#81 2007-03-21 16:14:39

Kilgur
Użytkownik

Odp: Ps3 w Media Markt

Freeman napisał:

Nom, a ile genialnych gier z pc nie ma konsolowych odpowiedników smile

i bardzo dobrze smile zreszta nie wyobrazam sobie jak mozna grac w rtsy lub fpp na konsoli smile

ara ara...

#82 2007-03-21 16:29:51

strusic
Użytkownik

darkschab napisał:

nie wiem czy mówisz o killzone 1?? w te gre nikt już nie gra każdy przeszedł i odstawił wiec nie ma o czym mówić ostatnia gra tego typu która była zejebista jest Black i przebił pod każdym względem killzona wiem bo potem po przejsciu blacka myśle sobie killzona odpale i uuu spadłem z krzesła że to takie słabe smutny
co do dwójki to nie wyszła i trza poczekać ale wydaje mi sie ze tak własnie wygląda
co do x360 nie ma bata zeby unreal wyglądał lepiej bo nie ma sie co oszukiwac X w porównaniu do ps3 wypada słabo gdzies połowe ps3 to x360 i to są fakty

i tak mówie o tym, filmiku zresztą wspomniany final fantasy 13 oglądałeś trailer wieć wiesz jak bedzie wyglądał i nie Square enix nie zrobiło by tego specjalnie widze że po prostu nie wierzysz że moc ps3 jest aż tak duża zobaczymy już niedługo i nie rozumie czemu killzone 2 który przy fajnalu wypada gorzej troszke może taki nie być dla mnie to jest jak już mówiłem demko liczone z gry uu ale pożyjemy zobaczymy smile zresztą przyjżyj się jak koleś strzela sobie i tak napewno bedzie w gierce smile
i zgłosze się po piwko smile heheheh
przypominak ze najbogatsza wersja ps3 w media kosztuje 2399złotych
przy czym pierwszego ps2 kupiłem za 1999złotych wiez nie wiem czego sie tak bać co do gier to :
Ridge racer 7, Motorstorm , Genji kosztują 199złotych
nfs:Carbon, FNR3, The godfather the dons edition 229złotych
Call of Duty3,tony8, Ultimate Aliance 239 złotych
przypomne że final fantasy x kupiłem za 229 złotych jak wyszedł wiec czy gry są drogie nie sądze a już niedługo platyna i bedzie git smile
aha i w ps3 jest soft jak w psp wiec całkiem możliwe ze przeróbka nie bedzie konieczna może sławny w całej scenie psp Dark Alex twórca custom firmware za to też sie zabieże i bedzie git to dla wolących piraty
ide do roboty :0
pogadamy potem

To może po kolei smile

Tak mówię o Killzone 1 na PS2, a porównałem do HALO2 ponieważ te dwie gry zostały wydane w 2004 roku i obie mają online, a po co kupować grę, która się po tygodniu czy tam miesiącu odłoży na półkę? Teraz nie wiem jak się ma sprawa ilości graczy w Killzonie (grałem ostatnio z miesiąc temu), ale prawdopodobnie spadła a w HALO2 dalej gra tyle ludzi ile powiedziałem, wiem bo sam gram praktycznie codziennie smile Przeszedłem HALO2 i Killzone'a (Blacka też, jeszcze na PS2) i oczywiście najlepiej wypada HALO2, mimo iż Black był świetny (imo najlepszy szuter na PS2:) Szkoda tylko, że zabrakło online:().

[cytuj]co do dwójki to nie wyszła i trza poczekać ale wydaje mi sie ze tak własnie wygląda

A mi się wydaje, że tak nie wygląda smile Obym był w błędzie smile

[cytuj]co do x360 nie ma bata zeby unreal wyglądał lepiej bo nie ma sie co oszukiwac X w porównaniu do ps3 wypada słabo gdzies połowe ps3 to x360 i to są fakty

PS3 ma szybszy procesor (chociaż te 8 rdzeni wcale nie musi o tym świadczyć. Przypominam: Cell > 8 rdzeni > łączne taktowanie ok. 3Ghz, Xenon > 3 rdzenie, taktowanie na każdy rdzeń ok. 3.2Ghz), ale co z tego jak XBOX360 ma lepszy procek graficzny. Że niby Unreal 2007 wygląda lepiej? Widziałem UT 07 i U3 (oczywiście pokazany był już na silniku gry, gdzie można sobie spokojnie poruszać kamerą itp.) i nie ma się co oszukiwać. U3 wygląda niesamowicie, przy czym UT 07 nie zrobił na mnie wrażenia.

