Nie jesteś zalogowany.
No no jedziecie panowie i panie. Podoba mi się to Nie wiedziałem, ze jest tyle nawiązań do polski
Maburaho ep 1 Dowiadujemy sie ze w rodzinie gl bohatera byl ktos taki jak babcia Jerzyna ;>
[URL=http://img74.imageshack.us/my.php?image=11xy4.jpg][/URL]
~sansiro - zdziwisz sie ale Polska liczy sie i to bardzo... ale wyjedz z tego kraju, im wiecej wyjedzie takich jak Ty tym bedzie lepiej }:>
Nie wiem czy ktoś wspominał ale w Eurece 7 jest scena w warszawskim sierocincu?
Nie do końca Warszawskim, to jakaś psełdo Warszawa była.
W USA płacš tyle samo co w Polsce i to za lepsze produkty
taa, szczegolnie jedzenie jest tam duzo lepsze
Wałęsa pilotem, co by na to PIS powiedziało
Zniszczmy świat, aby stworzyć go na nowo.
Dehumanizer napisał:Wałęsa pilotem, co by na to PIS powiedziało
Też to zauważyłem intrygujaca jest tez nazwa Neo Poland to chyba to co chcą stworzyć neo fa... znaczy się MW
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
intrygujaca jest tez nazwa Neo Poland
W G Gundamie wszystkie państwa mają Neo w nazwie
W Rocket Girls jest wspomniana "reverse Polish calculation" (wyraźnie mówią "Porando") odnośnie rozwiązywania działan na kalkulatorze z funkcjami logarytmicznymi... chociaz nie wiem o co im dokładnie chodzi.
(dam obrazek jak tylko odblokuje mi się Imageshack, może wtedy ktoś się zorientuje)
maluch - w środowisku lekrskim znany swego czasu jako skrzynka/klatka poronień (niestety zasłużenie)
moze nie produkujemy wielu znanych na świecie marek samochodów ale jest w polsce kilka firm produkujących (często na zamówienie) kopie różnych kultowych samochodów. słyną z solidności wykonania i relatywnie niskich cen
W "Ayashi no Ceres" Polska jest wymieniona w dwóch odcinkach jako miejsce gdzie pojawia się mit o Łabędziance. Szczerze mówiąc, nie wiem skąd w Japonii taka wiedza o mitach. Ja, w każdym razie, nieźle musiałam się naszukać żeby znaleźć jakieś informacje o tej legendzie
Łabędzianka? to jakas wódka?
Mniemam że chodzi tu o jąkąś panią zmienioną w łabędzia (ktra trza odczarować)? Czy może też o coś w stylu Świteźanki (panny z jeziora, czase, wabiacej męższczyzn do zguby)
piłem kiedyś podobne wino z kartonu "Biała Łabędzica" waliło siarką ale było niezłe
piłem kiedyś podobne wino z kartonu "Biała Łabędzica" waliło siarką ale było niezłe
Chyba jednak nie o ten mit chodziło w "Ayashi no Ceres"
eeee tam, pewnie cały czas tam walą wino z kartonu
W "Darker than Black" pojawia się gość o pseudonimie "11 listopada"...
tez na początku myślałem że to ma związek z Polską, ale przypomniałem sobie że Anglicy i Francuzi świetują 11 listopada jako dzień zakończenia I wojny światowej
Jeden z bohaterów Baccano nazywa się Czesław Meyer... swoją droga bardzo ciekawe anime może być