Nie jesteś zalogowany.
NO PROBLEMOS SENIOR [respekt]
JAKBY CO TO PYTAJ [papa]
marcin2 - nie ja tylko moj kolega, ma chyba teraz wgrane cccp i K-Lite Codec Pack
Naraz obydwa? :O gratuluję głupoty.
Zeus napisał:Wywal Viste:) Stary dobry XP bedzie odpowiedni:)
no tak wiem.. ale juz pisalem ze mam blad przy wgrywaniu
Przy wgrywaniu XP na Vistę?
Próbowałeś natywnymi playerami z wbudowanymi kodekami?
VLC albo MPlayer?
b) nie możesz sformatować dysku, to formatujesz u kogoś innego poprzez drugi dysk
nie możesz sformatować dysku - użyj "Hiren's Boot CD"
i nie wymyślaj najgorszych scenariuszy
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2007-05-28 01:54:05)
ja miałem vistę i bez problemu odpalałem wszystkie możliwe formaty i miałem zainstalowane K-Lite mega pack. Być może ma jeszcze znaczenie wersja visty i z tego co się orientuje, do kupionych komputerów dodają najbardziej okrojoną wersje ze wszystkich możliwych, więc może to być też tego wina. Dodam, że ja miałem wersje business:)
a co do subedita, to fakt pod vistę trzeba ściągnąć łatę i odpalać program jako administrator, bo inaczej też nie będzie działać
parara napisał:wywal vistę, zainstaluj coś innego i zobacz czy będzie działać
tylko ze probowalismy.. mam windowsa xp servis pack 2 ale jest blad przy wgrywaniu
Skorzystaj z pomocy technicznej microsoftu.
W ogóle to zrób tak jak radzi ~Kisiel - czyli użyj programu nie wymagającego kodeków (MPLayer ładnie sobie radzi z ass, możesz użyć jakiejś przystępniejszej nakładki graficznej jak smplayer czy rulesplayer - (co ciekawe napisany w D ))
btw. jesli chodzi o kodeki to K-Lite Mega Codec Pack zajmuje chyba ze 27 M ale ma w sobie kupe smieciów .
Ps. Odzaczajcie zawsze - VobSub Filter
btw. jesli chodzi o kodeki to K-Lite Mega Codec Pack zajmuje chyba ze 27 M ale ma w sobie kupe smieciów .
Ps. Odzaczajcie zawsze - VobSub Filter
Przetłumacz to na polski proszę
To, że obie nie potrzebne, nie znaczy, że innym też
Do tego przecież podczas instalacji masz możliwość wyboru co chcesz zainstalować a co nie + pre definiowane ustawienia.
Jak sie nie podoba to won na CCCP
DirectVobSub - IMAO sam nie używam [wolę opcje wbudowaną w MPC] ale masa osób go uwielbia.
hmm nic nie dziala...:( a moze znacie jakis konwerter? znaczy zeby preroboc avi na wmv albo mpg bo to oddtwarza
MPlayer i nie ma mocnych... }:> http://www.mplayerhq.hu/design7/dload.html
MPlayer i nie ma mocnych... }:> http://www.mplayerhq.hu/design7/dload.html
znalazlem mocnych na mplayera...
Pozatym nie twierzde ze to jest zły player bo nalezy mu sie uklon bo prawie wszytsko trawi jest nawet GUI.
Lecz funkcjonalnosc w porownaniu z SubEdit... zerowa.. chyba jasne.
ja używam K-Lite Mega Codec Pack + SubEdit (no codecs) + MediaPlayerClassic, i jesli trzeba jakis kodek doinstalowac to czasem dorzuce, lecz nie zdarzylo mi sie jeszcze.
pozatym:
rexo napisał:btw. jesli chodzi o kodeki to K-Lite Mega Codec Pack zajmuje chyba ze 27 M ale ma w sobie kupe smieciów .
