Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Mimo, że jestem dopiero "początkujący" to po obejrzeniu tej serii wydaje sie ona być jedyna w swoim rodzaju... nie będe kłamał prawdziwy majstersztyk Zna ktoś może coś w tym stylu... bo po obejrzeniu 13 epków czuje lekki niedosyt Chciałbym zobaczyć
coś z taką ciekawą fabułą IMO ofkoz.
Domyślam się że chodzi Ci o "FAZA / BLOOD&KETCHUP / ACTION / ROMANCE"?
No to jedziem:
Berserk [25ep] - czas magi, miecza i potworów - Anime osadzone w klimacie fantazy, duża dawka BLOOD&KETCHUP + ostatnie epy mroczny i pofazowany klimat :]
Hellsing [13ep] - tego chyba nie musze opisywać - agencja Hellsing zwalczająca wampiy (w której szeregach jest Alicard, potężny wampir ) - BLOOD, FAZA i zajebisty klimat
Ninja scroll [movie] - dzielny Samurai (a może Ninja? ) Jubei który rozprawia sie z grupą złych Ninja (Demon z kąś tam... zapomniałem z kąd ) - BLOOD & ACTION
Akira - przysłośc, Neo-Tokio, wstrętne i zniszczone miasto na którym panoszą się gangi motocyklowe, w jednym jest Tetsuo, ma wypadek potem sie fazuje (zmienia).... i jest BLOOD & ACTION
Shingetsutan Tsukihime [13ep] - piękna wampirzyca która zostaje... poznaje pewnego ucznia który ma fajna umiejętnać ciacha fajnie nożykiem - ACTION / BLOOD / ROMANCE
Neon Genesis Evangelion [26ep] + End of Evangelion [movie] - mechy? (raczej Bio-Mechy w końcu EVY maja flaki, blood i berserka ), młodziki ktore je pilotuja?, zagrozony świat?, Anime ala Gundam? Anime o mechach? Czyżby na pewno? NIE! To nie jakieś gówno jak niektórzy oceniają, naprawde kapitalne Anime, samozaglda ludzkości, faza głównych bohaterów, ACTION & BLOOD i - rewelka (dziś ogladałem moviek)
LOL Co jest ze mną? Pisze opisy Dalej... mi się niechcę niech inni coś dodadzą od siebie.
Ja polecam :
Green Green [12ep] (jesli lubisz sie posmiac, a jest z czego )
Wolf's Rain [30ep] (mozna powiedziec ze to jest lekki dramat)
Bleach (narazie wyszlo 45 ep i wychodza dalej. niezla akcja i fabula - musisz to miec )
Xtv [24ep]
Nie wymienialem tych co kolega napisal...
Reszte ktos inny napisze hrhr
eee LOL? od kiedy Green-Green jest w klimatach Elfen Lieda? to kompletnie inna bajka (echi / romance) a Wolf's Rain to raczej ciężki Dramat a nie lekki, gorąco polecam dobry klimat i tez jest akcja i blood Bleach bardzo popularne, ujdze ale to jest własnie lekkie
No i co z tego ze Green Green nie podchodzi pod blood, ale na pewno spodoba sie chlopakowi jestem tego pewien w 110%
Wolf's Rain, no moze i jest ciezkim dramatem, ale dopiero przy 3 ostatnich epkach.
Bleach moze i jest lekkie, ale i tak bardzo mi sie podoba, troche humoru i glownie walk.
Hm... z tego co wypisałeś widziałęm już wiekszość No ale dzięki za chęci Chętnie bym sobie obejrzał jakiś horror najlepiej jakies klimatyczne anime nie musi być wcale popularne ^^ ważne żeby miało "to coś" Coś w stylu The RING...
Zdecydowanie berserk
A co do Green Green to napewno sie spodoba tylko to nie te klimaty ;]
Zdecydowanie Gantz, mroczny klimat, krew, i głęboko pokręcona fabuła.
Trochę trudno dobrać coś co byłoby podobne do Elfen Lied, ponieważ jest to swego rodzaju unikatowe anime, co zresztą pewnie zauwazyłeś.
Z innych tytułów polecałbym Hitsuji no Uta, niby dramat, ale ma ciężki klimat i Paranoia Agent: totalna schiza, poza tym polecam wszystkie tytuły które podał Twister.
Podobno jeszcze Soultaker jest niezły ale dopiero siadam go oglądać, wiec nie moge tego potwierdzić.
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
E tam e tam... Samymi horrorami i mrocznmi anime sie nie zyje. Czasem dobrze zrobic sobie jakis przerywnik
No to ja polecam:
- Samurai Champloo (nie jest on za bardzo mroczny ;] ale BLOOD jest)
Hellsing i tyle:P
Zdecydowanie GANTZ - rowniez seria jedyna w swoim rodzaju (chociaz troche zwalone wzgledem mangi) Duzo krwi, akcji itd...
A ja bym polecił "bolka i lolka na dzikim zachodzie":D
Ale tak na seri to co ci polacaja jest w podobnym stylu
wiec tylko ściagać..............................
Jeżeli chodzi o mroczny klimat i pokręconą fabułe to polecam Interlude. Moim zdaniem anime podobne nieco do Resident Evil
Może jeszcze Trinity Blood
Strony 1