Final Fantasy 13. Niestety nie wiem jak będzie wyglądał smile Z trailera dowiedziałem się w jaki sposób będzie wyglądać rozgrywka + parę jakichś ładnych widoczków smile
Jeszcze do Killzone'a smile Tak owszem koleś sobie strzela. Ale gdzie masz tam jakieś GUI? Pasek HP, celownik? No gdzie to jest? Czysty render!
XBOX360 jest o wiele tańszy od PS3 (z tym, że w końcu trzeba będzie dokupić napęd HD DVD, a o telewizorze z HD już nie wspomnę smile).

[cytuj]aha i w ps3 jest soft jak w psp wiec całkiem możliwe ze przeróbka nie bedzie konieczna może sławny w całej scenie psp Dark Alex twórca custom firmware za to też sie zabieże i bedzie git to dla wolących piraty

Sorry, ale wg. mnie to, że dashboard w PS3 jest zrobiony na wzór tego w PSP to nie znaczy, że przeróbka nie będzie konieczna. Poza tym ten dash, wygląda hmmm brzydko blee. X360 ma o wiele ładniej zrobiony dash, w którym z wejścia są opcje Xbox Live (np. wysyłanie wiadomości do znajomych, czy to tekstowych czy głosowych), opcje multimedialne (można sobie legalnie zripować muzykę z CD Audio na dysk konsoli, której można słuchać nawet podczas grania), filmy można oglądać poprzez sieć z dysku komputera. No i można sobie ściągać trailery gier i ich dema normalnie z XBOX Live. Zresztą jeśli chodzi o multimedia to XBOX1 bije na głowę na razie wszystkie platformy smile

EDIT:

Kilgur napisał:
Freeman napisał:

i bardzo dobrze smile zreszta nie wyobrazam sobie jak mozna grac w rtsy lub fpp na konsoli smile

Ja wolę grać w FPP na padzie smile

Ostatnio edytowany przez strusic (2007-03-21 16:46:34)

strusic.pngmalsig2.png

#83 2007-03-21 16:34:18

zergadis0
Użytkownik

Nie wiem, ja jestem raczej wybitnym przykładem konsolowca, ale w FPP nawalam używając klawiatury i myszy.

Freeman napisał:

Akurat całkiem sporo z tych które są wybitne i nie są rts-ami ma konsolowe odpowiedniki:P.

Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2007-03-21 16:36:53)

#84 2007-03-21 16:47:26

m_jay
Użytkownik

darkschab napisał:

nie wiem czy mówisz o killzone 1?? w te gre nikt już nie gra każdy przeszedł i odstawił wiec nie ma o czym mówić ostatnia gra tego typu która była zejebista jest Black i przebił pod każdym względem killzona wiem bo potem po przejsciu blacka myśle sobie killzona odpale i uuu spadłem z krzesła że to takie słabe smutny

No killzone'a raczej nie jest trudno przebic (zreszta granie w FPS na padzie nie ma sensu). A co do blacka to jedyne czym sie moze pochwalic to wypasiona grafika.

WoodenJesus.png

#85 2007-03-21 17:10:51

Freeman
Użytkownik

zergadis0 napisał:
Freeman napisał:

Akurat całkiem sporo z tych które są wybitne i nie są rts-ami ma konsolowe odpowiedniki:P.

Widać po prostu mamy inne "genialne" gry i inną listę wybitnych pozycji z pc.

strusic napisał:

No cóż, rozumiem, że grasz w fpp konsolowe, które są pod pada robione.

#86 2007-03-21 17:15:28

strusic
Użytkownik

Freeman napisał:
strusic napisał:

Nie do końca. Half Life 2, HALO, Far Cry, Rainbow Sixy, COD3, Doom 3, itd. Chodzi mi o takie szutery, rodem z PC smile
Nie wiem co to są FPP konsolowe.

strusic.pngmalsig2.png

#87 2007-03-21 17:56:05

WIEKO
Użytkownik

[cytuj]co do x360 nie ma bata zeby unreal wyglądał lepiej bo nie ma sie co oszukiwac X w porównaniu do ps3 wypada słabo gdzies połowe ps3 to x360 i to są fakty [/quote]

PS3 ma szybszy procesor (chociaż te 8 rdzeni wcale nie musi o tym świadczyć. Przypominam: Cell > 8 rdzeni > łączne taktowanie ok. 3Ghz, Xenon > 3 rdzenie, taktowanie na każdy rdzeń ok. 3.2Ghz), ale co z tego jak XBOX360 ma lepszy procek graficzny. Że niby Unreal 2007 wygląda lepiej? Widziałem UT 07 i U3 (oczywiście pokazany był już na silniku gry, gdzie można sobie spokojnie poruszać kamerą itp.) i nie ma się co oszukiwać. U3 wygląda niesamowicie, przy czym UT 07 nie zrobił na mnie wrażenia.

