Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5
>Heh.. a juz czułem sie samotny..taki odosobniony.... Popieram m_jay...
Choć trudno to odczuć to jesteśmy po tej samej stronie (tzn. ja też fan FF VII) ^^
> Tak jak napisał m_jay... wazny jest klimat....ja bynajmniej nie
> odczułem go w FFV :-(
Chodzi ci o grę czy beznadziejne anime? IHMO gra jest świetna, jak każdy FF...
m_jay: ty wez mnie nie lap za slowka. Chodzi mi o to ze ze postacie z FFVII byly bardziej komiksowe (wielkie oczka, funky fryzurki itp) niz postacie z FFVII:AC.
ImixVega: Sory jezeli ce urazilem. Nie mialem takiego zamiaru. Po prostu chcialem sprostowac twoje stwierdzenie ze FFVII:AC to pierwsza adaptacja watkow z gry.
Co do Residenta, to powiedz mi kto robil film? Na pewno nie ta sama firma co robila gre. A FFVII:AC kto robil? Ta sama firma co robila gre. Wiec akurat z tym porownaniem to nie trafiles, bo wiadomo przeciez ze amerykanie jak sie za cos wezma to od razu spieprza (tak samo jak Street Fighter, Guyver, G-Saviour albo chociaz Fist of the North Star).
FF:AC mozna sciagnac z mojej stronki...
Zapraszam...
http://hARaFTP.xt.pl
Frioniel.. nie no chyba zartujesz??.. jasne ze o anime... Gierka jest super .. wkoncu na snes'ie ja z 5 razy przeszedłem....
Nie wiem o co ci chodziło z porównaniem, ze mi nie wyszło.... chodziło mi o adaptacje, ekranizacje.. nie wazne kto robił film.... mowie ze wzruszyłem sie ze obejrzałęm wkoncu prawie idealną ekranizacje gry..residenta Robił jak dobrze pamietam Paul Anderson ten co miedzy innymi Alien versus predator... A to ze mu nie wyszło .. heh....
A final Fantasy SWT?? Japonce tez brali w tym udział.. a z Finala ja nic prawie nie znalazłem poza szczegółami...
I nie to ze łapie za słówka, czepiam sie szczegółów ale FF7 - Squaresoft FF7 : AC - SquareEnix.. Tak nawiasem mówiać ta juz nie sa te same firmy...
Mam nadzieje ze SquareEnix nie przestanie na tych animkach i zrobi niezła produkcje...
> A final Fantasy SWT?? Japonce tez brali w tym udział.. a z Finala ja
> nic prawie nie znalazłem poza szczegółami...
Ja znalazłem jedno ważne powiązanie między FF: TSW a grą FF VII. Otóż w obu produkcjach jest taka sama koncepcja życia po śmierci (i tu i tu dusza ludzka wraca po śmierci do planety)
> Tak nawiasem mówiać ta juz nie sa te
> same firmy...
Mi tam szkoda dawnego wspaniałego Square...
> Mam nadzieje ze SquareEnix nie przestanie na tych animkach i zrobi
> niezła produkcje...
Jeżeli tylko FF VII: AC zostanie ciepło przyjęty to możemy się spodziewać wielu innych podobnych produkcji...
> Nie wiem o co ci chodziło z porównaniem, ze mi nie wyszło.... chodziło
> mi o adaptacje, ekranizacje.. nie wazne kto robił film...
Wazne. Jak robi ktos inny to ma inna wizje historii niz autor. Dlatego Resident z trzymajacego napiecie horroru stal sie masowa napieprzanka, a AvsP z opowiesci o konflikcie miedzy dwoma rasami w ktory zaplatali sie ludzie, stal sie tez masowa napieprzanka. Jakbys nie zauwazyl to w dzisiejszych czasach jak amerykanie mowia ze film jest swietny to argumentuja to tym ze ma swietne efekty.
Jak na razie to zaden z filmow amerykanskich adaptowanych z produkcji japonskich mi sie nie podobal.
> A final Fantasy SWT?? Japonce tez brali w tym udział.. a z Finala ja
> nic prawie nie znalazłem poza szczegółami...
Ale pozwolili sie mieszac w to jankesom.
> I nie to ze łapie za słówka, czepiam sie szczegółów ale FF7 -
> Squaresoft FF7 : AC - SquareEnix.. Tak nawiasem mówiać ta juz nie sa te
> same firmy...
O ile mi wiadomo to Square-Enix to dawny Squaresoft.
hehe.. Nawet polubiłem swoje własne cytaty...
Masz racje co do wizji autora.... dlatego jeszce raz musze napisać, ze FFVII to arcydzieło pod wzgledem adaptacji i nie odbiegajmy od tego, bo i Ja I Wy o tym dobrze wiemy, i szkoda sie przekonywać do czegos co wiemy . nie mam racji :d ?
