Nie jesteś zalogowany.
Ten tekst według ciebie jest równoznaczny z "uważam, że nic z tego nie wyjdzie"?? Wierz mi, że tego się nawet po tobie nie spodziewałem. Jest gorzej niż myślałem, to nawet tomxxx (z całym szacunkiem) więcej rozumiał ze słowa pisanego... Tragedia.
spoko, zapomnialem "inteligentny humor" ;D;D
[cytuj]Powtarzam jeszcze raz - proszę o jeden konkretny argument, który uzasadnia twój huraoptymizm. Wskaż mi też jedno konkretne moje zdanie, gdzie piszę, "że będzie źle".
Nie potrafisz?
a moze jednak zrozumiesz to co pisze, wczesniej pisalem o tym i nie lubie sie powtarzac i zacznij chlopie myslec... jaki moze byc moj argument ? po prostu to jest inwestycja ktorej spieprzyc nie mozna bo niesie to ze soba ogromne konsekwencje i wstyd, pieniadze sa, plany sa... pozostalo dzialanie w tym celu i ja widze odpowiednia determinacje i wierze ze im sie uda, oni maja swiadomosc tego czego sie podjeli ! (pisalem to setki razy), jedynym problemem jest czas, bo nie wszystkie plany moga zostac zrealizowane w okreslonym terminie (to tez juz pisalem).
moj entuzjazm powstal razem z czasem gdy Polska Euro otrzymala a UEFA juz dopilnuje by Polska i Ukraina odpowiednio sie do imprezy przygotowaly, poniewaz rowniez jest to w ich interesie.
mamy ponad 5 lat, poczekajcie jak sprawy sie potacza a nie z gory wszystko skreslacie, z reszta teraz i tak niczego nie zmienicie i trzeba czekac i patrzec na rozwoj wydarzen.
odnosnie danej wiadomosci to czy tam jest powiedziane z jakich celow pieniadze beda odjete ? ... nie.
mozliwe ze cos na tym ucierpli ... jednak to wszystko sie zwroci z nawiazka po Euro a dalej bedzie juz tylko lepiej.
[cytuj]Aha I odpisz mi normalnie prosze bardzo ladnie
moze ci w paincie namaluje ?
[cytuj]Solidaryzuję się jedynie z siłą ludzkiego umysłu i inteligencją, jaką
czyli z czym ? ;] ... ze Kaczynscy nas okradna by zorganizowac Euro, z tymi sarkazmem, ironia i domyslami ktore nie maja podstaw ?
dla mnie to co wiekszosc tu wypisuje to zwykla zlosliwosc i tyle, nic nie majaca wspolnego z inteligencja i sila ludkziego umyslu
dla mnie to co wiekszosc tu wypisuje to zwykla zlosliwosc i tyle, nic nie majaca wspolnego z inteligencja i sila ludkziego umyslu
Ironia, a nawet złośliwość mają więcej wspólnego z inteligencją, niż emotikony z humorem.
spieprzyc nie mozna bo niesie to ze soba ogromne konsekwencje i wstyd
Tym akurat nasi szacowni "wykonawcy" nigdy się nie przejmowali:)
moj entuzjazm powstal razem z czasem gdy Polska Euro otrzymala a UEFA juz dopilnuje by Polska i Ukraina odpowiednio sie do imprezy przygotowaly, poniewaz rowniez jest to w ich interesie.
I w tym jedyna nadzieja na sukces
jednak to wszystko sie zwroci z nawiazka po Euro a dalej bedzie juz tylko lepiej.
Mhm to już będzie po wyborach (nawet prezydenckich) więc fakt, może być lepiej
czyli z czym ? ;] ... ze Kaczynscy nas okradna by zorganizowac Euro, z tymi sarkazmem, ironia i domyslami ktore nie maja podstaw ?
Czyli wszystkie przekręty do tej pory to nie są wystarczające podstawy? Łał
Oczywiście , jak oni mieć coś wspólnego z "inteligencją" i "siłą ludzkiego umysłu" kiedy ośmielają się mieć inne zdanie niż nasza Fontanna Mądrości zwana kasagrande
...
Mi głównie chodziło o inne zyski, takie jak: nowe stadiony i drogi, których gdyby nie ta impreza napewno nie doczekalibyśmy się co najmniej do 2020
Wiadomo, że pięniądze przeznaczone z budżetu są naszmymi pieniędzmi z podatków, ale tu przynajmniej mamy pewność(lub nadzieje), że zostaną one wkońcu dobrze wykorzystane(tzn. nie ukradzione... wkońću jakiś nadzór będzie z UE i UEFA, nie wspominając już o opninii publicznej całej Europy).
...
Jesli chodzi o wybudowanie nowych stadionow, to fajnie, ze beda[okej], tylko - co potem...
