#181 2007-04-20 13:55:18

Freeman
Użytkownik

Odp: Mamy Euro!!!

Mój Boże (i nie wzywam Jego imienia nadaremno), ty naprawdę nie potrafisz też czytać (o pisaniu już wiemy)... Artykuł, który przytaczasz, pochodzi z 18 kwietnia, gdy jeszcze nie było wiadomo, jak sprawa wygląda dokładnie ("Kilka szybkich słów - Polska dostatnie na przygotowanie infrastruktury prawie 40 mld euro dodatkowych środków z Unii Europejskiej"), dopiero dnia następnego premier się wypowiedział w temacie i nastała jasność. Nie ma żadnych <dodatkowych> 40mld <na Euro 2012>. Jest 40mld dotacji, które i tak byśmy dostali od UE, nawet gdyby mistrzostw nie było u nas (przecież to jest proste do zrozumienia, dlaczego trzeba to pisać kilka razy?). Jeśli tak, to pieniądze poszłyby na rozwój infrastruktury w kraju, nie wiem, jakieś rolnicze sprawy, ochrona środowiska i jakieś tam inne, na które idą unijne dotacje z tego zakresu (na pewno idą na coś, co nie jest mistrzostwami Europy w piłce nożnej). A teraz pójdzie na Euro (w tym też na rozwój infrastruktury, rzecz jasna).  Tanie mieszkania obiecywali budować, teraz kasa na ich budowę pójdzie na budowę hoteli - przykładowo obrazowo. Mowa jest o tym od 11 stron wątku, a niektórym nadal to umyka...

Gdzie powtarzałeś, że Polska starała się o dodatkowe fundusze, których nie otrzyma??? Pytam zwłaszcza w kontekście artykułu, który sam mi podałeś, a w którym jest mowa o 40mld dodatkowych funduszy na Euro, które Polska ma otrzymać...

No śmiech na sali po prostu smile_big

kasagrande napisał:

myslisz ze cala inwestycja w drogi, stadiony infrastrukture ogolnie to idze z wlasnej kieszeni ? bzdura kompletna.

Cytat z mojego poprzedniego posta:
[cytuj]część inwestycji się pokrywa, przykładowo autostrady

Wiemy już na pewno, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.

Powiem szczerze, że jeśli akurat ty miałbyś "uświadamiać" userów tego forum, to nawet względy humanitarne przemawiają za obdarowaniem cię czwartym warnem.

Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-04-20 14:03:20)

#182 2007-04-20 14:15:05

kasagrande
Użytkownik

heh wiesz co, poszukaj sobie moze informacji z Euro dla Portugali (Euro 2004) i zobacz czy oni z wlasnych srodkow wybudowali infrastrukture ;D
ciekawe ze maly kraj jakim jest Portugalia, momentalnie wyczarowal grube miliardy by zmodernizowac drogi, stadiony i wybudowac hotele ;D

to co piszesz jest wbrew logice ! gdyby nie srodki od Unii to nie bylo by sensu organizowac Euro, to by z gory smierdzialo niewypalem.

dodatkowo te 40 mld euro ma byc podzielone na Ukraine i Polske wiec my dostaniemy tylko polowe tej sumy, szczerze, nie wiem o jakich dotacjach Unii (wynoszacych 40 mld euro) mowisz.

odnosnie tych dodatkowych funduszy, to poza tymi 40 mld jakie dostaniemy to Polska ubiegala sie jeszcze o dodatkowe srodki na organizacje Euro.

moze Ty mi przytocz tekst gdzie jest napisane iz Polska nie dostanie 40 mld Euro ! konkretnie, podaj mi adres ze jest podkreslone to iz chodzi o te 40 mld Euro... bo puki co, to sa twoje slowa.

