Nie jesteś zalogowany.
Zapewne wielu z was pamieta ta swietne stare anime puszczane niegdys, o ile sie nie myle, na TVP2. Chcialem poinformowac forumowiczow, ze anime to zaczela wydawac grupa MWizard i aktualnie sa na 9 epku. Wczoraj zassalem z ich kanalu irc ww. epizod i jestem mile zaskoczony. Jest to DVDRip w mkv i jakosc jest bardzo dobra, niestety brak suba i trzeba ogladac po angielsku. Oto pare screenow:
Ostatnio edytowany przez KAT (2007-06-08 14:51:25)
KAT z tych co wrzuciłeś to jakość wynika okropna strasznie rozmazane. Szkoda, że takie hiciory nie są wydawane tak samo jak nowe serie - extra obraz, japońska ścieżka i angielskie napisy . Nie mniej wielkie dzięki za poinformowanie.
Ja próbuję ściągać przez ed2k.
Wedlug mnie jakosc jak na anime z 1981 roku jest bardzo dobra. Pokazcie mi tak stare anime z obrazem jak zyleta
Jestem już po pierwszym odcinku.
Wedlug mnie jakosc jak na anime z 1981 roku jest bardzo dobra. Pokazcie mi tak stare anime z obrazem jak zyleta
Po prostu screeny, które umieściłeś musiały zostać dodatkowo skompresowane - w rzeczywistości jest o wiele lepiej, jak na TVRipa
Co do audio.... w polskiej wersji prezentował się znacznie lepiej - większa różnorodność głosów, a tutaj jakby było 3-4 lektorów.
I skąd miałem wiedzieć, że nie jest to wersja remasterowana?
[EDIT]: Faktycznie... źródło podaje się jako DVDRip, a wcale nie wygląda
Ostatnio edytowany przez Beavis (2007-06-05 18:37:59)
Masz racje, ta seria w jezyku polskim prezentuje sie znacznie lepiej. Z danych na anidb wynika, ze jest to DVDRip a nie TVRip. W poscie, ktory zostal usuniety ([bzdura]) pisalem, ze jakosc screenow jest ciut gorsza i ze wyniklo to z kompresji jpg.
Wielkie dzieki za info ~Kat. A tak dla ludzi ktorzy nie korzystaja z irc`a to na stronce grupy sa juz 3 odcinki do pobrania z torrenta
Czyżby naprawdę nastał renesans na stare anime?
Najpierw 1 seria Tsubasy a teraz Ulysses
Beavis - pobrałeś przez muła ja pisałeś? czy irc? jak muł i było w porządku to też wezmę 1 odcinek mimo, że jakiś czas temu widziałem go na TV-4 [TeDe]
Powiem wam tyle, ze lepiej ssac z irca. Mialem maxymalny transfer jaki jest mozliwy na moim laczu, czyli 67kB Wiec 1 epek na 50 minut
Lol, Beavis, gdzie ci tu TV-rip anime z 1981 roku:D Wtedy to Macintoshe rządziły rynkiem. xD
Do tematu: zassam, na pewno a jakość, hm screeny niewiele mówią.^^ A one były robione w tym 1024x768 standardowo, czy je podnosiłeś w rozdzielczości?
Ostatnio edytowany przez Hatake (2007-06-05 20:02:09)
Lol, Beavis, gdzie ci tu TV-rip anime z 1981 roku:D Wtedy to Macintoshe rządziły rynkiem. xD
Do tematu: zassam, na pewno a jakość, hm screeny niewiele mówią.^^ A one były robione w tym 1024x768 standardowo, czy je podnosiłeś w rozdzielczości?
Nie znam się zbytnio w tej materii, ale wydaje mi się, że każdy materiał zgrywany z audio-video to TVRip. I wcale nie trzeba nagrywać w tym samym roku, ażeby móc nazwać to owych TVRipem (nawet nie wiem jak to spójnie opisać ). Jeżeli się mylę, to sorry.
Z MediaInfo - x264 720x576
Screeny robilem po prostu z fullscreena.
Ostatnio edytowany przez KAT (2007-06-05 20:51:59)
Pojawil sie 10 epizod, yatta! Sorry za drugi post, ale edycja nie odswieza watku
Odcinki od 1-10 na torrenta dla tych ktorzy wola torrenta
to też jest z 1981 roku:
[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=a23c32f50b65a377][/URL][URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=e3c3288947a75f8e][/URL]
Hyakujuu Ou Golion [B-A]
Piter666 czepiasz sie szczegolow. Ale anime i tak wypas mnie osobiscie Ulises sie bardzo podoba i jakosc jest tez nienajgorsza.
Ostatnio edytowany przez dziku8 (2007-06-08 14:20:07)
nie powiedzialbym ze to szczegol, przeciez ten obraz jest tak rozmyty jakby przeszedl przez n-ta ilosc filtrow wygladzajacych. anime w RM tez nazwiesz dobrym pod katem jakosci wideo, chyba nie.
Podmienilem screeny na jpg o jak najmniejszej kompresji.
Ostatnio edytowany przez KAT (2007-06-08 14:50:57)
Teraz to troche lepiej wyglada ale dla mnie to i tak byl szczegol. Ja jak chce sie przekonac o jakosci anime to sobie jeden epek sciagam i w tedy sam widze jakiej jakosci jest epek a ze zdjeciami to roznie bywa
kurde, to nawet nie dawno leciało!
Nie=gdzie nie ma ripka z polskim lektorem? Polski dubbing był świetny w tym przypadku.
Przecież jak ludzie chcą to robią dobre - ot np. Daimos. Sporo ważą ale jakość ok i robione już jakiś czas temu. Może Ulysess też gdzies jest. Ja szukałem ale nie nie znalazłem
Kurde napaliłem się niesamowicie na to. Od zawsze mitologia i kosmos były moją fascynacją.
omfg, to jest niesamowite! wy****e w kosmos [dosłownie ]
błagam, gdzieś ktoś musi mieć namiary na polskiego lektora
jestem skłonny nawet zapłacić za tę serię
za tajemnicze złote miasta też!
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2007-06-16 02:25:38)