#21 2007-03-20 18:44:42

Zgrzyt
Użytkownik

Odp: Ps3 w Media Markt

ja kupiłem sobie teraz Wii tak dla zabicia czasu przed pracą, Co do Xbox-a 360 to powie że mam zamiar kupić... co do PS3 gry nie należą do najtańszych a nagrywarka Blu-ray  nie należy do tanich smile. Po za tym Xbox 360 ma boskiego pada i Lost planet XD

#22 2007-03-20 18:52:33

nazghoul
Użytkownik

Typowa dyskusja o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkanocy.

Nie będę oceniał czy gry na ps3 są lepsze czy nie od tych na xklocka. Faktem jest natomiast, że ps3 to lepszy sprzęt. Bo co to faktycznie jest xbox - po prostu wypasiony pc. W grach w 1080p x nie wyrabia. Sam kupiłbym PS, ale jak na razie to zbyt drogi interes oczkod

sansiro napisał:

Amiga i Comodore... to były konsole...

Żart stulecia? Czy taki stopień niewiedzy? C64 był najlepiej sprzedającym się komputerem na świecie (wpis do księgi rekordów Guinessa). Amiga przed długi czas była najlepszym hardware'm do montażu wideo. Commodore zrobiło dwie konsole - CDTV oraz CD32. Obie miały olbrzymi potencjał ale niestety zmarnowany. CDTV - pierwsza konsola z napędem CD. CD32 - pierwsza konsola 32-bitowa. Ale rodzina Amig to jeszcze dużo innych modeli - poczynając od 'zwykłych' A500 czy A1200 a na profesjonalnych A3000 czy A4000.

Ostatnio edytowany przez nazghoul (2007-03-20 19:12:02)

#23 2007-03-20 19:08:29

darkschab
Użytkownik

Sevortharte napisał:
darkschab napisał:

a tak się składa ze w sobotę wyjeżdżam do Holandii to już wiem co najpierw kupię smile

Trawę? smile
A odnośnie tematu to chyba nic nadzwyczajnego xd

jasne smileslina
a co do ps3 to jest coś i to bardzo nadzwyczajnego smile

#24 2007-03-20 19:15:52

darkschab
Użytkownik

Freeman napisał:

No właśnie... Wszyscy piszą, jak gry "wyglądają"... Gra jest lepsza, jak ma "ładniejszą" grafikę... Na tym samym niestety skupiają się twórcy gier smutny

@zergadis0 - trochę dziwne rozumowanie. Gracze składają się tylko z tych, którzy grają pół godziny dziennie, i tych, którzy grają 23h na dobę?

nie chodzi tylko o wygląd
gry na ps2 czy tam 3 zawsze były miodne i bardzo grywalne w przeciwieństwie do pc czy właśnie xboxem który niczym od pc sie prawie nie różni hehehe jeśli chodzi o gierki sa takie ..... nie wiem jak to powiedzieć ...... PC-towe heheh a mnie to nie odpowiada za bardzo (na PC to dobre rts są)o wiele bardziej wolę gry z pleja smile ale oczywiście jest wiele fajnych i grywalnych gier na sprzęt Billa ale w większości są zapożyczone z PS

#25 2007-03-20 19:24:46

Hybrid
Użytkownik

w sumie konsola to dla mnie niepotrzebny wydatek... jestem kolejną osobą szcześliwą jak ktoś tu to nazwał nie mającą problemu z wyborem konsoli...
na kompa wychodzą też gry i to głownie te które mnie interesują tj RPG typu gothic I,II,III, silverfall, diablo. i można by tego wymieniac w cholere. kompa zawsze da sie upgradowac i nadaje sie nie tylko do grania co jest jego niezaprzeczalną zaletą i wyższoscią nad konsolami... jednym slowem nie potrzebuje niczego takiego smile_big

#26 2007-03-20 19:28:51

WIEKO
Użytkownik

nazghoul napisał:

Nie będę oceniał czy gry na ps3 są lepsze czy nie od tych na xklocka. Faktem jest natomiast, że ps3 to lepszy sprzęt. Bo co to faktycznie jest xbox - po prostu wypasiony pc. W grach w 1080p x nie wyrabia. Sam kupiłbym PS, ale jak na razie to zbyt drogi interes oczkod

sansiro napisał:

