Nie jesteś zalogowany.
darkschab napisał:dzięki za info jak zrobić cytat
Spox:)
darkschab napisał:właśnie szukałem i twórcy gry zapewniają że to jest gra zasysam jeszcze wywiad
No na początku twórcy gry o tym zapewniali (to nawet w pewien sposób logiczne), dopóki się nie okazało, że to render Zresztą nawet ostatni "trailer" pokazany na jakiejś zamkniętej imprezie w tym miesiącu chyba to był tylko, według słów gości z Sony, tylko "pokaz technologii, a nie sama gra"
ale pokaz technologi to własnie gra według mnie taki render to na ps2 spokojnie by poszedł
więc co to za pokaz hehe ale zobaczymy
kurde znowu 2 z żędu zagalopaowałem sie musze sie przyzwyczaic do jednego sorki za to
Ostatnio edytowany przez darkschab (2007-03-21 19:41:14)
czyli co robili grę i nie wiedzieli czy pójdzie?? raczej wątpię developerzy od sony dostali specjalny dev kit żeby robić gierki (przecież to nie gra w ciemno) rbic gre rok czasu i sie okazyje ze nie działa heheh zresztą trailer motorstorma był w tym samym czasie co killzone2 i co do motorstorm sie sprawdziło i to bezbłędnie nawet za 4 miesiące kiedy kupie pleja zapodaje sobie tę gre od razu
Nie, ten trailer to jest scenka wyrenderowana przez inną firmę zupełnie, z tego co czytałem. Poszukaj na necie, bo troszkę się nie klei twoja wiedza o developingu gier
ale pokaz technologi to własnie gra według mnie taki render to na ps2 spokojnie by poszedł
więc co to za pokaz hehe ale zobaczymy
Uwaga na nisko latających fanboyów...
No cóż, "pokaz technologii" z "grą" ma z reguły niewiele wspólnego... Nie bardzo rozumiem, co ma do tego fakt, że taki "render" spokojnie by poszedł na ps2 - że niby na ps2 dałoby radę odpalić ten filmik? No pewnie, że by dało, jak na każdym kompie w zasadzie, hell, nawet na komórce Zresztą widzę, że będziesz bronił do krwi ostatniej, więc wpisz sobie w google "killzone 2 e3 2005 trailer", możesz od razu dodać "fake", poczytaj reakcje z tego zamkniętego pokazu np tutaj http://kotaku.com/gaming/ps3/gdc07-we-s … 242405.php czy tutaj http://www.1up.com/do/newsStory?cId=3157798...
edit
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-03-21 19:53:16)
czyli co robili grę i nie wiedzieli czy pójdzie?? raczej wątpię developerzy od sony dostali specjalny dev kit żeby robić gierki (przecież to nie gra w ciemno) rbic gre rok czasu i sie okazyje ze nie działa heheh
Nie mieli możliwości sprawdzenia, czy pójdzie i jak szybko pójdzie. Kod się testuje, optymalizuje, testuje... und so weiter. Jak se wyobrażasz testowanie rzeczywistej wydajności kodu na sprzęcie, którego nie było? Często bywa tak, że programista napisze coś, co nie działa, albo działa zbyt wolno. Wtedy szuka się usterki itd.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-03-21 19:56:01)
no dobra właśnie oglądam wywiad z wice szefem sony computer entertainment on mówi że to z całą pewnością jest gameplay
z tego to czytałem z twoich linków gra ma wyglądać gorzej aha i pisza tam że nie była pokazana sama gra tylko jakies elementy czy cos ale jak już mówiłem zobaczymy
musze jednak dodać ze troche się zmartwiłem
darkschab napisał:czyli co robili grę i nie wiedzieli czy pójdzie?? raczej wątpię developerzy od sony dostali specjalny dev kit żeby robić gierki (przecież to nie gra w ciemno) rbic gre rok czasu i sie okazyje ze nie działa heheh
Nie mieli możliwości sprawdzenia, czy pójdzie i jak szybko pójdzie. Kod się testuje, optymalizuje, testuje... und so weiter. Jak se wyobrażasz testowanie rzeczywistej wydajności kodu na sprzęcie, którego nie było? Często bywa tak, że programista napisze coś, co nie działa, albo działa zbyt wolno. Wtedy szuka się usterki itd.
