Nie jesteś zalogowany.
Właśnie wystartowała nowa strona gry Wiedźmin. Gra jest produkowana przez CD Projekt Red Studio, budżet tej o to rodzimej produkcji wynosi, 20mln zł! polecam obejrzeć wszystkie filmiki (szczególnie Making of The Witcher Vol.1, Vol.2... itd.) z gry oraz screeny (uwaga na nie, których screenach postacie i otoczenie nie mają nałożonych shaderów, więc nie, co się bać o grafikę ) przeczytać różne artykuły oraz zapowiedzi (stare i nowe) wszystkie animacje będą robione techniką motion capture sama postać ma mieć około 300 animacji walki wykonanych techniką motion capture nagrywanych przez naszych polskich kaskaderów z jedynej w Polsce szkoły kaskaderów walczą na prawdziwe miecze, kopią, robią salta, turlają się po ziemi, odbijają od ścian itd. gra będzie świetna pod względem walk fabuła będzie bardzo wciągająca (Gothic, Oblivion) możliwości wyboru, które w przyszłości pociągną za sobą konsekwencje, masa questów, ogromny świat jak to bywa w takich gra jest zmienny cykl dnia i nocy. Główną postacią jest, Geralt - Wiedźmin, mutant, który potrafi widzieć w ciemności i przez ściany dzięki eliksirom, które potęgują jego moce, Geralt może się upić i obudzić z dużym kacem i pustymi kieszeniami potrafi odbijać strzały mieczem [yahoo]używa dwóch mieczy oraz trzech stylów walki szybki, ostry, grupowy (jakoś tak ). Gra nie jest hack'n'slahem nie klikamy na potwory i zabij tego i tego idziemy na herbatkę wracamy a tam wszyscy wykoszeni tylko trzeba obserwować ekran i w odpowiednim momencie, kiedy zmieni się kursor myszy wcisnąć lewy przycisk myszy, co da nam złożenie komba nasza postać może podnosić również inne bronie np. walczymy z dwoma przeciwnikami, zabijamy jednego, walczymy z drugim zadajemy mu mocne cięcie naszym mieczem poczym traktujemy go z buta i podnosimy i używamy broni pierwszego przeciwnika, którego pokonaliśmy nasza postać może używać magii (znaki) (używa się ich na prawy przycisk myszy) [yahoo]więc aby uatrakcyjnić nasze komba możemy użyć magii to będzie wyglądać mniej więcej tak LPM+LPM+PPM i wychodzi jakieś kombo . Dodam jeszcze że w internecie można znaleźć stary filmik z gry Wiedźmin (w tym filmiku nie ma jeszcze na granych głosów postaci które są w barze) w którym Geralt wchodzi do baru w barze wszyscy chleją śpiewają nie, którzy są tak pijani, że turlają się po ziemi fajnie jest to zrealizowane jak dla mnie zapowiada się hit tak z grubsza wszystko opisałem, ale po więcej szczegółów zapraszam do obejrzenia filmików Making of The Witcher oraz przeczytania zapowiedzi i różnych artykułów na gry-online.pl czy gry.wp.pl albo na oficjalnej stronie Wiedźmina czy na 2 wielkich nie oficjalnych polskich serwisach o grze Wiedźmin, w których są tłumaczone posty z blogu IGN co jakiś czas CD Projekt Red pisze w tym blogu o Wiedźminie.
Ostatnio edytowany przez ShAd0w (2007-06-19 18:30:22)
o tej grze i jej wielkich zapowiedziach slyszalem juz w tamtym roku albo dalej i mowili to samo i ze z kilka miesiecy wyjdzie a tu rok minal i widac jak wyszla
Wow , akcja gry dzieje się tuż po wydarzeniach z "Pani jeziora" , ciekawym czy Sapkowski mieszał palce w fabule gry ... ?
Na necie udało mi się znaleźć jedną z najnowszych tapet z gry Wiedźmin co prawda render ale tapetka fajna http://img224.imageshack.us/img224/289/ … 316cg4.jpg
Ostatnio edytowany przez ShAd0w (2007-06-19 17:36:29)
Ja wiąże z tą gierką wielkie nadzieje Mam wrażenie, że będzie dobrą konkurencją dla Gothica i Obliviona
ciekawym czy Sapkowski mieszał palce w fabule gry ... ?