Żart stulecia? Czy taki stopień niewiedzy? C64 był najlepiej sprzedającym się komputerem na świecie (wpis do księgi rekordów Guinessa). Amiga przed długi czas była najlepszym hardware'm do montażu wideo. Commodore zrobiło dwie konsole - CDTV oraz CD32. Obie miały olbrzymi potencjał ale niestety zmarnowany. CDTV - pierwsza konsola z napędem CD. CD32 - pierwsza konsola 32-bitowa. Ale rodzina Amig to jeszcze dużo innych modeli - poczynając od 'zwykłych' A500 czy A1200 a na profesjonalnych A3000 czy A4000.

Jeśli Xbox to wypasiony PC, to czym jest konsola Sony którą sami twórcy nazwali PC. Poza tym 1080p to bardziej bajer. Tylko Monitor CRT potrafi wyświetlić taka rozdziałkę za przystępna cenę, bo wątpię zęby posiadaczy PS3 rzucili sie na LCD lub PLAZMY które kosztuje ponad 7tys, tylko dlatego żeby zobaczyć grę w 1080p. Na razie to bardziej chwyt marketingowy.

#27 2007-03-20 19:34:15

Freeman
Użytkownik

darkschab napisał:

gry na ps2 czy tam 3 zawsze były miodne i bardzo grywalne w przeciwieństwie do pc

No cóż, to jest kwestia gustu, ja mam dokładnie przeciwny.

darkschab napisał:

ale oczywiście jest wiele fajnych i grywalnych gier na sprzęt Billa ale w większości są zapożyczone z PS

Nie jestem specjalistą od konsol, ale wydaje mi się, że to twierdzenie jest hehehe błędne, zwłaszcza obecnie.

#28 2007-03-20 19:36:22

darkschab
Użytkownik

WIEKO napisał:
nazghoul napisał:

sansiro napisał:

Jeśli Xbox to wypasiony PC, to czym jest konsola Sony którą sami twórcy nazwali PC. Poza tym 1080p to bardziej bajer. Tylko Monitor CRT potrafi wyświetlić taka rozdziałkę za przystępna cenę, bo wątpię zęby posiadaczy PS3 rzucili sie na LCD lub PLAZMY które kosztuje ponad 7tys, tylko dlatego żeby zobaczyć grę w 1080p. Na razie to bardziej chwyt marketingowy.

o niczym innym nie myślę smile
dobrą plazmę da się kupić za 3,5 tysiaka a wiadomo ze teraz telewizory lcd to przyszłość więc prędzej czy później trzeba zainwestować
ps.widziałem jak wyglądają filmy na blu-ray ojojoj smile
mówię wam warto a w tym roku ma wyjść Final Fantasy Advent Children Complite czy jakos tak i tez w wysokiej rozdziałce smile
smile:):)

jeśli ktoś lubi gry typu diablo to konsole naprawde nie sa dla niego oczkod
aha Freeman

większość tytułów było najpierw na ps2 np dead or alive lub DMC i wiele wiele innych
ale XBOX ma też swoje pozycje które są warte uwagi ale jest ich niewiele przynajmniej dla mnie:)
zresztą jeden weźmie x-a a inny ps3 ale i tak wiadomo że ps3 znów wygra wyścig jak zawsze smile

Ostatnio edytowany przez darkschab (2007-03-20 19:45:42)

#29 2007-03-20 19:41:17

WIEKO
Użytkownik

Co to znaczy zapożyczone, dzisiaj wydaje sie gry na platformę na która sie to opłaca nic więcej. Co do miodności to piszesz już totalne bzdury, mówi ci coś słowo WOW. Masa ludzi w to gra. Jest sporo gier na każda platformę które są bardzo miodne.

#30 2007-03-20 19:45:52

WIEKO
Użytkownik

Za 3,5tys to dostaniesz 720 max, nie więcej , 1080 min 7tys. Poza tym myślę ze nie będzie za dużo gier w takiej rozdzielczości na PS3. Czas pokaże. Obyś nie miał racji z tym ze sony wygra, nie znoszę M$ ale liczę ze w końcu skopią dupę SONY.

