#141 2007-04-19 17:35:21

robak
Użytkownik

Odp: Mamy Euro!!!

songoku napisał:

Jak tylko zobaczylem ten temat (moglem zapodac zaraz pierwszy post pod tym autora), to wiedzialem, ze ta dyskusja potoczy sie w tym kierunku i sobie odpuscilem.Osobiscie piłą sie nie interesuje.../

Ja sie za to interesuje ale rowniez sobie odpuscilem, bo sadze (nie czytalem-przeczucie) ze jest tu wiele osob ktorym przeszkadzaja w zyciu te mistrzostwa i twierdza ze Polska nie powinna ryzykowac i nie otwierac sie na swiat...

#142 2007-04-19 17:42:09

Feniks_Ognia
Użytkownik

Hmm a ja nie wiem czy jest się z czego cieszyć, zrobią wiochę jeszcze i tyle z tego będziemy mieć:P

Nie czytałem całości ale jeśli chodzi o Freemana to raczej przesadza. Jeśli chodzi o budżet to kasa na pewno jest zwróć uwagę że na drogi to bulimy już nie wiadomo od kiedy i nie wiadomo już jak długo obiecują zaczęcie budowy. Na stadiony złożą się po części miasta więc budżet państwa jakoś przeżyje.

Problem to jest jednak czy oni to wybudują, bo jak znam zdolnych polaków to może być różnie. A jak się im uda to ja się nie zdziwię jak potem na Euro będzie wiocha i fuszerka.

#143 2007-04-19 17:50:25

robak
Użytkownik

Nikt jeszcze nie stracil na organizacji takiej impezy...

#144 2007-04-19 18:08:11

Freeman
Użytkownik

kasagrande napisał:

to chyba nie swiadczy o mojej kulturze ;D ... z reszta on moj nick tez pisze mala litera wiec wychodzi na zero

ROTFL, nie mogę z niego po prostu smile

@Feniks_Ognia - ja nie przesadzam, ja w ogóle nie pisałem jakichś szczególnie strasznych rzeczy, to tylko kasagrande z uporem maniaka wkładał w moje usta słowa, których wcale nie powiedziałem smile Jak mówiłem: bardzo się cieszę z tego faktu, ale mam pewne podstawy przypuszczać, patrząc na to realnie, że nie będzie tak różowo, jak to próbuje wszystkim wmówić kasagrande. Pewnie, chciałbym, żeby tak było, ale dużo innych rzeczy też bym chciał. Moja obawa wynika stąd, że przecież wszyscy wiemy, na jakim etapie rozwoju jest Polska i jak wielką imprezą jest Euro ("na szczęście" mamy na głowie tylko pół imprezy). Nie ma innej możliwości - żeby dać na Euro, trzeba będzie zabrać innym. W dłuższym rozrachunku to zapewne przyniesie korzyści, ale myślę, że wielu ludzi może być w  relatywnie niedługim czasie nieco niezadowolonych (i to nie jest żaden pesymizm, po prostu zastanawiam się, co może z tego wyniknąć i nikt mi nie wmówi, że po raz pierwszy w historii świata wszyscy będą zadowoleni - zwłaszcza przy pomocy takich argumentów, jakie prezentuje kasagrande).

kasagrande napisał:

watki religijne nie powinny byc brane pod uwage w docinkach wszelkiego typu, badz co badz jest to swietosc i wszelkie aluzje w ta strone sa conajmniej niesmaczne.

Chyba raczysz żartować.

Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-04-19 18:19:33)

#145 2007-04-19 18:14:51

songoku
Użytkownik

robak napisał:

Nikt jeszcze nie stracil na organizacji takiej impezy...