Wiesz, stadion X lecia postawili na gruzach w latach piecdziesiatych, byl wykorzystywany sporadycznie na masowki typu dorzynki i swieta panstwowe (oraz oczywiscie jakies mecze)- a potem gdyby nie "Jarmark Europa" wyniszczalby do konca. Postawienie czegos to jest maly pikus - fajniejsza zabawa jest potem z konserwacja tego czegos. Jak hitler budowal w latach 30-tych zeszlego stulecia autostrady to do dzis sa one u nas uzywane (chodzi mi tu o "ziemie odzyskane") a jak mysmy ostatnio polozyli troche tej autostrady to ile szumu z tego... (a i tak zaraz jakies odcinki musieli poprawiac).
Najgorsze jest jednak to, ze jakos zdazymy... (albo i nie) ale znajac nas, to zrobimy to "na odpierdziel" i potem wiecej bedzie bujania sie z tym niz bedziemy mieli z tego zysku.
I kto za to wszystko zaplaci? "Ci panstwo" - zupelnie jak kiedys w reklamie[papatki].
A jesli chodzi o nadzor - nad kasa pozyczana "za Gierka" oraz finansami publicznymi tez byl nadzor... i co to dalo[placze].
Nieboj nic, jak bedzie duza kasa, to i duzy przekret...
Ostatnio edytowany przez doman (2007-04-19 16:15:50)
jestescie uprzedzeni do rzadu PiS ;] ... ja rowniez za nimi nie przepadam ani za krzykliwym i nic nie robiacym PO etc.
ale w kwestii Euro mam swoje stanowisko i wierze ze chociaz tego nie spartacza, to jest zbyt wazne dla Ukrainy oraz Polski oraz naszej pozycji ... by to od tak po prostu zjebac.
glownie mi chodzi o to, ze fakt jest dokonany, mamy Euro, sa srodki na realizacje planow a wy szukacie problemow...
odnosnie tej inteligencji Aizen, to nie chodzi o inne zdanie ;] ... bo my tak naprawde wiele sie nie roznimy, kazdy z nas chce Euro 2012 lecz roznica miedzy nami jest taka ze ja nie chce zauwarzac ewentualnych problemow ktore w sumie nie koniecznie musza sie w ogole pojawic, natomiast wy przedstawiacie w swojej wizji po prostu plage kataklizmow... ja po prostu jestem dobrej mysli.
Jednak te ironiczne teksty nazywane "inteligentnym humorem" , ktore was wprawiaja w ekstaze, uznaje za totalna glupote ktora wy nazywacie inteligencja ;]
Ostatnio edytowany przez kasagrande (2007-04-19 16:23:00)
No to ciekaw jestem niezmiernie co powinnismy mówić (oprocz potakiwania ci) abyś uznał to za inteligentną wypowiedź
Ostatnio edytowany przez Aizen (2007-04-19 16:24:57)
ja tego nie uznam za inteligentna wypowiedz bo dla mnie ten tekst freemana czy to co zapodales z onetu, to zwykla satyra tyle ze tak beszczelnie glupia... ze po prostu nie wiadomo czy sie smiac czy plakac ;] lepiej niech zostawia robienie satyry fachowca od tego, bo nie dosc ze ich wypociny sa glupie to do tego naprawde, nic w nich nie ma smiesznego ;]
ale oczywiscie jednych bawi to a drugich co innego ;] tyle ze w tych tekstach po prostu wali glupota a nie humorem ;] nalezy miedzy jednym i drugim zahcowac odpowiedni dystans by wyszlo cos zabawnego ;]
Ostatnio edytowany przez kasagrande (2007-04-19 16:31:27)
jaki moze byc moj argument ? po prostu to jest inwestycja ktorej spieprzyc nie mozna bo niesie to ze soba ogromne konsekwencje i wstyd, pieniadze sa, plany sa...
To nie jest żaden argument, to są życzenia (pobożne).
Pytanie 1: skąd są te pieniądze? Na razie pieniądze "mają być", a premier właśnie powiedział, że na obecną chwilę UE nie ma przewidzianych specjalnych dotacji dla nas, z czego wynika pytanie 2: co to są za plany?
pozostalo dzialanie w tym celu i ja widze odpowiednia determinacje i wierze ze im sie uda, oni maja swiadomosc tego czego sie podjeli ! (pisalem to setki razy), jedynym problemem jest czas, bo nie wszystkie plany moga zostac zrealizowane w okreslonym terminie (to tez juz pisalem).
Trudno nie widzieć determinacji dzień po ogłoszeniu wyników wyborów... "Dzień" po śmierci papieża też była determinacja, zrobimy raj na ziemi, pokolenie JP2, będziemy się wzajemnie miłowali, jak on nas umiłował, kibice drużyn zwaśnionych ramię w ramię wędrowali po kraju niosą kaganek oświecenia. "Tydzień" później... Reszta, jak to mówią, jest historią.
