Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Mam taki problem z napisami. Miałem napisy do wersji jednej wszystko cacy, ściągnąłem lepszą wersje do której nie ma nigdzie napisów więc chciałem je przerobić. Zaznaczam żenapisy są w formacie czasowym. Te słabsza filmu wersja maiała FPS 23.976 a ta lepsza FPS 25. Dzieje się rzecz taka jak opisana tam w jakimś temiacie tz. napisy opóżniają się ciągle wraz z czasem. Próbowałem ustawic FPS napisów..nic. Znajomu powiedział mi że to może być wina kodeków, bo "jeden mieli klatki inaczej niż drugi". Chciałem się tylko dowiedzieć przyczyny abym miał na przyszłość bo i tak poprzesuwałem każdą linijkę oddzielnie :/
Jak napisy są w formacie czasowym to akurat fpsy mają niewielkie znaczenie.
Filmu się róznią openingiem który przesunąłem o 3 sekundy a pozatym powinno sie wszystko zgadzać bo nie ma zadnych wstawek :/
Przeszukaj forum. Byyyyyyyło!
Przychodzi mi na myśl tylko wersja reżyserska z dodatkowymi scenami. Wtedy nawet w formacie nieklatkowym musiałbyś co jakiś czas przesuwać napisy.
Albo zostały źle przekonwertowane z klatkowego na czasowy, tak też może być.
Nie byly konwertowane
a ta lepsza FPS 25.
Tak tylko zwróce uwage bo wiele nie pomoże ale możę SE źle odczytał FPSa??
Najprawdopodobniej tak, bo zakladam sie na 90%, ze wczytal do SE ta wersje DB .mkv
~Sk8teEr zajrzyj do watku "Przerobienie formatu napisow" :]
Najprawdopodobniej tak, bo zakladam sie na 90%, ze wczytal do SE ta wersje DB .mkv
Nie rozumie tego co napisałes, jaką wersje DB? I nie chodzi mi o Twoje napisy o których z tobą rozmawiałem ;]
Nie byly konwertowane
Aha, no ale jak pisze, że format czasowy, a im dalej, tym bardziej sie desynchronizuje, to jest prawie pewnym, że to to:P
songoku napisał:Najprawdopodobniej tak, bo zakladam sie na 90%, ze wczytal do SE ta wersje DB .mkv
Nie rozumie tego co napisałes, jaką wersje DB? I nie chodzi mi o Twoje napisy o których z tobą rozmawiałem ;]
A to spoko, to juz mnie tu nie ma
~Hatake dlatego tak napisalem, bo myslalem, ze chodzi o moje suby, a ja wiem jak je robilem :], ale jak nie o to biega, to...
Już prawdopodobnie wykryłem problem: skonwertowałem napisy na format czasowy przy 25 fps'ach.
Ostatnio edytowany przez Sk8teEr (2007-06-21 17:23:05)
Już prawdopodobnie wykryłem problem: skonwertowałem napisy na format czasowy przy 25 fps'ach.
wow, 10 dni ci to zajęło? *patrzy na datę ostatniego postu*
Sk8teEr napisał:Już prawdopodobnie wykryłem problem: skonwertowałem napisy na format czasowy przy 25 fps'ach.
wow, 10 dni ci to zajęło? *patrzy na datę ostatniego postu*
jak już to miesiąc i 10 dni
Po prostu trzeba bylo te czasy spierwiastkowac, a pozniej podzielic przez 0 i wyszloby to, co mialo byc
Ostatnio edytowany przez songoku (2007-06-21 20:23:37)
Strony 1