Nie jesteś zalogowany.
Najlepiej to mieć je wszystkie:D .Starfox jeśli chodzi o minusy xboxa360 zgadzam się w jednym z tobą że bucha ciepłem jak farelka .Ale jeszcze mi się nie zdarzyło zaliczyć zwisa(ciupie już 6 miechów) i już na pewno nie rysuje płyt(no chyba że stoi w pionie)- przynajmniej z moją jest oki i jestem dobrej myśli że pochodzi jeszcze pare lat;)
U mnie właśnie rysowała:/ A zwis zaliczała raz na 2 dni. Później już udało mi się to jakoś ograniczyć, czyli odsunąłem kosnolę na 2 metry od jakiejkolwiek ściany:) Jednak rysowanie płyt było masakryczne i własnie, dlatego pozbyłem się 360:/ Trochę żałuję, ale oryginał nie pirat, trochę kasy jest wart, a co mi z porysowanego:/ Na szczęście kolega ma ixiaka i czasem mi pożycza, więc nie jest źle:] Ale na pewno muszę ją jeszcze raz kupić, bo przy zbliżających się hiciorach, z Halo 3 na czele, raczej szybko mi konsolki nie pożyczy:]
a takike lekkie pytanie (przedstawiciele prawni nie patrzcie ) czy latwa jest dostepnosc w necie gier anime z PS2? ;x np gundam seed i destiny mnie interesuje najbardziej , dla tych gier chce kupic sobie ps2 :X i pytanie czy lepiej sobie przerabiac konsole chipem czy lepiej moze jakis program czy cus ... ? magical swap czy cus ?
a takike lekkie pytanie (przedstawiciele prawni nie patrzcie ) czy latwa jest dostepnosc w necie gier anime z PS2? ;x np gundam seed i destiny mnie interesuje najbardziej , dla tych gier chce kupic sobie ps2 :X i pytanie czy lepiej sobie przerabiac konsole chipem czy lepiej moze jakis program czy cus ... ? magical swap czy cus ?
Hm, chipem, tylko nie kupuj slimki, niektóre sprawiają problemy przy przeróbkach. A dostępność takich gier jak Gundam trudno określić:/ Rzadko widywałem na torrentach 'japończyki' na PS2.
Chyba najlepsza opcja to gruba czarna dwójka + network adapter + hdd i śmiga wszystko ładnie pięknie bez loadingów . Ale taki sprzęt na allegro jest droższy niż przerobiony chepem... no i trudno dorwać network adapter.
A co do wyboru konsol to zdecydowanie dla mnie najważniejsze są gry, a te które mnie interesują znajdę na PS2.
ja mam ps2 slim z chipem i nie mam zadnych problemow. a tu: http://www.blackcats-games.net/ nalioczylem 10 gier ze slowem "gundam" w tytule i wszystkie maja seedy wiec bez problemu mozna sciagnac.
a kto mieszka w usa tam slyszlaem ze zwykle ps2 nie slim kosztuje 25 $ xD kto mi sprowadzi ? XD chdozi mi o to czy dluga taka ps2 pociagnie np slim z chipem ?
~Mavet, tylko nie zapomnij o napięciu w polskich gniazdkach i zaopatrz się również w konwerter napięcia;D
ale jak bym kupil w polsce tutaj slima z chipem to ile by pociagnol ?
Slim z chipem dużo pociagnie, jak będziesz o konsole dbał:] U mnie było hardcore'owo(wylanie soku na konsolę, pociąganie za kabel od pada - ps2 na ziemi itd.), więc wytrzymać długo prawa nie miała;D Kumpel dość porządnie katował konsolkę i też mu padła, w sumie się nie dziwię, co 10 minut zmieniał płytki w napędzie. Jak będziesz używał kosoli 3-5 h dziennie to gwarantuję Ci, że nie padnie Ci tak szybko.