Wkradł sie tu błąd, pewnie czytałeś o tym ze 8 rdzeni Cella ma łącznie 3GHz bo pisał tak PSX Extreme, tak sie składa ze każdy ma 3Ghz. Co do mocy konsole są porównywalne, CPU>PS3 GPU>XBOX360. Wiec słowo polowa nie jest tu na miejscu.

#88 2007-03-21 17:58:02

Freeman
Użytkownik

@strusic
Fpp konsolowe to takie fpp, w które grasz na konsoli sterując padem.

Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-03-21 18:18:28)

#89 2007-03-21 18:02:30

Obiwanshinobi
Użytkownik

strusic napisał:
Freeman napisał:
strusic napisał:

Nie do końca. Half Life 2, HALO, Far Cry, Rainbow Sixy, COD3, Doom 3, itd. Chodzi mi o takie szutery, rodem z PC smile
Nie wiem co to są FPP konsolowe.

To CoD3 wyszedł na PC? Chyba jednak nie. Halo raczej rodem z PC nie jest (a w ogóle ta gra to porażka). Niby jakim FPS-em jest Black? PC-towym? Bez jaj. Żeby się w ogóle dało grać w FPS-y na padzie, muszą być optymalizowane pod pada. Przyznaj się, grałeś kiedy na PC (nie w konwersję z PC, tylko na PC) w FPS-a na padzie? Jeśli tak, to jesteś w (jednoosobowej chyba) mniejszości. Grać w FPS-a na padzie, to jak oglądać anime z ang. dubbingiem (który może być lepszy lub gorszy, ale przede wszystkim jest zbędny). Wyobrażasz sobie rypanie w UT2004 na padzie? Z przeciwnikiem grającym myszą i WSAD-em?
O tym, że PS3 będzie nominalnie mocniejsza od Kloca 360 wiadomo było od lat. Czy to w praktyce się przełoży na miażdżącą przewagę jakości grafiki, dźwięku, fizyki, oraz SI w grach na którąś z tych konsol, będzie można ocenić dopiero u schyłku generacji. O grywalności (czyli o najważniejszym) nie wspominając, bo tu może nawet Wii zwyciężyć.

#90 2007-03-21 18:29:37

darkschab
Użytkownik

strusic napisał:
darkschab napisał:

co do dwójki to nie wyszła i trza poczekać ale wydaje mi sie ze tak własnie wygląda
co do x360 nie ma bata zeby unreal wyglądał lepiej bo nie ma sie co oszukiwac X w porównaniu do ps3 wypada słabo gdzies połowe ps3 to x360 i to są fakty

i tak mówie o tym, filmiku zresztą wspomniany final fantasy 13 oglądałeś trailer wieć wiesz jak bedzie wyglądał i nie Square enix nie zrobiło by tego specjalnie widze że po prostu nie wierzysz że moc ps3 jest aż tak duża zobaczymy już niedługo i nie rozumie czemu killzone 2 który przy fajnalu wypada gorzej troszke może taki nie być dla mnie to jest jak już mówiłem demko liczone z gry uu ale pożyjemy zobaczymy smile zresztą przyjżyj się jak koleś strzela sobie i tak napewno bedzie w gierce smile
i zgłosze się po piwko smile heheheh
przypominak ze najbogatsza wersja ps3 w media kosztuje 2399złotych
przy czym pierwszego ps2 kupiłem za 1999złotych wiez nie wiem czego sie tak bać co do gier to :
Ridge racer 7, Motorstorm , Genji kosztują 199złotych
nfs:Carbon, FNR3, The godfather the dons edition 229złotych
Call of Duty3,tony8, Ultimate Aliance 239 złotych
przypomne że final fantasy x kupiłem za 229 złotych jak wyszedł wiec czy gry są drogie nie sądze a już niedługo platyna i bedzie git smile
aha i w ps3 jest soft jak w psp wiec całkiem możliwe ze przeróbka nie bedzie konieczna może sławny w całej scenie psp Dark Alex twórca custom firmware za to też sie zabieże i bedzie git to dla wolących piraty
ide do roboty :0
pogadamy potem

