Nie jesteś zalogowany.
wg mnie stadion numer 1 BALTIC ARENA takie stadiony są w polsce potrzebne ^^
(...)wedlug mnie jest to zbyt wielka odpowiedzialnosc by nasi rzadowcy pozwolili sobie na okradanie ze srodkow UEFA ;p dla mnie jest to totalny debilizm ... nie dosc ze srdoki UEFA nie do konca wystarcza i ze skarbu panstwa tez swoje bedzie trzeba dac to do tego ten mi tu gada o okradaniu ;p dla mnie to smiechu warte, takie jest moje zdanie i nie zamierzam dalej na ten temat dyskutowac bo zataczamy kolo ;]
Coś mi się wydaje, że w przeciwieństwie do innych krajów, które potrafią zarobić na tego typu imprezach, nasz jak zwykle straci i kolejne ekipy rządzące każą nam zaciskać pasa przez następne 10 lat, ale cóż, liczy się prestiż, nie? Na wykonanie planu dotyczącego budowy autostrad i dróg szybkiego ruchu nie ma co liczyć. No może uda się 66km autostrad i 220 dróg. Jak się pomodlimy;) Może jakby wszyscy zdeklarowani katolicy złożyli petycje do najwyższego, to by pomogło.
Jak przy tych kwestiach jestem: B16 może taki zapis: BXVI pomoże ci zrozumieć o co chodziło;p
jestem optymista wiem, mam wiare... i jestem Polakiem ;] ...
Taaa, to wszystko wyjaśnia. Ale niczego nie załatwia:P
i odnosnie do twojej wypowiedzi, nie zmuszam nikogo by wspolczul rzadzacym... totalna bzdura... po prostu podkreslam ze oni nie moga sobie pozwolic na wlasne widzimisie bo to odbije na nas 100-krotnie gorzej...
Obecni rządzący mają swoje priorytety, trochę różne od oczekiwań niektórych rodaków. Zapewne z nich nie zrezygnują. Jak dla mnie to mogą stawiać kapliczki co 10km autostrady, która zapewne nie powstanie lub święcić murawy na stadionach, których nie uda się wybudować jak trzeba. No chyba, że faktycznie ktoś z zewnątrz przyjedzie i zrobi to za nas. I nie przemawia przeze mnie pesymizm, tylko realizm oparty na obserwacjach. Chętnie odszczekam, co napisałam, jeśli jednak stanie się inaczej. Na razie, to pewnie bedzię tak, jak kiedyś powiedział Czernomyrdin: "Chcieliśmy dobrze, ale wyszło jak zwykle"
[cytuj]A mi tam zwisa luźnym kalafiorem czy Euro 2012 będzie u nas czy nie
[cytuj]lotuz to dudi podzielam zdanie dla mnie moze i byc na syberi ^_^
Czyli macie w czterech literach sprawy polski ?
Hmmm... Ciekawe, czy sprawy Polski ma bardziej "w czterech literach" ten, kto się nie interesuje piłką nożną, czy ten, kto pisze nazwę swojego kraju z małej litery?
a pytanie do reszty wiadomo ile chca zbudowac stadionow i km autostrad?
stadiony 4 ( lub 6 jesli zwiekszy sie liczba krajow uczestniczacych w euro 2012 ) a autostrad okolo 660 km a drog ekspresowych okolo 2000 km ciekawe jak w praktyce
A w praktyce pewnie będzie tyle km autostrad, ile stadionów
A czy ja napisałem że wiem i że tak uważam ?
napisałeś że "będzie" co uzanlem ze wiesz cos czego nikt nie wie ...
[cytuj=-Aizen] Czy ja gdzieś napisałem że źle życzę temu krajowi?
tylko mi sie wydaje, czy robisz to praktycznie caly czas ? ...
[cytuj]No właśnie , czyli całkiem możliwe jest że będą przekręty
n.c.
[cytuj]Nie tyle naród co politycy
a to nie czesc narodu ? ... czlowiek co dzien dowiaduje sie czegos nowego -_-"
[cytuj]A jakie to ma znaczenie ?
sam sobie odpowiedz.
[cytuj]Chyba sam w to nie wierzysz..? Bo jeśli tak, to jestem pod naprawdę dużym wrażeniem. Niewielu jest ludzi cechujących się taką wiarą w siłę własnego kraju. No chyba, że poszukamy wśród Wszechpolaków
moze to kwestia wychowania, patryjotyzm byl mi wpajany ... moze jestem jednym z nie wielu w ktorych wlasnie ta cecha milosci do wlasnego narodu sie zachowala i chce dla niego jak najlepiej.
[cytuj]I faktycznie zrób coś z tą interpunkcją, bo ja np. mam w zwyczaju czytać w miarę szybko,
a ja lubie pisac szybko i pomijac koncoweczki, czasem kropeczki i przecinki... boli cie to ?