ja tam wole ps2-mam go przerobionego na piraty-duzo gier i tyle a jak ktos chce ogladac na ps2 jakies filmy czy anime to niech se kupi dvd i tyle
Otóż patrzymy trochę inaczej:] Ja mam dość wszelkiej maści sequeli, które pojawiają się na PSP, chcę gier świeżych, innowacyjncych i grywalnych. Przy PSP co najwyżej dostanę te grywalne, ale ileż można grać w sequele? Nie po to płacę te 200zł za grę, która jest tylko okrojoną wersją tej z PS2. Dla mnie to jakieś nieporozumienie. Grafika w przypadku kieszonsolek ma dla mnie drugorzędne znaczenie. Chcę fajerwerków, to sięgam po Gears of War itd.
BTW. ~darkschab, grałeś kiedyś na DSie?
Połowa to konwersje... Super;D Dla mnie to aż połowa;] Więc wybór grywalnych dla mnie gier skraca się o połowę;]
ehh jak już mówiłem na DS jest tyle samo sequeli co na psp wiec o co chodzi ??
co do ciekawego rozwiązania na DS to sie zgadzam ale to wszystko
dla mnie konwersje gier z ps2 to plus a nie minus gorzej jakby ich nie było ale jest tez dużo gier które na zwykłą czarnulkę sie nie pokazały a są świetne
dla przykładu mój znajomy chciał ps2 ale stwierdził że nie ma czasu w domu grać więc kupił psp gdzie są jego ulubione tytuły i grać może wszędzie z czego jest bardzo zadowolony
Na DS grałem chwilkę ale rozumie że sie może podobać
Ale jeszcze raz powiem że według mnie PsP jest lepsze i ma więcej możliwości(emulatora ds nie bedzie :p nie ma dotykowego panelu ) przy czym można sobie zgrać odcinek blecha i do szkoły/pracy zabrać i sok z....
Co do kupna ps2 to polecam grubego ponieważ odchudzenie konsolce nie wyszło na dobre 2 moich ziomków korzysta z
swaapa i to dobija konsole więc radze jak już to przerobić chociaż 3 zioom ma przeróbkę infinity i laser też mu siadł ale coś słyszłem ze te pierwsze slimy miały słaby awaryjny laser(np kumplowi orginalne filmy nie działają musi sobie z piracic - chodzi o dvd, a to jest śmieszne ) ale nie ma co w porównaniu do mojego modelu gdzie laser kosztuje 200-300 zł (rarytas) a do slima chyba ze 100
ja mam 2 model jaki wyszedł na starej przeróbce i smiga już tyle lat a dojeżdżam ją strasznie (niedawno myślałem że już umiera ale otwarłem, wyregulowałem, przeczyściłem i śmiga aż miło )
Gry o tematyce anime są dostępne i nie trzeba się za bardzo starać żeby znaleźć ale najlepiej na bieżąco czyli jak wychodzi gra to na pewno ją znajdziesz
Ostatnio edytowany przez darkschab (2007-06-18 01:45:57)
Ja miałem 'grube' PS2. Kupiłem używane. Chodziło jak złoto. Nic się nie cięło, ani nie wieszało. Aż pewnego razu dostało pięścią, bo się burnout zawiesił (xD). Jak dostało... tak umarło... (Leży do dzisiaj w szafce Przeżyło 3 miesiące).
Później kupiłem slima (żyje do teraz, a ma już prawie rok), który jest wg. mnie lepszy od 'grubego' PS2, gdyż ma np. wbudowany network adapter. Nie można tylko dysku podpiąć (chyba, że na USB, ale to raczej nie ma sensu ). Chip jak olewasz granie online, a swap jak chcesz sobie pograć online.
Btw. Laser do slima jest o wiele tańszy niż ten w 'grubych' PS2.
Teraz mam XBOXa (tego pierwszego ) i nie narzekam To jest sprzęt o którym marzyłem od dawna Niesamowite możliwości multimedialne i pełno fajnych gier (tylko kompletny brak jRPG :/ Chyba, że te z PSX ).