UEFA propaguje w tym momencie kraje ktore pod wzgledem infrastruktury maja dostans do wiekszych panstw Europy (Niemcy, Francja, Wlochy) gdzie infrastruktura jest na wysokim poziomie, dlatego takie kraje jak Węgry i Chorwacja, Polska i Ukraina, Walia i Irlandia staraja sie o Euro bo to wiaze sie z wielka szansa na rozwoj gospodarczy i infrastruktury a tak biedne kraje musza byc wsparte jakimis dotacjami bo z wlasnej kieszeni po prostu nie bedzie ich stac na organizacje takiej imprezy ! to jest logiczne ze rola UEFA nie zamyka sie po prostu na przyznaniu organizacji i dalej czekaja co sie wydarzy...

[cytuj]Powiem szczerze, że jeśli akurat ty miałbyś "uświadamiać" userów tego forum, to nawet względy humanitarne przemawiają za obdarowaniem cię czwartym warnem[/quote]

tia ;p

Ostatnio edytowany przez kasagrande (2007-04-20 14:25:58)

#183 2007-04-20 14:44:23

Freeman
Użytkownik

ROTFL smile_big

To ty nie wiesz, że kraje członkowskie UE dostają różnego rodzaju (i różnej wysokości) dotacje?? O czym my mamy rozmawiać w ogóle w takim razie...
Polska ma przewidziane na lata 2007-13 przewidziane określone dotacje, które zostaną teraz przerzucone na organizację Euro (ja pier&%^*&(&, który już raz ja to piszę???!!), ale te dotacje tak czy owak nie wystarczą na przygotowanie całej imprezy (bo to nawet nie 40mld, a 37 chyba ma być).
Artykuły?? Nie masz internetu? Idź kup gazetę do kiosku, zapewniam, że znajdziesz dziś w każdej te informacje (tylko Bravo nie kupuj). Wypowiedź premiera (z Onetu): "Nie ma odrębnych środków z Unii Europejskiej na piłkarskie mistrzostwa Europy w 2012 r; pieniądze musimy wygospodarować z przyznanych nam już funduszy - powiedział premier Jarosław Kaczyński. Dodał, że Polska będzie musiała "sięgnąć" też do środków własnych."
Zadowolony?
Jeszcze czegoś tu nie rozumiesz? Jakie pół dla Ukrainy? O czym ty piep&^%$% w ogóle? Sorry, ale to się już robi nudne i przestaje mnie bawić, to już rzucanie grochem o ścianę jest bardziej kreatywne.

kasagrande napisał:

odnosnie tych dodatkowych funduszy, to poza tymi 40 mld jakie dostaniemy to Polska ubiegala sie jeszcze o dodatkowe srodki na organizacje Euro.

Pisałeś jasno: Polska dostanie 40mld euro dotacji na Euro. W tym artykule, który mi przytoczyłeś, była o tym mowa. Odpowiadam na ten fragment tylko dlatego, żeby ci udownić, jak się plączesz i bełkoczesz.

kasagrande napisał:

gdyby nie srodki od Unii to nie bylo by sensu organizowac Euro, to by z gory smierdzialo niewypalem.

No to jest po prostu niewiarygodne... Tyle razy tłumaczone, i nadal jak o beton...

Portugalia miała straszne opóźnienia i się nie wyrobiła (stadiony nie były gotowe w 100% przykładowo), a w pewnym momencie UEFA zagroziła jej odebraniem mistrzostw, dopiero wtedy się wzięli do roboty. Ty naprawdę żyjesz w jakimś innym świecie, nie masz pojęcia, jak ten prawdziwy świat działa. Pojęcia nie masz zielonego o kosztach, jakie teraz Polska będzie musiała ponieść (i tylko "chura;p, w;p piłke;p u;p nas;p bendom;p grali;p, chóra;p!"). Zdajesz sobie sprawę, że dcinek autostrady, który miał być wybudowany w czasie 5 lat, teraz trzeba będzie zbudować w czasie przykładowo roku? Masz pojęcie, o ile w związku z tym jego budowa będzie droższa, niż gdyby była prowadzona normalnym tempem, bez Euro na głowie? Nie masz, bo i skąd miałbyś mieć. Jeszcze pewnie myślisz, że po Euro będziesz sobie swobodnie śmigał przez Polskę nowiutkimi autostradami, tak będzie super. A w rzeczywistości,żeby odrobić straty, przywalą za korzystanie z nich ceny dużo wyższe, niż są teraz.
Możesz mi powiedzieć, dlaczego nie odpowiadasz na żadne zarzuty ani pytania? Czyżbyś nie miał żadnych argumentów? Powiem wprost - albo na nie odpowiesz (tak jak ja odpowiadam na twoje), albo nie odzywaj się w moim ogólnym kierunku, bo ja nie będę w kółko pisał tego samego (brata synek ma 3 latka, a szybciej łapie niż ty).

Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-04-20 14:51:37)

#184 2007-04-20 15:12:43

kasagrande
Użytkownik

nie narzucisz mi swojego zdania i nadal czekam, gdzie jest napisane ze te 40 mld euro nie zostanie przekazane (byc moze juz zostalo przekazane)do podzialu Polsce i Ukrainie ... nikt mi nie wmowi ze UE czy tam UEFA nie przekazala funduszy na rozbudowanie infrastruktury ;D to jest chore...

mozesz mi mowic co chcesz i mozesz mnie ponizac jak chcesz (jesli ja dostalem za wczesniejsze docinki ostrzezenia to freeman wlasnie tez powinien owe ostrzezenie otrzymac) ale nigdy mnie nie przekonasz bo dla mnie to jest jedna wielka bzdura co piszesz... nie moze byc tak ze Europa nam daje organizacje mistrzostw ale o reszte zadbajcie sami ;p

mam nadzieje ze pojawi sie tu ktos, kto przemowi tobie do rozumu ;]

Ostatnio edytowany przez kasagrande (2007-04-20 15:13:28)

#185 2007-04-20 15:15:06

songoku
Użytkownik

respekt chlopaki dzieki wam forum zyje smile

#186 2007-04-20 15:16:52

Rekid
Użytkownik

brawo simo moze teraz ten ... odpowie normalnie smile

SZUKASZ INNYCH SPOSOBÓW ZARABIANIA PIENIĘDZY, ZGŁOŚ SIĘ DO MNIE !

rekid.gif >>> ANIME I KOMIKSY

#187 2007-04-20 15:19:48

Freeman
Użytkownik

"Welcome to the desert of the real."

Czekaj sobie. A będziesz długo czekał, bo już drugie zdanie jasno świadczy, że umiejętność czytania ze zrozumieniem jest ci obca.
A gdzież to ja ciebie "poniżałem" czy obrażałem? (<--to jest pytanie retoryczne). Już o chamstwie pisania, mimo grzecznych próśb, czyjegoś nicka z małej litery (gdy ma pisany z wielkiej) też nie będę po raz któryś tam wspominał.

Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-04-20 15:23:31)

#188 2007-04-20 15:24:16

Obiwanshinobi
Użytkownik

kasagrande napisał:

nadal czekam, gdzie jest napisane ze te 40 mld euro nie zostanie przekazane (byc moze juz zostalo przekazane)do podzialu Polsce i Ukrainie ...

Czekam aż mi ktoś pokaże, gdzie jest napisane, że Polska nie napadła na Niemcy w 1939 roku, bo nie wiem.
P.S. No, a jeszcze o. Tadeusz Rydzyk czyim konkretnie jest ojcem? Gdzie jest napisane, że to nie "Twój stary i jego facetka"?

