Nie jesteś zalogowany.
Ktora z tych konsoli wedlug was jes najlepsza i dlaczego, oczywiscie pod kazdym katem. Ktora mozna odtwarzac najwiecej formatow video. Prosze piszcie:D
google sie klania tam jest wszystko , ale moim wyborem jest Xbox 360, dlaczego? Po pierwsze HD-DVD ( wedlug mnie ten format wygra), po drugie CENA, po trzecie HALO 3, po czwarte bedzie mozna grac przez siec z naszymi piecami:P
PS2, tylko ze względu na gry jakie wyszły na tą konsole.
Każda z nich jest dobra zależy w jakie giery chciałbyś ciupać :)Jeśli chodzi o oglądanie na 100% najlepszy jest Xbox - XBMC rządzi[yahoo]
a ja wlasnie tez sie zapytam mi chodzi bardziej o gry anime (jrpg mecha etc ) na ps2 wiecej jest ich czy na xbox'a ? :x
To oczywiste, że PS2... Na Xbox'ie nie pograsz chociażby w najlepszą serię RPG - Final Fantasy.
Kup ps3 graj w gry z ps2 i masz możliwość zainstalowania linuxa dzieki czemu każdy format stoi otworem.
ehhh zapomniałeś o ps3 która według mnie jest najlepsza ale tez najdroższa
jesli chodzi o te co podałeś to nie wiem do końca ?!? w gierki uwielbiam grac na ps2/psp jest tyle tytułów poświęconych anime ale na pewno xboxteż masa innych bardzo dobrych gier ale to zależy co lubisz jesli chodzi o oglądanie filmów to na pewno xbox/xbox360 chociaż ps3 ma dodatkowo blu-ray czyli filmy w nowym zajefajnym formacie i jakości full HD do x musisz dokupic tzw. hd-dvd okolo 500 zeta bodajże ale nie pamiętam
na psp mozesz zobaczyć filmy w wszystkich formatach oprócz hd i chyba mkv ale musisz miec odpowiedni homebrew bo na zwykłym sofcie tylko mp4 działa
ja posiadam ps2 w tej chwili 2 sztuki jeśli kupować to postaraj sie kupić te wielką jest o wiele mniej awaryjna i jaka ładna
i psp i to jest bardzo dobry zakup gierki świetne(przeniesione z ps2) i dużo możliwości miałem tez X ale poszedł w zapomnienie
o x360 nic z doświadczenia nie napisze bo po prostu go nie miałem wiem tylko ze Gears of War rządzi na te konsole no i halo 3 niedługo ale osobiście nie grałem w zdaną z serii wiec mam to gdzies ;p wolę Blacka na ps2
ja np czekam na promocje na ps3 i biore od razu(raz już była za 1999 zeta ale nie maiłem wtedy sianka ) jeśli ktoś myśli ze trzeba mieć telewizor hd zeby sie cieszyć pikną grafą to jest w błędzie poniewaz na zwykłym tv np Motorstorm wygląda zabójczo chociaż na plazmie na pewno lepiej ale jeśli ktoś nie ma na tv to spokojnie może grac na zwykłym ale w przyszłości nie obędzie sie bez hd lub full hd poniewaz gierki bedą już tak piękne ze to będzie grzech nie czerpać z tego full przyjemności i efektów
a ja wlasnie tez sie zapytam mi chodzi bardziej o gry anime (jrpg mecha etc ) na ps2 wiecej jest ich czy na xbox'a ? :x
bez wątpienia ps2 lub psp tytułów anime jest tysiące chyba o każdej lepszej serii anime np. mam tkie gry jak Captain Tsubasa, dragon ball Z ze 7-8 tytułów ,naruto chyba z 4-5 , bleach - 5-6 gierek, initial d gdzies tam był i niektóre są naprawde dobre i wiele wiele innych w tym masa rpg i dziwnych gier po japońsku które włączm po to żeby zobaczyć intro lub też chwile się pozawieszać
ps. o mechach jest parę swietnych(gundamy itp) tytółów jeden z nich zrobiła firma Konami tylko wyleciał mi z głowy ale przeszłem 2 razy i moowie ci super
Ostatnio edytowany przez darkschab (2007-06-17 11:53:18)
PSP, podręczna, mała a ile gier:)
google sie klania tam jest wszystko , ale moim wyborem jest Xbox 360, dlaczego? Po pierwsze HD-DVD ( wedlug mnie ten format wygra), po drugie CENA, po trzecie HALO 3, po czwarte bedzie mozna grac przez siec z naszymi piecami:P
HD-DVD? A to ciekawe, bo wydawało mi się, że nie ma go wmontowanego w x360:P Najpierw trzeba go dokupić, więc bardziej opłaca się na razie sama 360., a dopiero po jakimś czasie inwestować w HD-DVD.