To może po kolei smile

Tak mówię o Killzone 1 na PS2, a porównałem do HALO2 ponieważ te dwie gry zostały wydane w 2004 roku i obie mają online, a po co kupować grę, która się po tygodniu czy tam miesiącu odłoży na półkę? Teraz nie wiem jak się ma sprawa ilości graczy w Killzonie (grałem ostatnio z miesiąc temu), ale prawdopodobnie spadła a w HALO2 dalej gra tyle ludzi ile powiedziałem, wiem bo sam gram praktycznie codziennie smile Przeszedłem HALO2 i Killzone'a (Blacka też, jeszcze na PS2) i oczywiście najlepiej wypada HALO2, mimo iż Black był świetny (imo najlepszy szuter na PS2:) Szkoda tylko, że zabrakło online:().

[cytuj]co do dwójki to nie wyszła i trza poczekać ale wydaje mi sie ze tak własnie wygląda

A mi się wydaje, że tak nie wygląda smile Obym był w błędzie smile

[cytuj]co do x360 nie ma bata zeby unreal wyglądał lepiej bo nie ma sie co oszukiwac X w porównaniu do ps3 wypada słabo gdzies połowe ps3 to x360 i to są fakty

Final Fantasy 13. Niestety nie wiem jak będzie wyglądał smile Z trailera dowiedziałem się w jaki sposób będzie wyglądać rozgrywka + parę jakichś ładnych widoczków smile
Jeszcze do Killzone'a smile Tak owszem koleś sobie strzela. Ale gdzie masz tam jakieś GUI? Pasek HP, celownik? No gdzie to jest? Czysty render!
XBOX360 jest o wiele tańszy od PS3 (z tym, że w końcu trzeba będzie dokupić napęd HD DVD, a o telewizorze z HD już nie wspomnę smile).

[cytuj]aha i w ps3 jest soft jak w psp wiec całkiem możliwe ze przeróbka nie bedzie konieczna może sławny w całej scenie psp Dark Alex twórca custom firmware za to też sie zabieże i bedzie git to dla wolących piraty

Sorry, ale wg. mnie to, że dashboard w PS3 jest zrobiony na wzór tego w PSP to nie znaczy, że przeróbka nie będzie konieczna. Poza tym ten dash, wygląda hmmm brzydko blee. X360 ma o wiele ładniej zrobiony dash, w którym z wejścia są opcje Xbox Live (np. wysyłanie wiadomości do znajomych, czy to tekstowych czy głosowych), opcje multimedialne (można sobie legalnie zripować muzykę z CD Audio na dysk konsoli, której można słuchać nawet podczas grania), filmy można oglądać poprzez sieć z dysku komputera. No i można sobie ściągać trailery gier i ich dema normalnie z XBOX Live. Zresztą jeśli chodzi o multimedia to XBOX1 bije na głowę na razie wszystkie platformy smile

EDIT:

Kilgur napisał:
Freeman napisał:

o boże znowu tyle pisać smutny hehe

powiem tak nie porównój killzone do halo 2 mozesz porównać do 1 i nic nie szkodzi że
wyszły w tym samym roku ! killzone jest słaby  na dłuższą mete niestety hehe
ciesze się że podobał ci się black (dal mnie najlepszy na ps2 fpp) i pieknie sie grało na padzie tylko sie trzeba nauczyć i jest sieka .(i jak by był online to mmmmm)
w Halo 2 nie grałem ale z koro mamy podobne upodobania (czyli black) to myśle że pięknie by się grało i killzona nigdy w sieci nie ruszyłem bo nie mam jej w ps2 nie chciało mi sie kupaować dysku i adaptera smutny co do internetu to pewnie masz racje ale to dlatego że Microsoft jest gigantem w tej sprawie dlatego Live może być lepszy smile
ale na ps3 gierke bedziesz mogl zassać całą nie demo  i to wyjdzie cię o wiele taniej niż kupno.
co do mocy ps3 to naprawdę jest większa od X  o wiele smile ale to przyjdzie z czasem gdy będziesz musiał sie na te konsole przerzucić smile
co do killzone2 to wiem ze nie widać celownika ale dla mnie jest to pokaz właśnie mocy i to w połowie wykorzystanej ps3 - jak już wspomniałem jest to demo liczone czyli gra ale możliwe że się mylę ale wątpię smile
ale jak już mówiłem wtedy będzie piwo dla mnie lub dla ciebie smile
Cena x już mówi o tym że jest to sprzęt gorszy a za takie cudo jak ps3 2399 to niewiele
ciekawe ile będzie kosztował jakiś odtwarzacz blu rey wtedy przekalkulujemy co i jak smile
zresztą za 6 miesięcy zobaczymy jak będzie smile bo narazie gier jest niewiele
a co myślisz o motorstorm ?? pierwsza gra a tak wymiata przynajmniej dla mnie