aha chyba że tak
Ostatnio edytowany przez darkschab (2007-03-21 20:13:20)
no dobra właśnie oglądam wywiad z wice szefem sony computer entertainment on mówi że to z całą pewnością jest gameplay
z tego to czytałem z twoich linków gra ma wyglądać gorzej ale jak już mówiłem zobaczymy
Zapodaj linka do tego wywiadu.
edit:
Albo w sumie nie, to pewnie będzie to samo, co mówili na tym e3 Albo jak twórcy byli zadowoleni z przyjęcia trailera, a zaraz potem mówili, że ten filmik reprezentuje to, "co chcieliby osiągnąć" Poczytaj o udziale Axis Animations w powstaniu tych "in-game footage" A żeby już zakończyć ten temat: ten "trailer" to renderowana scenka, podobnie jak przykładowo niedawny "trailer" Halo3 na x360 (różnica jest taka, że przy zwiastunie Halo nikt nie bajerował . Ładne, ale gra będzie tak wyglądać (może) przy PS4 za parę ładnych lat.
edit2: tak jak myślałem, wywiad z tamtego e3
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-03-21 20:18:27)
darkschab napisał:no dobra właśnie oglądam wywiad z wice szefem sony computer entertainment on mówi że to z całą pewnością jest gameplay
z tego to czytałem z twoich linków gra ma wyglądać gorzej ale jak już mówiłem zobaczymyZapodaj linka do tego wywiadu.
edit:
Albo w sumie nie, to pewnie będzie to samo, co mówili na tym e3 Albo jak twórcy byli zadowoleni z przyjęcia trailera, a zaraz potem mówili, że ten filmik reprezentuje to, "co chcieliby osiągnąć" Poczytaj o udziale Axis Animations w powstaniu tych "in-game footage"
http://streamingmovies.ign.com/ps3/arti … wmvlow.wmv
na razie proponuje poczekać a jak wyjdzie to na pewno się odezwę i porównamy co i jak
bo juz nie mogę zresztą animesub wysiada od tych postów ;p
heheh
text z wywiadu z twórcami czy coś:
What we heard: When the lights at Monday's PlayStation 3 demo came up, the audience members picked up their jaws off the floor...and began wagging their tongues. Like a game version of the Kennedy assassination, the audience quickly split into two camps: Those who thought the demo was prerendered, making it essentially computer animation, and those who thought it was rendered in real time, which means it would be close, graphically, to actual gameplay. The fires of speculation were fueled further by the ambiguous comments of Jan-Bart Van Beek, game director of the PS3 Killzone at Guerrilla Games, to the official PlayStation UK site."It's basically a representation of the look and feel of the game we're trying to make," he said. Then a post on the Eurogamer forums laid out a tantalizing conspiracy: Axis Animation, the same Scottish computer animation company that made a cinematic for the first Killzone, had been working on the E3 demo for months as straight-up CG. So how does Sony respond to the allegations? Far from being evasive, it met them head-on. "Yes, it is real time," a rep told GameSpot.
powiem ci teraz że sam nie wiem jeden mówi tak drugi inaczej zupełnie jak my
zostawmy to i rozsczygniemy to za pare miechów moze ty masz racje moze ja ;p
wogule w na jednym forum kłótnia render nie render trwa i trwa heheh dokładnie jak tu
tylko ze tam juz pare stron hehehehhehe
Ostatnio edytowany przez darkschab (2007-03-21 20:24:08)
Moim zdaniem PS3 nie odniesie takiego sukcesu jak jej poprzedniczki ze stajni SONY. Nawet dobra reklama nic tu nie pomoże...
