Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam.
Posiada ktoś rawy tego anime ?? Wymienię się 2:1, jak ktoś je ma
Ostatnio edytowany przez cieslak (2007-03-18 01:41:08)
Rawów prawdopodobnie nie znajdziesz, conajwyżej jakieś dvd iso. Radziłbym ci jednak sciągnąć relka jakiejś innej grupy niż infusion - wszystkie mają napisy w softach, więc śmiało mogą posłużyć jako rawy.
BTW chyba nie macie zamiaru wydawać tego w hardku?
Szukałem trochę i nie mogę znaleźć nic innego niż od grupy Infusion . Znalazłem jeszcze a4e, ale ona jeszcze nie wydała całego więc nie wiem czy w ogóle to ściągać .
A możesz wiesz kubik skąd można zassać od jakieś innej grupy w softach ??
Anime jest super i chcę zrobić pl hardki
Ostatnio edytowany przez cieslak (2007-03-18 11:06:42)
Na ADC masz dostępne 13 płyt DVD z Hajime no Ippo Hyhy
A to teraz wiem po co cieslak mnie zaprzęgnął do korekty tego anime ;] Jakby miał wyjść z tego hardek, to na pewno po gruntownej korekcie napisów.
Ściągaj od Anime-MX - jakość idealna, skodowane h264, zródło dvd iso. Po prostu najlepsze z możliwych wydań, do tego wypuścili całą serię. A skąd ściągnąć? Jest tylko jedna opcja, a mianowicie z irca, leży na kanale tejże grupy. Nigdzie indziej poza ircem nie znajedziesz.
A że anime jest super to mi nie musisz wspominać. Pytałem czy robicie hardka ze zdziwienia, bo raz, że bardzo długa seria (nie wierzę, że ukończycie w jakimś ludzkim, nie typowo polskim czasie - epek na rok...) no i dwa to kwestia napisów...zakładam, że na twoich będzie hardek i właśnie tu się trochę dziwię, bo wiele im brakuje, żeby je do hardka wrzucić. Głównie z powodu spartolonej terminologii bokserskiej, ale i dziwna składnia w zdaniach też się trafiała. Nie wiem jak w późniejszych epach, bo przeglądałem tylko napisy do początkowych i trochę mnie rozwaliło nazwanie gonga dzwonkiem Podobnie próba tłumacznie klincza, który nawet w prawdziwych relacjach bokserskich w tv jest nazywany po prostu klinczem, ty coś kombinowałeś ze "złapał go"
Ps: Sugeruję nie nadymanie się z powodu małej dawki konstruktywnej krytyki
Z Ippo zaczynałem przygodę w tłumaczeniu i na dodatek nie znałem się na boksie, ale daję to anime jako projekt grupy Kuruoshii Anime, więc niedługo pojawią się na ANSI poprawione suby. Koretką zajmują się bodzio i czacha222, więc nie ma się o co martwić. Co do wydawania hardków to nie mam jeszcze o tym pojęcia, ale mogę obiecać, że jak się nauczę to i owo, to na bank będziemy wydawać przynajmniej jeden epek na tydzień xD Może i więcej
Cieślak wtedy cała seria zajmie wam póltorej roku
Nie mam zamiaru ciągnąć tej serii kilka lat
btw: kurna nie mogę połączyć się na ten irc
Ostatnio edytowany przez cieslak (2007-03-18 11:40:42)
Bo nie umiesz.
Łap faka...klikmi
już jestem, ale nie wiem jak stąd ściągać
Edit: już czytam jak się ściąga z tej stronki
Edit2: dzia za pomoc Kubik
Ostatnio edytowany przez cieslak (2007-03-18 11:46:06)
Pojawiły się rawy od S^M warto sciągać:) Chciałbym się zapytać do którego tomu mangi dochodzi seria anime??
Strony 1