Nie jesteś zalogowany.
No, mamy Euro. Nawet lekcje u mnie w szkole klasa przerwała aby się tego dowiedzieć .
[cytuj]Nie zrozum mnie źle. Fajnie, że podchodzisz to sprawy z tak wielkim entuzjazmem. I ja też się cieszę z Euro, ale to będzie szum chwały dla Polski tylko na chwilę. Zwycięstwo, lub przynajmniej miejsce w czołówce dopiero gwarantuje chwałę na dłużej i pamiętny zapis w historii.[/quote]
nie zgadzam sie, zmiany gospodarcze, infrastruktury etc. beda zachowane a moze i z czasem bedzie sie jeszcze udoskonalac, wynik sportowy jest sprawa drugorzedna.
Ok. Ciągle przewija się jeden tekst. Zmiany gospodarcze, infrastruktury...
Nikt nie podaje żadnego innego argumentu.
Co gorsza, nikt nie rozwija tych dwóch podanych.
To może opowiesz wszystkim JAK organizacja Euro wpłynie na gospodarkę i infrastrukturę?
To nie jest krytyka, lecz prośba o obronę swoich racji.
Kliknij dla mnie http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35262
a to nie jest logiczne ? dla wlasnej ciekawosci moze zajrzysz chociazby pod ten adres ? : http://www.finanse.wp.pl/kat,72914,wid, … 906723.416
dodatkowo zzyska na tym rozwoj naszej pilki kopanej... m.in dlatego ze powstanie wiecej baz szkoleniowych dla mlodziezy
- warto tez na danej stronie poczytac komentarze internautow, jesli ktos mysli ze jestem w mniejszosci
Ostatnio edytowany przez kasagrande (2007-04-18 16:36:22)
Wprawdzie poszedłeś na łatwiznę wysyłając ten adres, ale fakt faktem rację swoją obroniłeś.
Weź tylko poprawkę na to, że to jest jedynie opinia i prognoza na przyszłość, a stanowcze postanowienie, które 100% się spełni.
Wszystko leży w rękach ludzi, i to od nich zależy na ile uda się zrealizować powzięte postanowienia.
he, Euro jak Euro, mam nadzieję, że trzepną jakaś autostradkę w okolicy (przez tą rospudę pierd*l*ną chociaż), bo po takim czymś co u mnie w okolicy jest, to w ogole nie da się jeździć
a co do organizacji mistrzostw, to mam nadzieję, że kufa nic nie zawalą i żadni kibice na murawę się nie wwalą
KDE4 ssie
- hikikomori - mam nadzieje ze podchodzisz tez tak do wlasnego zycia, po co masz isc do pracy skoro pewnie i tak cie wyleja, dlaczego masz isc zrobic zakupy skoro i tak to pozniej zjesz i wyproznisz, po co zyc skoro i tak umrzesz, moze tak w ogole to sie ciachnij i bedziesz miala wszystko z glowy... takie fajne wasze rozumowanie, po co sie starac skoro i tak wszystko szlak trafi ? ...
A co to za wycieczki osobiste? Skąd wiesz, że nie jest właśnie przeciwnie: rzetelnie wykonuję swoją pracę i płacę podatki, które zostają rozdysponowane nie tak, jakbym sobie tego życzyła (np, na zasilenie funduszu organizacji Euro) i dlatego mnie wkurza, że ktoś przy sterach prawdopodobnie nie będzie potrafił wykorzystać tej szansy, którą faktycznie jest taka impreza? Od kilkunastu chyba lat budują metro w W-wie, a każdy oddany kilometr to niemal święto narodowe, a Ty sądzisz, że gładko zbudują całą infrastrukturę "sportową" od podstaw w pięć lat? Nie wiem, skąd czerpiesz swój optymizm, ale daj to boże, żeby im się udało. I żeby im się udało opanować ten cały "szalikowy" bajzel, bo jak dotąd kiepsko to wychodzi. Chciałabym żeby to było święto piłki nożnej i jej kibiców, bo wolę jak ludzie się cieszą, niż żmędzą i sama lubię popatrzeć jak się faceci dla odmiany za piłką uganiają. Być może tak się stanie mimo wszystko. Mój pogląd, i nie tylko mój jak widać, opiera się na obserwacji rzeczywistości, a z tej perspektywy trudno o inny. Sam hurraoptymizm problemów nie rozwiąże, podobnie jak narzekanie na forum ansi, prawda?
