Nie jesteś zalogowany.
Nawet polubiłem To Forum
Sorry ze zawracam głowe takimi pierdołami, ale chciałem sie dowiedziec jakie Anime ogladaćie...
Pozatym teraz siedze w domu i chciałem cos zassac, i nie wiem co jest dobre. Pozatym jak szukam jakiegos rankingu Filmów anime to mi sie włacza 100000 dialerów bo tych przekierowan na stronach anime jest pełno co mnie poprostu wkurza... i wiem ze nie tylko ja mam taki problem..:-)
Interesuja mnie anime ale LongPlaye.. czyli filmy długometrazowe, tak zebym nie musiał sciagac 10 seri po 50 odcinków bo chyba nie wyrobie...
czy mozecie mi polecic coś w stylu Ghost in The Shell, albo Akiry...
Nie piszcie mi Pokemonów tak jak moi znajomi Fani Anime I mangi.. Bo bez urazy bajki w których zamyka sie niewinne zwierzaki do kulek i potem walczy sie niemi, poprostu mnie nie interesuje...Bez urazy.. ale nie jestem takim fanem Mangi czy Anime...
Napiszczie mi w skrócie co mi polecicie...jakby ktos chciał to krótka recenzja tez moze byc.. z góry dziekuje...
cos w stylu
1.Ghost in The Shell 2 <-- Niewiele widziałem Anime ale Kenji kawai stworzył najlepsza muze do Anime jaka mogłem do tej pory usłyszec...Respekt :-)
2.Akira
3.Ghost In The shell
4.Princes Monooke
Co dla was jest najlepsze i godne uwagi..
i sorry ze zawracam wam niepotrzebnie głowe...ale ciezko mi jest znalesc dobry ranking.. moze pierdoła ze mnie, ale kilka znalazłem ale sa beznadziejne :-(
Pozdrawiam
Ja bym polecił "Perfect Blue". Jedna z lepszych kinówek jaka ogladałem
wszystkie filmy miyazakiego
1.Spirited Away
2.Laputa castle ithe the sky
3.Moj sasiad Totoro
4.Ksiezniczka Mononoke
5.Nausicaa z Doliny Wiatru
moze i kolejnosc nie przypadkowa ale naprawde ciezko tu segregowac jego filmy;)
To nie wszystkie filmy Miyazakiego. Też oczywiscie lubię jego filmy, z tego co na szybcika przypomianm to jeszcze Porco Rosso i Rupin III: Castle of Cagliostro, no i najnowszy Howl's Moving Castle.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
ja polecam Ninja Scroll, stare ale bardzo fajne (to nie jest o żadnych ninja, nazwa jest myląca).
Wlasnie ze jest o ninjach. Kagero byla ninja, caly klan demonow z Kimon to ninje. A Jubei to sam nie wiem - ninja czy samuraj.
Ja polecam :
Tonari no Totoro (Mój sąsiad Totoro)
Nausicaa of the Valley of the Winds
Kiki's Delivery Service
Princess Mononoke
End of Evangelion + Evangelion death and rebirth.
polecam Vampire Hunter D : Bloodlust i Cowboy Bebop Move dwa super filmy
ara ara...
Vampire Hunter D
A mi podoba Steam boy
Wonderful Days
"Mimi wo sumaseba"
"Ruchomy zamek Hauru"
"Totoro"
"End of Evangelion"
"Hotaru no haka"
"Mindgame" - fajna kreska, wstawki 3D, filozoficzna komedia przedstawiająca jak w życiu trzeba do czegoś dążyć. Może się wydać troszkę porąbana, ale mimo wszystko polecam.
Heh.. No i o to Mi chodziło....
Dzieki wszystkim
Ten Ranking top 200 tez jest dobry..
THX for ALL
Według mnie jeden z najlepszych anime to Magnetic Rose Katsuhiro Otomo ma naprawde urzekający klimat, jeśli nie oglądałeś Animatrixa to jest to napewno tytuł godny polecenia.
Może jeszcze Appleseed, Spriggan, Hotaru no Haka, Hoshi no Koe, Umi ga Kikoeru
Widziałem Animatrixa... niektóre kawałeczki były genialne, a niektóre takie sobie.. teraz czekam z niecierpliwoscią na Fullmetal Alchemist i Tsubase Chronicle...jak dla mnie 2 najlepsze animki tego roku mimo ze jeszce nie oglądałem... ale domyslam sie bo serial był genialny w obu przypadkach
A ja wszystko co wydała wytwórnia Ghibli, czyli takie filmy jak powyzej wypisano. Zerknijcie na adres, tam są wszystkie pozycje z rzutami ekranowymi http://www.onlineghibli.com/films.php Natomiast poruszył mnie do łez dramat: Grave of Fireflies - naprawdę wzruszająca historia sierot w zawierusze wojennej, nie zdradzę zakończenia. Ale przygotujcie chusteczki. Chociaż na początku już można rzecz, że poznajemy zakończenie, ale fabuły nie. A zaczyna się: Zmarłem dnia........ i jak do tego doszło, dlaczego, co stało się z młodszą siostrą, matką i ojcem? Prawdziwy dramat. A Spirited Away zasługuje na uwagę, bo jest z polskim dubbingiem (w Krainie Bogów), no i to był pierwszy film, który obejrzałem z gatunku anime, a później to zassysałem wszystkow. No to na razie na mojej budowanej stronce www.blue-anime.z.pl , tam mam zamiar opisać wszystkie obejrzane filmy i seriale, by ułatwić innym wybór
Patlabor 1, 2 i 3, Hotaru no Haka, Perfect Blue, Hoshi no Koe, Blood the Last Vampire, Jin Roh - The Wolf Brigade.
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład