#41 2007-06-18 12:43:01

Starfox
Użytkownik

Odp: Wii, Xbox, Xbox 360, PS2

Racja, mój błąd, ceny w okolicach 150zł za nowość:)
Kupując konsolę chcę grać na grach, które są pisane pod tę konsolę, a nie zwracam uwagi jakie obsłuży emu:} Dla mnie to nie ma żadnej różnicy, bo konsole, które emuluje PSP posiadam;]
Homebrew też istnieje na NDSie, nawet Linuxa pod niego napisali:]
Filmy też możesz oglądać na NDS, kwestia zastosowania odpowiednich programów, tak jak przypadku PSP.
Internet jest też na NDS i o zgrozo też WiFi.
Kwestia piracenia konsoli ma u mnie drugorzędne znaczenie, ale w równie dobrym stopniu możesz też spiracić NDSa.
Konwersje u mnie to minus, za dużo się ich nagrałem na PS2, żeby sięgać po nie na PSP;]
PSXa posiadam, więc opcja grania w te gry na PSP jest dla mnie bez znaczenia.
Polacy wiedzą co dobre? Sprawdź średnią ocen gier na PSP i średnią ocen gier na NDS np. w IGN:)
Polacy kupują coś, co ma lepszą grafikę:] W Polsce zawsze w grach liczyła się grafika, taka prawda.
W NDS też jest świetny multiplayer:) Wystarczy nawet jedna kopia gry, żeby grać na kilku konsolach przez WiFI:]
A moja dziewczyna łupie w Ouendana i Nintendogs, ciekawe nie?;] Dużo zagrywała się w Loco Roco i to jest jedyna gra na PSP, po którą sięga:]
Sądzę, że grafika to plus, ale tylko jeden z wielu czynników:) W PSP dopatrują się więcej minusów niż plusów na chwilę obecną. Niech więcej inwestują w gry typu Loco Roco, bo wyniki sprzedaży świadczą, że ludzi na kieszonsolkach chą grać w taki gatunki.
Jak idę do pracy, to nie mam przerwy trwającej 2 godziny, żeby obejrzeć film na PSP. Wolę wypić kawę i posiedzieć z kumplami przez te 30 min.
GPS na Nintendo DS jest już w Japonii, więc u nas też niedługo będzie:]

Największych to chcą Polacy, z reguły Ci, co posiadają jedną z konsol, która w ich mniemaniu jest lepsza od pozostały, ale piszą tak tylko dlatego, że nie mają pozostałych i liczy się dla nich sprzęt/firma, nie gry;]

Teraz wytłumaczcie mi jaki jest sens inwestować, w chwili obecnej, w PS3 za taką cenę i z taką biblioteką gier, podczas gdy na X0 pojawią się już takie produkcje na Forza, Bioshock, Gears of War, czy Halo 3? Dla mnie lepiej poczekać te kilka miechów, aż wyjdą jakieś porządne produkcje.

#Freeman: kto tu poleca komuś NDS lub PSP? Po prostu dyskutujemy między sobą nad tymi konsolami, polecaliśmy wcześniej i chyba większość była za PS2:)

~Mavet: na piratach będzie ciężko, ale chyba da się to jakoś obejść. Poszukaj na forach traktujących o przeróbkach.

Ostatnio edytowany przez Starfox (2007-06-18 12:44:29)

#42 2007-06-18 12:53:00

Kisiel
Użytkownik

NES i tylko NES smile_lol

PS2 - ze względu na gry
XBOX - ze względu na odtwarzane formaty
GBA / PSP - ze względu na przenośność/mobilność

po wakacjach sam mam zamiar zakupić PS2. 'Naruttimate Hero 2' które mam a już ciężko zdobyć mnie do tego zmusza ^^

Ostatnio edytowany przez Kisiel (2007-06-18 12:53:32)