Znam Amerykanskie Shity..i wkurza mnie jak Amerykance kradna pomysły od Japońców, albo sie wtrącają
Co do Firm.. Hmm, takie proste pytanie.. po co zmieniła sie nazwa??
Tak to prawda... Squaresoft padł a powstał Jak fenix SquareEnix, ale kazdy dobrze wie ze SquareEnix to juz nie Squaresoft.. Poza tym ludzie masowo uciekają z tamtej firmy
Nobuo Uematsu juz tam nie pracuje i chwała Bogu ze pozwolili mu dokonczyc AC....To juz nie jest tamta Firma... Wystarczy spojrzec na najnowsze Pozycje gier SquareEnix
SquareEnix powstało juz przy produkcji FF TC
A ostatnia produkcją Squaresoftu był FF9 i Chrono Cross i dokonczenie FF10.... FF10-2 jest juz SquareEnixu...(zobacz sam.. ta sama firma podobno?? ta sama wizja gry i kontynuacji gry, a zobacz jaka jest przepasć miedzy FF10 a FF10-2... kolosalna!!! to juz dla mnie mniejsza jest miedzy FF7 a anime FF7 AC ...co jest smieszne...
> Co do Firm.. Hmm, takie proste pytanie.. po co zmieniła sie nazwa??
> Tak to prawda... Squaresoft padł a powstał Jak fenix SquareEnix, ale
> kazdy dobrze wie ze SquareEnix to juz nie Squaresoft..
Skąd taka myśl że Square upadło?! Nastąpiła fuzja dwóch największych firm w branży- Square i Enix (stąd nazwa), jednak prawdziwą władzę ma ta druga (niestety)...
> Nobuo Uematsu juz tam nie pracuje i chwała Bogu ze pozwolili mu
> dokonczyc AC....
Piszesz tak jakby to Nobuo musiał być im wdzięczny, a tak naprawdę to oni powinni go po rękach całować że postanowił dokończyć to zo rozpoczął. Oni go nie wywalili tylko odszedł z własnej woli... Nie ma co się oszukiwać, przez pasożyta zwanego Enix, wielu uzdolnionych ludzi odeszło z firmy...
> SquareEnix powstało juz przy produkcji FF TC
FF TC?
> A ostatnia produkcją Squaresoftu był FF9 i Chrono Cross i dokonczenie
> FF10.... FF10-2 jest juz SquareEnixu...(zobacz sam.. ta sama firma
> podobno?? ta sama wizja gry i kontynuacji gry, a zobacz jaka jest
> przepasć miedzy FF10 a FF10-2... kolosalna!!! to juz dla mnie mniejsza
> jest miedzy FF7 a anime FF7 AC ...co jest smieszne...
Tu się zgadzam w 100%. Firma już nigdy nie będzie taka jak kiedyś...
Czy ty nie rozumiesz gry słów??
Jezeli cos przechodzi, zmienia sie nazaw to tak jakby upadło!! a powstało cos innego...(wiem ze squarefoft nie upadł...finansowo, upadło moralnie, bo powstał squareEnix)
Co do Nobuo... nie miałem tego na mysli, zle mnie zrozumiałeś... chodziło mi ze chwała Bogu, bo jezeli dobrałby sie jakiś ciec do Muzyki Advent Children to była by dla mnie klapa!! (chociaz Noubou nie zachwycił to i tak jestem zadowolony z klimatu.... tak wiec nie chodziło mi o to ze On ma byc im wdzieczny....!!!!.. jestem Wdzieczny ze skonczyło coś co zaczął.. teraz Rozumiesz??
Duzo osób sie pytało o Soundtracka... Mianowicie juz jest...miedzy innymi na torrencie....są juz 2 wersje jak nie 3.. ja osobiscie polecam Final_Fantasy_VII_Advent_Children-OST-2005-RDA.. (przynajmniej numeracja jest)...
P.S dla Yanga.. sorry ze nie edytowałem poprzedniego posta.. ale tego posta mógłby nikt nie zauważyć..
http://www.boxtorrents.com/details.php?id=128410
Link do torrenta z FF: AC
Wielu "seed", a kopia całkiem niezła
Pozdrówki dla wszystkich fanów wszystkich części FF :>
Kolejny post po kilku dniach jest całkowicie normalny. Tak więc jeśli masz coś nowego do powiedzenia i potrzeba odświeżyć temat, to nie ma najmniejszego problemu.
posiada ktos polska wersje tego na dvd?? bo 3 lipca byla premiera
Ja mam DVDripa z polskimi napisami z tej stronki. Trochę się namęczyłem ale w końsu udało mi się je połączyć z filmem co do setnej sekundy[baka].
Ale kupie też oryginalną płytkę z FFAC, żeby porównać tłumaczenia.
Ostatnio edytowany przez Shinuta (2006-07-06 19:57:25)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5