- slymsc - Jestem z Polski ;] i w Polsce mieszkam i rowniez na codzien mam kontakt z tym co sie dzieje w sejmie ale rowniez potrafie docenic wartosc tego co Polska otrzymala, co to soba niesie i jak duzy wplyw bedzie to mialo zarowno na wizerunek naszego kraju jak i zycie Polakow... wierze ze w tej kwestii wszyscy wyzej postawieni beda dzialac preznie i pokazemy sie Światu z najlepszej strony.
- hikikomori - mam nadzieje ze podchodzisz tez tak do wlasnego zycia, po co masz isc do pracy skoro pewnie i tak cie wyleja, dlaczego masz isc zrobic zakupy skoro i tak to pozniej zjesz i wyproznisz, po co zyc skoro i tak umrzesz, moze tak w ogole to sie ciachnij i bedziesz miala wszystko z glowy... takie fajne wasze rozumowanie, po co sie starac skoro i tak wszystko szlak trafi ? ...
jestescie świetni ;p mowicie ze org. Euro bedzie fiaskiem ale... w sumie super by bylo... no bo jak to jeden z was napisal... "pozytyw taki, ze sobie pojde live mecz obejrzec" heh ;p śmiać sie czlowiekowi chce ;p
Taa... a skąd weźmiemy ludzi na ich budowę? Z Chin, Czarnej Afryki?
Trafiłaś w sedno... we Wrocławiu powstała fabryka telewizorów LG-Philips, w której to mięli pracować Polacy... przynajmniej tak miało być, bo zamiast tego Koreańczycy ściągają swoich sąsiadów z Chin i Kazachstanu . Mam jednak nadzieję, że to nieprawda
Już teraz mogą zacierać ręce osoby odpowiedzialne za przetargi=machlojki
tak. ;p bo nie ma ludzi do pracy heh ;p
poczytaj wiecej postow w tym temacie, Polacy swoich fachowcow maja, ale rowniez sa firmy z zachodu... jest to dla nich szansa zarobku i sie rzuca jak na świeze miesko... to za co bedzie trzeba budowac oraz kto wybuduje nie powinismy sie martwic, problemem moze byc czas ... Grecy wyrobili sie u siebie na ostatnia chwile, oby Polacy i Ukraincy tez wyrobili sie ze wszystkim i bedzie super.
Ostatnio edytowany przez kasagrande (2007-04-18 15:46:32)
a ja lubie pisac szybko i pomijac koncoweczki, czasem kropeczki i przecinki... boli cie to ?
Trudno traktować naprawdę poważnie wypowiedzi kogoś, kto nie potrafi pisać.
Gdybyś czytał posty innych ze zrozumieniem, to byś zauważył, że nikt nie pisze, iż Euro 2012 będzie fiaskiem. Pojawiają się tylko obawy. A tak się śmiać człowiekowi chce, jak czyta posty kogoś, kto widzi tylko to, co chce widzieć.
Jak myślicie, będzie finał na nowym boisku w Gosiewie?
Uffffff dobrze, że nie jestem polakiem tylko Ślonzokiem i cały ten bełkot mnie nie dotyczy. We Wrocławiu na pewno Niemcy zmodernizują jakby nie patrzeć ich stadion olimpijski no i tam sobie chyba na mecz pojade.
napisałeś że "będzie" co uzanlem ze wiesz cos czego nikt nie wie ...
A w jakim kontekście to napisałem Twoim zdaniem ?
Wierz mi lub nie ale kontekst tu jest ważny
tylko mi sie wydaje, czy robisz to praktycznie caly czas ? ...
Wydaje Ci się
[cytuj][cytuj]No właśnie , czyli całkiem możliwe jest że będą przekręty
n.c.
hmm ?:)
a to nie czesc narodu ? ... czlowiek co dzien dowiaduje sie czegos nowego -_-"
Część po której nie powinno się oceniać całości
[cytuj]A jakie to ma znaczenie ?
sam sobie odpowiedz.
No i dalej niewiem
jestescie świetni ;p mowicie ze org. Euro bedzie fiaskiem ale... w sumie super by bylo... no bo jak to jeden z was napisal... "pozytyw taki, ze sobie pojde live mecz obejrzec" heh ;p śmiać sie czlowiekowi chce ;p
Śmiej się i niech Ci to na zdrówko wyjdzie
Jak myślicie, będzie finał na nowym boisku w Gosiewie?
Tam za lotniskiem i koło stacji metra powstanie nasz stadion narodowy i na bank tam odbędzie się otwarcie
(finał będzie u naszych szacownych współorganizatorów)
Ostatnio edytowany przez Aizen (2007-04-18 15:55:19)
A może stadion olimpijski z prawdziwego zdarzenia wybudują we Włoszczowej - przecież stację kolejową już tam mają
Włoszczowa to stara nazwa Gosiewa
Widocznie nie jestem jeszcze do końca obeznany z historią nowożytną IV RP...