10721827ve.gif

#43 2007-06-18 13:36:33

strusic
Użytkownik

Z chipem podobno da się jakoś grać, chociaż wg. mnie dostaniesz od razu bana jak chip zostanie wykryty. Nlepiej na swapie, gdyż nie zbanują cię tak smile

Starfox napisał:

Teraz wytłumaczcie mi jaki jest sens inwestować, w chwili obecnej, w PS3 za taką cenę i z taką biblioteką gier, podczas gdy na X0 pojawią się już takie produkcje na Forza, Bioshock, Gears of War, czy Halo 3? Dla mnie lepiej poczekać te kilka miechów, aż wyjdą jakieś porządne produkcje.

Dobrze wiesz, że inwestować w PS3 się nie opłaca jezor Nie rozumiem trochę tego:

[cytuj]podczas gdy na X0 pojawią się już takie produkcje na Forza, Bioshock, Gears of War, czy Halo 3?

Jakie X0? Chodzi ci o XBOX1? Raczej nie, a gry które wymieniłeś (oprócz Bioshock i Halo 3 - najbardziej wyczekiwanej gry odkąd pojawiła się informacja o niej smile_big) już wyszły smile I Forza 2 jak coś smile

strusic.pngmalsig2.png

#44 2007-06-18 13:44:32

Starfox
Użytkownik

To było pytanie skierowane do tych, co polecali PS3, żeby kupić:]

X0 - xbox 360;D Jak robisz obrót o 360 stopni, powstanie okrąg, więc dałem 0;] Ciągłe pisanie x360 jest nudne, czas sobie skrócić nazwę;]
Zdanie o poczekaniu na jakieś hiciory dotyczyło PS3, nie nowego ixa;]

~Psychopata: korzystają ze Swampa, bezpieczne to, więc na początek może być, jeśli ktoś nie jest przekonany do chipów.

Ostatnio edytowany przez Starfox (2007-06-18 13:46:29)

#45 2007-06-18 13:44:33

Psychopata
Użytkownik

Jesli chodzi o PS2 to moich dwoch kumpli maja taka specjalistyczna plytke, ktora wklada sie na samym poczatku, czeka sie do jakiegos momentu i wkladasz pirata. Nie trzeba tego szybko robic, czy jakos na sile je zamieniac. Robia tak juz od kilku lat, wiec to jest bezpieczne.

#46 2007-06-18 13:45:45

darkschab
Użytkownik

Starfox napisał:

Racja, mój błąd, ceny w okolicach 150zł za nowość:)
Kupując konsolę chcę grać na grach, które są pisane pod tę konsolę, a nie zwracam uwagi jakie obsłuży emu:} Dla mnie to nie ma żadnej różnicy, bo konsole, które emuluje PSP posiadam;]
Homebrew też istnieje na NDSie, nawet Linuxa pod niego napisali:]
Filmy też możesz oglądać na NDS, kwestia zastosowania odpowiednich programów, tak jak przypadku PSP.
Internet jest też na NDS i o zgrozo też WiFi.
Kwestia piracenia konsoli ma u mnie drugorzędne znaczenie, ale w równie dobrym stopniu możesz też spiracić NDSa.
Konwersje u mnie to minus, za dużo się ich nagrałem na PS2, żeby sięgać po nie na PSP;]
PSXa posiadam, więc opcja grania w te gry na PSP jest dla mnie bez znaczenia.
Polacy wiedzą co dobre? Sprawdź średnią ocen gier na PSP i średnią ocen gier na NDS np. w IGN:)
Polacy kupują coś, co ma lepszą grafikę:] W Polsce zawsze w grach liczyła się grafika, taka prawda.
W NDS też jest świetny multiplayer:) Wystarczy nawet jedna kopia gry, żeby grać na kilku konsolach przez WiFI:]
A moja dziewczyna łupie w Ouendana i Nintendogs, ciekawe nie?;] Dużo zagrywała się w Loco Roco i to jest jedyna gra na PSP, po którą sięga:]
Sądzę, że grafika to plus, ale tylko jeden z wielu czynników:) W PSP dopatrują się więcej minusów niż plusów na chwilę obecną. Niech więcej inwestują w gry typu Loco Roco, bo wyniki sprzedaży świadczą, że ludzi na kieszonsolkach chą grać w taki gatunki.
Jak idę do pracy, to nie mam przerwy trwającej 2 godziny, żeby obejrzeć film na PSP. Wolę wypić kawę i posiedzieć z kumplami przez te 30 min.
GPS na Nintendo DS jest już w Japonii, więc u nas też niedługo będzie:]

