#21 2007-06-19 20:07:24

Obiwanshinobi
Użytkownik

Odp: Wiedźmin (The Witcher) - Gra :)

W Onimushy nie było klikania, a gra owa jest hack & slashem bardziej, niż czymkolwiek innym (np. niż przygodówką). Hack & slash to nie znaczy "point & click". Nie chodzi o interfejs.

ShAd0w napisał:

fabuła będzie bardzo wciągająca (Gothic, Oblivion)

To się dopiero okaże. Niektórych wciąga nawet fabuła książek ze świata Diablo.
P.S. Świat Diablo jest niczego sobie, na głowę bije czereśniackie Zapomniane Krainy (niewielka to sztuka), ale książki nijakie takie...

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-06-19 21:01:14)

#22 2007-06-19 20:27:45

Kilgur
Użytkownik

taaa walki w turach raczej nie bedzie jezor wsumie tak jak w fallout 3 ktory bedzie hmmm fanjny mam nadzieje smile

ara ara...

#23 2007-06-19 20:34:27

Roni1001
Użytkownik

Obiwanshinobi napisał:
ShAd0w napisał:

Możliwe, ale czy nie czujesz, że fabuła gry stworzonej na podstawie książki Sapkowskiego (SAPKOWSKIEGO - mistrza fantasy!) nie może nudzić? Bo ja tak to właśnie odbieram. Przecież to on ją akceptował, czyli mu się spodobała. Nie widzę żadnych powodów, dla których ma być ona klapą...

#24 2007-06-19 20:54:04

nazghoul
Użytkownik

Roni1001 napisał:

Możliwe, ale czy nie czujesz, że fabuła gry stworzonej na podstawie książki Sapkowskiego (SAPKOWSKIEGO - mistrza fantasy!) nie może nudzić? Bo ja tak to właśnie odbieram. Przecież to on ją akceptował, czyli mu się spodobała. Nie widzę żadnych powodów, dla których ma być ona klapą...

hm... pieniądze?

#25 2007-06-19 20:55:38

Obiwanshinobi
Użytkownik

Roni1001 napisał:
Obiwanshinobi napisał:
ShAd0w napisał:

Nie czuję. Andrzej Sapkowski swoją trylogią śląską pozbawił się w moich oczach tytułu mistrza, a właściwie "AS-a polskiej fantasy". To też są książki Sapkowskiego, a już wolałbym z niczym stworzonym na ich podstawie nie mieć do czynienia. Bądź co bądź serial Wiedźmin też miał fabułę na podstawie książek Sapkowskiego...

#26 2007-06-19 21:19:29

Dżibril
Użytkownik

... i też doglądał film.

Trylogia o husytach nie była taka zła. Ba 1 tom był na 4+ drugi na góra 4- ale trzeci na 3-. Taka jest moja ocena - po prostu skopał zakończenie.

#27 2007-06-19 21:24:06

Freeman
Użytkownik

Obiwanshinobi napisał:

P.S. Świat Diablo jest niczego sobie, na głowę bije czereśniackie Zapomniane Krainy (niewielka to sztuka), ale książki nijakie takie...

Wybacz, ale w ogóle nie ma czegoś takiego jak "świat Diablo", bądźmy poważni smile Do Forgotten Realms to w ogóle nie ma co porównywać, to już nawet świat Wiedźmina jest chyba bardziej rozbudowany smile_big I mam nadzieję, że gra trochę tego świata pokaże (w sensie długości czasu gry, bo się potnę, jak to będzie w rozmiarach podobne do Fable czy Jade Empire smile

#28 2007-06-19 21:34:40

byakuya5
Użytkownik

A wie ktoś jakie ta giera będzie miała wymagania ???