ps. optymiści również umierają i nie sądzę, by każdy robił to z uśmiechem na ustach[jezor]
"problemem jest czas"
To faktycznie nie ma problemu.
nie porownuj budowy metra bo to jest znacznie wieksza inwestycja ktora po prostu musi byc zrealizowana w okreslonym czasie i beda wszelkie dzialania ku temu by na ostateczny termin sie wyrobic...
Kaczka będzie maskotką
Prawda jest taka, że nasz kraj, a już tym bardziej szereg systemów w nim panujących, nie dojrzały do tak wielkich zmian w tak krótkim czasie.
Próby zostaną podjęte, Euro się odbędzie, ale szanse na zrealizowanie wszystkich planów i obietnic w polskich realiach są raczej nikłe, choćby wszystcy, którzy się za to węzmą, byli takimi optymistami jak ty, Kasagrande. A i tak sam wiesz, że nie wszyscy są.
nie porownuj budowy metra bo to jest znacznie wieksza inwestycja ktora po prostu musi byc zrealizowana w okreslonym czasie i beda wszelkie dzialania ku temu by na ostateczny termin sie wyrobic...
Jesteś pewien, że budowa autostrad, hoteli itd.itp. jest mniejszą inwestycją, niż budowa metra w Warszawie?
grunt to byc dobrej mysli a nie z gory przewidywac najgorsze, nie jestem jakims prze ogromnym optymista ale napewno nie krytykuje czegos czego nie ma i nie wroze z fusow, mam po prostu nadzieje ze wywiazemy sie z zakladanych obietnic i tyle, ciesze sie na sam fakt imprezy i zmian zw. z tym w naszym kraju... zgadzam sie ze nie latwo bedzie to wszystko zbudowac, ale prezydenci Polski i Ukrainy nie na darmo jechali do Cardiff by wciskac bajki, zrobia doslownie wszystko by ich slowa mialy swoje odzwierciedlenie w rzeczywistosci.
Na dzien dzisiejszy kazdy sie cieszy, nawet Tomaszewski czy Boniek ktorzy z dystansem podchodzili do kandydatury Polsko-Ukrainskiej...
poza tym, nie widze az tak wielkich zmartwien jak wy to widzicie, po prostu ze wzgledu na to co sie dzieje w kraju obieracie taka a nie inna postawe, no i musze to zrozumiec chodz z trudem mi to przychodzi... na sile szukac problemow...
Euro nam przyznali i zaczelo sie dzialanie, teraz tzreba czekac i patrzec na rezultaty... i lepiej naprawde, nie szukajmy z gory jakis problemow bo to nie jest na miejscu, wszyscy sobie zdaja sprawe z tego z jakiej pozycji nasz kraj startuje, ale wcale nie w lepszej sytuacji byla Portugalia gdy im przyznawano Euro, i to do tego byli sami a my mamy do pomocy jeszcze Ukraine.
tzreba byc dobrej mysli.
Ostatnio edytowany przez kasagrande (2007-04-18 18:57:45)
kasagrande napisał:nie porownuj budowy metra bo to jest znacznie wieksza inwestycja ktora po prostu musi byc zrealizowana w okreslonym czasie i beda wszelkie dzialania ku temu by na ostateczny termin sie wyrobic...
Jesteś pewien, że budowa autostrad, hoteli itd.itp. jest mniejszą inwestycją, niż budowa metra w Warszawie?
To był chyba skrót myślowy, takie mało czytelne wyartykułowanie tezy, że niezbędna do wyprawienia igrzysk infrastruktura zostanie wybudowana, a to dlatego, że musi zostać wybudowana w określonym terminie (co byłoby do dyskusji, bo np. Polacy wg Konstytucji muszą być objęci opieką zdrowotną, a mimo to służba zdrowia pozostaje bytem na poły wirtualnym).
tzreba byc dobrej mysli.
