Nie jesteś zalogowany.
Wymiatacz.
Film petarda :] Walki cudowne :]
dla mnie wszystkie te filmy o starozytnosci są podbne i zapewne ten tez taki będzie, moze nie, moze tak- w kazdym razie ja na niego nie czkeam
Czysty realizm? 300 gości przeciwko milionowi raczej nie można nazwać realizmem To taki Matrix w starożytności by powstał ;]
Ten film nie jest o starozytnosci to ekranizacja komiksu, calkowicie nie rozumiem ludzi ktorzy proboja porownac ten film do historycznych faktow to ze komiks jest nimi inspirowany nie znaczy ze tak bylo w rzeczywistosci rownie dobrze mozna porownac ekranizacje Asteriksa do faktow historyczniych, bo przecierz tam wystepuje Juliusz Cezar poprostu brak mi slow czasem
Na 300 udam sie w kwietniu jak bede w na wakacjach w ojczyznie
btw. najlepszy film z Milla Jovovich to Ultraviolet poprostu poplakalem sie ze smiechu na tym filmie, tak kiepskiego filmu jeszcze nie ogladalem, dobrze ze z kolesiem przed ogladnieciem zapalilismy co nieco bo niewiem jakbym wytrzymal scene w ktorej Milla na srodku, a dookola niej chyba 6 kolesi mierzy do niej z pisteletow, nagle wszyscy strzelaja i zabijaja sie nawzajem
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2007-03-24 02:01:16)
ara ara...
~Kilgur, bo pewnie wielu nie zdaje sobie sprawy, że jest na podstawie komiksu xD
Ja i Hiki idziemy na niego w następnym tygodniu. Wrażenia zdamy po obejrzeniu
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Ta, to mogą być skrajnie różne recenzje:D
Hiki, nie zakładaj z góry, że w tym filmie będą tylko narysowane mięśnie xD Tak swoją drogą, podobno są prawdziwe xP
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
http://www.film.org.pl/prace/300.html swietna recenzja^^
bylem na przedpremierze, film miodnisty bardziej od miodu^^
Byłem wczoraj, polecam lepszy efekt jest w kinie niż na kompie
:D
Hiki, nie zakładaj z góry, że w tym filmie będą tylko narysowane mięśnie xD Tak swoją drogą, podobno są prawdziwe xP
Pewnie, że prawdziwe, tyle że narysowane.:D
No chyba, że przeprowadzali casting pod tym kątem. Niczego nie zakładam z góry, chętnie dam się wbić w fotel efektom i fabule, ale wtedy ten wątek będzie taki monotonny, same zachwyty;) Jeśli nie zacznę szukać błędów w napisach to będzie znaczyło, że jest naprawdę dobry;)
No cóż, ja chyba jeszcze nigdy nie widziałem filmu, do którego nie miałbym absolutnie żadnego zastrzeżenia
Do 300 też mam - za krótki Poza tym dostałem wszystko to, czego oczekiwałem i co obiecywał zwiastun, ni mniej, ni więcej Dla mnie wymiatacz i jeszcze ze dwa seanse w kinie przede mną
Bardzo to jest growe?
A Spartanie nie wybili miliona^^ Może kilkadziesiąt tysięcy Persów No ale Spartanie to byli żołnierze w szyku, a nie banda ludzi zabranych z wioski czy miasta, którym dano po prostu miecz:)
Zaje?iście ta historia opowiedziana jest w Żołnierzu z mgły (albo Żołnierzu Arete) Gene'a Wolfe'a. To są, tak w ogóle, zapiski ręką latyńskiego wojownika (j?bniętego w głowę podczas walki na terenie świątyni Demetery) czynione, aby sobie przypominać w wolnych chwilach co się zdarzyło wczoraj, przedwczoraj itd. (CZYTAJ TO KAŻDEGO DNIA), bo w ciągu parunastu godzin zapomina niemal wszystko. Tzn. taki pomysł na książkę zrealizował Wolfe.
Hmm... wyglada na to że by mi się film spodobał musiałbym przeczytac komiks, bo z tego co wyłowiłem z trailerów i szumu wokół filmu to zgodne z historią jest chyba tylko to ze Persowie i Spartanie tam byli...
Czyli dla tych co nie mieli styczności z komiksem bedzie to coś w stylu Troji, Gladiatora, czy innej tego typu "produkcji".
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Wcale nie musisz czytać komiksu. Po prostu film jest oparty na nim, nigdy nie rościł sobie praw do bycia filmem historycznym (w sensie zgodności z faktami), nie jest to też coś w stylu Troi czy Gladiatora. Znajomość komiksu nie jest w żaden sposób wymagana do "zrozumienia" filmu (bo i w komiksie za wiele treści nie ma). Kino rozrywkowe w najczystszej postaci i niespotykanej formie.
Quithe napisał:Hiki, nie zakładaj z góry, że w tym filmie będą tylko narysowane mięśnie xD Tak swoją drogą, podobno są prawdziwe xP
Pewnie, że prawdziwe, tyle że narysowane.:D
No chyba, że przeprowadzali casting pod tym kątem. Niczego nie zakładam z góry, chętnie dam się wbić w fotel efektom i fabule, ale wtedy ten wątek będzie taki monotonny, same zachwyty;) Jeśli nie zacznę szukać błędów w napisach to będzie znaczyło, że jest naprawdę dobry;)
Co do mięśni to na Hyperze oglądałem ,,Making of..." i były wywiady z aktorami to mówili, że zatrudnili jakiegoś tam trenera co dawał aktorom żołnierski trening(coś w tym stylu) xD
http://film.wrota.com.pl/index.php?mod= … 907&sub=74
Link do mojej recki - jak ktoś ma ochote poczytać zapraszam.
Moim zdaniem "300" ma oscara za zdjęcia w kieszeni Niektóre ujęcia są po prostu powalające. Osobiście czuję mały niedosyt. Po obejrzeniu trailera pierwszy raz szczęka mi opadła. I to by było na tyle bo właśnie w trailerze są praktycznie wszystkie sceny zapierające dech.