Skoro wziąłeś z gamespoty fragment, to dodaj ich konkluzję:
"Bogus or not bogus?: Believe Sony? Bogus. Think Sony's lying? Not Bogus"
To są słowa Sony jeszcze z e3 (jest tam data) Nie wiem, czy jest co rozstrzygać, skoro prezentacja późniejsza o dwa lata pokazuje coś, co nie dorównuje tamtemu materiałowi Freeman, signing off.
To są słowa Sony jeszcze z e3 (jest tam data) Nie wiem, czy jest co rozstrzygać, skoro prezentacja późniejsza o dwa lata pokazuje coś, co nie dorównuje tamtemu materiałowi Freeman, signing off.
ja juz nie pisze
Ktoś jeszcze nie pisze?
ja juz nie pisze
heheheh ale od killzone 2 i tak black 2 bedzie lepszy
finish
Ostatnio edytowany przez darkschab (2007-03-21 20:53:51)
To CoD3 wyszedł na PC? Chyba jednak nie. Halo raczej rodem z PC nie jest (a w ogóle ta gra to porażka). Niby jakim FPS-em jest Black? PC-towym? Bez jaj. Żeby się w ogóle dało grać w FPS-y na padzie, muszą być optymalizowane pod pada. Przyznaj się, grałeś kiedy na PC (nie w konwersję z PC, tylko na PC) w FPS-a na padzie? Jeśli tak, to jesteś w (jednoosobowej chyba) mniejszości. Grać w FPS-a na padzie, to jak oglądać anime z ang. dubbingiem (który może być lepszy lub gorszy, ale przede wszystkim jest zbędny). Wyobrażasz sobie rypanie w UT2004 na padzie? Z przeciwnikiem grającym myszą i WSAD-em?
No COD3 nie wyszedł na PC, ale kiedyś raczej się ukaże (COD był najpierw na PC, teraz jest na konsolach, dlatego go wymieniłem, bo COD jest wg. mnie grą typowo pecetową). Halo owszem nie jest rodem z PC (i wersja na PC to jakaś porażka, bo rozumiem, że wg. ciebie ta gra w ogóle jest porażką). Na PC na padzie grałem w Half Life 2 i dla mnie nie ma różnicy czy gram na padzie czy na klawiaturze i myszy. Na padzie jest wygodniej, bo można się komfortowo "rozwalić" na fotelu (specjalnie se przyniosłem od starszych z salonu ) przed monitorem.
[cytuj]Wyobrażasz sobie rypanie w UT2004 na padzie? Z przeciwnikiem grającym myszą i WSAD-em?
W UT2004 w ogóle nie grałem, ale mam na Xboxa Quake 3, przerobiony przez scene. Gra jest po prostu wersją PC-tową, ale odpalana na Xie (nawet mogę sobie opcje grafiki zmienić czy dorzucić mody), czyli na multi wyświetlają mi się serwery z PC, gdzie ludzie grają na myszkach i klawiaturach. I co? Nie raz zdarzało mi się prowadzić. Jedno co muszę przyznać to to, że na padzie możesz zapomnieć o precyzyjnym celowaniu, gdy trzeba to robić szybko. Ale gry na konsole są owszem specjalnie zoptymalizowane pod pada, dzięki temu wolę w te same gry grać na konsoli niż na PC (nawet takie HALO2 z Xboxa1, nie pójdzie mi na PC, bo na PC ukaże się pod Viste na DX10, co jest wg. mnie chore @_@ Fakt faktem, że z X'a wycisnęli naprawdę dużo, ale bez przesady). Nie wyobrażam sobie grać na myszce i klawiaturze na konsoli @_@ Próbowałem kiedyś tak z PC podpiętym pod TV, gdzie klawiere musiałem mieć na kolanach, myszkę gdzieś na kawałku wolnej przestrzeni fotela.
