mrozi krew w żyłach!
Resident Evil Theme to właśnie taki klasyczny przykład o co mi chodzi, ale też mam wrażenie, że jest za szybki trochę, ale przynajmniej czuć tą taką inną kompozycję utworu - żeby wzbudzała człowieka, żeby człowiek się wczuł w sytuację, która NIE ZAWSZE NARASTA (Tutaj właśnie narasta, a mi chodzi o stałą melodyjkę, ale taką też nie pogardzę!).
http://www.youtube.com/watch?v=dqrOGjQC5LI - tutaj kawałek właśnie tej przykładowej muzy, o co mi tak mniej więcej chodzi.
Death Note. Utwór "Domine Kira"
Dla mnie psycho jest soundtrack z Berserka. Puszczałęm go kilku znajomym (zwłaszcza utwór berserk forces), dziwnie reagowali. Tu chyba konieczne jest obejrzenie najpierw tego anime a dopiero ściągnięcie soundtracka. Polecam !