Tu nie chodzi o zarobienie, bo moze my zarobimy, tylko czy zwykly smiertelnik to odczuje. Dotychczas takie imprezy organizowaly kraje, ktore maja krotko mowiac "lepszych rzadzacych" niz my. A jak ME maja napchac kieszenie poszczegolnym ludziom to ja dziekuje za takie cos. Juz raz przezylem prywatyzacje, ktore tez mialy byc dla dobra spoleczenstwa i jakos tego nie odczulem :/

#146 2007-04-19 18:27:17

kasagrande
Użytkownik

Freeman (masz z duzej litery, bo sie poplaczesz i twoi koledzy tez) - zara bedzie rotfl ;p

ja nie mowie ze wszystko bedzie rozowo ;] ale uwazam ze sytuacja w rzadzie nie ma nic wspolnego z organizacja euro bo jest to sprawa ogolno narodowa i kazdy powinien sie starac by dana impreza zostala odpowiednio zorganizowana.
Polska jest na takim etapie rozwoju, ze organizacja Euro moze jedynie temu rozwojowi sprzyjac ...

#147 2007-04-19 18:35:27

Zjadacz
Użytkownik

"ale uwazam ze sytuacja w rzadzie nie ma nic wspolnego z organizacja euro"
No nie, tylko nie to. Właśnie mnie zabiłeś.

"Skazany na zajebistość"

#148 2007-04-19 18:41:36

kasagrande
Użytkownik

to zdychaj ;p ... a wedlug ciebie jaki wplyw beda mialy nowe wybory na organizacje Euro ? ;] zadne, bo to Euro i tak bedzie trzeba zorganizowac... to jest sprawa Polska a nie PiS'owska ;]

#149 2007-04-19 18:54:34

Zjadacz
Użytkownik

Wspomniany wcześniej fundusz zdrowia też jest polską sprawą, a nie PiSowską, a jednak pieniądze na niego idące są skutecznie rozkradane. Jeśli uważasz, że sytuacja w rządzie nie ma wpływu na to, jak zorganizujemy mistrzostwa, to ci współczuję. To właśnie oni będą koordynować te wszystkie działania (ponoć sam Jarosław chce objąć szefostwo nad pracami).

kasagrande napisał:

to zdychaj

ban

"Skazany na zajebistość"

#150 2007-04-19 19:00:06

kasagrande
Użytkownik

co ma piernik do wiatraka ;]
wspolczuc to mozesz sobie, jestem przeciwny temu by Kaczynski koordynowal dzialania ... lepiej do tego by nadawaly sie osoby ktore bardziej "siedza" w srodowisku ...
btw. ponoc cie zabilem poprzednim postem, wiec co tu jeszcze robisz ;p

Ostatnio edytowany przez kasagrande (2007-04-19 19:03:46)

#151 2007-04-19 19:17:14

Freeman
Użytkownik

Przeciwny to możesz sobie być, podobnie jak huraoptymistyczny.

kasagrande napisał:

puki co nie mozesz mowic ze koszt zycia wzrosnie a place zmaleja bo to sa tylko i wylacznie twoje slowa;]

Ciekawe, że teraz koszty życia rosną dużo szybciej, niż zarobki (nie wiem, może ty się w ogóle rachunkami i zakupami nie zajmujesz, nie wiem, ile masz lat, ale o pełnoletność osobiście cię nie posądzam)... Ciekawe, że olbrzymie wydatki w ciągu najbliższych pięciu lat spowodują w tym czasie sytuację odwrotną...

kasagrande napisał:

na wiekszosc pytan jakie zadales to sam sobie odpowiedz...

Bo ty nie potrafisz, prawda? Jak mówiłem, nie masz żadnego argumentu, nie mówiąc już nawet o próbie obrony własnych tez.

Proszę jeszcze raz: ustosunkuj się do słów premiera podanych w tym newsie http://wiadomosci.onet.pl/1522004,11,item.html w kontekście swojego huraoptymizmu i dzień wcześniejszych słów rządzących o 40 mld euro od UE. Jak myślisz, dasz radę?

