#61 2007-08-19 11:54:36

Prince_Vegeta
Użytkownik

Odp: Twórczość artystyczna znajomych Animowiczów :-)

Fajny okręcik oczkod
ile czasu składałeś/sklejałeś ?

Ja mam ponad pół metrowego Bismarka, i sklejałem go dobre pół roku smile_big

Oczami Fana Blog ;]

#62 2007-08-19 12:13:58

Ichigo_Bleach
Użytkownik

jak nic specjalnego XD modelarstwo jest super, tylko ja nie mam cierpliwości smile_big fajne modele Cain smile

metallica0005.jpg

#63 2007-08-19 12:23:05

Cain
Użytkownik

[cytuj]~Prince_Vegeta:
ile czasu składałeś/sklejałeś ?[/quote]
Ciężko powiedzieć ile go sklejałem, bo u mnie jest tak, że czasem coś długo leży zanim to skończę. Łącznie z przerwami, gdy go nie sklejałem, zaszło mi prawie dwa lata. Ale gdybym sklejał codziennie po fragmencie, to myślę, że dałbym radę go ukończyć w około 2 miesiące.
Ten pancernik Rodney ma 78cm okej

Aston Martin np. leży od miesiąca i nic przy nim od tego czasu nie zrobiłem oczkod

Ostatnio edytowany przez Cain (2007-08-19 12:25:41)

Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.

#64 2007-08-19 13:20:50

Ziwi
Użytkownik

AceMan, gratuluje pomysłów ;]. Fajne nuty ogólnie, dobrane brzmienia i widać zacięcie muzyka smile. GZ ;].

To moze ja zarzuce paroma linkami ;].

Wind Tribute - podkład do gry RPG która ma wyjść nie wiem kiedy ; p. Obraz miał przedstawiać jakiś domek rybacki nad morzem, plażę, wodospad, czy coś takiego. (INSTRUMENTAL)

World of Sorrow - utworek skomponowany jak byłem maksymalnie przybity. Odzwierciedlenie mojego nastroju. (INSTRUMENTAL)

Abandoned Ship - do gry, pod opuszczony statek widmo, klimat mroczny, gesty, ze az go nozem mozna kroic - miał być przynajmniej. (INSTRUMENTAL)

City Lights Remixed - na rozluźnienie cosik trance'owego. Jest remix w wolnym tego slowa znaczeniu (znałem skądś melodie, ale nawet nie wiedzialem ze takie cos jest, pozniej sie okazalo ze jest bardzo podobne do innej piosenki wiec zmienilem na remix zeby nie bylo. (TRANCE)

PS. Jak ktos przeslucha czy cos, to dajcie znac. jezor. Moge Wam jeszcze ze 2 czy 3 wrzucic jak sie spodoba ; p. Pozdrawiam.

#65 2007-08-19 13:40:41

KAT
Użytkownik

Fajne fajne, mnie sie podobaja. W czym robisz? Fruit?

#66 2007-08-19 14:18:45

Ziwi
Użytkownik

Fruit, troche Cubase. Obrobka w Sound Forge, Cooledit czy Audacity. No i oczywiscie dodadtkowe VSTi.

#67 2007-08-20 18:26:46

DEEFsnk
Użytkownik

Cos Nam temat stygnie, 2 dni nieobecnosci a temat stoi :-( Cos tu jest nie tak :-)

#68 2007-08-20 18:40:53

Ziwi
Użytkownik

Bo nikomu sie nie chce sluchac, a kazdy kto sie mial pochwalic to sie pochwalil : P

#69 2007-08-20 18:40:53

Suchy
Użytkownik

ja swoją twórczośc już zapodawałem w "tamtym" wątku więc nei ma sensu bym dublował
chyba, że ktoś chce adres stronki to niech pisze

#70 2007-08-20 19:12:54

Prince_Vegeta
Użytkownik

wena ma wolne jezor
twórczości nie ma,
komp mi zamukla,
pogadać z kim nie mam
Więc siedzę w pokoju,
gram na wiośle...
i czekam, aż we łbie mi coś urośnie
coś, co pomorze mi się odnaleźć
w szarości życia, iskierkę znaleźć
i świat mą barwą melodii przysłonić,
tą szarość i smutek z serca pogonić,
rozjaśnić umysł Świerzymi pomysłami,
żebym mógł zawsze w humorze pogadać z Wami jezor

Nie che przynudzać, bo to pierwszy mój wierszyk,
Lecz mam nadzieję, że komuś przeszedł chodź lekki dreszczyk.

Pomysłu na lepszy niestety nie miałem,
Bo dosłownie 7 minut przy nim siedziałem jezor.
Więc wracam go gry, i wam nie przeszkadzam,
Bo swoją "szarością" was pozarażam.

smile_big proszę o litość, i wyrozumienie, nawet jeśli  złe myśli przeszły przez  wasze sumienie,
Ja się starałem, coś nabazgrolić ,żeby w temat od ciszy uchronić.