Największych to chcą Polacy, z reguły Ci, co posiadają jedną z konsol, która w ich mniemaniu jest lepsza od pozostały, ale piszą tak tylko dlatego, że nie mają pozostałych i liczy się dla nich sprzęt/firma, nie gry;]

#Freeman: kto tu poleca komuś NDS lub PSP? Po prostu dyskutujemy między sobą nad tymi konsolami, polecaliśmy wcześniej i chyba większość była za PS2:)

~Mavet: na piratach będzie ciężko, ale chyba da się to jakoś obejść. Poszukaj na forach traktujących o przeróbkach.

no tak tylko porównaj homebrew pod ds a pod psp i sprawdz  czego jest wiecej i jakiej jakosci jest co do filmów i wifi na ds to przepraszam mooj błąd powinienem sie domyślić ze tez jest smile heheh bo było by glupotą gdyby nie było
w pracy jasne ze mozna pogadac ale np mozesz tez zobaczyc odcinek anime który trwa 22 minutki smile hehhe
musze spadac jak bede o cos dopisze bo moja mnie goni wiesz ogame i te sprawy smile

#47 2007-06-18 13:46:16

zergadis0
Użytkownik

Ja tam lubię PS2, wszystkie moje ulubione tytuły zostały wydane na PS2 lub PSX. Xbox 360 ma fajną grafę ale w zasadzie prawie nic poza tym (przynajmniej dla osoby która nawala tylko w japońskie gry czyli np. mnie). Wii jest zabawne, ale coś czuję że szybko może się ludziom znudzić. PS3 natomiast będzie dobrym wyborem kiedy wyjdą porządne exclusive'y i stanieje (czyli za jakieś 2 lata).

#48 2007-06-18 13:50:39

Starfox
Użytkownik

~darkschab: nie chodziło mi o wskazanie Ci w jakim stopniu zaawansowania i ilości tworzony jest homebrew na PSP, ale wskazałem, że również homebrew jest na NDSie, to samo tyczy się oglądania filmów. To tyle.
A ostatnią rzeczą, na jaką mam ochotę w przerwie w pracy to oglądanie odcinka anime;] Nie jestem Virusem i te 8 h bez anime wytrzymać potrafię;]

#49 2007-06-18 15:05:16

darkschab
Użytkownik

spoko spoko wiem smile ale ja o wiele bardziej cenie sobie jednak psp
spełnia wszystkie moje oczekiwania no ale skoro tak zachwalasz DS to muszę od kogoś sobie pożyczyć na dzień lub 2 i sprawdzić dokładniej ale pierwsze warzenie było dla mnie jedno - konsolka dla dzieci heh w sumie to samo mogę powiedzieć o Wii z tego co widziałem gry są trosze jak te z EyeToya a reszta to troszke ulepszone ps2 ale to za mało

ja zainwestuje w ps3 i to niedługo co prawda gier mało ale mi na początek wystarczy Motorstorm i może The Darkness jako ze nie będzie mi sie opłacać przerabiać będę jechał na oryginałach a na pewno nie będzie mnie stać na więcej niż jedną grę co 1-2 miesiące

#50 2007-06-18 15:19:23

Armagedon
Użytkownik

Starfox tak czy tam i czytam prosze powiec mi w jakie ty gry grasz na tym nds bo jestem tego bardzo ciekaw ,ja np: sprzedałem ds bo przykro mi to stwierdzic ale tam konwersje to codziennosc ale to nei jest czymś co mnie najbardziej boli po prostu nie było w co grać mam już swoje lata i miałem dość grania w gry typu mario tak naprawde gier na ds jest w tej chwili naprawdę dużo ale większość jest dla grupy wiekowej 10-14 lat choć nie twierdze ,że nie było pare perełek dla mnie najlepsza gierką na ds-a byla Trauma Center naprawde wciągająca giekra i wykorzystująca możliwości stylusa w 100%. Teraz jeszcze zastanwaiam się nad sprzedaniem Wii na początku bylo fał jakie fajne sterowanie 4 godziny puzniej hmmm jakoś tak nudno i ręka zaczyna boleć konsola idealna na party z kolegami ale już na singla to nie za bardzo.

#51 2007-06-18 15:36:20

Starfox
Użytkownik

Obecnie:
Bleach, Electroplankton, Wario Ware, Castelvania: PoR, Final Fantasy III, Elite Beat Agents, Advance Wars, Phoenix Wright, Hotel Dusk i Children of Mana:)

Wii tylko na party się nadaje, więc kupowanie go teraz dla gier dla jednego gracza uznałbym za nieporozumienie:]

~Armagedon: Wymień mi kilka konwersji z NGC/Wii, które pojawiły się na NDSie.

Ostatnio edytowany przez Starfox (2007-06-18 15:40:50)

#52 2007-06-18 16:30:50

Zwierz
Użytkownik

A ja mam ps2 z hdd i nic mi nie powie że jest coś lepszego od niej

notka moderatora:
post odrobinkę przycięto, aby zapobiec potencjalnym awanturom

Ostatnio edytowany przez Suchy (2007-06-18 16:44:34)

DZIECIĘ NEO

PC king >ps3>x360>ds>psp(subiektywna opinia posiadacza wszystkiego)
http://myanimelist.net/animelist/Zwierz

#53 2007-06-18 17:01:02

fbaran
Użytkownik

no ja tez mam ps2 ale chcialem sie zapytac bo moze bym sobie cos nowego kupil ale jednak zostane przy moim playstation

#54 2007-06-18 18:01:40

Suchy
Użytkownik

Nie jestem jakimś wyjadaczem konsol. Miałem okazję grać na Wii i na PS3.

Rozrywka PS3 podobała mi się przede wszystkim od strony audio-wizualnej. Po prostu piękne. No i grało się dość fajnie.

Na Wii zaś grało mi się po prostu kapitalnie, po mimo gorszej grafiki. Podczas gry na Wii grało mi sie tak dobrze jak na Playstation (pierwszym) w czasach jego świetności, gdy stanowił rewolucję w konsolach.

Oczywiście to wszystko kwestia gustu. Mnie akurat ze wszystkich konsol teraz najbardziej podchodzi Wii. Może i nie ma grafii takiej jak PS3 czy XBox360, ale (w moim odczuciu) bije konkurentów na głowę, jeśli chodzi o grywalność, a to jest, było i zawsze będzie w grze najważniejsze. Wolę grać klockami, ale z przyjemnością i zainteresowaniem, niż fotorealistycznymi postaciami, ale ze znużeniem i znudzeniem.

#55 2007-06-18 19:31:37

darkschab
Użytkownik

Starfox napisał:

Obecnie:
Bleach, Electroplankton, Wario Ware, Castelvania: PoR, Final Fantasy III, Elite Beat Agents, Advance Wars, Phoenix Wright, Hotel Dusk i Children of Mana:)

Wii tylko na party się nadaje, więc kupowanie go teraz dla gier dla jednego gracza uznałbym za nieporozumienie:]

