Nie jesteś zalogowany.
Podaj do angielskiej jak mozesz ^^ mam ten sam problem ale chociaz po angielsku bym obejrzal.
Jakby ktos mial napisy i czas wyslac to bylbym wdzieczny e-mail falcion@tlen.pl
Ostatecznie moge bestplayerem zrobic przesuniecie o 56:17 ^^"""
film wspaniały...cudo....tylko jak ktoś gry na oczy nie widział to filmu i tak nie zkuma
no i faktycznie....freeman ma rację - mogło wyglądać lepiej ale walki i tak są :D:D:D:D
Lepiej? Takie było założenie twórcw aby postacie wyglądały mniej więcej mangowo, aby przypominały postacie z gry. Oczywiście nikt nie zwrócił uwagi że na ubraniach widać włókna, czy na elementach skórzanych, zadrapania i wiele innych detali...
Ost wychodzi dopiero za Tydzien... ja juz w kolejce jestem.... i czekam i czekam...ale z tego co widac na sieci bedzie ich troche... bo bedzie wersja 1 płytowa i 2 płytowa...
Oczywiście, że nikt nie zwrócił uwagi. Ja to nawet myślałem, że to jakiś unaired episode Reboot'a normalnie... Jest chyba różnica między animacją postaci (jej ruchami w ogóle, a w tym przypadku mimiką twarzy zwłaszcza- mangowa stylizacja nie ma tu nic do rzeczy akurat), a wykonaniem tła czy ubrań itp, prawda? Postać może mieć na sobie wygenerowane futro z norek z miliardem włókien poruszających się niezaleźnie od siebie, a sama jako taka poruszać się jak sparaliżowany Pinokio- to tylko dla plastycznego opisu, bez żadnego związku z filmem. Anyway, obejrzałem sobie film jeszcze raz, i podobał mi się bardziej niż za pierwszym:) Ale żeby nie było za różowo, to powiem, że ze scenami walk też jest coś nie tak lekko, albo mi się osłabia percepcja, bo chwilami po prostu nie widzę, co się dzieje i kto kogo i w jaki sposób uderza (uwaga- jakość filmu bardzo dobra
Zobaczcie to ">http://allegro.pl/show_item.php?item=64371587] http://allegro.pl/show_item.php?item=64371587 Takich kolesi powinno się palić na stosie.
Ciekawe, ciekawe... Od kiedy to w Japonii można nabyć film po polsku?
Freeman: " bo chwilami po prostu nie widzę"
Przed zabieraniem się za jakikolwiek film radziłbym się najpierw udać do optyka...
Do jasnej cholery!! Też właśnie dzisiaj na allegro wchodzę z nadzieją wpisuję Advent Children, wyskakuje coś... Cały uradowany patrzę.. A to tylko gówniany Divx i to za 100zł!!!! Dożywocie dla tego gościa!!
http://polishtracker.org/details.php?id=8818 z tąt mozna sciagnac wersje DVD z polskimi subami! Tylko najpierw trza sie zarejstrowac na tamtej stronce.
Ja bym radził najpierw się udać raczej do okulisty, jeśli już.
mialem Final Fantasy VII - Advent Children w wersji BiEN i jest dobra ale polecam Final.Fantasy.7.Advent.Children.2004.DVDRip.XviD.AC3.CD1-JUPiT.avi
Final.Fantasy.7.Advent.Children.2004.DVDRip.XviD.AC3.CD2-JUPiT.avi
obraz w tej wersji jest krystaliczny i lepszy od BiEN i MiNY
wersje JUPiT mozna sciagnac z emule i wlasnie z tamtad ja sciagnelem naprawde polecam
mam tez napisy jak by ktos chcial
a jakies nfo tego jupit? masz wszystkie te 3 wersje?