Odpowiedź brzmi nie, tło fabuły wymyślił Jacek Komuda, ale resztę zfinalizowali pracownicy CD Projekt Red, co nie znaczy, że wykonali swą pracę źle
Ostatnio edytowany przez Roni1001 (2007-06-19 17:40:45)
Dżibril gra jest na podstawie całej sagi Wiedźmina. Z tego co wiem Sapkowski był w CD Projekcie rozdawał nawet autografy CD Projekt Red konsultuje się z Sapkowskim w sprawie wyglądu miast zamków itp. żeby oddać klimat jak najlepiej czyli Sapkowski na pewno im pomaga ale czy coś w fabule zmieniał to nie wiem...
Edit: CD Projekt Red coś mamrotał na zeszło rocznym GC w Niemczech, że nie uda się wpakować wszystkiego w Wiedźmina, więc na pewno powstanie Wiedźmin 2 jeśli pierwsza część odniesie sukces za granicą, bo w Polsce sprzeda tylko w tysiącach a oni muszą sprzedać miliony egzemplarzy żeby im się zwróciło te 20 mln zł . Dodam jeszcze że najnowszy trailer Wiedźmina jest najczęściej pobieranym trailerem na świecie pobił trailer Halo 3 i GTA IV
Ostateczna premiera gry to 13 września tego roku... gra jest już ukończona trwa optymalizacja kodu gry i tłumaczenie jej na inne języki (gra ma być przetłumaczona na 12 języków).
Ostatnio edytowany przez ShAd0w (2007-06-19 17:49:29)
Pomagać pomaga, bo pamiętam jak hyper przeprowadzał wywiad z ekipą, która pracuje nad wiedźminem i właśnie było pytanie, czy Sapkowski im pomaga. I odpowiedź była tak, ale nie wiem na jakiej zasadzie ta pomoc polega, bo już nie pamiętam.
Ostatnio edytowany przez Psychopata (2007-06-19 17:47:22)
Główną postacią jest, Gerald - Wiedźmin, mutant, który potrafi widzieć w ciemności i przez ściany dzięki eliksirom, które potęgują jego moce, Gerald może się upić i obudzić z dużym kacem i pustymi kieszeniami
Geralt, nie Gerald! Kogoś, kto czytał Sagę, razi to w oczy niemiłosiernie
Gra zapowiada się całkiem ciekawie, sama chętnie bym w nią pograła <co raczej mi się nie zdarza, bo do gier nigdy mnie nie ciągnęło>. Fajnie byłoby znaleźć się w świecie, w który do tej pory można było się zagłębiać jedynie oczami wyobraźni
Ehem ta stronka ma przynajmiej ze dwa lata, co do udziału Sapkowskiego to przeczytał on fabyłe, naniusł DUŻO poprawek, zaakceptował i chyba tyle. Nazleży nadmienić że na tworzenie wiedźmin bardzo duży wpływ mieli przyszli klijenci. Fani stworzyli wielu NPC w grze, wymusili dodanie pochwy na miecze itp. Ogólnie wiedźmin to bardzo interaktywny projekt. Jak będę po maturze i ulepsze kompa z pewnością się za niego wezme.
Ehem ta stronka ma przynajmiej ze dwa lata, co do udziału Sapkowskiego to przeczytał on fabyłe, naniusł DUŻO poprawek, zaakceptował i chyba tyle. Nazleży nadmienić że na tworzenie wiedźmin bardzo duży wpływ mieli przyszli klijenci. Fani stworzyli wielu NPC w grze, wymusili dodanie pochwy na miecze itp. Ogólnie wiedźmin to bardzo interaktywny projekt. Jak będę po maturze i ulepsze kompa z pewnością się za niego wezme.