#91 2007-03-21 18:31:35

darkschab
Użytkownik

m_jay napisał:
darkschab napisał:

No killzone'a raczej nie jest trudno przebic (zreszta granie w FPS na padzie nie ma sensu). A co do blacka to jedyne czym sie moze pochwalic to wypasiona grafika.

oprócz grafiki była zajebista grywalnośc no i rosjanie krzycząćy lemonka(grantat) smile love this game przeszedłem  z żonką na każdym poziomie smile

#92 2007-03-21 18:32:24

darkschab
Użytkownik

Freeman napisał:
zergadis0 napisał:
Freeman napisał:

Widać po prostu mamy inne "genialne" gry i inną listę wybitnych pozycji z pc.

strusic napisał:

no nie wyobrażam sobie akurat Conter Strike na padzie heheheheheh i vice versa Tekkena 5 na klawiaturze też nie smile

Ostatnio edytowany przez darkschab (2007-03-21 18:33:49)

#93 2007-03-21 18:36:05

Freeman
Użytkownik

@darkschab
W kwestii organizacyjnej - nie musisz cytować całego posta, jeśli nie odpowiadasz na konkretne fragmenty, to zacytuj początek, będzie wiadomo, o co chodzi. I używaj opcji edytuj, da radę wszystko napisać w jednym poście.
A co do tematu, to poczytaj, jaka była przewałka z tym "hiperrealistycznym" "trailerem" Killzone na ps3.

#94 2007-03-21 18:51:15

darkschab
Użytkownik

Freeman napisał:

@darkschab
W kwestii organizacyjnej - nie musisz cytować całego posta, jeśli nie odpowiadasz na konkretne fragmenty, to zacytuj początek, będzie wiadomo, o co chodzi. I używaj opcji edytuj, da radę wszystko napisać w jednym poście.
A co do tematu, to poczytaj, jaka była przewałka z tym "hiperrealistycznym" "trailerem" Killzone na ps3.

jakos mi nie idzie zacytowac wiecej niz jeden post jednoczesnie smutny
moze jakas podpowiedz

co do killzone2 to nie zmieniłem zdania smile według mnie to gra ale zobaczymy i skonczmy ten bezsensowny spór dowiemy sie niedługo smile

Ostatnio edytowany przez darkschab (2007-03-21 18:52:34)

#95 2007-03-21 18:57:43

Freeman
Użytkownik

darkschab napisał:

moze jakas podpowiedz

Ja robię to w ten sposób, że wpisuję ręcznie znaczniki cytatu, albo otwieram interesujące mnie posty na osobnych zakładkach, wycinam z nich to, co mi jest potrzebne (do zacytowania) i wklejam do jednego posta (po kolei sobie odpowiadając na poszczególne fragmenty).

darkschab napisał:

co do killzone2 to nie zmieniłem zdania smile według mnie to gra ale zobaczymy i skonczmy ten bezsensowny spór dowiemy sie niedługo smile

http://www.youtube.com/watch?v=Ko9xC6TMdiw
Jeśli mówisz o tym trailerze (a zakładam, że tak - ja w każdym razie mówiłem o tym), to poszukaj o nim info na sieci. Jednym słowem: ściema smile

Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-03-21 18:58:49)

#96 2007-03-21 19:23:01

Obiwanshinobi
Użytkownik

Jest oczywiste, że filmik nie mógł być wyrenderowany w czasie rzeczywistym przez nieistniejącą podówczas konsolę. Nie można było nawet założyć, że kod pisany na sprzęt, którego jeszcze nie było, palnie na nim z przyzwoitą prędkością. Należało z braku laku czymś ludzi oczarować - na coś takiego jako konsola niektórzy napalają się wiele miesięcy przed premierą i to z myślą o nich odprawiano tamte czary z mleka.