~Armagedon: Wymień mi kilka konwersji z NGC/Wii, które pojawiły się na NDS

heheh co do wii to sie zgadzam smile na party idealne grał ktoś w eyetoya na ps2 ? też jest pięknie szczególnie boks i czyszczenie okien normalnie moowie wam jak trening cały byłem mokry od machanai łapami smile

ps. rzuć mi jakiegoś screena z Bleach na DS jestem ciakaw jak wygląda smile
hmm Chidren Of Mana pachnie mi jakimś pięknym jrpg ale może się myle??

co do konwersji to chodziło mu na pewno o seqele smile

Suchy napisał:

Oczywiście to wszystko kwestia gustu. Mnie akurat ze wszystkich konsol teraz najbardziej podchodzi Wii. Może i nie ma grafii takiej jak PS3 czy XBox360, ale (w moim odczuciu) bije konkurentów na głowę, jeśli chodzi o grywalność, a to jest, było i zawsze będzie w grze najważniejsze. Wolę grać klockami, ale z przyjemnością i zainteresowaniem, niż fotorealistycznymi postaciami, ale ze znużeniem i znudzeniem.

no właśnie tutaj na ps2 i na ps3 też będzie EytoY zabawa równie dobra szczególnie na imprezki przy piwku nie koniecznie bezalkoholowym a naprwade gra się świetnie lepiej niż w te dziwaczne Gitar Hero 2 nie lubie tej gierki smutny grałem ostatnio w M1 no ale chyba nie mam duszy rockmana jezor

Ostatnio edytowany przez darkschab (2007-06-18 19:35:22)

#56 2007-06-18 19:39:37

Armagedon
Użytkownik

Ok maria różnego typu,Advance Wars,Wario Ware,Castelvania,Final Fantasy III,The Legend of Spyro: The Eternal Night,Myst,pokemon,Digimon World,Dragon Ball Z Card RPG,Dragon Ball Z: Supersonic Warriors 2,Dragon Quest IX: Protectors of the Sky,Dynasty Warriors DS: Fighters Battle,Mario Kart DS,Megaman ZX,Metroid Prime Hunters jakos nie pamiętam wiecej ale chodzi o sma fakt konwertowania gier nei tylko z ngc i wii ale snesa,n64 i wielu innych producenic dobrze wiedzą ,żę zarobia na dobrej konwerdji znanego hicioru i taka jest prawda choć wiem ,że na psp jest tego 2 lub 3 razy tyle ale to juz jest kwestia gustu mi ds ogolnie sie podobał ale przez 5 miesiecy ktore go mialem kupiłem zaledwie 4 gry i nie miałem po prostu w co grać na psp sytułacja wyglądała troszke lepiej mam całe 10 gier i czekam jeszcze na 5 lub 6 do końca roku pewnie kiedyś jeszcze kupie ds-a jak trafie w jakiejś okazji ale to z czasem.

#57 2007-06-18 19:52:21

Starfox
Użytkownik

darkschab napisał:

heheh co do wii to sie zgadzam smile na party idealne grał ktoś w eyetoya na ps2 ? też jest pięknie szczególnie boks i czyszczenie okien normalnie moowie wam jak trening cały byłem mokry od machanai łapami smile

ps. rzuć mi jakiegoś screena z Bleach na DS jestem ciakaw jak wygląda smile
hmm Chidren Of Mana pachnie mi jakimś pięknym jrpg ale może się myle??

co do konwersji to chodziło mu na pewno o seqele smile

Children of Mana to jRPG, ale jest słabe, szczególnie zawiodłem się na systemie prowadzenia walk:/ O niebo lepszy jest Final Fantasy III, choć fabułą nie zachwyca;]

Screenów nie zapodam, lepsze będzie video;]
Bleach DS 2nd

Świetnie zapowiada się Bleach na PSP, choć grafika 3D w grze traktującej o anime mi się nie podoba. Ale zobaczymy, jak wyjdzie, jestem dobrej myśli:]
Bardzo dobry Bleach jest na PS2, polecam. Jeszcze bardziej zachęcam do zapoznania się z Bleachem na Wii - wymachiwanie pilotem w bijatykach to strzał w dziesiątkę:D