PC + monitor = klawiatura i myszka
PC + TV = PAD (chyba, że masz w jaki sposób usiąść z k+m)
Konsola + monitor = PAD lub klawiatura i mysz
Konsola + TV = PAD
To, że komuś granie w FPP na padzie nie wychodzi, to nie znaczy, że nie da się tak grać i ja mogę być przykładem
Ja nie wyobrażam sobie jedynie MMORPG na padzie. Nawet RTSy przeboleję, bo nie raz jeszcze za czasów Szaraczka, grało się w C&C
Wybaczcie mi, że gram w FPP na padzie
Jedno co muszę przyznać to to, że na padzie możesz zapomnieć o precyzyjnym celowaniu, gdy trzeba to robić szybko.
No co Ty? Żeby było śmieszniej, istnieją gry właśnie na tym polegające, tak zwane "szybkie FPS-y" (przykłady: UT2004 i Tribes: Vengeance). Toż właśnie dlatego pad uchodzi za narzędzie mało się nadające do grania w gry z tego gatunku.
Ja nie wyobrażam sobie jedynie MMORPG na padzie.
O ile wiem, całkiem sporo ludzi gra w FF XI na padach.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-03-21 23:02:58)
Na PC na padzie grałem w Half Life 2 i dla mnie nie ma różnicy czy gram na padzie czy na klawiaturze i myszy.
Przyznaję szczerze, że ciężko jest mi to sobie wyobrazić. Zwyczajna pecetowa wersja na padzie? Rozumiem na konsoli, z autoaimem, znacznie zwiększonym (żeby nie powiedzieć - oszukanym) polem efektywnego trafienia, ale na pc? Oblężenie w Nova Prospekt, Leapersy i Black Headcraby w Ravenholm, ostatnie poziomy, gdzie trzeba używać gravity guna i kul energii, i wiele innych miejsc, gdzie trzeba strzelać szybko i celnie... Grałem na padzie w fpp (call of duty big red one przykładowo), i nie wyobrażam sobie gry padem we wspomnianego Half Life 2 w jego pecetowej wersji. Nie raz mnie zabijali mimo mychy i klawiatury, a z padem w ręku...
W UT2004 w ogóle nie grałem, ale mam na Xboxa Quake 3, przerobiony przez scene. Gra jest po prostu wersją PC-tową, ale odpalana na Xie (nawet mogę sobie opcje grafiki zmienić czy dorzucić mody), czyli na multi wyświetlają mi się serwery z PC, gdzie ludzie grają na myszkach i klawiaturach. I co? Nie raz zdarzało mi się prowadzić.
No wiesz, można komuś fartownie wpakować rakietę w plecy na samym starcie gry, wtedy też się prowadzi Albo przykampować na kładce z railgunem w The Longest Yard przykładowo i walić do reszty zajętej sobą (ale z drugiej strony rail i pad... no nie da rady). No offence, ale jeśli mówisz o zwykłym pecetowym Q3, to po prostu nie ma fizycznej możliwości dorównać graczowi z mychą i klawierką (o ile nie jest to stuletnia babcia widząca kompa pierwszy raz na oczy, mówiąc nieco z przesadą Mam przed oczami setki meczyków na dm17 i to po prostu niemożliwe (przy czym nie ma nic do rzeczy z tematem "co lepsze: pc czy konsola", żeby mnie tu nie posądzać o niewiadomo co
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-03-22 00:27:52)
Q3 na padzie i Railgun to porażka i czysty fart, dlatego nie korzystam z tego Ale jak wszyscy napier*** z BFG czy Rocketlunchera to gra się spoko
Gry typu Q3 to jednak klawiatura i myszka Chyba, że gra się tak: PAD vs PAD
A COD Big Red One przeszedłem prawie całe na PS2 Zdobyłem COD3 i chwilowo zapomniałem o Big Red One, w końcu go nie skończyłem
Kilgur napisał:Freeman napisał:Nom, a ile genialnych gier z pc nie ma konsolowych odpowiedników
i bardzo dobrze zreszta nie wyobrazam sobie jak mozna grac w rtsy lub fpp na konsoli
Ja wolę grać w FPP na padzie
Struusic, gram w fpp od hmmm pierwszego wolfa od kiedy wprowadzono obsluge myszy w fpp nikt nie wymyslil nic lepszego granie na PC w fpp za pomoca pada jest calkowice nie efektywne. Granie na konsoli w fpp padem to inna sprawa, bo aim w takich grach jest uproszczony na maxa i w singla mozna sobie spokojnie grac padem. Spedzilem kupe lat grajac w multiplayer w quaka 1,2,3 i mody do HL i wiem jedno, zeby grac dobrze trzeba precyzyjnie celowac, a padem jest mozliwe precyzyjne celowanie, ale trwa ono zdecydowanie za dlugo wiec po co sie meczyc
Juz zacieram raczki bo w Halo 2, juz niedlugo bedzie mozna pograc 360 vs pc i wtedy konsolowcy beda ronic lzy rozpaczy i biec do sklepu po mysz
btw. gralem kiedy u kolesia w Q3 na konsoli i byl biedny, ale kiedy przyszedl drugi koles pograc w multi z wlasna konsola + mysz + klawa coz biedak grajacy na padzie wpadl w rozpacz bo niemogl mnie zabic.