Tak czy inaczej X360 na razie jest najlepszym wyborem Jest dosyć tani, ma zaj****sty , płatny XBOX Live, biblioteka gier jest bardzo duża, filmy też odpala Jak masz Winde Media Center to we wszystkich formatach podobno.
PS3? Daj se spokój... Żadnych konkretnych tytułów (jak na razie). Za to ogromnym plusem PS3 (dla mnie w ogóle jedynym plusem) jest wbudowany napęd Blu-Ray.
Ostatnio edytowany przez strusic (2007-06-18 07:43:55)
~darkschab, chodzi o wydanie 200zł na grę, którą masz na PS2 w mniejszej cenie i bardziej dopracowaną. DS nie ma tyle samo sequeli z Wii/NGC, jak PSP z PS2
Poza tym na PSP możesz korzystać z emu - się nie dziwię, że ludzie korzystają przy tylu konwersjach z PS2;] Oglądanie filmów na PSP to jakieś nieporozumienie przy tak małym wyświetlaczu - Spiderman 2 na UMD ledwie dało się obejrzeć.
Ale z polskim narodem jest tak, że jak coś ma lepszą grafikę, to uznają to za najlepszą konsolę;] Ja mam PSP i NDS, więc wolę wydać te 200zł na jakąś grę na NDS, a na PSP... Kupię bardziej dopracowaną wersję na PS2, a jeśli jej nie będzie, wtedy inwestuję w PSP;]
BTW. Do słuchania muzyki mam odtwarzacz mp3, do oglądania filmów mam DVD, więc nie będę się męczył z oglądaniem/słuchaniem tych rzeczy na kieszonsolkach.
To oczywiste, że NDS może się podobać i to o wiele bardziej niż PSP:P Świadczą o tym wyniki sprzedaży, w których NDS bije na głowę PSP... A Polska to jedyny kraj na świecie, gdzie PSP sprzedaje się lepiej od NDSa:D Szok;]
DS i tylko DS
Dlaczego?
a) Oldschool
b) Pokemony
c) Chyba najmniejsze możliwości z obecnych konsol, co programistom homebrew daje możliwość wykazania się.
Widok w pełni animowanej w realtime scenki 3D na PS2 czy PSP nikogo nie dziwi, zaś na np. GBA wywołuje okrzyk zachwytu
Ostatnio edytowany przez AceMan (2007-06-18 11:00:58)
Ja miałem 'grube' PS2. Kupiłem używane. Chodziło jak złoto. Nic się nie cięło, ani nie wieszało. Aż pewnego razu dostało pięścią, bo się burnout zawiesił (xD). Jak dostało... tak umarło... (Leży do dzisiaj w szafce Przeżyło 3 miesiące).
Później kupiłem slima (żyje do teraz, a ma już prawie rok), który jest wg. mnie lepszy od 'grubego' PS2, gdyż ma np. wbudowany network adapter. Nie można tylko dysku podpiąć (chyba, że na USB, ale to raczej nie ma sensu ). Chip jak olewasz granie online, a swap jak chcesz sobie pograć online.
Btw. Laser do slima jest o wiele tańszy niż ten w 'grubych' PS2.Teraz mam XBOXa (tego pierwszego ) i nie narzekam To jest sprzęt o którym marzyłem od dawna Niesamowite możliwości multimedialne i pełno fajnych gier (tylko kompletny brak jRPG :/ Chyba, że te z PSX ).
Tak czy inaczej X360 na razie jest najlepszym wyborem Jest dosyć tani, ma zaj****sty , płatny XBOX Live, biblioteka gier jest bardzo duża, filmy też odpala Jak masz Winde Media Center to we wszystkich formatach podobno.