[ja już chyba więcej się nie zabiorę do takiego pisania] baka

Ostatnio edytowany przez Prince_Vegeta (2007-08-20 19:14:06)

Oczami Fana Blog ;]

#71 2007-08-20 21:53:00

Suchy
Użytkownik

Przesłuchałem. Oto moja opinia.

Anioł Edomu
- wyraźnie słychać, że brakło wam pomysłu na całościowy "wygląd" tego utworu
- dobry środek utworu
- bardzo we znaki daje się brak wyraźnej perkusji, aż ten utwór aż krzyczy do mnie o to by była tam prekusja (zwłaszcza przy zmianach tempa)
- nie wyszła wam końcówka (przejścia tempa na gitarze)
- najsłabszy kawałek

Betel
- nie słychać tak bardzo tutaj klasycznej perkusji, ale świetnie uzupełniają to bębny
- dobre stabilne ale nie koniecznie monotonne tempo
- Jak dla mnie zdecydowanie najlepszy utwór

Bitwa pod Zama
- bardzo fajny riff gitarki w tle
- dobre bębny
- nie wiem jaki to instrument (brzmi raczej jak sampel lub modowany dźwięk gitarki elektrycznej) ale za dużo go (utwór robi się monotonny)
- ogólnie kawałek raczej dobry

FireWalking
- początek świetny (wreszcie inny niż we wcześniejszych 3 utworach)
- jak na mój gust za bardzo słychać w tym utworze odrębność "części" (część1 - przejście - cz2 - prz - cz3 itd), są one owszem w tych samych klimatach, ale często nie brzmią spójnie
- bardzo dobry moment z wyciszeniem i z wejściem po nim
- dobre tempo
- dobre zakończenie
- bardzo dobry kawałek

Podsumowanie:
- brakuje wyraźnej perkusji i gitarki basowej (albo ewentualnie bass za bardzo sie zmywa z resztą dźwięków) - ogólny wniosek, potrzebny wam aukustyk, który lepiej zmiksuje i zremasteruję całość.
- fajnie jakbyście do tego dodali także wokal i tekst. Jesli by się to wam udało zrobić na dobrym nie naciąganym poziomie utwory zyskały by bardzo wiele. Oczywiście nie wszystkie musza mieć wokal.
- poprzez brak wokalu próbujecie urozmaicić brzmienie utworów (zazwyczaj robi to wokal, a muzyka nie zmienia się aż tak często) dodając dźwięki i zmieniając tempo oraz melodię (niestety często też tą główną psując tym samym rytm); ustawcie jedną melodię nadającą rytm i główne tempo (zazwyczaj tą rolę pełni właśnie wyraźna perkusja), oczywiście może ona ulegać zmianie, ale nie za często, dopiero potem dołóżcie resztę nadającą melodię i uzupełnijcie ją poprzez bas i wstawki (sample, snare itp)
- niepotrzebnie chcecie (w każdym razie tak to brzmi) grać melodię wszystkimi lub większością instrumentów, dajcie kilka na ustalenie rytmu i tempa (to jest nie mniej ważne)

Ocena:
- bez wątpienia słychać, że potraficie grać na instrumentach, ale brakuje wam pomysłu i doświadczenia (utwory są zbyt chaotyczne - nie chodzi mi o to, że ma być w nich ciągle to samo)
- myślę, że po jakimś czasie wyrobicie sobie szlif, własny styl i pomysły na utwory o dobrym rytmie, melodii, ale nie koniecznie proste
- ogólne wrażenie jaknajbardziej na + i lepszy efekt to kwestia czau (może i długiego, ale jednak)

Mam nadzieję, że nie zraziliście się co do mojej krytyki.
I pamiętajcie, że to moje zdanie. Nie musicie się z nim zgadzać i nie musi być nawet słuszne, ale może wam się przyda oczkod
Pozdrawiam i powodzenia

Ostatnio edytowany przez Suchy (2007-08-20 21:56:11)

#72 2007-08-20 22:32:53

DEEFsnk
Użytkownik

Ocena Suchego ma sie nijak do rzeczywistoscie (co Przedyskutowalismy na GG :-P) Jaby Suchy czytał uwaznie na stronce to zwrócił by uwage na to ze jestesmy kapelka Bebniarską i niekrytykował by tego ze zamało perkusji (ale kazdemu wolno sie wypowiedziec krytycznie na kazdy temat) :-)

Najzabawniejsze jest to ze umiaszczone nagrania na naszej stronce są podpisana jako live i dodatkowo podkreslone jest to ze są z przeglądu zespołów! szłyszał ktos kiedys dobrze brzmiacą kapele na przeglądzie? bo ja nie! Kolesjna sprawa :-) Such wypowiada sie jako prawdziwy znawca i krytyk muzyki (Fajnie ale przesadzone iz nieznał on wielu faktów które omówilismy sobie prywatnie).

