Nie jesteś zalogowany.
KIedys na rtl7 lecialy swietne anime o pilce noznej takie jak Kapitan Tsubasa, Jedenastka Marzeń i jeszcze jeden tytul ktorego nie pamietam gdzie postacie graly w pilke nozna (sorki nie chce mi sie zagladac na anidb po oryginalne tytul, zreszta pewnie wiekszosc zna te anime pod polskimi tytulami). W DB w zasadzie tez bylo duzo rywalizacji (turnieje sztuk walki i im podobne)... Nie bardzo wiedzialem jak opisac o co mi chodzi ale chyba z grubsza wiadomo;D Szukam anime gdzie zobacze sporo rywalizacji miedzy postaciami raczej w sportowym aspekcie
Ostatnio edytowany przez kaykay (2007-08-08 15:10:00)
Jeśli szukasz sportowego anime, gdzie bohaterowie rywalizują to polecam Hikaru no Go choć ta serio nie jest dla wszystkich
Hajime no Ippo - seria o boksie (wypas), a z okolic Dragon Balla - Naruto (mangę Naruto polecam z czystym sumieniem, natomiast anime - tylko do zapychaczy, których oglądanie grozi psychicznym urazem).
Death Note - rywalizacja na wysokim poziomie. Polecam
Aoki Densetsu Shoot!
Dear Boys
Hungry Heart Wild Striker
Tyle na razie przychodzi mi do głowy...
generalnie to grupa saizen wypuszcza anime o tematyce sportowej, a wiadomo - sport to rywalizacja
http://saizen-fansubs.com/
wspomniany aoki densetsu shoot (piłka w grze) też tam znajdziesz
pozdro
Ostatnio edytowany przez sw1ft (2007-08-08 17:06:48)
Jest jeszcze Slam Dunk o koszykówce.
Chyba też w Air Master jest rywalizacja w powietrznych sztukach walki ale nie oglądałem tego jeszcze.
Ostatnio edytowany przez Endru (2007-08-08 18:06:54)
o bleach ktos zapomniał, flame of recca, one piec ,
W pierwszej kolejności zobacz koniecznie Hajime no Ippo jest tam mnóstwo rywalizacji i generalnie świetne anime.
np. Shuffle! wszyscy rywalja o tego samego beksy tak samo jak ichigo 100% tam tez wszyscy rywalizuja o jakiesgos frajera
np. Shuffle! wszyscy rywalja o tego samego beksy tak samo jak ichigo 100% tam tez wszyscy rywalizuja o jakiesgos frajera
~kaykay, Hikaru no go, Major 3rd Season, Hajime No Ippo
Ostatnio edytowany przez marcin2 (2007-08-08 20:10:51)
ja polecam dodatkowo Grappler Baki sezon1 i 2 , anime jest o rewalizacji między ojcem "super bos" a synem chcącym mu dorównać i go pokonać, w tym anime występują praktycznie wszystkie sztuki walki; boks,karate,judo,wolna anerykanka,brazylijska sztuka walki itp.
Scryed, 2 gostkow rywalizuje ze sobą do samego konca anime. ew S-Cry-ed sie pisze
prince of tennis
Eyeshild 21!
Initial D
Wangan Midnight
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
Yakitate Japan
History`s Strongest Disciple Kenichi od zera do bohatera i masz dużo różnych sztuk walki i dużo rywalizacji
Ostatnio edytowany przez Zwierz (2007-08-08 22:47:34)
DZIECIĘ NEO
PC king >ps3>x360>ds>psp(subiektywna opinia posiadacza wszystkiego)
http://myanimelist.net/animelist/Zwierz
Touch