Stronka nie ma 2 lat! wystartowała w poniedziałek 18.06.07r.! jest to pełen flash i zawiera nowe info na temat gry
Patronie gier komputerowych, spraw, aby to był cRPG, a nie h&s
To nie jest h&s, CD Projekt Red już się postarało, żeby to było a'la Gothic, a nie np. yyyy Diablo
Wiedźmin nie ma nic wspólnego z hack and slashem :] Proste: LPM - miecz, PPM - Znaki (magia) No i tu zaszalejemy kombosami ^^
Ostatnio edytowany przez Roni1001 (2007-06-19 18:21:56)
Gdyby w grach sprawdzało się wszystko to, co zapowiadają twórcy i wydawcy... Takie zapowiedzi odnośnie cRPG to ja czytam od jakichś trzech latach, a później z reguły się okazuje, że to jednak rąbanka. Oby w tym przypadku było inaczej, bo gra zapowiada się nieźle.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-06-19 18:22:43)
Gdyby w grach sprawdzało się wszystko to, co zapowiadają twórcy i wydawcy... Takie zapowiedzi odnośnie cRPG to ja czytam od jakichś trzech latach, a później z reguły się okazuje, że to jednak rąbanka. Oby w tym przypadku było inaczej, bo gra zapowiada się nieźle.
CD Action poczytaj xD grali w wersję "prawie sfinalizowaną" ok. 80% oraz widziane trailery screeny itp.: Ja w to wierzę
Freeman napisał:Gdyby w grach sprawdzało się wszystko to, co zapowiadają twórcy i wydawcy... Takie zapowiedzi odnośnie cRPG to ja czytam od jakichś trzech latach, a później z reguły się okazuje, że to jednak rąbanka. Oby w tym przypadku było inaczej, bo gra zapowiada się nieźle.
CD Action poczytaj xD grali w wersję "prawie sfinalizowaną" ok. 80% oraz widziane trailery screeny itp.: Ja w to wierzę
Też mam ten numer CD Action . Gra nie jest h&s przecież napisałem w pierwszym poście:
Gra nie jest hack'n'slahem nie klikamy na potwory i zabij tego i tego idziemy na herbatkę wracamy a tam wszyscy wykoszeni tylko trzeba obserwować ekran i w odpowiednim momencie, kiedy zmieni się kursor myszy wcisnąć lewy przycisk myszy, co da nam złożenie komba nasza postać może podnosić również inne bronie np. walczymy z dwoma przeciwnikami, zabijamy jednego, walczymy z drugim zadajemy mu mocne cięcie naszym mieczem poczym traktujemy go z buta i podnosimy i używamy broni pierwszego przeciwnika, którego pokonaliśmy nasza postać może używać magii (znaki) (używa się ich na prawy przycisk myszy) [yahoo]więc aby uatrakcyjnić nasze komba możemy użyć magii to będzie wyglądać mniej więcej tak LPM+LPM+PPM i wychodzi jakieś kombo .
A ja mówiłem, że takie zapowiedzi czytałem sto razy, a później się okazywało, że to czysta rąbanka i nic poza tym. 20% kodu do zrobienia to aż nadto, żeby się okazało, "że niestety nie zdążyliśmy dokładnie wprowadzić opcji X, dlatego walka będzie nieco prostsza". Póki gra nie wyjdzie, będę miał swoje obawy i żadne press packi tego nie zmienią Poza tym sposób walki opisany przez ciebie w żaden sposób nie świadczy, że gra nie będzie h&s (w stareńkim Revenancie też były takie combosy,a gra jednak Baldurem nie była).
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-06-19 18:50:24)
A słyszał ktoś o tym, że w Wiedźminie będzie można załączyć "Gothicowe" sterowanie klawiaturą to znaczy WASD... walka oczywiście myszką mają być 3 tryby kamery (do wybrania w opcjach): kamera z rzutu izometrycznego (np. w Diablo była kamera tego typu), TPP (z za postaci, podąża za postacią), pełna 3D (obracanie myszką).
Syćko to pikne i oby się sprawdziło w 100%
Syćko to pikne i oby się sprawdziło w 100%
No oby oby Wg mnie za długo to odkładali żeby teraz klapa wyszła