Ps. Odzaczajcie zawsze - VobSub FilterPrzetłumacz to na polski proszę
To, że obie nie potrzebne, nie znaczy, że innym też
Do tego przecież podczas instalacji masz możliwość wyboru co chcesz zainstalować a co nie + pre definiowane ustawienia.
Jak sie nie podoba to won na CCCP
DirectVobSub - IMAO sam nie używam [wolę opcje wbudowaną w MPC] ale masa osób go uwielbia.
To była instrukcja dla ludzi którzy mają słabe pojęcie o tym, ponieważ później są pytania - czemu mam 2 napisy naraz... Więc, jesli ktoś wie co to jest, i do czego służy to może chyba sobie zostawić? Zgadzasz się?
Ostatnio edytowany przez rexo (2007-06-04 19:50:06)
Saeroth napisał:MPlayer i nie ma mocnych... }:> http://www.mplayerhq.hu/design7/dload.html
znalazlem mocnych na mplayera...
Pozatym nie twierzde ze to jest zły player bo nalezy mu sie uklon bo prawie wszytsko trawi jest nawet GUI.
Lecz funkcjonalnosc w porownaniu z SubEdit... zerowa.. chyba jasne.ja używam K-Lite Mega Codec Pack + SubEdit (no codecs) + MediaPlayerClassic, i jesli trzeba jakis kodek doinstalowac to czasem dorzuce, lecz nie zdarzylo mi sie jeszcze.
Tylko raz mi sie zdazylo iz MPlayer nie mogl czegos odczytac, ale to byla porysowana plyta. I funkcjonalosc zerowa? nie rozmieszaj mnie... MPlayer to prawdziwy "kombajn"
http://www.mplayerhq.hu/DOCS/HTML/en/index.html
~Saeroth ja nie wiem czy ja mówie nie wyraźnie czy co...
cytuje swoją wypowiedź: [cytuj]znalazlem mocnych na mplayera...
Pozatym nie twierzde ze to jest zły player bo nalezy mu sie uklon bo prawie wszytsko trawi jest nawet GUI.[/quote]
A funkcjonalność w porównaniu z SubEditem - zerowa.
Chodziło mi interfejs użytkownika. Jeśli komuś sprawia przyjemność bawienia się konfigiem aby zmienić najmniejszy szczegół spoko. Ja w SubEdidzie robei z ekranem co chce podczas odtwarzania filmu, z namisami tak sam, do tego zmiany FPS filmu, napisów, edycja napisów bardzo dobra.. mam dalej wymieniać?
Mam też takiego znajomego co to uważa mplayera za najleprzego na dzieńdobry mu pokazałem anime które nie działa nanim. Ale to nie o to chodzi. Wg mnie mplayer jst bardzo dobry. Ale są leprze. Oceniać staram się obiektywnie mam przyjemność używać obu.
Ostatnio edytowany przez rexo (2007-06-04 19:56:38)
Mhm, tylko sam nie wiesz do czego co sie odnosi... [cytuj]I funkcjonalosc zerowa? nie rozmieszaj mnie... MPlayer to prawdziwy "kombajn" [/quote] -> [cytuj]Lecz funkcjonalnosc w porownaniu z SubEdit... zerowa.. chyba jasne. [/quote]
Konfingiem ? wszytsko robi sie za pomoca klawy, najwygodniejsze zarzadzanie playerem jakie mogl wymyslic czlowiek... nie moja wina ze nie masz pojecia ktore klawisze do czego sa...
Ostatnio edytowany przez Saeroth (2007-06-04 19:57:25)
dobra koniec dyskusji -.- nasza dyskusja jest bez celowa.
Ty użwasz mplayera, ja mplayera i SubEdita, każdy ma swój pogląd na ten temat spoko. Nie zaśmiecajmy forum. Niech osoy zainteresowane wrzucą mplayera tak jak ty radzisz, i K-Lite Mega Codec Pack i SubEdita (bez kodeków) tak jak ja radze i niech wybiorą co DLA NICH leprze.
Koniec tematu.
Ostatnio edytowany przez rexo (2007-06-04 20:02:09)