Prosze bardzo:
Runtime ........... 101 min
Video Bitrate ..... 1,450 kbps AVG
Video Codec ....... XviD
Audio Bitrate ..... AC3 5.1ch 448kbps
Frame Rate ........ 23.976 Fps
Resolution ........ 720 x 384 ( 1.88 : 1 )
A dzis pojawila sie wersja WAF:
Mi chodzi o promocję w SuperOptyk. Dostaniesz tyle procent zniżki ile masz lat- czyli dostaniesz te 12% zniżki...
heh z fanatykami nie da sie rozmawiac, ten film moglby byc mega kicha, a i tak znalazloby sie kilku co piali by zachwyty i reszcie wmawiali co to za cudo, wracajac do animacji postaci mogla by byc znacznie mniej sztuczna, mimika twarzy tez nie za dobrze wyglada. Film nie jest zly, ale stanowczo moglby byc lepszy, nie oceniam fabyly gdyz nie gralem wiec calkowicie nie trybie o co chodzi w filmie.
ara ara...
Gdyby ten film byłby taki jak mówisz to do Square-Enix szła by już paczuszka z niemałą bombką...
Animacja jest "sztuczna" -_- ?
"mimika twarzy tez nie za dobrze wyglada"
Mimika jest dobra, nie wiem czego od niej chcesz... Może według ciebie postacie powinny być "ułomnie" uśmiechnięte przez calutki film (coś ala Shrek czy Iniemamocni)?
Niebede sie rozpisywal i wyjasnie krotko o co mi chodzi, bo najwyrazniej nie lapiesz:
1.Mimika: jak zywy czlowiek cos mowi lub usmiechajac sie podczas ruchu warg tworza sie zmarszczki na twarzy, robiac "grozna mine" czesto marszczymy brew, czlowiek porozumiewa sie nie tylko mowa ale tez tz. "mowa ciala" mimika tez do tej mowy sie zalicza. Wiekszosc ludzi wyraza emocje mimika swojej twarzy, powiedzenie "kamienna twarz" lub "twarz pokezysty" okresla ludzi ktorzy potrafia swoje mysli/emocje bardzo dobrze ukryc. Tego wszystkiego brakuje, mimika w AC ogranicza sie do ruchow ustami czasem brwiami, niezauwazylem zeby oczy ruszaly sie na boki, ogolnie ogladajac ten film odnosi sie wrazenie jakby oni wszyscy mieli maski.
2. Animacja: podobnie jak wyzej postacie poruszaja sie sztywno nienaturalnie, porownaj sobie sposob poruszania postaci w filmie normalnym i w AC a zobaczysz o co chodzi.
Moim zdaniem mogli by dopracowac przynajmniej glowne postacie, bo sceny zbiorowe zeby naturalnie wygladaly to coz jeszcze trzeba z 5-10 lat poczekac.
ara ara...
Te wady są raczej mało dokuczliwe i mało kto je zauważa... Pozatym widzę że zbyt wiele oczekujesz od tegoż filmu, gdyż aby możliwe było dopracować go wedle twoich oczekiwań jest tak jak napisałeś:
"to coz jeszcze trzeba z 5-10 lat"
Jak narazie AC to najlepszy film wykonany techniką komputerową jaki widziałem
Wybacz, że nie wiem, o co ci chodziło, zwłaszcza, że napisałeś "optyk" z małej litery, ale jako 12-stolatek mam jeszcze słabo rozwiniętą telepatię. Na pewno jak dorosnę i będę miał tyle lat co ty, czyli gdy będę mógł dostać w SuperOptyku 100% zniżki i 12% dopłaty jeszcze do tego (wtedy się pewnie przydaje naprawdę, żeby w ogóle cokolwiek widzieć z tego finala, prawda?), docenię w pełni uroki filmu
Kilgur- z fanatykami się bardzo fajnie rozmawia, bo chcą cię zamordować za byle co, i mieszają cię z błotem bez podawania absolutnie żadnych argumentów, poza "x jest super, bo jest", a wady, jeśli w ogóle są jakieś, "to są mało ważne i nikt ich nie zauważa", co mi np często poprawia humor
Frioniel- nie chodzi mi o to, że animacja w FF nie jest taka jak w filmie live (zwłaszcza mimika twarzy), no bo to zrozumiałe, nie ma sensu o tym pisać, tylko jak w przypadku poprzednich obrazów z tej serii podziwiać możliwości (coraz większe) dzisiejszej techniki. Niemniej jednak są w filmie momenty, kiedy animacja postaci wyraźnie jest słabsza, a sposób pokazywania niektórych scen chyba specjalnie niewyraźny. Osobiście uważam, że Ostatni lot Ozyrysa zrobiony był lepiej.
macie jakies screeny z wersji WAF?