Nie jesteś zalogowany.
Odcinki kodowane w x.264 mają to do siebie, że zachowują jakość , pomimo małego rozmiaru.
Z tego co widzę to odcinki są zremasterowane ( czyli te od DragonBoxa). I zapewne kompresowane z plików RAW.
Kolejnym dużym plusem jest to, że są wyłaczane\właczane napisy
Pozdro
Odcinki kodowane w x.264 mają to do siebie, że zachowują jakość , pomimo małego rozmiaru.
Z tego co widzę to odcinki są zremasterowane ( czyli te od DragonBoxa). I zapewne kompresowane z plików RAW.
Kolejnym dużym plusem jest to, że są wyłaczane\właczane napisy
Pozdro
Mają, ale niekoniecznie. Zachowają, jak ktoś potrafi kodować.:)
Z tego co wiem remaster pochodzi od amerykanów i jest kapiasty, a Dragon Box to wydanie japońskie, ale mogę się mylić.
A może raczej z ISO?:P
jak ktoś nie chce czekać z limitami na rs to mam linki z oficjalnej stronki Rabbit-Force:
[Rabbit-Force] Dragon Ball - 001 [R2JDVD][492A7BB0]
[Rabbit-Force] Dragon Ball - 002 [R2JDVD][FB79955E]
[Rabbit-Force] Dragon Ball - 003 [R2JDVD][27A7CFE7]
[Rabbit-Force] Dragon Ball - 004 [R2JDVD][1C950CB4]
[Rabbit-Force] Dragon Ball - 005 [R2JDVD][5E501F54]
[Rabbit-Force] Dragon Ball Creditless Opening (First Animation) [R2JDVD][FA74AEA4]
[Rabbit-Force] Dragon Ball Ending (First Animation) [R2JDVD][282DFB11]
ma może ktoś linki do wersji avi raw??
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-07-01 12:37:58)
Nie no, jakość jest wspaniała jak na taki mały rozmiar pliku . Co więcej, śmiem twierdzić że to jest jedna z najlepszych wersji dostępnych.
Wejdźcie sobie na stronkę Rabbit-Force Subs, tam macie porównanie wersji Rabbit-Force i Anime-Supreme, każdy zobaczy różnicę
Pierwsi odcinki DB zremasterowali japońce i wydali je na dvd w zbiorczych wydaniach tzw DRAGON BOX. Były to odcinki bez żadnych napisów - tylko japoński dub. Porównałem jakość tych odcinków od Rabitsów do RAW'ów od DMHY i w zasadzie żadnej różnicy, prócz rozmiaru.
Nie mogę się doczekać następnych releasów od tej grupy
Ostatnio edytowany przez Einstein001 (2007-07-01 17:15:59)
Pierwsi odcinki DB zremasterowali japońce i wydali je na dvd w zbiorczych wydaniach tzw DRAGON BOX. Były to odcinki bez żadnych napisów - tylko japoński dub. Porównałem jakość tych odcinków od Rabitsów do RAW'ów od DMHY i w zasadzie żadnej różnicy, prócz rozmiaru.
Nie mogę się doczekać następnych releasów od tej grupy
Właściwie Rabbit-Force to jeden człowiek Czyli grupa jedno osobowa ( tak jak Songoku ). Zastanawiam się tylko ile czasu zajmie mu wydanie całości. Pierwszą serię DB jeszcze bym sobie obejrzał... ale Z i GT już mi się przejadły
Edit: KAT - myślałem, że jedno (Staff) Pewnie info z kanału IRC
Ostatnio edytowany przez Maniack (2007-07-02 15:00:34)
W sumie to sa dwie osoby. Igro - koder i ukoziak, ktory przygotowywuje skrypty. Next epki prawdopodobnie w tym tygodniu, gdy wszystko jest juz gotowe tylko skrypty jeszcze sie robia.
Faktycznie jakość jest nieziemska ale mam Pytanko.Wie ktoś może czy są gdzieś te same odcinki ale bez wgranych angielskich napisów?
Wymuxuj sub i tyle. Przeciez on nie jest tam na stale.
Wymuxuj sub i tyle. Przeciez on nie jest tam na stale.
Edit moderatora:
FAQ!
Ostatnio edytowany przez Jamatano Orotchi (2007-07-03 13:09:44)
KAT napisał:Wymuxuj sub i tyle. Przeciez on nie jest tam na stale.
Edit moderatora:
FAQ!
Zrobiłem wg instrukcji i mimo ze napisano iz extrct sucessfully to napisy nadal sa:( Moze ktos napisze krok po kroku jak to zrobic lub jakos pomoze?
To jest po prostu przerażające... A potrafisz ruszyć głową?
Skoro chcesz zupełnie wywalić napisy z mkv, to trzeba plik rozłożyć na części i złożyć ponownie już bez napisów, to jest chyba logiczne. Tak jak wyciągnąłeś z pliku napisy, tak wyciągasz ścieżki audio i video (przecież widziałeś, jakie ścieżki są dostępne przy wyciąganiu napisów, nie?), a potem je sobie łączysz (w mkv joiner). Pomijam już fakt, że nie mam pojęcia, po co chcesz z mkv wywalać napisy, skoro w każdym playerze łącznie z pamiętającym paleozoik Bestplayerze można wyświetlanie napisów wyłączyć (w samym playerze albo w filtrze), czy tam przełączyć na inne.
U mnie wystarczy wczytać jakiekolwiek napisy i angielskie suby znikają. Trzeba przyznać, że jakość jest niesamowita. Wie ktoś może kiedy będą kolejne odcinki?
Wie ktos moze czy pojawiaja sie nowe odcinki tego DB?? i sa moze do tych juz obecnych jakies napisy?
Epki 7-10 powinny pojawic sie niebawem.
Ja wiem, czy az tak niebawem?
[cytuj]Continuing with the long post - starting tomorrow, I'll be going offline again for a couple of weeks (a month, probably). But, as before, I'll be working on my encodes so don't worry [/quote]
Szczegolnie ze on seeduje badz wysyla glownie z domu, a nastepne w kolejce jest Kenshin 6-12 więc to niedługo będzie tak w okolicach polowy września. Ale będzie a to najważniejsze
liczac 5 epkow na dwa miesiace...daje nam 5 lat na 1 serie na Z'etke kolejnych 10
~dekker_pl
link z pierwszego posta dziala i ma sie dobrze
Ostatnio edytowany przez lukio (2007-08-22 17:35:41)
Hehe... Chyba będzie trzeba ciągnąć z torrentow albo muła bo te linki coś nie działają xD