Krótka charakterystyka:
a) Xbox:
- plusy: bardzo tani, odtworzy Ci wszystkie anime - z wyjątkiemtych w h264 i w HD. Dużo gier 'pecetowych'.
- minusy: w ogóle już nie supportowany przez M$, więc nie spodziewaj się żadnej nowej gry na tę konsolę. Brak japońskich gier.
b) Xbox 360:
- plusy: cena, częstotliwość pojawiania się kolejnych pozycji, gry zarówno 'pecetowe', jak i 'japończyki', perełki pokroju Gears of War i wiele, wiele zapowiedzi.
- minusy: szybko się nagrzewa, co czasami prowadzi do wiesaznia się konsoli, głośna praca, początkowe ixy rysowały płytki, nie wiem, jak jest z nowymi. Brak wbudowanego HD-DVD(obsługuje tylko gry na DVD).
c) PS2:
- plusy: cena, biblioteka gier i wciąż wychodzą na nią nowe gry.
- minusy: właściwie to tylko słaby laser;]
d) Wii:
- plusy: Nintendo:D gry multiplayerowe, nowatorskie sterowanie.
- minusy: cena(najtańszy z next-genów, ale to wciąż za dużo jak za takie urządzenie), słaba grafika, jeśli nie masz z kim pograć i nie lubisz klimatu gier Nintendo, nie zabieraj się za to.
Podsumowując:
Kupuj Ps2, ponieważ to ma takie hity, o których reszta wymienionych konsol może pomarzyć, bo w końcu to gry świadczą o sile konsoli;]
Poza tematem:
Kupować PSP się nie opłaca, jak już to tylko inwestować w Nintendo DS.
bierz ps3 ... w zime naaje sie idealnie jako centralne ogrzewanie. toć to istny piecyk
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
bierz ps3 ... w zime naaje sie idealnie jako centralne ogrzewanie. toć to istny piecyk
PS3 jest najbardziej prądożerną z konsol, ale to xbox 360 grzeje jak ta lala:D
Akurat X-360 grzjeje się dużo bardziej:D, co do x-sa to niestety ale konsola jest bardzo awaryjna do tej pory jeszcze rysuje plyty i naprawdę czesto padają co jest najśmieszniejsze ms wypuścił niedawno wersje elite która miała być bez awaryjna niestety pada tak samo jak poprzedniczki.
Jakiś miesiąc temu byłem jeszcze posiadaczem(a w zasadzie mój szwagier)konsoli PS2 . Ale niestety brak gotówki zmusił pewne osoby do sprzedaży tegoż sprzętu. Ale szczerze powiedziawszy jeśli miałbym znowu jakaś konsolę kupić to wybrałbym właśnie PS2. Dlaczego? Wydaje mi się, ze na dzień dzisiejszy jest najlepsza w stosunku cena/jakość/ilość gier .
wg mnie znacznie lepszym posunieciem bylo by wypuszczenie konsoli z wiekszym dyskiem twardym niz dodawanie do niego blue-ray'a gdzie teraz odtwarzacz blue ray kosztuje wiecej niż moj komp. Cena byla by znacznie mniejsza a blue ray moim zdaniem bedzie wchodzil na rynek jeszcze wolniej jak dvd (wystarczy spojrzec na utrzymujjące sie wyokie ceny plyt 2warstwowych 8,5 GB najtansza "nie noname'owa" kupilem philipsa za 7 zł)
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
wg mnie znacznie lepszym posunieciem bylo by wypuszczenie konsoli z wiekszym dyskiem twardym niz dodawanie do niego blue-ray'a gdzie teraz odtwarzacz blue ray kosztuje wiecej niż moj komp. Cena byla by znacznie mniejsza a blue ray moim zdaniem bedzie wchodzil na rynek jeszcze wolniej jak dvd (wystarczy spojrzec na utrzymujjące sie wyokie ceny plyt 2warstwowych 8,5 GB najtansza "nie noname'owa" kupilem philipsa za 7 zł)
60 GB to dobra pojemność dysku jak na starcie konsoli, poza tym ceny odtwarzaczy Blu-ray niedługo spadną, więc cena PS3 też(tak sądzę, chociaż kto wie, co tam Sony wymyśli). Zaznaczyć należy również, że PS3 jest obecnie jednym z najtańszych odtwarzaczy Blu-ray na rynku, jak nie najtańszym;]
Bardziej od cen czystych płyt BR, liczą się ceny gier na PS3. No chyba, że ktoś myśli o przerabianiu playstation, to wtedy ma zmartwienie i dostanie po kieszeni, wydając na same piraty.