Ostatnio edytowany przez WIEKO (2007-03-20 19:50:44)

#31 2007-03-20 19:47:55

darkschab
Użytkownik

WIEKO napisał:

Co to znaczy zapożyczone, dzisiaj wydaje sie gry na platformę na która sie to opłaca nic więcej. Co do miodności to piszesz już totalne bzdury, mówi ci coś słowo WOW. Masa ludzi w to gra. Jest sporo gier na każda platformę które są bardzo miodne.

zapożyczone znaczy że były to tytuły na ps-a i wiem że robią to bo się opłaca a po co by innego ale na jakiej konsoli gry te zostały takimi hitami ??
co do WoW to masz racje jest ta jedna gra smile

#32 2007-03-20 19:49:04

darkschab
Użytkownik

WIEKO napisał:

Za 3,5tys to dostaniesz 720 max, nie więcej , 1080 min 7tys. Poza tym myślę ze nie będzie za dużo gier w takiej rozdzielczości na PS3. Czas pokaże.

no ja ci mówię ze plazmy teraz max poszły w dół i full hd kupię za 4 kanty normalnie

#33 2007-03-20 19:51:08

Freeman
Użytkownik

darkschab napisał:

aha Freeman

większość tytułów było najpierw na ps2 np dead or alive lub DMC i wiele wiele innych
ale XBOX ma też swoje pozycje które są warte uwagi ale jest ich niewiele przynajmniej dla mnie:)
zresztą jeden weźmie x-a a inny ps3 ale i tak wiadomo że ps3 znów wygra wyścig jak zawsze smile

Chodziło mi o to (dlatego też napisałem "obecnie"), że o ile się orientuję, to najlepsze gry na XBoxa są najpierw albo w ogóle tylko na XBoxa, ewentualnie i na XBoxa, i na inne konsole.
Playstation do tej pory wygrywało wyścig, bo w zasadzie nie miało konkurencji. Konkurencja się pojawiła i z tego co czytam, to Sony nieco już w tych różnych wyścigach słabuje. Anyway, mnie to i tak nie interesuje specjalnie, ale fajnie się czyta wojny fanboyów.

darkschab napisał:

no ja ci mówię ze plazmy teraz max poszły w dół i full hd kupię za 4 kanty normalnie

Zarzuć jakimś linkiem.

Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-03-20 19:52:35)

#34 2007-03-20 19:53:30

WIEKO
Użytkownik

Dokładnie fanboje zawsze maja używkę :]
Z linkiem chyba będzie miał problem, to ze pisze full HD to o niczym nie świadczy. Tak jak HD Ready a max rozdziałka 850x480 czy coś podobnego. 1920x1080 to jest rozdzielczość FULL HD  .

Ostatnio edytowany przez WIEKO (2007-03-20 19:58:34)

#35 2007-03-20 19:57:46

darkschab
Użytkownik

Freeman napisał:
darkschab napisał:

aha Freeman

Chodziło mi o to (dlatego też napisałem "obecnie"), że o ile się orientuję, to najlepsze gry na XBoxa są najpierw albo w ogóle tylko na XBoxa, ewentualnie i na XBoxa, i na inne konsole.
Playstation do tej pory wygrywało wyścig, bo w zasadzie nie miało konkurencji. Konkurencja się pojawiła i z tego co czytam, to Sony nieco już w tych różnych wyścigach słabuje. Anyway, mnie to i tak nie interesuje specjalnie, ale fajnie się czyta wojny fanboyów.

darkschab napisał:

Zarzuć jakimś linkiem.

o czym ty w ogóle mówisz zawsze była konkurencja i padała może dlatego wydawało ci sie że jej nie ma ale jak już mówiłeś nie interesowałeś sie tym więc rozumiem

#36 2007-03-20 19:59:52

nazghoul
Użytkownik

WIEKO napisał:

Jeżeli ktoś kupuje konsolę za 2,5k to chyba nie po to żeby grać na 14" monitorze? Chyba, że się mylę oczkod Czy to chwyt marketingowy... Nie, tu chodzi o to co jest szybsze. Skoro gry JUŻ TERAZ skaczą to ja przepraszam, co będzie za 2-3 lata? 5 FPS i komunikat "Proszę kupić nowszą konsolę XBOX w celu zagrania w tą grę" ? Przy praktykach Microsoftu wcale by mnie to nie zdziwiło. Po prostu ten sprzęt ma mało "zapasu".

#37 2007-03-20 20:00:29

darkschab
Użytkownik

co do linków to chyba te beda dobre

http://www.allegro.pl/item175413362_mir … ty_fv.html

http://www.allegro.pl/item173386305_rat … 0x369.html

zresztą idz do sklepu np. do avansa

zresztą miałem jeden w domu ale nie wziąłem bo chcieli 4500 złotych a właśnie była promocja za 3999zeta

Ostatnio edytowany przez darkschab (2007-03-20 20:01:23)

#38 2007-03-20 20:05:55

nazghoul
Użytkownik

WIEKO napisał:

Dokładnie fanboje zawsze maja używkę :]
Z linkiem chyba będzie miał problem, to ze pisze full HD to o niczym nie świadczy. Tak jak HD Ready a max rozdziałka 850x480 czy coś podobnego. 1920x1080 to jest rozdzielczość FULL HD  .

Proszę nie pisać głupot.

Rozdzielczości HD:
    * 720p - 1280x720 pikseli
    * 1080i / 1080p - 1920x1080 pikseli

Telewizor oznaczony HDReady pozwala na wyświetlanie 720p. I w tej rozdzielczości nadawane są programy TV. 1080p to rozdzielczość przeznaczona do HD-DVD/Blu-Ray.

#39 2007-03-20 20:08:31

WIEKO
Użytkownik

Z tym monitorem 14' nieźle wyskoczyłeś. Kto takiego czegoś używa chyba posiadacze cel 300 w co wątpię. Zeby grac w HD nie trzeba mieć 32-40', ja mam monit 19 i tez sie przyjemnie gra. To ze skacze to po prostu niechlujstwo programistów. Niemów mi ze u ciebie chodzi wszystko zawsze płynnie. PC to inny swiat i konsole inny. Poza tym widać z twoich wypowiedzi ze jesteś uprzedzony do XBOX.

#40 2007-03-20 20:09:58

darkschab
Użytkownik

nazghoul napisał:
WIEKO napisał:

Jeżeli ktoś kupuje konsolę za 2,5k to chyba nie po to żeby grać na 14" monitorze? Chyba, że się mylę oczkod Czy to chwyt marketingowy... Nie, tu chodzi o to co jest szybsze. Skoro gry JUŻ TERAZ skaczą to ja przepraszam, co będzie za 2-3 lata? 5 FPS i komunikat "Proszę kupić nowszą konsolę XBOX w celu zagrania w tą grę" ? Przy praktykach Microsoftu wcale by mnie to nie zdziwiło. Po prostu ten sprzęt ma mało "zapasu".

zgadzam sie z tobą to nie chwyt marketingowy to przyszłość!- jakbyście mi 5 lat temu powiedzieli ze napęd DVD to chwyt marketingowy to prawie to samo heheheh smile
niestety trza niedługo wymienic dvd na blu reya a zwykłe tv na plazmy to tak jak z upgradem kompa technika idzie do przodu na szczęście w Ps3 nie trzeba będzie nic zmieniać oprócz hdd a gdy era ps3 się skończy to i tak gry będą na równi z waszymi w nieskończoność  ulepszanymi kompami i wtedy wyjdzie ze 2400 to nie było dużo za taki sprzęt zresztą niedługo już na pewno zobaczymy cenę 1999 złotych (pamiętam jak było z ps2)

a założyłem temat żeby sie pochwalić tym że już w sklepach jest ps3 a nie żeby się kłucić smile (aha byłem w media a oni mi mówią ze piątek i mogę sobie już zobaczyć co i jak smutny znowu się napaliłem i tylko wahe marnuje )

zakopmy topór wojenny czas pokaże smile

w jednym z linków był telewizorek w którym na dole pisało ze obsługuje 1080i ale nie p czy to wielka różnica ??
jeśli to nie takie tv to zwracam honor w całości ale to nie zmienia faktu ze cienkie tv sprzedają sie jak świeżę bułeczki dlatego nie minie chwila i cena spadnie i to bardzo smile

Ostatnio edytowany przez darkschab (2007-03-20 20:12:59)

Stopka forum

© Animesub.info 2025