#361 2007-03-20 20:01:04

MistrzSztuki
Zbanowany

Odp: Długie włosy

~dulu - jezor zdrajca -_-

Ja nie uległem, choć zapuszczając z początku - po pierwszym "wymodelowaniu" przez 3-4 miesiące NAWET wow wyglądałem makabrycznie xD

Wiadomo... włosy na głowie nigdy nie rosną po bokach równo, ale u mnie było aż za bardzo to widać, dlatego ekhem...[gwizdze] miałem boki trochę zgolone maszynką, a górę zostawioną...
Tak, tak... wstyd mi było wyjść z domu, ale przynajmniej ^^ opłaciło się.

Teraz mam mniej więcej takie jak na avatarku ^^ - istna podobizna jezor, ale i tak zapuszczam jeszcze, bo zastanawiam się ciągle nad fryzurą ala Raito Yagami madrala

#362 2007-03-20 20:26:27

dulu
Moderator

hehe, Mistrzu ja obecnie mam włosy sporo dłuższe niż na twoim avatarku:P
ale co do scięcia ich nie ma mowy, zostaną na długość min. tak jak Raito:P, może nieco krótsze:)
ale swojego czasu chciałem mieć włosy jak Kiba z Wolf's Rain bo jego fryz jest wyczesany:D[okej]
ale co do przysłowiowego jeża...[shithappens] koledzy ciągle mówią bym się tak obciął...[baka]

brat raz powiedział że mnie kiedyś w nocy zgoli na łyso... ale zrezygnował z tego pomysły bo przewidział że wpadłbym w szał:P[wstyd]

#363 2007-03-20 21:13:20

malkor
Użytkownik

swoją drogą farbował ktoś kiedyś rude włosy na blond albo biało?

#364 2007-03-20 21:15:58

Rein
Moderator

Długie włosy... Nie tylko mieć ale i o nie dbać oczkod Przez noszenie długich włosów ponoś szybciej się łysieje lecz nie wyobrażam ich nie nosić póki mogę oczkod Długie włosy towarzyszą mi od podstawówki, choć ich długość z czasem miała dłuższe lub krótsze okresy oczkod W każdym razie człowiek z początku je przeklina, trudno mu się do nich przyzwyczaić, zwłaszcza w lecie, dają o sobie znać oczkod Ale jak się człowiek do nich przywiąże... ^_^ Planowałem już je definitywnie ściąć na łyso parę razy w ciągu tych, hmm ponad 12 lat, i przeważnie się kończyło na "wzmocnieniu" - znacznym podcięciu, wycieniowaniu itp. ;]W każdym razie to dobra rzecz, mnie tam dobrze w nich, i tak jak wielu, sam nie wyobrażam sobie ich ścięcia, chyba że coś mi sie w życiu zmieni... ;]

Nie...  Farbowanie definitywnie (choć może nie u wszystkich) skraca żywotność włosów. Farbowałem jedynie raz - na wiśniowo szamponem koloryzującym ;] Ogólnie wolę swoją naturalną barwę - ciemny złotawy brąz... ;]

Ostatnio edytowany przez Rein (2007-03-20 22:13:05)

#365 2007-03-20 21:17:15

Jasmine
Użytkownik

Ja zawsze zwracam uwagę na długowłosych facetów. Ale już o tym kiedyś pisałam jezor
Jeśli chodzi o farbowanie włosów przez facetów, to osobiście mi się to nie podoba.
Co do kiecek, to ja lubię. Może nawet jakąś mini sobie w końcu sprawię i będę ludzi straszyć smile_big

#366 2007-03-20 22:06:07

Beliarek
Użytkownik

Długie włosy sa spoko mam narazie do ramion ale mi sie strasznie kreca wiec niekiedy moj fryz wyglada zabawnie:D

#367 2007-03-20 22:25:46

DaBiDo
Użytkownik

malkor napisał:

swoją drogą farbował ktoś kiedyś rude włosy na blond albo biało?

