Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Na Anime-4ever ukazały się "poprawione" wersje niektórych anime kodowanych w h.264, ściągnąłem więc sobie odcinki Gantz w tej wersji. Odpalam, a tu "ciemno" obraz się nie ładuje, komp. widać, że pracuje, ale nic z tego nie wynika. Mam zainstalowany ffdshow-20050701 i odtwarzam w MPC. Wszystkie inne anime, które mam w h.264 śmigają jak trzeba, tylko z tymi poprawionymi wersjami Gantz'a coś nie tak. Pomocy!
Już gdzieś chyba było na forum o h264 ale zważywszy na fakt że miałem podobny problem z odtwarzaniem anime od a4e w wersji h264 powiem ci co możesz zrobić aby pozbyć się tego kłopotu. Odinstaluj wszystko. Spróbuj zainstalować CCCP lub k-lite codec pack 2.50 full(pamiętaj że podczas instalacji tego kodeka zaznaczyć ffdshow [cvs build 2005-07-03 by CelticDruid] - inaczej nie zostanie zainstalowany) powinieneś nie mieć problemów.
日本はきれいなです. 日本女の子にも..
Otóz to ja rowniez mialem ffdshowa wczesniej ale co jakis czas wyskawiwaly mi jakies problemy.Zainstaluj Sobie Kazapacka i wszytsko bedzie git.Pozdro
Dzięki za rady, ale problem tkwi tylko w H.264, nie muszę wszystkich kodeków przy tym wywalać. Proszę więc o inne rady, najlepiej od kogoś kto ściągnoł też sobie jedną z tych poprawionych wersji (jak już wspomniałem chodzą mi wszystkie h.264 za wyjątkiem ganza v2.
Hmmm... Dość ciekawe..
Zastanawiam się tylko czy wina leży po stronie splittera (bo splitte Haali'ego ma błędy, których nie ma oryginalny Gabesta i odwrotnie - powinni się zgadać i wyelminować ) czy po stronie dekodera.
A właśnie tak wogóle to w jakim kontenerze jest ten plik? MKV tak?
Z polecanych tutaj paczek zdecydowanie najbardziej polecam CCCP (czyli głównie FFDShow + splittery Matroski i OGM). Problem jest taki, że jak chcesz zmienić dekoder H264/x264 to musisz zmienić cały FFDShow. Możesz też zdobyć NeroVideoDecoder (jest chgyba razem z NeroRecode albo VisionExpress).
Ściągnij Combined-Community-Codec-Pack-2005-07-26.
Jest na stronie http://kaa.animeconnection.net/torrentpage/
Zainstaluj (ja instalowałem bez playerów).
Po instalacji odchacz wszystko poza H.264 w FFDShow Video Decoders. Żeby nie było problemów ze starszymi kodekami. Albo nie, jak chcesz:)
Oglądaj.
Dzięki Suchy, wiedzałem że można na ciebie liczyć, przeinstalowałem klcodec zaznaczając tym razem splittera Gabest'a i dzała jak należy. Dzięki wam wszystkim:)
No to niezły motyw. Na pewno to są te nowe v2? Otóż jak ktoś chce się zapoznać z całym problemem to polecam zajżeć tutaj (język angielski).
Bo prawde powiedziawszy to właśnie spliter Gabesta nie jest zalecany z powodu jego przeterminowania. No ale Haali jest zawsze otwarty na propozycje. Zresztą ChristianHJW (matroska projekt) również nie pogardzi dobrymi radami. Zresztą sporo info znajdziecie we wskazanym miejscu.
Strony 1