#97 2007-03-21 19:24:06

darkschab
Użytkownik

Freeman napisał:
darkschab napisał:

moze jakas podpowiedz

Ja robię to w ten sposób, że wpisuję ręcznie znaczniki cytatu, albo otwieram interesujące mnie posty na osobnych zakładkach, wycinam z nich to, co mi jest potrzebne (do zacytowania) i wklejam do jednego posta (po kolei sobie odpowiadając na poszczególne fragmenty).

darkschab napisał:

http://www.youtube.com/watch?v=Ko9xC6TMdiw
Jeśli mówisz o tym trailerze (a zakładam, że tak - ja w każdym razie mówiłem o tym), to poszukaj o nim info na sieci. Jednym słowem: ściema smile

właśnie szukałem i twórcy gry zapewniają że to jest gra smile zasysam jeszcze wywiad
ale poczekamy zobaczymy
dzięki za info jak zrobić cytat smile jakos sie postaram smile

Obiwanshinobi napisał:

Jest oczywiste, że filmik nie mógł być wyrenderowany w czasie rzeczywistym przez nieistniejącą podówczas konsolę. Nie można było nawet założyć, że kod pisany na sprzęt, którego jeszcze nie było, palnie na nim z przyzwoitą prędkością. Należało z braku laku czymś ludzi oczarować - na coś takiego jako konsola niektórzy napalają się wiele miesięcy przed premierą i to z myślą o nich odprawiano tamte czary z mleka.

no jasne ale sprzęt do robienia gierek był u twórców wcześniej co nie?? tak to przy starcie konsolki trza by było poczekać jakieś pół roku na cokolwiek przecież to jest oczywiste

dzieki freeman chyba działa smile

Ostatnio edytowany przez darkschab (2007-03-21 19:26:18)

#98 2007-03-21 19:33:03

Obiwanshinobi
Użytkownik

darkschab napisał:
Obiwanshinobi napisał:

no jasne ale sprzęt do robienia gierek był u twórców wcześniej co nie?? tak to przy starcie konsolki trza by było poczekać jakieś pół roku na cokolwiek przecież to jest oczywiste

Sprzęt sprzętem, ale dopiero na docelowej platformie okazuje się, czy kod jest odpowiednio zoptymalizowany. Kod gry na PS3 możesz (teoretycznie) napisać na domowym PC-cie. Można, dysponując czasem, wyrenderować w zasadzie dowolnie złożoną scenę, ale wtedy jeszcze sami developerzy nie mieli możliwości sprawdzenia, jak szybko to pójdzie na PS3 i nie mieli podstaw, żeby obiecywać aż taką wydajność.

#99 2007-03-21 19:35:48

Freeman
Użytkownik

darkschab napisał:

dzięki za info jak zrobić cytat smile

Spox:)

darkschab napisał:

właśnie szukałem i twórcy gry zapewniają że to jest gra smile zasysam jeszcze wywiad

No na początku twórcy gry o tym zapewniali (to nawet w pewien sposób logiczne), dopóki się nie okazało, że to render smile Zresztą nawet ostatni "trailer" pokazany na jakiejś zamkniętej imprezie w tym miesiącu chyba to był tylko, według słów gości z Sony, tylko "pokaz technologii, a nie sama gra" smile_big I nawet to było "dalekie od tego (w sensie negatywnym), co pokazywał "trailer" z E3" smile

Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-03-21 19:39:40)

#100 2007-03-21 19:38:41

darkschab
Użytkownik

Obiwanshinobi napisał:
darkschab napisał:
Obiwanshinobi napisał:

Sprzęt sprzętem, ale dopiero na docelowej platformie okazuje się, czy kod jest odpowiednio zoptymalizowany. Kod gry na PS3 możesz (teoretycznie) napisać na domowym PC-cie. Można, dysponując czasem, wyrenderować w zasadzie dowolnie złożoną scenę, ale wtedy jeszcze sami developerzy nie mieli możliwości sprawdzenia, jak szybko to pójdzie na PS3 i nie mieli podstaw, żeby obiecywać aż taką wydajność.

czyli co robili grę i nie wiedzieli czy pójdzie?? raczej wątpię developerzy od sony dostali specjalny dev kit żeby robić gierki (przecież to nie gra w ciemno) rbic gre rok czasu i sie okazyje ze nie działa heheh zresztą trailer motorstorma był w tym samym czasie co killzone2 i co do motorstorm sie sprawdziło i to bezbłędnie smile nawet za 4 miesiące kiedy kupie pleja zapodaje sobie tę gre od razu smile

Stopka forum

© Animesub.info 2025