Ale Tak Czy siak Fajnie zaówazyc ze przynajmniej słuchał tego co na naszej stronce sie znajduje :-)

Suchy kolego Animowiczu "Jednogłosnie unaje twoją ocene naszej muzy jako przedawnioną i Dam Ci Znac kiedy nagramy czesc materiału w studiu by brzmiał tak jak chcemy i ja brzmi na koncertach! wtedy chetnie usłysze co masz do powiedzenia na temat naszej działalnoscie Artystycznej! Pozdrawiam DEEFsnk :-P

#73 2007-08-20 22:33:40

Satoshi
Użytkownik

moja twórczość narazie ogranicza się do nadawania radia jezor RadioNime jezor
strona www.radionime.ovh.org

Ostatnio edytowany przez Satoshi (2007-08-20 23:22:29)

#74 2007-08-20 23:08:37

DEEFsnk
Użytkownik

O tez Fajnie :-)

#75 2007-08-21 00:29:59

Suchy
Użytkownik

Po wszelkich wyjaśnieniach na GG ze strony DEEFsnk, stwierdzam, że te uwagi dotyczyły tych konkretnych wersji plików, i prawdopodnie przy muzyce brzmiącej zgodnie z założeniami autorów, byłoby tych uwag o 90% mniej smile Tym bardziej, że słyszałem mały kawałek z końcówki koncertu, gdzie dźwięk brzmiał o wiele innaczej i już tam połowa zarzutów odpadła.

Nie zmienia to faktu, że jest in + i chętnie odsłucham wersję "poprawne" (hmm nie wiem jak to nazwać jezor)

#76 2007-08-21 01:23:51

Hatake
Użytkownik

Ja też przesłuchałem i też mam ciut do powiedzenia:)
Więc:
Utwory, jak na swój rodzaj muzyki, są bardzo niezłe, do jakości się nie przyczepiam, bo już nasłuchałem się tyle live'ów itp. że już nawet z tego wychwycę każdy instrument:P
Imo, gitara brzmi bardzo dobrze, tylko w niektórych momentach można odnieść wrażenie, że gryzie się z resztą instrumentów, ale takich jest bardzo mało.
Perkusja również brzmi nieźle, jednak, niektóre blasty też w niektórych momentach się gryzą.
Stwierdzenie? Tak jak powiedział Suchy, troszkę za mało doświadczenia w komponowaniu, ale jest dobrze i to bardzo.
BTW. Czasami słychać lekkie załamania rytmu, jakby perkusita przez chwilę go tracił i odzyskiwał, bardzo krótko takie zjawisko trwa, ale da się dosłyszeć.

#77 2007-08-21 20:00:26

DEEFsnk
Użytkownik

Dzieki! to co Nazwałezałamaniami rytmu... hahahaha... masz racje! ale wynikało to z tego ze perkusja na tym przeglądzie na którym to było zgrane była tak beznadziejna ze leciała ze statywów i czasem sie chłopaki musieli w dziwny sposób ratowac i wyszło jak wyszło! w mumerze Bitwa pod zamą jest moment w drugiej czesci kawałka kiedy perkusj  przech chwilke niegra wcale... dlaczego? bo flortom spadł ze statywu i walną skrętowi w stope :-) a co do braku doświadczenia w kompozycji... hmm... wynikło to nie tyle z braku doswiadczenia co z problemów sprzetowych z gitarą na scenie (kable i efekty i nagłosniena rury - było starszne).

Tak Czy siek fajnie posłuchac krytyki... Pozdarwiam jezor

#78 2007-08-21 20:50:53

mio
Użytkownik

to ja się pochwalę skoro temat stygnie jezor
to 3 z nowszych rys. 2x ekolina&pro markery, i 1x komputer- w komputerowym kolorowaniu nie mam w ogóle wprawy, więc wyszło tak sobie
mio230thekissofthegoldfrx0.th.jpg   mio241arenfaycoloree5.th.jpg mio234kiriban6000ab2.th.jpg

#79 2007-08-21 23:34:35

DEEFsnk
Użytkownik

Naprawde Całkiem niezłe! Podoba mi sie :-)

#80 2007-08-21 23:44:20

Ichigo_Bleach
Użytkownik

uch Chciałem pokazać moje arty z naruto i Bleacha, ale po tym sobie chyba jednak daruje XD Great Job

metallica0005.jpg

Stopka forum

© Animesub.info 2025