Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Poszukuje anime CHRONO TRIGER jak by ktoś miał jakiś info na ten temat bardzo proszę gg 5037150
Polecam stronę http://www.chronotrigger.pl/.
Znajdziesz tam owego OVA (http)
Anime jest cieńkie, natomiast gra jest wg mnie najlepszym J-eRPeGiem na SNES, polecam :].
No to prawda... chociaz ja lubiłem wszystkie finale na snesa .. razem z tiggerem...
Lufia tez byla fajna
gra jest wg mnie najlepszym J-eRPeGiem na SNES, polecam
Trudno wyczuć, czy ówczesne Dragon Questy (od Enix, z designem Akiry Toriyamy, o czym wspominał Kishimoto Masashi - autor mangi Naruto) nie były porównywalnie dobre, bo są chyba tylko po japońsku (ładne, ale chciałoby się fabuły zrozumiałej). Ale wyszedł ostatni Dragon Quest w szerokim świecie (również PAL, o ile wiem) i może ktoś fanowsko przetłumaczy te starocie.
Tak się składa, że ostatnio pocinam w FF VII (NTSC, US) na ePSXe. Późno trochę, ale przyznaję, że nawet po odcedzeniu niegdysiejszego kontekstu hegemonii GrajStacji, kultu FF VII itd., gra pozostała świeża. Jednak Chrono Trigger SNESowy mam za nie mniej świeży, a grafika 2D mniej się zestarzała (bardzo dobrze się sprawdza podwyższona rozdziałka i rozdrabnianie kafli przez emulator - bez tego, na monitorze dałoby się policzyć piksele). Tym bardziej, że system walki w Chrono Trigger lepiej się konfiguruje wedle moich upodobań (nie lubię ATB, o czym pisałem gdzie indziej na tym forum). Nawet, jeśli ktoś nie polubił FF i zniechęcił się do jRPGów, powinien spróbować Chrono Trigger. Godny to reprezentant gatunku. Tylko założenia przyjęte przez twórców fabuły/świata przedstawionego - możliwość zmieniania przeszłości - są głupie, ale nie bardziej niż w Terminatorze 2.
A kto lubi styl Nintendo (przypominam - FF wywodzi się z ich systemów), Zeldy, Finale, Chrono Trigger - temu po prostu NIE WOLNO nie sprawdzić, cóż to za gra: Beyond Good & Evil. Taka Zelda bez Linka, Zeldy i Hyrule, zrobiona przez Francuzów (wiem, wiem: croissanty, jedzenie żab i ślimaków, kolaboracja z naszymi odwiecznymi przyjaciółmi Niemcami, ale gry im się dobrze udają częściej, niż Polakom). W dodatku BG&E jest również na PC - i wcale nie ma kupy w gaciach (w odróżnieniu od tylu innych multiplatformowych gier w wersji PC).
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-05-20 23:47:27)
Już daaawno chciałem założyć 'podobyn' temat
~masiwmati'emu pewnie nie chodziło o tę OVAkę. Tak samo mi...
Spójrzcie na ten teledysk < LINK > i sami powiedzcie czy to jest z tego OVA (oczywiście to jest pytanie retoryczne )
Ktoś coś słyszał, ktoś coś wie?
EDIT: Plik zniknie 22.05.06 - przepraszam, potrzebuję miejsca na FTP
Jak znajdę inny link to tu go wstawię
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-05-20 23:42:04)
kiedyś grałem w chrono tigger na psx, i były tam sceny zawarte w filmiku który podal Kisiel.
Czy ten OVA to po prostu połączone te sceny w całość czy osobna historia ?
kiedyś grałem w chrono tigger na psx, i były tam sceny zawarte w filmiku który podal Kisiel.
Czy ten OVA to po prostu połączone te sceny w całość czy osobna historia ?
Niestety nie wiem Nigdy nie grałem w wersję PSX, tylko SNES.
Jak anime prezentuje się świetnie (jak cut-scenki zresztą też ) Czuć w tym kreskę Toriyamy. A i charaktery bohaterów są niesamowicie podobne do tych z DBZ.
Choćby Magus - Piccolo, Frog - Vegeta, itp itd.
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-05-17 13:41:04)
Oprócz tego co podałem ja i Raviel, nie ma żadnego innego anime nawiązującego do CT. To co wy widzieliście to TYLKO I WYĹÄCZNIE cut-scenki z wersji PSXowej.
A te OVA to jest poboczna historia, o tym jak potwory z różnych epok przenoszą się do roku 1000, żeby się pobawić na Festiwalu Milenijnym.
Choćby Magus - Piccolo, Frog - Vegeta, itp itd.
hmm anie na odwrót? Magnus - Vegeta, Piccolo - Frog?
Kisiel napisał:Choćby Magus - Piccolo, Frog - Vegeta, itp itd.
hmm anie na odwrót? Magnus - Vegeta, Piccolo - Frog?
Obejrzyj AMV jeszcze raz, pograj w grę dokładnie (sam przeszedłem 4 razy ) i pomyśl.
Oprócz tego co podałem ja i Raviel, nie ma żadnego innego anime nawiązującego do CT. To co wy widzieliście to TYLKO I WYŁĄCZNIE cut-scenki z wersji PSXowej.
Rozwiałeś moje ciche nadzieje
Kisiel z tego co mi się wydaje to Frog to chyba ta Ĺťaba, a Magnus ma twarz identyczną jak Vegata tylko troche włosy inne i odstające uszy, ale mogę się mylić gdyż gry całej nie przeszedłem
a Magnus ma twarz identyczną jak Vegata tylko troche włosy inne i odstające uszy, ale mogę się mylić gdyż gry całej nie przeszedłem
Nie myslisz się co do wyglądu, ale jednak z osobowości Magus bardziej przypomina Piccolo.
Zielony kolor włosów Froga jak był jeszcze człowiekiem nie oznacza że musisz go porównywać do Piccola (a jak wiemy miał zieloną skórę), chodziło mi o charaktery.
zrozumiałem o co wam chodzi:) nie będę się dalej kłucił gdyż nie o to chodzi w tym temacie:)
Gra jest wedłóg mnie porównywalna z FF. Poprostu wymiata
Otóż to, otóż to. Mam Square za ciuli min. dlatego, że nie skonwertowali jej na GBA (to byłoby coś) już po tym, jak się - pewnie z konieczności - przeprosili z Nintendo. Teraz gram na ePSXe w FF VII i mam coraz większą ochotę wrócić do Chrono Trigger, wreszcie to skończyć. A potem - od nowa.
Strony 1