Starfox czemu uwazasz ze nalezy inwestowac w nintendo DS?
Starfox czemu uwazasz ze nalezy inwestowac w nintendo DS?
Gry, gry i jeszcze raz gry:] Najbardziej udana kieszonsolka, z jaką miałem do czynienia. Ekran dotykowy daje rade w przeciwieństwie do PSP, gdzie pojawiają się w 75% okrojone wersje z takiej PS2. Grafika w PSP jest powalająca, nie ma co porównywać do NDSa, ale skoro mam PS2, to nie mam ochoty grać w wersje uboższe na PSP. PSP kupiłem tylko dla Loco Roco, więc na razie tylko się kurzy na półeczce.
Poza tematem:
Kupować PSP się nie opłaca, jak już to tylko inwestować w Nintendo DS.
no ja jestem zupełnie innego zdania DS jest dobry dla Japończyków (ilość sprzedanych konsol wow) ale już z tego co słyszałem troszkę sie im przejadł i psp będzie się pięło w górę zresztą ds graficznie nie dorasta psp do pięt i jeszcze jedno gry na ds to przeważnie mario, zelda czy pokemony i takie gry w Japonii właśnie są lubiane co nie koniecznie sprawdza się u nas zresztą sprawdź grafikę na psp i na ds zresztą niedługo God Of War na psp i wiele innych ciekawych tytułów np. MGS: Portable Ops - grafika powala jak na taką konsolkę a na psp jest emulcja np. GBA lub gry z CPS1 lub CPS2 (np. Punisher, Final Fight, czy Aliens vs Predator i moja ulubiona Cadillaki i Dinozaury i wiele innych) poza tym można grać w ulubione gry z PlayStation One np. Xenogears zresztą połączenie z ps3 i wszystko:)
DARK_SAN napisał:Starfox czemu uwazasz ze nalezy inwestowac w nintendo DS?
Gry, gry i jeszcze raz gry:] Najbardziej udana kieszonsolka, z jaką miałem do czynienia. Ekran dotykowy daje rade w przeciwieństwie do PSP, gdzie pojawiają się w 75% okrojone wersje z takiej PS2. Grafika w PSP jest powalająca, nie ma co porównywać do NDSa, ale skoro mam PS2, to nie mam ochoty grać w wersje uboższe na PSP. PSP kupiłem tylko dla Loco Roco, więc na razie tylko się kurzy na półeczce.
daj spokój DS nie lubię właśnie za gry i co ze ma ekran dotykowy skoro trzeba na nim kręcić długopisem (pokemon) heheh
ale jeśli ktoś nie ma ps2 to to jest świetna inwestycja
zresztą ja mam ps2 a psp i tak musiałem mieć i ani na chwile nie żałuję bo wszędzie mogę zabrać swoje ulubione gry
np. do pracy za granicą a tytułów
na portable jest masa i tylko połowa to konwersje z ps2 no ale ds ma na pewno konwersje z wczesniejszych swoich konsol
no ale gdybym miał dostac ds za darmo albo za 30% ceny to bym sobie zapodał
Ostatnio edytowany przez darkschab (2007-06-17 14:06:00)
Otóż patrzymy trochę inaczej:] Ja mam dość wszelkiej maści sequeli, które pojawiają się na PSP, chcę gier świeżych, innowacyjncych i grywalnych. Przy PSP co najwyżej dostanę te grywalne, ale ileż można grać w sequele? Nie po to płacę te 200zł za grę, która jest tylko okrojoną wersją tej z PS2. Dla mnie to jakieś nieporozumienie. Grafika w przypadku kieszonsolek ma dla mnie drugorzędne znaczenie. Chcę fajerwerków, to sięgam po Gears of War itd.
BTW. ~darkschab, grałeś kiedyś na DSie?
Połowa to konwersje... Super;D Dla mnie to aż połowa;] Więc wybór grywalnych dla mnie gier skraca się o połowę;]
Ostatnio edytowany przez Starfox (2007-06-17 14:12:50)