Jeden z możliwych scenariuszy, który mi właśnie przyszedł do głowy: PiSu plan pięcioletni.
Przez najbliższe półtora roku jesteśmy karmieni informacjami, jak to przygotowania posuwają się szybko do przodu (faza wstępna, a zatem formalności wszelkiego rodzaju itp, początek prac właściwych), generalnie propaganda sukcesu (jak teraz). W tym czasie rząd nadal robi to, co teraz, czyli tradycyjnie poparcie dla niego spada. Aż tu nagle przychodzą następne wybory, właśnie w tym czasie. Tradycyjnie władzę przejmuje opozycja (PO, SLD, coś nowego) i okazuje się, że poprzednicy przekazują im "niezły burdel" w kwestii przygotowań. Generalnie kanał, chociaż opozycja (dzisiejsi rządzący) klną się na Matkę Boską Trybunalską, że to zemsta układu i oczywista nieprawda. Nowy rząd musi ostro spiąć się do roboty i zacisnąć pasa, bo nie ma innego wyjścia, a czasu mało. W międzyczasie oczywiście robią to, co tradycyjnie robi każdy rząd. Zaciskanie pasa powoduje, że społeczeństwo (które w większości ma piłkę nożną gdzieś) zaczyna być coraz bardziej wnerwione, co powoduje, że poparcie dla rządu spada. Nastaje Euro 2012, które jest naszą organizacyjną porażką (mniejszą lub większą, ale jednak - w tej sytuacji nie mogło być inaczej), za co społeczeństwo wini (tym razem już, tradycyjnie, niemal jednogłośnie, chociaż jeszcze niedawno mieli to, cytuję, "gdzieś") tych, których ma pod ręką - rządzących. Przypadkiem niedługo po tej imprezie czekają nas następne wybory, które wygrywa bezproblemowo opozycja (czyli dzisiejsi rządzący).

Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-04-19 19:40:42)

#152 2007-04-19 19:34:10

kasagrande
Użytkownik

malo kto liczyl ze Unia wesprze fianansowo Polske i Ukraine, na infrastrukture to UEFA przekazuje do rozporzadzenia Polsce i Ukrainie 40 mld Euro ... wiec jesli ci chodzi ze 40 mln mialo byc a nie bedzie to mam przykra wiadomosc bo te pieniadze Polska i Ukraina otrzyma.

Freeman ;] odnosnie zarobkow to nadal sa to twoje slowa, bo Kaczynski nic nie powiedzial na ten temat ;] a jesli ci sie ciezko zyje to znajdz sobie lepiej platna prace ;p (ja nie mam akurat problemow w tej kwestii)

odnosnie mojego wieku, mam 23 lata, zeby cie ta tejemnica po nocach nie nachodzila ;]
i zapewne teraz znowu ze swoim roftlem wyskoczysz ;p

Ostatnio edytowany przez kasagrande (2007-04-19 19:38:03)

#153 2007-04-19 19:48:12

Freeman
Użytkownik

To całe szczęście. Rzuć jakimś linkiem, gdzie o tym piszą, chętnie poczytam.

kasagrande napisał:

Freeman ;] odnosnie zarobkow to nadal sa to twoje slowa, bo Kaczynski nic nie powiedzial na ten temat ;] a jesli ci sie ciezko zyje to znajdz sobie lepiej platna prace ;p (ja nie mam akurat problemow w tej kwestii)

Jesteś po prostu żałosny. Typowa postawa "Polaka", któremu z ust nie schodzi Kościół i religia, bo to "świętość". Rzygać się chce.

Druga rzecz, że premiera, który powiedziałby coś takiego: "Narodzie! Bójta się, bo będą podwyżki cen i podatków, ale o podwyżkach wynagrodzeń możecie zapomnieć!", należałoby przebadać psychiatrycznie.

#154 2007-04-19 19:58:07

kasagrande
Użytkownik

m.in tu pisze ze otrzymamy 40 mld euro - i te pieniadze sa juz zaklepane, Polska starala sie o dodatkowe fundusze od unii

a odnosnie pracy, to faktycznie byla moja glupia zlosliwosc ;] sobie pozwolilem troche, ale chyba jednak przesadzilem ;] i przepraszam...
kazdy narzeka na sytuacje w Polsce i zapewne masz racje ze w jakims stopniu organizacja Euro sie na nas odbije... jednak po Euro mozemy liczyc na wiele korzysci, bedziemy mieli znacznie lepsza gospodarke a to zaprocentuje we wszystkie strony.