Pytanie 3: skąd wiesz, że "oni" mają świadomość, na co się porwali?
Pytanie 4: czy niezrealizowanie planu w terminie jest zrealizowaniem planu?
Pytanie 5: czy wyrażenie obaw co do powodzenia przedsięwzięcia (czyli właśnie wyrobienia się w określonym czasie), co czynię od pierwszego posta, różni się od od obaw kasagrande, że "nie wszystkie plany mogą zostać zrealizowane w określonym terminie"?
mamy ponad 5 lat, poczekajcie jak sprawy sie potacza a nie z gory wszystko skreslacie, z reszta teraz i tak niczego nie zmienicie i trzeba czekac i patrzec na rozwoj wydarzen.
Po raz n-ty: wyrażenie obaw nie jest skreślaniem niczego, ale zdaje się, że w twoim uproszczonym zero-jedynkowym rozumowaniu nie wchodzi to w grę.
odnosnie danej wiadomosci to czy tam jest powiedziane z jakich celow pieniadze beda odjete ? ... nie.
mozliwe ze cos na tym ucierpli ... jednak to wszystko sie zwroci z nawiazka po Euro a dalej bedzie juz tylko lepiej.
I oby tak było, w końcu nawet w Polsce muszy się kiedyś coś ruszyć, jak nie po czymś takim, to ja już nie wiem, po czym. Pojawia się jednak obawa (kasagrande na pewno napisze, że zupełnie nieuzasadniona najnowszą historią Polski), że przed społeczeństwem 5 lat podwyżek (bynajmniej nie zarobków, w zauważalnym stopniu) i stagnacji wszelkich reform (eksperymenty w takiej chwili raczej nie wchodzą w grę, gdy nie można sobie pozwolić na zmarnowanie choćby chwili), by udźwignąć wysiłek organizacji Euro 2012, na których i tak zarobią ci, co zawsze, czyli ci, co już teraz mają pieniądze i mogą je zainwestować (dzięki temu, że je mają, i dzięki temu, że dzięki nim mają odpowiednie znajomości), a za 3-4 lata poważne protesty lekarzy, kolejarzy, górników, nauczycieli i wszystkich innych, którzy będą mieli głęboko gdzieś piłkę nożną, skoro nie dostają żadnych podwyżek przy jednocześnie wzrastających kosztach życia.
Jak mówię od początku - bardzo się cieszę, że jest w Polsce taka impreza, ale boję się (i myślę, że mam ku temu podstawy), że jej organizacja nieco nas przerasta (zwłaszcza w świetle takich stwierdzeń premiera). Nie odmawiam też ludziom dobrej woli i sam mam nadzieję, że wszystko się uda i naprawdę korzyści bardzo przewyższą koszty, ale jak znam życie, to ludziom jeszcze ta impreza wyjdzie bokiem (bo na "szybkie" korzyści nie ma co liczyć, a Polacy są przecież tylko na takie nastawieni).
@kasagrande - prosiłem o minimum kultury i pisanie nicka z wielkiej litery, ale rozumiem, że proszę o zbyt dużo.
Proszę też nadal o próbkę inteligentnego humoru z twojej strony.
ja nie chce zauwarzac ewentualnych problemow ktore w sumie nie koniecznie musza sie w ogole pojawic, natomiast wy przedstawiacie w swojej wizji po prostu plage kataklizmow... ja po prostu jestem dobrej mysli.
Ewentualnie niepoprawnym optymistą. Powodzenia w dorosłym życiu.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-04-19 16:37:54)
bo nie dosc ze ich wypociny sa glupie to do tego naprawde, nic w nich nie ma smiesznego ;]
Jeżeli niema w nich nic śmiesznego to jakim cudem mogą bawić ludzi?
freeman, powiem tylko jedno... puki co nie mozesz mowic ze koszt zycia wzrosnie a place zmaleja bo to sa tylko i wylacznie twoje slowa
na wiekszosc pytan jakie zadales to sam sobie odpowiedz... zglebiajac swoja wiedze na temat euro i aluzje w moja strone zachowaj dla siebie.
-Aizen, ciebie pewnie wszysto smieszy co jest zw. z Kosciolem i polityka PiS'u ... bynajmniej takie wysowam wnioski ;]
-Aizen, ciebie pewnie wszysto smieszy co jest zw. z Kosciolem i polityka PiS'u ... bynajmniej takie wysowam wnioski ;]
Kościół (w obecnym kształcie) to dla mnie czarny garb naplecach państwa hamujący skutecznie jego rozwój.
Polityka PIS'u bazuje na schemacie "dziel i rządź" i jest fatalna. Chyba nigdy dotąd nie mieliśmy tak skonfliktowanego społeczeństwa.
