Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Właśnie skończyłem oglądać anime Berserk (po ostatnim odcinku jeszcze raz załączyłem sobie pierwszy). Anime mi się podobało, fajny klimat, postacie, historia, i wogóle klasa. Może animacje momentami były gorszej klasy ale fajnie oglądało się tą serię. A dwa ostatnie odcinki to wymiot (ta muza i wogóle). Tylko jednego nie skumałem: jakie jest połączenie fabularne między ostatnim a pierwszym odcinkiem serii. Czy gryfith wypuścił Gatsa, a jak tak to po co?? Czy Gats jakimś cudem uciekł, a jak to jak?? kim był ten koleś z behemotem, zwykłym demonem?? Czy Gats zabijał potem wszystkie demony z behemotami?? Czy to nie przeszkadzało tej czwórce (no piątce z Gryfitem) wyższych demonów?? Czy Caska zginęła?? Jak ktoś wie co się wydarzyło między 25, a 1. odc. serii to niech napisze, proszę.
proponuje poczytac mange
Jeśli bazujesz na samym anime to sie tego nie dowiesz
I jeszcze jedno prosze nie spoileruj
Kurcze napiszcie jak to się rozwiązało, albo skąd dostać mange w pl (jak nie ma nigdzie w pl to proszę napiszcie jak się to rozwiązało)
No jedyną nadzeją jest dla ciebie iść na stronkę JPF i wypełnić ankiete. Oczywiście nie musze mówić, że masz zaznaczyć mangę berserk?
A tak po prawdzie to anime się kończy w połowie 13 tomu, obecnie jest 28 tomów. Tak więc jeżeli historia przypadłą do gustu to trzeba zapoznać się z jej lepszą papierową wersją.
A autor niestety wciaz twierdzi ze materialu jest za malo na kolejna serie tv :/
28? Ja na Tokyotosho widzę 30
EDIT: Mógłby ktoś podrzucić torrenta do całej mangi, bo na Tosho jest kaput
.
Ostatnio edytowany przez pnat (2013-01-14 01:51:21)
Tak 28, bo nie uznaje wydań od Evil genius . Ale pewnie niedługo będzie dostępny torrent z 29 tomem od Hawksów.
BTW Evil genius robi scany z zeszytów, Hawks robią z tomiku, dlatego na lepszym papierze i w lepszej jakości i dlatego cały tom na raz. No już nie wspomnę że mają tłumaczenie lepsze (w przeciwieństwie do tłumaczeń filmów).
Kurcze myślałem że ta seria jest dużo starsza. te niektóre animacje wydawały mi się takie staromodne (te nieruchome tła, czyli ilustracje). Trochę do tyłu z tym jestem myślałem że to seria zamknięta...
Strony 1