Hitler był dobrej myśli jeszcze wiosną 1945 roku, a jego przykład nie zachęca do naśladowania.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-04-18 18:58:08)
Ja powiem krótko. Żyję w tym kraju już parę ładnych lat, uczę się o jego historii i wiem jedno: my nic nie potrafimy zrobić ani porządnie, ani na czas! Dlatego też, patrząc poprzez pryzmat oczu realisty (nie pesymisty, tylko REALISTY) stwierdzam, że w 2012 roku staniemy się pośmiewiskiem całej Europy ;/ (Nikt nie zobaczy ani tych 5 stadionów, ani 600km autostrady, ani hoteli i klubów). Żal.pl ;/
Ej, no... W swoim czasie to byliśmy potęgą, np. za Jagiellonów. Albo wcześniej. Nikt by nie wygrał bitwy pod Grunwaldem tak spektakularnie jak my to zrobiliśmy w 1410. Ach... Polska vs. Niemcy: 3:0 dla Polski... To były czasy!!!
He He.Gdyby bitka pod Grunwaldem była w naszych czasach to pewnie "bracia bliźniacy szczelili by nam samobója[baka]
Jak ja się cieszę!!![yahoo] Wkońcu tak wielka impreza w Polsce! Już ustawiam się w kolejke po bilety na mecze w Gdańsku [slina]Oby Polska zagrała tu choć jeden mecz [prosi]
Marudy jak zwykle marudzą...[ostrzezenie]
Teraz trzeba tylko zakasać rękawy i wziąć się do roboty, bo jakby nie patrzeć dla naszego kraju jest to ogromna szansa. Powstaną nowe stadiony, drogi, hotele itd. Bez problemów napewno się nie obejdzie...no cóż, przy tak ogromnych inwestycjach trudno jest dopiąć wszystko na ostatni guzik. Pamiętam jak przy organizacji olimpiady w Atenach, nie było wiadomo do prawie samego końca czy Grekom uda się wywiązać ze wszystkich projektów. Jak wszyscy wiemy olimpiada w Atenach się odbyła.
Nie ma co się zachwycać tymi stadionami co są pokazywane(no może poza Baltic Arena i stadionem Lecha), ponieważ to nie są zatwierdzone projekty.
Pamiętajmy,że do Polski przyjedzie ok.1mln kibiców, a każdy z nich będzie miał zapewne "troche kieszonkowych" do wydania
Jedno jest pewne: na takiej imprezie nie da więcej stracić niż zyskać.
zabawa w syfa w starym dobrym stylu
Prawda^ zamiast pisać na temat to takie lebiegi wyskakują z nagonką na kościół i PiS.
jep ;] ja tez sie ustawiam do kolejki na mecze na Baltic Arena ;p
btw. juz nie odpowiadam na dalsze sarkazmy ani Aizena, ani ponure przepowiednie tych "realistow" ;] niech bedzie co ma byc, ja wole myslec pozytywnie i czekac az zasiade na nowoczesnym stadionie w Gdańsku ;] niz klocic sie tutaj z grupka "spod cienia mrocznego widzenia"
EDIT : dopiero zauwarzylem ze dali mi ostzrezenie hehe ;D ... dobrzy jestescie ;p argument "naduzycie epitetow" ... hm... niech zgadne ;p moderator tez sarkastyczny realista ? :D:D
dajcie jeszcze dwa i bedzie z bani ;p ... z reszta juz to kiedys pisalem ;]
tak jak w temacie o naruciaku na temat spoilerow ;p ze niby kogos obrazilem a sam bylem obrazany wielokrotnie, i bodaj ja dostalem ostrzezenie a goscie co mnie wyzywali nic nie dostali... prawdziwe rzadzenie twardej reki
Ostatnio edytowany przez kasagrande (2007-04-18 19:53:30)
Zapmniałem dodać, że teraz to musimy postawic Listkiewiczowi pomnik... za "zasługi" [roftl]