Ostatnio edytowany przez kasagrande (2007-04-19 20:01:34)

#155 2007-04-19 20:06:53

Shinma86
Użytkownik

Freeman podziwiam Twoją spostrzegawczość. Plan pięcioletni PISu opisany przez Ciebie jest jak na mój gust całkiem realny. Co więcej, istnieje wielkie prawdopodobieństwo, że właśnie tak się stanie. To takie oczywiste!

I to jest to o czym mówiłam wcześniej. Nawet, gdybyśmy organizowali ME w "Palanta", rząd by postąpił tak samo. Święta sportowe są niebywałą okazją do wszelkich manipulacji natury politycznej.

PS. Jestem pełna podziwu Freeman. Gratuluję:)

Ostatnio edytowany przez Shinma86 (2007-04-19 20:26:00)

#156 2007-04-19 20:18:45

kasagrande
Użytkownik

tak, oczywiscie, PiS juz sobie obmyslilo ze jak straci wladze to jak ja odzyskac... kurcze, czy wy az tak jestescie przewrazliwieni na punkcie PiS'owcow ? uwazasz ze oni specjalnie podrzucaja konia trojanskiego PO i ich spolce ? ...

dla mnie to jest dziwne rozumowanie, moze tak byc, ale to nie jest specjalne dzialanie jakie sobie PiS objelo przeciw PO ;]

Ostatnio edytowany przez kasagrande (2007-04-19 20:23:55)

#157 2007-04-19 20:28:55

Shinma86
Użytkownik

Kasagrande, tu nie chodzi o to, czy PIS jest śmiertelnym wrogiem PO czy nie. Tu chodzi o walkę o rządy, która miała miejsce od zarania dziejów.

A rządy najłatwiej zdobywa się podstępem. Weźmy na przykład oddanego przyjaciela Cezara - Brutusa, który go zasztyletował, żeby ktoś inny objął rządy w Rzymie. No i to był Rzym - potęga. A co dopiero nasza niezbyt dobrze zorganizowana Polska.

Ostatnio edytowany przez Shinma86 (2007-04-19 20:29:34)

#158 2007-04-19 20:28:56

Cascader
Użytkownik

Dajmy władze dawnej elicie III Rzeczypospolitej, oni najlepiej zorganizują ME.

#159 2007-04-19 20:35:09

kasagrande
Użytkownik

jak Kaczynski bedzie koordynowal przebieg dzialan orgzanizacji Euro to i tak PO wiele nie zdziala, zwlaszcza ze pieniadze ze struktur, unii oraz UEFA beda juz zagospodarowane, jesli wybory sie wczesniej nie odbeda to aktualna opozycja po ew. objeciu rzadow w 2009 roku nie bedzie w stanie juz nic zmienic bo by musiala zatrzymac to co jest w trakcie, jedynie beda kontynuowac to co zaczol wczesniejszy rzad i to jeszcze pod koordynacja Kaczynskiego (wiec wplywu wielkiego nie bedzie na to wszystko miala).

poza tym, skad mysl ze aktualna opozycja obejmie rzady ? to sa tylko przypuszczenia i wcale tak nie musi byc.

Edit : Shinma ja rozumiem ze tu chodzi o walke o stolki i do tego sie tez m.in odnosze.

Ostatnio edytowany przez kasagrande (2007-04-19 20:41:15)

#160 2007-04-19 20:40:02

parara
Użytkownik

aż chce się powiedzieć K, koniectematu

znajac Polskę i polskie realia, ME będą totalną klapą. Ten się pokłuci z tym, tamten nie da kasy, nie będzie planów zagospodarowania przestrzennego, nie będzie niczego, Euro nie będzie.

a Ukraina sobie poradzi..

KDE4 ssie

Stopka forum

© Animesub.info 2025