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-04-20 15:27:10)

#189 2007-04-20 15:27:14

songoku
Użytkownik

~Freeman moze gdzies napisales "kasanagrande" potrzebna na EURO smile_lol
~kasagrande nie obrazaj sie na mnie za ten joke baka

#190 2007-04-20 15:30:20

kasagrande
Użytkownik

caly czas mnie ponizasz (nie tylko Ty), przez co nie mam ochoty w ogole z toba prowadzic rozmowy...
dlatego mam nadzieje ze ktos inny ci wytlumaczy ze sie mylisz.

pozdrawiam

nie dam sie sprowokowac ... chodz jestem na granicy i nie mam zamiaru znowu poswiecac pol dnia by naprostowac twoje myslenie, moze ktos bedzie mial wiecej cierpliwosci ;]

wystarczy ze sie usmialem na te twoje argumenty ;p ze Poslka i Ukraina z wlasnej kieszeni maja zorganizowac ME ;p to brzmi smiesznie ;]
nie wierze by UE i UEFA nie przekazaly zdanych dotacji na ta impreze, chyba sam w to nie wierzysz ? ;]

ja juz zalamuje rece, mysl sobie co chcesz, ja mam swoje zdanie...

Obiwan blysnol ;p z reszta jak wiekszosc tutaj, szkoda ze ten najbardziej nie w temacie sie udziela ;] ... nie obchodza cie mistrzostwa i masz w zadku pilke nozna to schowaj sie w komputer i nie odzywaj. (ciekawe czy to sie kfalifikuje pod warna, z reszta... i tak mocniejsze slowa mi nachodza na usta).

papa

Ostatnio edytowany przez kasagrande (2007-04-20 15:34:30)

#191 2007-04-20 15:37:46

Obiwanshinobi
Użytkownik

kasagrande napisał:

nie wierze by UE i UEFA nie przekazaly zdanych dotacji na ta impreze, chyba sam w to nie wierzysz ?

Właśnie, chyba sam w to nie wierzy, skoro napisał:

Freeman napisał:

Od UEFA dostaniemy raczej groszowe sprawy w ogólnym rozrachunku, bo ponoć około 2 mld.

kasagrande napisał:

caly czas mnie ponizasz (nie tylko Ty), przez co nie mam ochoty w ogole z toba prowadzic rozmowy...

Nic podobnego, Ty cały czas się błaźnisz, a rozmowy to prowadzić w ogóle nie umiesz.

kasagrande napisał:

Obiwan blysnol ;p z reszta jak wiekszosc tutaj, szkoda ze ten najbardziej nie w temacie sie udziela ;] ... nie obchodza cie mistrzostwa i masz w zadku pilke nozna to schowaj sie w komputer i nie odzywaj.

Znany jestem z dwóch rzeczy: z kompletnego braku zainteresowania piłką nożną i z notorycznego wypowiadania się nie na temat. Nic tedy dziwnego, że się tu udzielam, a żaden wątek nie jest nur für Deutsche, choć tego rodzaju praktyk o charakterze gejowskim próbowano w wątku "Pokaż swoją twarz".

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-04-20 15:47:53)

#192 2007-04-20 15:41:24

Shinma86
Użytkownik

Freeman nie napisał, że Polska nie dostanie żadnych dotacji. On napisał, że dotacje, które będą przekazane wyłącznie na EURO będą sporo mniejsze niż 40mld. 40mld to kwota przekazywana najzwyczajniej w świecie na polepszenie warunków w Polsce. Tak jakby zapomoga, lub jak kto woli.
To rząd będzie musiał przeznaczyć część tych 40mld na EURO, wskutek czego część innych planów nie zostanie w 100% zrealizowana.

Geez...

#193 2007-04-20 15:42:24

kasagrande
Użytkownik

i wlasnie Obiwanshinobi, ja nie wierze by UEFA wraz z Unia na organizacje mialy nic nie dac bo te 2 mld o ktorych mowi Freeman to jakas totalna abstrakcja... ale juz nie bede zabieral glosu bo nie bede ateisty do wiary w Boga namawial, koles wie swoje a ja swoje i niech tak zostanie, moze ktos dolozy jakas cegielke do tego tematu i bedzie drazyl watek, ja osobiscie juz dziekuje.

teraz juz tylko bede sledzil ten temat i smial sie z tych co jeszcze beda na mnie jechac i cieszyc sie ze przestalem pisac ;]