Ja farbowałem /nie raz/ miałem jasny blond, czarne, ciemny blond. Naturalne to średni blond.
Obecnie mam wszystkie odcienie blondu na głowie.
Wiem, że to nie męskie, ale co mi tam. Też się będę przejmował.
Szkoda, że w czarnych wyglądałem jak kretyn, bo chciałbym miec czarne włosy.
/raz mi dziewczyny farbowały włosy, to było w II LO Heh, wspomnienia/

MistrzSztuki napisał:

~dulu - jezor zdrajca -_-

Teraz mam mniej więcej takie jak na avatarku ^^ - istna podobizna jezor, ale i tak zapuszczam jeszcze, bo zastanawiam się ciągle nad fryzurą ala Raito Yagami madrala

Jeśli by tak mnie wsadzić w Anime to cały ja

ziegface001tk7.gif

#368 2007-03-20 23:05:33

Eternit
Użytkownik

Ja dzisiaj popołudniu przefarbowałem włosy z ciemnego blondu na białe i wygląda to po prostu niewiarygodnie. Teraz będę je farbował gdy będzie widać odrosty bo postanowiłem że będę miał białe włosy bardzo długo. Teraz pozostaje zapuścić je aż do pasa i git.:)

#369 2007-03-20 23:17:01

dulu
Moderator

do pasa to może przesada:P ale tak jak na twoim avartku powinny wystarczyć:)  ale Twoje włosy są śnieżno, gołębio białe??

#370 2007-03-20 23:17:30

dulu
Moderator

sorki za 2 posty;)coś ten mi zdycha[brakslow]

Ostatnio edytowany przez dulu (2007-03-20 23:19:09)

#371 2007-03-20 23:20:19

harnas02
Użytkownik

Jak masz cyfrówke Eternit to wstaw jakieś swoje zdjęcie przed i po farbowaniu.Chcę zobaczyć jak ci wyszło i czego mam się spodziewać w swoim wypadku.

#372 2007-03-20 23:21:26

Eternit
Użytkownik

Ta włosy całkowicie śnieżno białe. Na początku myślałem aby zrobić taki kolor jak w pewnym momencie na moim avku, ale zrezygnowałem. A co do długości to mam dłuższe włosy niż dante na moim avku:P

No niestety nie mam jak wstawić zdjęcia ale zapewniam cię ze warto jest przefarbować na biało.

Ostatnio edytowany przez Eternit (2007-03-20 23:22:30)

#373 2007-03-20 23:27:28

dulu
Moderator

hehe to superowo nie dość że długie to i bielutkie:P fajowo, ja miałem (raczej chciałem ufarbować włosy na gołębi blond ale coś mi nie wyszło) jestem szatynem:) ale kiedyś wyłożę trochę kasy i też sobie takie zrobię...:)

#374 2007-03-20 23:32:40

harnas02
Użytkownik

Ile cię farba kosztowała? chodzi mi o sumę, razem z wcześniejszym rozjaśnianiem (mam tak jak ty miałeś ciemny blond).

#375 2007-03-21 00:59:48

wiluS
Użytkownik

Quite napisał:

da radę samemu, jest kilka sposobów na to, ale osobiście nie polecam. Najlepiej zgłosić się do kogoś znającego się na rzeczy

yeah! Juz szukam jakiegos turtoriala:D

Co do mojej fryzury to uosabia chaos i ogolny nielad. Jest nawet podobna do fryzury Clouda(patrz avater). Przynajmniej mam co ukladac w wolnych chwilach:P

Moj brat niedawno przefarbowal sobie wlosy. Przeszedl z jasnego brazu na platynowa czern(?), w kazdym razie jego zmiana zupelnie nie przypadla mi do gustu. Kontrast pomiedzy jego karnacja a wlosami jest dosyc duzy. Spotkalo sie to rowniez z oslupieniem mojej starszej, ale tego mozna sie bylo spodziewac. Teraz jego kieszen zacznie sie systematycznie uszczuplac wraz z pojawianiem sie odrostow. Wszystko jest dla ludzi, sam, tak jak juz mowilem, nie zamierzam bawic sie w farbowanie(przynajmniej na razie). Naturalne, zadbane wlosy sa wyjatkowo piekne(nie mysle tu o sobie):)

#376 2007-03-21 01:06:19

suzaku
Użytkownik

wiluS napisał:

Naturalne, zadbane wlosy sa wyjatkowo piekne

A dziękuję, dziękuję.

#377 2007-03-21 01:16:11

Quithe
Użytkownik

suzaku napisał:
wiluS napisał:

A dziękuję, dziękuję.