#29 2007-06-19 21:35:19

Obiwanshinobi
Użytkownik

Freeman napisał:
Obiwanshinobi napisał:

Wybacz, ale w ogóle nie ma czegoś takiego jak "świat Diablo", bądźmy poważni smile Do Forgotten Realms to w ogóle nie ma co porównywać, to już nawet świat Wiedźmina jest chyba bardziej rozbudowany smile_big I mam nadzieję, że gra trochę tego świata pokaże (w sensie długości czasu gry, bo się potnę, jak to będzie w rozmiarach podobne do Fable czy Jade Empire smile

Wybacz, ale wypisujesz ewidentne dyrdymały, podyktowane chyba uprzedzeniem. Jest coś takiego jak świat Diablo, z mitologią, geografią, demonologią... - wszystko to na razie szczątkowe, ale nie od razu Kraków zbudowano. Nie zdziwi mnie, jeśli doczekamy się papierowego systemu RPG w tym świecie, filmu jakiegoś, albo i MMORPGA-a. Blizzardowi nie tak znów daleko do George'a Lucasa, jeśli chodzi o umiejętność dojenia fanów z kasy.
Zapomniane Krainy może i są bardziej rozbudowane, ale rozbudowane mechanicznie, drogą bezdusznego klonowania pomysłów Tolkiena. Twórcy świata Diablo nie poszli na tego rodzaju łatwiznę.

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-06-19 21:39:49)

#30 2007-06-19 21:41:52

Freeman
Użytkownik

Obiwanshinobi napisał:

Wybacz, ale wypisujesz ewidentne dyrdymały, podyktowane chyba uprzedzeniem. Jest coś takiego jak świat Diablo, z mitologią, geografią, demonologią... - wszystko to na razie szczątkowe, ale nie od razu Kraków zbudowano. Nie zdziwi mnie, jeśli doczekamy papierowego systemu RPG w tym świecie, filmu jakiegoś, albo i MMORPGA-a. Blizzardowi nie tak znów daleko do George'a Lucasa, jeśli chodzi o umiejętność dojenia fanów z kasy.
Zapomniane Krainy może i są bardziej rozbudowane, ale rozbudowane mechanicznie, drogą bezdusznego klonowania pomysłów Tolkiena. Twórcy świata Diablo nie poszli na tego rodzaju łatwiznę.

No i o tym właśnie mówię. Pewno, jak go rozbudują, to będzie rozbudowany, na razie - w porównaniu chociażby do FR - go generalnie nie ma. Może i FR to "klon" Tolkiena, ale w takim razie wszystko, co ma elfa, orka czy rycerza jest klonem Tolkiena. Mówi się trudno, klony czasem też są fajne smile
Btw - przeszedłem obie części Diablo i przebłysku geniuszu odnośnie świata i fabuły nie zauważyłem. My bad smile Aha, film Diablo ma być, już coś tam działają, i idę o zakład, że będzie jakościowo eragonopodobny (czy też, żeby być sprawiedliwym, dungeonsowo-dragonsowy smile

A odnośnie tematu, to ktoś coś słyszał na temat zapowiadanej długości gry?

Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-06-19 21:47:26)

#31 2007-06-19 21:57:28

Obiwanshinobi
Użytkownik

Freeman napisał:

Może i FR to "klon" Tolkiena, ale w takim razie wszystko, co ma elfa, orka czy rycerza jest klonem Tolkiena.

Otóż to, otóż to właśnie. I w Zapomnianych krainach to w ogóle nie jest wg mnie fajne. Fajny to jest świat Arcanum. Jeszcze do zniesienia jest świat Disciples II, gdyż elfy (co nader nieczęste w światach fantasy) nie promują tam postaw homoseksualnych. Świat Warhammera jest fajny, hej. To są światy z tzw. fasonem. Są przynajmniej jakieś, a świat Forgotten Realms jest w moim odczuciu właściwie żaden. Nie ma go, nie wczuwam się w świat przedstawiony.
Fabuła fabułą, a świat światem. Poza obiema częściami Diablo są trzy książki (dwie które przeczytałem dość marne, trzecia, której nie przeczytałem, zapewne nie lepsza), ale pisząc je wszczęto rozbudowę świata, nie popełniając przy tym zasadniczych błędów w rodzaju implementacji elfów żyjących gdzieś tam, za górami, za lasami, co najprawdopodobniej zapaskudziłoby całokształt. Nie twierdzę, że Diablo ma genialną fabułę, czy genialny świat przedstawiony. Dla mnie ten świat jest po prostu do przyjęcia, nie wali odeń na kilometr taniością Zapomnianych Krain.

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-06-19 22:03:02)

#32 2007-06-19 22:02:54

Freeman
Użytkownik

Obiwanshinobi napisał:

Otóż to, otóż to właśnie. I w Zapomnianych krainach to w ogóle nie jest wg mnie fajne. Fajny to jest świat Arcanum.