A czy mnie to śmieszy ..hmm , jak chcesz rozmawiać o moich reakcjach emocjonalnych poczytaj trochę o NLP np o kotwicach
Powiedzmy że mam do tych spraw duży dystans , a że zabarwiony humorem , cóż to zdrowsze dla organizmu niż gniew , stres itd
Jak tylko zobaczylem ten temat (moglem zapodac zaraz pierwszy post pod tym autora), to wiedzialem, ze ta dyskusja potoczy sie w tym kierunku i sobie odpuscilem. Osobiscie piłą sie nie interesuje (ogladam tylko MŚ i ME), wiec jakos z tego powodu nie ma we mnie euforii, ale co tam niech sie ludzi ciesza. Moze i fajnie, ze mamy te mistrzostwa, ale ciekawe jakim to bedzie kosztem.
Jak znam zycie, to kasy nachapia sie ci, ktorym tak bardzo na tym zalezalo, ze robili wszystko, aby mistrzostwa byly u nas (czyli tym co juz pieniadze maja ), a zwykli ludzi... No coz...
Ciekawe czy te wszystkie wymogi spelnimy do czasu rozpoczecia tej imprezy :/
dla mnie to i opozycja i koalicja LPR, SO oraz PiS w takim samym stopniu przyczyniaja sie do konfliktow w rzadzie, chodz moze i PO ma przewage z racji tego ze robi za dziecko w kojcu ktore ciagle wrzeszczy...
Jezeli chodzi o kosciol to mi rowniez sie nie podoba ze wsadzaja swoje lapy do polityki, jednakze uwazam ze watki religijne nie powinny byc brane pod uwage w docinkach wszelkiego typu, badz co badz jest to swietosc i wszelkie aluzje w ta strone sa conajmniej niesmaczne.
kasagrande, dalej piszesz "freeman". Ty chyba w ogóle nie czytasz postów poprzedników, nie? W tym bardzo przypominasz mi innego usera.
Ja osobiście, podobnie jak songoku, jestem bardzo ciekaw, czy wyrobimy się z czasem. Znając rządzących i dotychczasową prędkość w remontowaniu bądź budowaniu czegokolwiek, to może być problem.
kasagrande, kościół jest jednak skutecznym elementem walki politycznej. Popatrz jak politycy lubują się w fotografowaniu ich np. w kościołach lub ściskających dłonie księży.
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2007-04-19 17:08:08)
"Skazany na zajebistość"
hm... to jest jakies prawo ze musze pisac nazwy uzytkownikow z duzej litery ?
nikt mi niczego nie narzuci bo on tak chce.
Co do czasu to rowniez sie zgadzam (i dodam ze mowilem o tym chyba w co 2 swoim poscie ;D)
[cytuj]kasagrande , teraz już gadka zjeżdża w kierunku giga off topu. Jeżeli chcesz rozmawiać o tych swoich "świętościach" i ich wpływie na życie przeciętnego Polaka to przenieś się do wątku o nazwie Polityka . Tam możemy o tym gawędzić do woli [/quote]
nie boj sie ;p pracuje na 3 i 4 ostrzezenie ;] i bedzie koniec dyskusji ;]
Ostatnio edytowany przez kasagrande (2007-04-19 17:11:54)
kasagrande , teraz już gadka zjeżdża w kierunku giga off topu. Jeżeli chcesz rozmawiać o tych swoich "świętościach" i ich wpływie na życie przeciętnego Polaka to przenieś się do wątku o nazwie Polityka . Tam możemy o tym gawędzić do woli
Desperat
Ostatnio edytowany przez Aizen (2007-04-19 17:15:09)
hm... to jest jakies prawo ze musze pisac nazwy uzytkownikow z duzej litery ?
nikt mi niczego nie narzuci bo on tak chce.
Jakbyś miał chociaż troszkę kultury, to byś przynajmniej nicków nie kaleczył.
Oby szybko
"Skazany na zajebistość"
to chyba nie swiadczy o mojej kulturze ;D ... z reszta on moj nick tez pisze mala litera wiec wychodzi na zero.
dobra, koniec bo naprawde sie robi totalny offtop wybacz Zjadacz, wyjdz na podworko i znajdz sobie innych do rozmowy, papa
to chyba nie swiadczy o mojej kulturze ;D ... z reszta on moj nick tez pisze mala litera wiec wychodzi na zero.
Ty swój nick sam napisałeś z małej litery (podobnie jak songoku). Dlatego piszemy "kasagrande" a nie "Kasagrande".
Ostatnio edytowany przez Aizen (2007-04-19 17:25:54)
wiedzialem ze ktos tak napisze ;] (nie ma co drazyc tematu bo to jest offtopik, a ja nie mam zamiarus ie wyklocac o duza i mala litere) ;p