edit.
W UT2004 w ogóle nie grałem, ale mam na Xboxa Quake 3, przerobiony przez scene. Gra jest po prostu wersją PC-tową, ale odpalana na Xie (nawet mogę sobie opcje grafiki zmienić czy dorzucić mody), czyli na multi wyświetlają mi się serwery z PC, gdzie ludzie grają na myszkach i klawiaturach. I co? Nie raz zdarzało mi się prowadzić.
Wiec coz moge powiedziec, opowiem anegdote
Kiedys, jakies 4 lata temu w mojej kafejce internetowej mielismy impreze wodka sie lala mocno i wszyscy mocno juz trafieni byly, nagle wpada czterech kolesi i mowia ze chca w q3 pograc godzine, ja sie zgodziem i zapytalem sie czy moge z nimi pograc, oni sie zgodzili i oto jak sprawa wygladala. Ustawilismy Team deathmatch i zaczelismy grac na dm17 po 5 minutach zaproponowalem zeby zagrali 4 przeciwko mnie samemu, i zaczelismy grac od nowa, kolesie dostali baty niemilosierne praktycznie tylko jeden mial wynik na + reszta minus poprostu stracalem ich z mapy po 30 min zawineli sie do domu mocno zawiedzeni Najsmiesniejsze z tego wszystkiego jest to ze ja nic nie pamietam, bo bylem zaj..... w trupa moj koles ktory nie pil i pilnowal porzadku ^^ mowil ze ledwo na krzesle siedzialem i czesto zdarzalo mi sie przytulic glowe do klawy wniosek jeden to ze wygrywales padem oznacza ze przeciwnik byl bardzo kiepski
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2007-03-22 05:12:26)
ara ara...
Juz zacieram raczki bo w Halo 2, juz niedlugo bedzie mozna pograc 360 vs pc i wtedy konsolowcy beda ronic lzy rozpaczy i biec do sklepu po mysz
Jeszcze się zdziwisz Widać nie grałeś online w HALO2
[cytuj]wniosek jeden to ze wygrywales padem oznacza ze przeciwnik byl bardzo kiepski
Bardzo możliwe. Ba, zgodzę się z tobą Musiałem trafić na jakichś frajerów, bo fragi leciały aż miło
Na konsoli jak gram a raczej grałem w Q3(właściwie to teraz tylko HALO2 i COD3) to na otwartych mapach takich jak DM17, raczej mi się źle grało
Preferuję nieśmiertelny DM6 i inne zamknięte mapy
ta quake miazdzy pamietam jeszcze fajny cpm_map_pack w ktorym byly swietne mapy duelowe, gralo sie poprostu zajebiscie do tego pr0mod ktory zmienial fizyke gry tak ze byla o wiele lepsza W halo 2 nie gralem gdyz xboxa nieposiadam ale jak tylko wyjdzie to prawdopodobnie kupie razem z vista ktora smierdzi niemilosiernie, ale niema innego wyboru GFW wymaga visty chyba
ara ara...
Koledzy piszę z zapytaniem: Jaki X box wybrac ? Pomóżcie i doradźcie