Edit:

Armagedon napisał:

Ok maria różnego typu,Advance Wars,Wario Ware,Castelvania,Final Fantasy III,The Legend of Spyro: The Eternal Night,Myst,pokemon,Digimon World,Dragon Ball Z Card RPG,Dragon Ball Z: Supersonic Warriors 2,Dragon Quest IX: Protectors of the Sky,Dynasty Warriors DS: Fighters Battle,Mario Kart DS,Megaman ZX,Metroid Prime Hunters jakos nie pamiętam wiecej ale chodzi o sma fakt konwertowania gier nei tylko z ngc i wii ale snesa,n64 i wielu innych producenic dobrze wiedzą ,żę zarobia na dobrej konwerdji znanego hicioru i taka jest prawda choć wiem ,że na psp jest tego 2 lub 3 razy tyle ale to juz jest kwestia gustu mi ds ogolnie sie podobał ale przez 5 miesiecy ktore go mialem kupiłem zaledwie 4 gry i nie miałem po prostu w co grać na psp sytułacja wyglądała troszke lepiej mam całe 10 gier i czekam jeszcze na 5 lub 6 do końca roku pewnie kiedyś jeszcze kupie ds-a jak trafie w jakiejś okazji ale to z czasem.

Według mnie to wypisałeś prawie same sequele, a nie konwersje;] Jedynie Final Fantasy III i Mario 64 DS to konwersje. Myst jeszcze nie wyszedł, więc go nie liczę.

Ostatnio edytowany przez Starfox (2007-06-18 19:59:41)

#58 2007-06-18 21:19:31

fbaran
Użytkownik

podoba mi sie nowatorskie rozwiazanie w nintendo padow, ale nie gralem i nie wiem jak jest z grywalnoscia i czy te pady naprawde sa takie fajne

#59 2007-06-18 21:30:30

mareczek_65
Zbanowany

mowie wam najlepiej kupic sobie ps2 a za 5 lat ps3 i najlepiej przerobic na piraty sobie

#60 2007-06-18 21:50:53

darkschab
Użytkownik

Starfox napisał:

Świetnie zapowiada się Bleach na PSP, choć grafika 3D w grze traktującej o anime mi się nie podoba. Ale zobaczymy, jak wyjdzie, jestem dobrej myśli:]
Bardzo dobry Bleach jest na PS2, polecam. Jeszcze bardziej zachęcam do zapoznania się z Bleachem na Wii - wymachiwanie pilotem w bijatykach to strzał w dziesiątkę:D

no nawet nawet smile

nie martw sie już dawno nauczyli sie robić fajne gdy z anime w 3d przykład Dragon Ball Budokai , Naruto narutimette Hero/uzumaki ninden czy właśnie Bleach mam na psp 3 części i musze powiedzieć ze przyjemnie sie grało choć pierwsza jest dla lamerów łatwa i w ogóle to w następnych częściach trzeba się już troszkę napocić
ale stare gierki w 2d były piękne smile i zawsze będę lubił sobie połupać hehe dlatego też mam emulatorek na psp smile

blecha na ps2 przeszedłem też oczywiście japan heheh ale czego to sie nie robi dla wspaniałego anime i przyjemności smile

ech co do tego rpg to współczucia hehe dobrze że masz final fantasy 3 ja własnie kończę odnowioną jedyneczke jak to wciąga smile zresztąo serii final fantasy przydał by sie osobny temat :p

mareczek_65 napisał:

mowie wam najlepiej kupic sobie ps2 a za 5 lat ps3 i najlepiej przerobic na piraty sobie

na a jesli sie ma ps2 to polecam kupic ps3 w tym roku jezor

Ostatnio edytowany przez darkschab (2007-06-18 21:53:53)

Stopka forum

© Animesub.info 2025