Arcanum było fajne jako gra, ale dla mnie świat to porażka. Mam alergię na połączenie magii i techniki (do dziś się zastanawiam, jak ktoś mógł wpaść na pomysł Shadowruna...), oprócz Thiefa. Ale gdyby Wiedźmin miał być grą tak rozbudowaną jak Arcanum, to nic tylko kupować i grać smile

Edit:
Myślałem, Obiwanshinobi, że przykłady Arcanum, Shadowruna i Thiefa pokazują dość wyraźnie, o jakie połączenie techniki i magii chodzi - najwyraźniej byłem w błędzie. Jak to powiedział Forrest Gump, shit happens.

Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-06-19 22:09:25)

#33 2007-06-19 22:04:59

Obiwanshinobi
Użytkownik

Freeman napisał:
Obiwanshinobi napisał:

Otóż to, otóż to właśnie. I w Zapomnianych krainach to w ogóle nie jest wg mnie fajne. Fajny to jest świat Arcanum.

Arcanum było fajne jako gra, ale dla mnie świat to porażka. Mam alergię na połączenie magii i techniki (do dziś się zastanawiam, jak ktoś mógł wpaść na pomysł Shadowruna...), oprócz Thiefa. Ale gdyby Wiedźmin miał być grą tak rozbudowaną jak Arcanum, to nic tylko kupować i grać smile

Współczuję. Kiedy ktoś w świecie fantasy wytapia metal, albo jedzie wozem, przeżywasz zapewne typowe męki uczuleniowca.

#34 2007-06-19 22:26:18

ShAd0w
Użytkownik

Dziś ujawniono zawartość polskiego wydania Wiedźmina info można znaleźć tu

W pierwszym poście napisałem:

ShAd0w napisał:

nasza postać może podnosić również inne bronie np. walczymy z dwoma przeciwnikami, zabijamy jednego, walczymy z drugim zadajemy mu mocne cięcie naszym mieczem poczym traktujemy go z buta i podnosimy i używamy broni pierwszego przeciwnika, którego pokonaliśmy smile_big

tu macie dowód jezor screen troche stary

Ostatnio edytowany przez ShAd0w (2007-06-19 22:27:04)

hachiroku.gif

#35 2007-06-19 22:56:09

marshall0
Użytkownik

http://www.thewitcher.com/resources/upl … _box_2.jpg Na opakowaniu jest znaczek +18. BArdzo fajnie smile_big

#36 2007-06-19 23:32:11

michalmkm
Użytkownik

Mam nadzieje, że z ceną gry nie przesadzą.

#37 2007-06-19 23:38:14

Tronki
Użytkownik

Ja myślę że na początku będzie kosztowała około 100zł tak jak większość nowości które robiły wokół siebie zamieszanie  lecz jak ktoś jest cierpliwy to później będzie w normalnej cenie(ludzkiej):p

#38 2007-06-20 00:00:09

Michaello
Użytkownik

pewnie bedzie tez wydanie  kolekcjonerskie, jakies pudełko, muzyka na CD, plakat, i takie jakies bajery jezor

#39 2007-06-20 01:06:24

szefu
Zbanowany

ciekawe czy pojdzie to na moim kurniku , bardzo bym chciał w to zagrać;p zapisałem się kiedys na beta testy ale jakos nie odpisują smile_big:D:D

Ostatnio edytowany przez szefu (2007-06-20 01:09:27)

#40 2007-06-20 08:42:07

ShAd0w
Użytkownik

szefu napisał:

ciekawe czy pojdzie to na moim kurniku , bardzo bym chciał w to zagrać;p zapisałem się kiedys na beta testy ale jakos nie odpisują smile_big:D:D

Wiem czemu nie odpisują trzeba mieć 18 lat żeby brać udział w beta testach jezor

marshall0 napisał:

Na opakowaniu jest znaczek +18. BArdzo fajnie smile_big

Wiadomo czemu oczkod sex (dodam, że w Wiedźminie kolekcjonuje się karty z prostytutkami, z którymi poszło się do łóżka jezor), alkohol, drugs (wiadomo różne eliksiry itp.), many blood jezor

Ostatnio edytowany przez ShAd0w (2007-06-20 08:49:24)

hachiroku.gif

Stopka forum

© Animesub.info 2025