PS3? Daj se spokój... Żadnych konkretnych tytułów (jak na razie). Za to ogromnym plusem PS3 (dla mnie w ogóle jedynym plusem) jest wbudowany napęd Blu-Ray.
heheh ale nowsze slimy są chybaa mniej awaryjne( tego grubego moze bys mi dał z chęcią go naprawie będę mieć 3 ps2 slima tez mam ) przynajmnij na 3 te slimy 1 lub 2 model na moim osiedlu 2 są już ledwo żywe a 3 ma już nowy laser no
i dopiero teraz smiga. Ale ja i tak wole gruubbą jest piękna z wyglądu itp ponieważ według mnie zminiaturyzowanie tej konsoli nie wyszło na dobre ale każdy ma swoje gusta więc kupi co zechce
co do psp to nie koniecznie trzeba kupowac gry za 200 złotych( z kąd ty masz te ceny)
po pierwsze homebrew - zeby pograc w gierki z np automatów i miec żeczy jak edytor textu czy paint i wiele wiele innych
po drugie filmy zgrywać sobie z kompa a nie kupowac umd no chyba ze jakis ulubiony tytuł i ogląda sie naprawdę fajnie zresztą są tacy co na komórkę wgrywają a tak ekran i tak jest największy z pośród przenośnych konsol na rynku
po trzecie jest internet przez WiFi
po czwarte i najważniejsze można sobie zmienic softa na np: 3.xx OE i grac w gry iso zassane z neta i nie trzeba do tego żadnego mod chipa tylko troszkę czasu spędzonego na necie w poszukiwaniach
po piąte konwersje takich gier jak Tekken czy MGS (wyglądaja swietnie i gra się swietnie)
po szóste gry z PSX działają na psp
po siódme jednak Polacy wiedzą co dobre( może nie o to chodzi ale polska kraj co by nie było biedny wiec kupując sprzęt za 600 złoty wybierają sony ponieważ jak np. w przypadku Japonii\Hollandii nie będą mogli za pare dni czy miesięcy kupic sobie dla odmiany DS lub odwrotnie ale za to można tylko kochać nasz śmieszny rząd chociaż było chyba ostatnio 40 złotych podwyżki)
a zapomniałem dodać że w psp jest świetny multiplayer
ps. ostatno moja żonka łupie w Burnouta Dominatora na psp a ja w to samo na ps2 heh jej sie bardziej podoba na portable ??:) czego nie rozumiem
ale widzisz gdyby mi chodziło o grafe to nie grał bym teraz w final fantasy aniversary lub w gry z automatów ale nie sądzisz ze dobra grafika w tych czasach to plus ??
nie sadzę żebym miał sie męczyć podczas słuchania muzyki z psp a jak juz mówiłem dvd do pracy nie zabierzesz
o jeszcze jedno moduł nawigacji satelitarnej do naszego PsP niedługo bedzie w sklepach co jest na pewno plusem
DS i tylko DS
Dlaczego?
a) Oldschool
b) Pokemony
c) Chyba najmniejsze możliwości z obecnych konsol, co programistom homebrew daje możliwość wykazania się.Widok w pełni animowanej w realtime scenki 3D na PS2 czy PSP nikogo nie dziwi, zaś na np. GBA wywołuje okrzyk zachwytu
no właśnie najmniejsze możliwości my chcemy największych
co do pokemonów to juz sie nagrałem za bajtla na zwykłym Gb color
Ostatnio edytowany przez darkschab (2007-06-18 11:28:46)
Żeby polecać komuś, kto chce wybrać konsolę spośród Wii, Xboxa, Xboxa 360 i PS2 jakieś popierdółki PSP i NDS... Respect, panowie
Żeby polecać komuś, kto chce wybrać konsolę spośród Wii, Xboxa, Xboxa 360 i PS2 jakieś popierdółki PSP i NDS... Respect, panowie
nie nie ja polecałem ps2/ps3 parę postów wcześniej( poczytaj troszkę;P) tu sie mały z panem starfoxem offtop zrobił za co przepraszam
dla starfoxa pozdrowionka
czyli mowicie ze jak bede mial chip wbudowany w slima to nie pogram sobie na necie , na ps2? ;x