[cytuj]Nic podobnego, Ty cały czas się błaźnisz, a rozmowy to prowadzić w ogóle nie umiesz.[/quote]

moze i nie przykladam wagi do bledow, interpunkcji itd.
jednak ile razy mozna powtarzac to samo, to ze Freeman cos sobie ubzdural albo tak a nie inaczej zinterpretowal tekst premiera mnie nie obchodzi, ja sie opieram na tym co bylo mowione przez nie cale 2 lata ! a Freeman na tym co bylo podane wczoraj i to jeszcze jest jego wlasna interpretacja, bo nikt nic nie powiedzial ze nie dostalismy zadnych srodkow na organizacje Euro ! ... przeciez to jest nie logiczne, naprawde szkoda mi czasu i slow oraz nerwow by wdawac sie w polemike z takimi osobami, niech sprawdzi sobie fakty a pozniej wyskakuje ze swoimi tezami.

moze nie umiem prowadzic rozmowy, ale przynajmniej wiem ze racja jest po mojej stronie, i kazdy kto jest w temacie ma takie same zdanie co ja, niech freeman wejdz na jakies forum poswiecone pilce noznej i powie to co mi tu przedstawia to bedzie na danym forum robil za błazna, moze to moja wina ze nie potrafie swoich racji obrac w rzeczowe argumenty... coz, moze faktycznie nie potrafie rozmawiac i nie jestem odpowiednim partnerem do tego.

pozdrawiam.

Ostatnio edytowany przez kasagrande (2007-04-20 16:45:21)

#194 2007-04-20 15:42:25

Freeman
Użytkownik

Możesz śmiało wskazać, gdzie cię "poniżam", jeśli ci się uda, to chętnie przeproszę. Ale się z tobą zgodzę - ja już też nie mam ochoty prowadzić z tobą rozmowy (zwłaszcza, gdy ty co post powtarzasz to samo, "bo tak" i pomijasz wszystkie pytania - w zasadzie to chyba nawet nie kwalifikuje się na rozmowę). Z drugiej strony bardzo bym chciał, żebyś zrobił ten krok w przód, skoro już stoisz nad przepaścią, i spróbował naprostować moje myślenie. Nie wiem tylko dlaczego już znalazłeś się na krawędzi, przecież do tej pory nie próbowałeś go nawet prostować (zero argumentów). Ale, jak to mówią w reklamie, whatever...
Uśmiałeś się? Chciałbym wiedzieć, co zrozumiałeś ze słów premiera, które podałem wytłuszczonym drukiem wyżej. Odpowiedź na to pytanie to jakieś dwa, max trzy słowa z tego co widać (w tym to najważniejsze tylko trzyliterowe), także jakbyś miał chwilkę...
"Żadnych dotacji"... O, odpowiadając na ten zarzut szczerze musiałbym dopiero cię obrazić, więc się wstrzymam. Niemniej jednak zarzut braku umiejętności czytania ze zrozumieniem (albo w ogóle, bo po takim stwierdzeniu odnosi się wrażenie, że wcale nie czytałeś poprzednich postów) podtrzymuję absolutnie.
Ręce załamałeś, szkoda, że nie próbowałeś łamać sobie głowy...

@songoku - a może i tak, cholercia... Ale już nie będę sprawdzał wszystkich postów smile W każdym razie ten topic dla mnie już "umarł", nie będę przecież udowadniał, że Euro 2012 nie jest wielbłądem smile

kasagrande napisał:

ciekawe czy to sie kfalifikuje pod warna, z reszta... i tak mocniejsze slowa mi nachodza na usta).

Nie wierzę! To są jakieś mocniejsze słowa, niż kfalifikuje???!!!

@Obiwanshinobi - żebyś nie wykrakał, bo "ojciec" Rydzyk może mieć jeszcze w temacie Euro sporo do powiedzenia smile

Swoją drogą, może ktoś się orientuje - czy UEFA dysponuje takimi środkami, żeby "dawać" komuś 40mld euro?

Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-04-20 15:46:35)

#195 2007-04-20 17:58:54

Cascader
Użytkownik

[cytuj]Swoją drogą, może ktoś się orientuje - czy UEFA dysponuje takimi środkami, żeby "dawać" komuś 40mld euro?[/quote]
Mi się wydaje, że UE da nam te obiecane 40 mld ojro, a nie UEFA.

#196 2007-04-20 18:02:41

Shinma86
Użytkownik

Ja się tylko zastanawiam, czy Kasagrande w rzeczywistości mówi to co myśli, czy też się z nas wszystkich nabija, bo dajemy się wciągnąć w jego prowokacje. Nie wiem w co trudniej mi uwierzyć - w takie zamknięcie na głucho swoich ram myślowych, czy w wielki przekręt pt. popsujemy trochę nerwów wszystkim tu obecnym.

Może się to wkróce wyjaśni:)

#197 2007-04-20 18:06:09

Freeman
Użytkownik

Cascader napisał:

[cytuj]Swoją drogą, może ktoś się orientuje - czy UEFA dysponuje takimi środkami, żeby "dawać" komuś 40mld euro?

Mi się wydaje, że UE da nam te obiecane 40 mld ojro, a nie UEFA.

Historia zatoczyła pełne koło... smile_big

Trochę mi przykro, że zniszczyłem marzenia kasagrande, aż się boję mu powiedzieć, że Święty Mikołaj też nie istnieje... smile_big

Wrócimy tu za jakieś 4 lata, będą informacje do porównania.
@Shinma - przez 100 postów się nie wyjaśniło, a Ty nadal masz nadzieję? Podziwiam smile

#198 2007-04-20 18:06:22

Cascader
Użytkownik

[cytuj]Ja się tylko zastanawiam, czy Kasagrande w rzeczywistości mówi to co myśli, czy też się z nas wszystkich nabija, bo dajemy się wciągnąć w jego prowokacje. Nie wiem w co trudniej mi uwierzyć - w takie zamknięcie na głucho swoich ram myślowych, czy w wielki przekręt pt. popsujemy trochę nerwów wszystkim tu obecnym.

Może się to wkróce wyjaśni[/quote]

Jedno jest pewne, maxymalnie do poniedziałku zarobi czwarte ostrzeżenie i bedzie miał bana.

#199 2007-04-20 18:07:38

Shinma86
Użytkownik

Wtedy ten temat z pewnością umrze. Bez tej postaci to nie będzie to samo:D

#200 2007-04-20 18:12:50

robak
Użytkownik

songoku napisał:
robak napisał:

Jesli tez chcesz zarobic zaloz szybko firme budowlana albo produkujaca materialy budowalane-juz w tym momencie jest olbrzymi niedobor materialow. Najwiecej zarobia ludzie przedsiebiorczy, siedzac na d.. wiele sie nie osiagnie.

Chyba nie sadzisz, ze zwykly smiertelnik jest w stanie bez tak po prostu produkujaca, czy nawet hurtownie materialow budowlanych :/
A jesli myslisz, ze akurat twoja firme lub moja wybraliby ot tak, aby miala jakis wiekszy wklad w budowe, drog czy stadionow to hmmm... no coz jeszcze troche, jak ruszysz te "d..." o, ktorej piszesz w zycie zawodowe, to sie przekonasz ile znaczysz. Podpowiem ci jest taka piosenka Lady Pank, ktora bardzo dobrze to obrazuje oczkod

To przyklad, jesli ma sie zamiar zarobic na takiej inwestycji nalezy miec wyobraznie... przeciez sa spolki itp. No ale odbiegamy od tematu, mi nie chodzi o zarabianie na mistrzostwach a o sama radosc z tego ze sa w Polsce, moze uda sie zdobyc chociaz bilet na jeden mecz... bedzie ciezko

Stopka forum

© Animesub.info 2025