A ja swoje naturalnie zaniedbuję niemyjąc xD Także dziękuję smile_lol

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#378 2007-03-21 11:56:20

Hatake
Użytkownik

Quithe napisał:
suzaku napisał:
wiluS napisał:

A dziękuję, dziękuję.

A ja swoje naturalnie zaniedbuję niemyjąc xD Także dziękuję smile_lol

XD

Ja w tej chwili posiadam takie półdługie... jakby tak dobrze uczesać i ułożyć to by były akurat jak Light'a fryz:-D Lub takie jak ma ta panienka na moim avatarze (gęstość w dużym stopniu też się zgadza xD). Od chyba 4 czy 5 miesięcy już je zapuszczam i zaczął mi się ten ch***wy okres, kiedy to włosy lecą na wszystkie strony i nie ma co z nimi zrobić, a wygląda się jak jakiś wypłosz. xD Już 3 lata temu zapuszczałem, były w tej samej fazie co teraz, ale jak nadeszło lato to mnie krew zalała:P Obecnie mam zamiar zapuścić je do... sam nie wiem, im dłuższe tym lepsze XD A pamiętam jak kiedyś ojciec mnie zabrał do fryzjera i mnie na grzybka obciął @_@ jak ja wtedy wyglądałem... rodzina się na mnie patrzała jak na jakiegoś kosmite, no...
Co do dbania o włosy: myć muszę, czy chcę czy nie, bo mi się przetłuszczają i jak w ciągu 2 dni max nie umyje to potem wyglądam jak zawodowy żul @_@ Grzebień albo szczotkę użyję chyba raz na 2 miesiące i to tylko wtedy jak podczas spania jakoś mi się włosy pogniotą i potem sterczą tak śmiesznie XD Ale ja i tak wole mieć na bani bałagan, nie wiem czemu^^
Co do farbowania, to hm... mi to zwisa niech sobie kto chce farbuje i jak chce, ważne, że to nie moja głowa^^ Ale ja osobiście bym nie dał sobie teraz pofarbować moich jakże pięknych ciemno brązowych szatynowych włosów:P
Jakieś 2 lata temu jak jeszcze miałem takie krótkie, to na koloniach z kumplem farbowaliśmy (rozjaśnialiśmy) i wyszło tak, że jemu wyszlo akurat super (miał takie pół długie proste, taki grzybek dziwny i końcówki czarne a reszta taka żółta), ale mi... xD Jeszcze podczas farbowania zamiast mi równomiernie rozkładać farbę, ładowali mi na środek wszystko, a potem... hehe, jak już ktoś wspomniał: barwy liści jesiennych, nie powiem, fajny efekt, jak włosy zasłaniające lewą skroń były białe a grzywka żółta, nie mówiąc o tyle, który był wręcz rudy XD

Ostatnio edytowany przez Hatake (2007-03-21 11:58:32)

#379 2007-03-21 12:45:09

Kotecek
Użytkownik

Ja osobiście lubie jak chlopcy mają dłuższe włoski;] chociaż irytuje mnie jak tata mnie z rana budzi bym mu kucyk zrobiła:P swego czasu tata jako jedyny miał długie włosy w rodzinie (ma prawie do pasa) bo wszystkie jego 3 kobiety miały krótkie;] ale teraz mój chlopak mi sie jeży bym nie ścinała i juz tata nie jest osamotniony w machaniu długą grzywą. Tylko że mi szybko rosną to już mam takie za pas;] Jeśli chodzi o długość włosów to chyba zarówno dziewczyny jak i chlopcy wola dłuższe włoski u płci przeciwnej. Przynajmniej moimi włosami lubią sie chłopcy bawić;] Niestety mójemu chlopakowi nie pasują długie włosy smutny ale te też dadzą sie w garść złapać smile_big

#380 2007-03-21 17:35:19

Yaku
Użytkownik

Po wielu latach życia kudłacza powaznie zastanawiam sie nad pozegnanim dlugich wlosow.
Niestety plan jest niedoskonaly bo nie znam zadnego stylisty zdolnego wybrac najodpowiednijeszą fryzure do mojej osoby :/ Pytałem tu pytałem tam łaziłem - szukałem. Jednak na nikogo utalentowanego nie trafilem - hehe
Chyba juz zawsze bede kudłaczem ^^"

center

Stopka forum

© Animesub.info 2025