Ostatnio edytowany przez DUDi (2007-04-18 16:00:35)
A może stadion olimpijski z prawdziwego zdarzenia wybudują we Włoszczowej - przecież stację kolejową już tam mają
Włoszczowa to stara nazwa Gosiewa
Kocham wasz sarkazm chłopcy:D
Swoją drogą spekulacje na temat czy to będzie fiasko, czy nie, i temu podobne, zostawmy ministerstwu do spraw sportu. Oni wiedzą najlepiej;)
No i oczywiście przekonamy się jak już będziemy w trakcie, no nie?
Ja niestety oglądać będę z satelity, bo do Polski to mam trochę za daleko.
Chociaż może zrobią połączenie Derby-Włoszczowa...:D
Co wy na to?
Kto jest ze mną?
Ostatnio edytowany przez gracol (2007-04-18 16:43:18)
Kliknij dla mnie http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35262
Trudno traktować naprawdę poważnie wypowiedzi kogoś, kto nie potrafi pisać.
to nie czytaj... pa ;]
Gdybyś czytał posty innych ze zrozumieniem, to byś zauważył, że nikt nie pisze, iż Euro 2012 będzie fiaskiem. Pojawiają się tylko obawy. A tak się śmiać człowiekowi chce, jak czyta posty kogoś, kto widzi tylko to, co chce widzieć.
kurde, to chyba nie ja mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem, bo wiele osob tu podkresla to ze Polska sie skompromituje a ew. obawy nie sa uzasadnione, sa to wasze obsesje i zwyczajne glupie, irnoniczne domysly. ;]
[cytuj]A w jakim kontekście to napisałem Twoim zdaniem ?
Wierz mi lub nie ale kontekst tu jest ważny
a jak weldug ciebie to brzmi ? :
[cytuj=-Aizen]Będzie kicha stulecia , która nawet przebije występy naszych eurodeputowanych
[cytuj]Wydaje Ci się
powaznie... nie bede tego samego cytatu twojej wypowiedzi przytaczal drugi raz, po prostu, zobacz co jest 2 linijki wyzej.
mozecie sobie kpic ... tylko szkoda ze pozniej tacy jak wy beda korzystali z tych dobr jakie zostana wybudowane ;]
dyskutujac z wami stracilem swoj entuzjazm, wiedzialem ze to radosna chwila, czlowiek sie cieszyl, ale niestety... kontakt z tak pesymistycznie nastawionymi realistami ktorzy zbywaja cie sarkazmem jest doprawdy irytujacy.
ja jednak nadal sie ciesze, raduje sie na fakt ze sytuacja gospodarcza i infrastruktura sie w kraju polepszy a takze za 5 lat zjada sie do nas najlepsze reprezentacje pilkarskie Europy oraz Legiony kibicow... to jest historyczne wydarzenie w dziejach Polski i ja bede tego swiadkiem.
Ostatnio edytowany przez kasagrande (2007-04-18 16:09:58)
Nie ma co... Niezła tyrada z zacięciem patriotycznym. Niestety musisz być świadom, że wybudowanie paru stadionów i organizowanie Euro nie jest jednoznaczne z przysłowiowym "cudem nad Wisłą".
Chociaż może zrobią połączenie Derby-Włoszczowa...:D
Co wy na to?
Kto jest ze mną?
Połączenie kolejowe Derby-Włoszczowa mogłoby się nie udać, ale co powiesz na pomysł, aby we Włoszczowej zrobić największe w Polsce i na całym Śródziemiu lotnisko?!
Zróbmy sondę. Zamiast punktów przyznajemy cegiełki. Cegła do cegły i lotnisko będzię:D
Omg wkoncu beda nowe stadiony, nareszcie nie trzeba bedzie sie wstydzic podczas meczy z zagranicznymi goscmi. ten w Wawie chyba ma pomiescic 76k ludzi
[cytuj]Nie ma co... Niezła tyrada z zacięciem patriotycznym. Niestety musisz być świadom, że wybudowanie paru stadionów i organizowanie Euro nie jest jednoznaczne z przysłowiowym "cudem nad Wisłą".[/quote]
ze co ? co ma pienrik do wiatraka ? ... pojawila sie szansa dla Polski i wierze ze ja wykorzystamy w przeciwienstwie do kilku tutaj, bo reszta sie specjalnie nie wypowiada, chce dobrze dla Polski a inni wietrza spiski w konsekwencji ktorych ma byc be, fe i wielki wstyd...
czy ja napisalem ze uwazam iz org. Euro jest jak "Cud nad Wisłą" ? jest to wydarzenie historyczne bo znacznie zzyska na tym Polski kraj... a poza tym organizacja Mistrzostw Europy nie odbywa sie co tydzien, poza tym, jak do historii przeszlo zdbycie 3 miejsca na MS w 74' i 82' tak i organizacja Euro 2012 jest historycznym wydarzeniem.
Ostatnio edytowany przez kasagrande (2007-04-18 16:21:01)
No wiesz... Wygrać a organizować to nie jest to samo...
prawda, organizacja Euro to znacznie bardziej rozbudowana inwestycja, ale znacznie wiele dajaca niz 3 miejsce na MŚ.
Ostatnio edytowany przez kasagrande (2007-04-18 16:28:34)